prima zi de gradinita
Raspunsuri - Pagina 6
Eseea spune:
offfffff Lillo, imi pare tare rau 
la noi ieri a fost rau de tot dimineata, la toti copiii de altfel, se tarau pe jos efectiv, urlau toti, educatoarea saraca era depasita de situatie........ii tara in clasa din mainile parintilor, efectiv. Cica asa e, mereu a doua zi e mai rau decat in prima cand nu prea stiu ce ii asteapta.
dupa amiaza cand m-am dus sa o iau, nu a mai plans, a zis educatoarea ca a fost mai bine decat luni, mult mai bine chiar, desi tot nu a mancat NIMIC, dar a dormit iar. Acasa mataieli din orice, nimic nu-i convenea......dar mi-a povestit cum a fost, ca a ajutat-o o fetita la wc, ca ea nu putea sa se dea sg jos si ca fetita mai mare a luat-o in brate si a dat-o
, ca i-a ridicat chiloteii si ca educatoarea a "certat-o" pe fetita ca trebuia sa o lase sa si-i traga singura.![]()
ma rog.....dimineata iar a inceput sa planga in curtea gradinitei, am intrat si a luat-o repede educatoarea sa se joace cu copiii, a mai plans ea ceva ca sa vin si eu dar apoi sper ca s-a linistit. Sper...
Sa vedem cum va fi dupa amiaza.
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Eseea spune:
Kariris, bafta cu fetitele.
kid, chiar esti norocoasa tare, ma bucur ca la voi pare totul usor.![]()
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
abramburika spune:
Vin sa va impartasim iar din "experienta" noastra de o saptamana (astazi) de gradinita. Tot cu plansete, mai mult decat in diminetile trecute. La noi problema e lasatul, dupa ce plec se linisteste, nu mai plange si participa la activitatile din clasa.
Suntem tot la program de 2 ore, de acomodare. Nu stiu in ritmul asta cand o sa ajungem sa ramanem la pranz acolo.
Ooofff!!
mamma bis - o fetita si
26s de 
Kariris spune:
Tot prima zi de gradinita, tot cu probleme, si inca mari, dar de alta natura.
Le duc azi pe fete la gradi. Le prezint asistenta medicala, educatoarea, le arat clasa si incep sa le schimb. O schimb pe prima, o zbugheste in clasa. Educatoarea incearca sa vorbeasca cu ea, sa o ia de mana dar fetita ii indeparteaza mana si isi vede de treaba. Se duce si incepe sa se joace. O schimb si pe a doua si o zbugheste si aceasta in clasa. Vreo 3 copilasi plangeau de mama focului in clasa agatati de parinti, care saracii erau si ei terminati. Mai vorbesc putin cu educatoarea, nu ii cer nr de tel si, ma duc sa imi iau ramas bun de la fete. au venit in fuga la mine abia am putut sa le dau un pupic si au revenit la joaca. Nu au plans deloc nici la plecarea mea si nici pe parcursul zilei (pana la 13,30). Nu au plans dupa mine ci din alte motive.
Pe la ora 11, deci dupa nici 3 ore de cand le-am lasat ma suna educatoarea disperata sa imi spuna sa ma duc sa le iau ca ea nu se mai descurca cu ele, ca se bat (intre ele) ca au lovit-o si pe ea (au impins-o cand a incercat sa le desparta dintr-o paruiala) ca le-a pus la colt si nu vrut sa stea etc. si ca ea nu mai poate si nu se poate ocupa de ceilalti copii (vreo 12 total) cu asa specimene la grupa.
am intrebat-o daca le-a dat ceva activitati de facut si a spus ca i-a lasat la joaca. I-am spus ca de aceea au devenit agitate si nervoase ca nu au de lucru si ca se plictisesc la joaca non stop si sa le dea ceva plastilina sau ceva de facut. Mi-a raspuns ca activitatile la gr mica tin 10 minute pe zi si in rest e joaca, dar eu am impresia ca ea nu stie deloc pedagogie si psihologia copilului prescolar nici atat. e imposibil sa nu poti struni 2 copii chiar daca sunt gemeni.
Ma duc dupa ele, le gasesc neplanse, una din doua ma vede iese din sala de mese vine la mine, ma pupa, eu o trimit sa-si termine mancarea si ea se executa. Nu parea nervoasa sau suparata in vreun fel.
Poate ca eu am gresit pentru ca nu le-am lasat sa se joace prea mult timp de capul lor ci le-a tot dat de facut ce faceam cu copiii la grupa mica. Daca le tineam in casa, maxim o ora joaca la liber apoi diverse activitati alese impreuna bineinteles.
Le-am intrebat ce au facut la gradi si mi-au raspuns "nimic". Pentru ca ele se asteptau sa faca ceva. Mi-au spus ca nu au fost cuminti si s-au batut si au impins-o pe educatoare. Eu cunosc tipul acesta de comportament al lor, cand parca o iau razna efectiv si nu te mai intelegi cu ele si coincide cu zilele cand nu ma ocup deloc de ele, adica le las in plata domnului.
eu nu vreau sa cred ca acum la grupa mica copiii sunt lasati in clasa ca niste mielusei la pascut si chiar nu se face nimic cu ei sau nu li se capteaza cumva interesul pentru ceva anume.
I-am spus directoarei, pt ca eram plina de nervi, ca eu nu am mai auzit ca o educatoare sa cheme parintii sa-si ia plozii pt ca nu poate gestiona o situatie de genul asta si ca da, cred ca prefera copilasii plangaciosi pt ca aceia nu-ti dau bataie de cap, stau non stop agatati de mana ta, sunt fricosi si nefiind mama lor nu ti se rupe sufletul cand ii vezi cat plang.
Alt aspect: inainte sa plec cu ele ma duc cu ele la toaleta sa faca pipi. Nici la cea mai infecta toaleta publica unde merg betivi nu e asa mizerie. Nu pot si nici nu mai vreau sa va descriu ce conditii de bataie de joc si la WC si la chiuvetele care aveau 3 mm de gel pe fundul sticlei de sapun lichid. Sa se fi terminat sticlele in 3 zile? Eu am dus un sticloi de 500 ml de sapun antibacterian azi. De ce nu la-u pus?
maine le duc colace (adaptoare) pt WC din acelea disneyland in care incape copil bine si poate sa faca fara sa se ude pe picioare. O sa le duc si domestos si ce mai e nevoie, o sa platesc si ingrijitoarele sa faca curatenie si daca tot mai vad adaptoarele de WC aruncate pe jos si plin de urin pe peste tot, pe bune ca chem sanepidul.
Au avut tupeul sa-mi spuna ca e perioada de adaptare si de aceea nu prea fac activitati. si la igiena tot perioada de adaptare o fi, sau de incubare????
simt ca o iau razna..... ca nu am bani sa le tin pe amandoua la particulara.

ralucis spune:
Kariris, foarte trist ce ai povestit, nici noi nu ne putem lauda ca am inceput gradinita asa cum ne-am fi dorit, offf...
Lillo spune:
Eseea
. Sper sa fie mai bine maine. A promis ca merge si maine si eu am promis ca merg si stau putin cu ea, apoi ma duc sa fac niste cumparaturi si sa hranesc juniorul si apoi trec si o iau. Sper sa nu se razgandeasca.
Kariris e inadmisibil ce povestesti in legatura cu baile. Merita sa chemi sanepidul ptr ca pun in pericol sanatatea copiilor. In ceea ce priveste activitatile, nici la noi la gradi nu se face nimic. Abia am primit lista cu rechizite azi. Ne acomodam deocamdata, si educatoarea isi face o idee cam ce stie fiecare (ii intreaba una-alta)
kid spune:
Lillo Mult succes maine!
Kariris Foarte urat ce se intalmpla cu baile; nu pot sa cred ca isi permit asa ceva.
Este o educatoare la grupa de 14 copii, am inteles bine?
La jr am vazut ca ii mai antreneaza in diverse jocuri, le mai da jucarii noi, insa este greu ca o persoana sa linisteasca si copii care plang si sa ii mentina atenti pe ceilalti.
Eseea Multumesc, insa nici la noi vad ca nu e chiar asa usor.
Din cauza personalului de la gradinita.
Si eu m-am enervat azi cand am fost sa il iau pe junior. Ieri am fost la 5 si 20 si mi-a spus ca vrea sa mai stea, asa ca azi i-am spus ca merg sa il iau cand se termina programul, adica la 6.
La 6 fara 5 am fost acolo, el foarte ok, se juca cu inca o fetita.
M-am intalnit cu directoarea, care pleca si mi-a reprosat ca de ce vin sa iau copilul asa tarziu, ca este doar o educatoare la grupa si este foarte solicitant, sa vin de acum inainte mai devreme, la 4 jumate, sau chiar la 4.
N-am apucat sa vorbesc cu ea, caci era pe picior de plecare, insa maine vreau sa aflu daca tot anul va fi asa, program de fapt pana la 4.
Eu as putea sa merg sa il iau mai devreme acum, insa nu garantez pt tot anul. Daca jr vrea sa stea pana nu mai este nici un copil, de ce sa il iau mai devreme?
Plus ca mai am o banuiala ca i-ar fi spus educatoarea sa imi spuna mie sa vin sa il iau mai devreme, adica la 4.
Voi vedea maine.
Teodora,
de
Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
Eseea spune:
eu ma trezesc numai la 5,30 de cand a inceput gradinita, numai cu ganduri...
Kariris, urata situatie, cu baia cel putin. Noi nu avem acces la baie ( si nici in clase), habar nu am cum e, dar din usa mi s-a parut totul curat. Tb facut ceva, dar totusi cand ai intrebat despre baie, de ce e asa mizerie, ce ti-au spus??? Cu activitatile, habar nu am ce fac exact, ca fetita mea imi tot povesteste ca s-au jucat, cba afara ( aam vazut si eu ca ii scoate zilnic, cam o ora), ba inauntru, cu lego, cuburi, plastilina. In plus, nu mi se pare deloc normal sa te cheme sa le iei acasa pt ca nu se descurca cu ele!!!, hai poate mai intelegeam daca plangeau ore in sir.....Pai poate acum le poti lua, dar nu mereu (aviz Kid) Eu, de ex, acum pot sa o iau la ora 16 dar voi incepe serviciul si atunci clar o voi lua mai tarziu ( ei spun ca max 17,30, nici macar nu stiu sigur daca ma pot incadra pana la 17,30!!). In timpul programului EXCLUS sa pot pleca de la serviciu sa-mi iau copilul ( mai ales dupa atata timp in Cic ). Si va trebui sa o duc si mai devreme dimineata, pe la 7-7,30, asta nu cred ca se va putea si chiar nu stiu cum voi face. :(
Lillo, tinem pumnii pe azi sa fie mai bine. Dar ma intreb, oare e ok si asa? sa stai tu cu ea pe acolo, sa o lasi doar putin...nu cumva se va obisnui si mai greu? intreb si eu, nu stiu ce sa zic.offfff
Ralucis, tb sa faceti ceva
..ma bucur ca scrii si aici, ieri efectiv parca am facut un atac cand am citit ce ati patit. Cu alti parinti ai discutat? Tb sa le fi povestit si lor copilasii. Nu va lasati impresionati de directoare, cu facut de cruce si dat ochii peste cap. 
of, sa vedem in dimineata asta cum ne trezim si cum va fi, ca aseara iar zicea ca nu mai merge azi ( desi ieri cica nu ar fi plans decat putin dimineata, iar nu a mancat insa NIMIC, dar era destul de ok cand am luat=o acasa).
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
remiclea spune:
si noi am avut parte azi de a-4-a zi de gradi si ultima
. nu pentru ca nu s-ar integra fetita, ii place enorm, nu a plans deloc, ci pentru ca abia acum a vazut cica educatoarea ca ea nu a implinit 3 ani, desi am inscris-o din martie si i-am spus de n ori ca nu va avea 3 ani imliniti cand va incepe gradinita. cum sa-i spun ca de maine nu va mai merge la gradi cand pana adoarme altceva nu zice decat ca abia asteapta sa mearga sa se joace cu copiii?
Kariris spune:
Remiclea, dar cum de nu au observat pana acum? cand implineste fetita 3 ani?
Fetele mele clar au suferit ieri la gradi, chiar daca nu au plans dupa mine pentru ca azi noapte Iris plangea si vorbea in somn si, a fost prima seara dupa mult timp cand m-a rugat sa stau cu ele pana adorm.
Au fost mai triste ieri acasa si extrem de cuminti... de parca ar fi perceput mersul la gradi ca pe o pedeapsa.
Nu stiu ce au auzit ieri in gradi referitor la ele (ce comentarii) pt ca daca le-au auzit mirandu-se cat de rele sunt cu siguranta nu le-a facut bine. Ieri cand m-am dus sa le iau toata lumea le spunea ca nu le mai iubesc daca se poarta asa urat.
Azi am avut o surpriza neplacuta: au adus la grupa lor un consilier psihologic care sa le evalueze, observe si, probabil sa dea un verdict. Cat de rele or fi fost Doamne, daca a fost nevoie de consiliere psihologica???
Nimeni nu mi-a mai zambit azi, toata lumea parea suparata pe mine probabil pentru indignarea mea de ieri vis-a-vis de mizeria de la bai. Eu m-am facut ca nu observ si i-am dat ingrijitoarei colacele noi, un sticloi de domestos si inca un spray pt intretinere a toaletelor si am rugat-o sa depuna mai mult efort pt ca e in joc sanatatea tuturor copiilor. dimineata era curatenie la bai si chiuvetele erau dotate cu sapun.
Directoarea s-a simtit datoare sa-mi motiveze situatia de ieri prin faptul ca sunt doar 2 ingrijitoare si, una era la inmormantarea tatalui ei (cea pe care am abordat-o eu azi).
cred ca le-a deranjat foarte tare faptul ca am indraznit sa am si eu observatii de facut (igiena) si ca am spus clar si raspicat ca nu este admisibil ca o educatoare sa nu se poata descurca cu gemeni oricat de "rai" ar fi si ,ca eu am avut la grupa chiar copii cu probleme psihice, unii agresivi altii nu, dar am putut sa fac fata situatiei si sa le fie tuturor bine. Si ca nu intotdeauna si la toti copiii cu un ton calm si bland rezolvi totul. aici a fost problema: cred ca au tras concluzia ca fetele mele sunt crescute in teroare si agresivitate si de aici comportamentul lor.
Ma rog, ideea e ca am un gust amar. Ma intreb de ce cu ceilalti parinti se poarta toti frumos si cu noi care din a doua zi de gradi am inceput sa contribuim la binele general al gradinitei, nu. Poate nu le place ca am dat buzna in organizarea lor interna sau o fi ce a spus sotul: pentru ca noi nu am "cotizat" inca cu nimic la nimeni. Si nici nu o voi face pana nu vor dovedi ca am de ce.