prima zi de gradinita
Raspunsuri - Pagina 7
szivarvany spune:
Este foarte trist ce scrieti pe aici :(
Lachi ... un ghinion enorm sa dai de asemenea cadre 

La noi, noi stem cea mai mica gradinita din judet cred
fiind doar 3 sali de clasa, facem si grupa pregatitoare de dupa-masa. E liniste si pace pe acolo ![]()
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
mychydutza spune:
kariris, consilier psihologic doar pt ele????? hai mai, eu le-am cunoscut pe viu si inafara de faptul ca sunt energice si agitate altceva n-am vazut. asta e culmea...asta mi se pare o solutie extrema si mult prea timpurie: daca ar fi batut vreun copil, as fi spart, aruncat, periclitat siguranta celorlalti, da! dar si asta dupa o perioada in care incerci , ca educator, sa rezolvi problema.
cat despre atitudinea ostila fata de tine, doar nu te-ai fi asteptat la altceva.....le-ai dat peste nas, pe buna dreptate si s-au sifonat.
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! 
karligutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Eseea eu ma trezesc numai la 5,30 de cand a inceput gradinita, numai cu ganduri... of, sa vedem in dimineata asta cum ne trezim si cum va fi, ca aseara iar zicea ca nu mai merge azi ( desi ieri cica nu ar fi plans decat putin dimineata, iar nu a mancat insa NIMIC, dar era destul de ok cand am luat=o acasa). Mami de fetita si de baietel ![]() Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Eseea parca as fi scris eu ce ai spus tu mai sus...

ieri noapte ma trezeam din ora in ora si ma uitam la ceas si capul jos pe perna iar; am dormit iepureste; numai cu griji! si fetita mea e la grupa mica, iar cand o iau zice ca i-a placut si ca a fost frumos, dar imediat dupa ce iesim de pe poarta gradinitei incepe ca ea nu mai vrea la gradi si cel mai mult ma piseaza ca eu sa vin repede repede de la munca sa o iau... de mii de ori cred ca imi spune; orice am face, ea asta replica are in cap; nu stiu cum s-o fac sa nu-mi mai repete obsesiv "sa vii repede, repede, mami!" si se miauna cand zice asta... uneori am luat-o si eu mai tare dupa indelungi repetari si schimba si ea tonul, imi zice, dar fara miaunat! ce sa cred? vrea doar sa ma impresioneze pe mine?!
ei bine si astazi cand am lasat-o (azi fiind a 3-a zi de gradi, luni a fost doar festivitatea de deschidere si atat) imi repeta acelasi lucru si de cum am intrat in gradi a si inceput sa planga, si cu nodul in gat imi tot spunea ca sa nu plec, sa vin repede, etc.etc... daca marti a intrat de buna voie in clasa, ieri de manuta si pa... azi intindea mainile inapoi spre mine jelind si lacrimand ca sa vin REPEDE REPEDE! v-am facut si voua capul calendar... dar nu stiu cum sa procedez eu cu ea acasa, caci la gradi, dupa ce plec NU MAI PLANGE!
suntem pe calea cea buna oare? cat o mai dura acomodarea asta? ce tehnica sa aplic sa ii treaca si dorul si cererile acestea ale ei?
karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
remiclea spune:
Kariris- tocmai am aflat de la o alta mamica ca mai este in grupa o fetita cu doar o saptamana mai mare decat fiica mea, deci varsta a fost doar un pretext. sper sa aflu azi care este motivul real
Lala_D spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui karligutza
Eseea parca as fi scris eu ce ai spus tu mai sus... ![]() ![]() ![]() ieri noapte ma trezeam din ora in ora si ma uitam la ceas si capul jos pe perna iar; am dormit iepureste; numai cu griji! si fetita mea e la grupa mica, iar cand o iau zice ca i-a placut si ca a fost frumos, dar imediat dupa ce iesim de pe poarta gradinitei incepe ca ea nu mai vrea la gradi si cel mai mult ma piseaza ca eu sa vin repede repede de la munca sa o iau... de mii de ori cred ca imi spune; orice am face, ea asta replica are in cap; nu stiu cum s-o fac sa nu-mi mai repete obsesiv "sa vii repede, repede, mami!" si se miauna cand zice asta... uneori am luat-o si eu mai tare dupa indelungi repetari si schimba si ea tonul, imi zice, dar fara miaunat! ce sa cred? vrea doar sa ma impresioneze pe mine?! ei bine si astazi cand am lasat-o (azi fiind a 3-a zi de gradi, luni a fost doar festivitatea de deschidere si atat) imi repeta acelasi lucru si de cum am intrat in gradi a si inceput sa planga, si cu nodul in gat imi tot spunea ca sa nu plec, sa vin repede, etc.etc... daca marti a intrat de buna voie in clasa, ieri de manuta si pa... azi intindea mainile inapoi spre mine jelind si lacrimand ca sa vin REPEDE REPEDE! v-am facut si voua capul calendar... dar nu stiu cum sa procedez eu cu ea acasa, caci la gradi, dupa ce plec NU MAI PLANGE! suntem pe calea cea buna oare? cat o mai dura acomodarea asta? ce tehnica sa aplic sa ii treaca si dorul si cererile acestea ale ei? karligutza sunt mamica Adelutei ![]() are mama o fetita... are si un blog! ![]() ![]() ![]() _ ALAPTATUL HELPLINE _ |
Poti incerca sa-i iei un ceas de mana, din cele care au un personaj din desene animate pe cadran si limbi. Ii spui ca atunci cand limbile sunt amandoua la mana, picioarele lui Alba ca zapada etc (in functie de desenul de pe ceas si ora la care o iei) atunci vii tu repede, repede sa o iei acasa .
La nepotelul meu a mers perfect aceasta varianta,
Lillo spune:
Offf, noi tot cu probleme....
Azi nu a vrut deloc. Cum am intrat in clasa a inceput sa planga cu sughituri, sa nu plec, sa nu o las singura. Ii curgeau lacrimioarele pe fata si ma implora sa mergem acasa. Oricum nici eu nu sunt incantata deloc de educatoare, a tipat la cei ce plangeau (la a mea nu a avut tupeu ca am stat langa ea in sala), i-a numit rasfatati, ca ea nu ii mai primeste, voia chiar sa trimita o fetita care plangea, singura acasa, o intreba unde sta, daca stie sa se duca acasa 

. Au inceput sa faca ceva activitati, cine face miau-miau, cine face groh-groh, unde sunt urechile fiecaruie, dar nasul...etc, asta la grupa mijlocie.....A mea casca de mama focului, normal ca se plictiseste, dupa ce ca nu ii place acolo mai trebuia sa suporte si activitati de 1 an jumatate.
karligutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Poti incerca sa-i iei un ceas de mana, din cele care au un personaj din desene animate pe cadran si limbi. Ii spui ca atunci cand limbile sunt amandoua la mana, picioarele lui Alba ca zapada etc (in functie de desenul de pe ceas si ora la care o iei) atunci vii tu repede, repede sa o iei acasa . La nepotelul meu a mers perfect aceasta varianta, |
multumesc Lala de sfat.. m-am gandit si eu la ceas... dar la cel normal, unde sa vada cand e ora 4! nu stiam ca sunt speciale pentru copii care SI FUNCTIONEAZA corect.. ca na, sa nu stea acele pe loc sau sa se deregleze usor.. ca ii fac mai rau pe urma; ma gandeam ca sa vorbesc cu educatoarea sa le arate un ceas de perete, ca ea ar recunoaste cifra 4... dar da, o sa vad unde gasesc ceas cum spui tu, ca incerc si varianta asta! daca stii tu si de unde, mi-ar prinde bine si acest ajutor!

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Lala_D spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui karligutza
multumesc Lala de sfat.. m-am gandit si eu la ceas... dar la cel normal, unde sa vada cand e ora 4! nu stiam ca sunt speciale pentru copii care SI FUNCTIONEAZA corect.. ca na, sa nu stea acele pe loc sau sa se deregleze usor.. ca ii fac mai rau pe urma; ma gandeam ca sa vorbesc cu educatoarea sa le arate un ceas de perete, ca ea ar recunoaste cifra 4... dar da, o sa vad unde gasesc ceas cum spui tu, ca incerc si varianta asta! daca stii tu si de unde, mi-ar prinde bine si acest ajutor! ![]() karligutza sunt mamica Adelutei ![]() are mama o fetita... are si un blog! ![]() ![]() ![]() _ ALAPTATUL HELPLINE _ |
Au si cifre pe ele, cu atat mai bine ca recunoaste cifra 4.
Gasesti astfel de ceasuri cu personaje ( au o baterie mica inauntru si sunt perfect functionale) in Mall Vitan la standurile cu ceasuri de adulti.Banuiesc ca sunt in multe magazine cu ceasuri/bijuterii insa.
Eu am gasit cu tom sau cu jerry, cu Mickey si nici nu sunt foarte scumpe, vreo 6-7 lei am dat anul trecut.
ralucis spune:
kariris, eu as muta copiii de-acolo, nu ai unde sa le duci? Ceva e in neregula, in afara de lipsa igienei. Eu nu le mai duc pe ale mele acolo unde au fost inscrise, m-am hotarat, o sa vad ce gasesc in alta parte, daca nu, le mai tin un an acasa, vad eu cum fac acest efort.
Kariris spune:
karli eu zic ca sunteti pe calea cea buna. Incearca sa-i duci o jucarie preferata pe care sa o scoata educatoarea in situatii mai tensionate pentru a o linisti.
va dura cam 2 saptamani zic eu... stiu ca e greu si ca nu dormi noptile ca si eu parca in fiecare si dau examen de admitere la medicina (pe timpul lui ceausescu cand erau 100 pe un loc) asa ma simt... ei fac saracii efort sa se acomodeze, poate le si place la gradi dar inca nu inteleg de ce in fiecare zi???? e prima ruptura de mediul sigur familial, primul contact "pe cont propriu" cu viata si colectivitate, cu regulile, ... offf... sunt micuti si le e greu, dar e inspre binele lor.
mamagiuliei, da ghinion si poate nu am abordat nici eu chiar bine si politic situatia, dar ma stii ca sunt genul mai direct si fara menajamente si efectiv cred ca scoteam flacari ieri si pe nari si pe ochi cand am vazut si auzit tot ce era acolo. Adica tu ma chemi ca am copiii de nestapanit dar in acelasi timp pui in pericol sanatatrea tuturor copiilor din gradi nesolicitand decat un amarat de aviz epidemiologic si lasandu-i sa colcaie, sa alunece si eventual sa si cada prin urina statuta de cine stie cand acolo?!?
Pai eu m-am chinuit sa fie sanatoase ca sa le iau cu vreun colibacil sau cu alta minune urinara de pe acolo?
Michy, da draga, au nevoie de consiliere psihologica dupa fix primele 4 ore de stat in colectivitate. si consilierul va sta acolo exact cat vor sta si ele.
Mi s-a plans azi educatoarea ca ieri cand s-au muscat si paruit a incercat sa se bage intre ele sa le desparta si au apucat-o fiecare de cate un picior si au inceput sa ii spuna " nu ma interizeaza ce vrei tu suzeto!" (Iris) si "tu esti doar o mica uratzica" (Karina) ... dupa care s-au pus amandoua pe ras...
Foarte urat, dar sunt mici si nu le evaluezi dupa primele ore. Mi-a spus ca asa isi pierde autoritatera fata de copii si nu isi poate desfasura activitatea la grupa. Banuiesc ca de asta a chemat si psihologul ca sa aiba ceva la mana si sa ne spuna eventual ca nu ni le mai primeste. Doar ca daca psihologul va fi corect nu va putea da o hartie prin care sa reiasa ca sunt copii cu un comportament antisocial.

si de