prima zi de gradinita
Raspunsuri - Pagina 8
adria.bh spune:
kariris,greu sa stii ca ti lasi copii in asemenea conditii de igiena,iar despre educatoare ,de asta e platita nu cred ca e la prima grupa de copii mici ca sa nu stii sa i potoleasca, si noi suntem la grupa mica sunt copii care plang si plang rau si stie sa i ia, cum ai spus tu le da activitati si se joaca impreuna cu ei ,intr o zi i am surprins jucand trenuletul tocmai sa il faca pe un baietel sa rada,care plangea ca vrea acasa.
apropo de bai din ce am vazut la gradi cand am fost dupa daria mia placut ,aveau chiuvete curate prosopel cred ca la fiecare copil ca erau destule,doua dusuri dar nu mia placut la wc, erau curate dar nu aveau capacel din ala mic, si nu stiu cum ii tine?????
daria e la 9 zile de gradi, la noi despartirea e mai grea,plange cand o las, dar dupa numai are nimic,mananca,se joaca doarme,si apropo de somn nici acum nu se lasa schimbata in pijama,doarme in acelasi haine.
la noi e alta problema,cand vine acasa e cu totul alta persoana,nu ne mai intelegem cu ea deloc, imi cere ceva,cand ii dau numai vrea si toto asa nu ii convine nimic, e maraita, nu stiu de ce,cred ca nu doarme destul sau nu stiu ce are.
treb sa avem multa rabdare,vrem sa stim ca avem copii in cele mai bune conditii si pe maini bune. pupici
Vivela spune:
ramiclea, e ceva in neregula cu motivul acela legat de varsta copilului.
al meu a facut 3 ani pe 2 septembrie, credeam ca e cel mai mic din grupa, ca l-au acceptat asa, doar pt ca e vorba de o zi...dar am avut surpriza sa vad ca e pe undeva pe la mijloc, e lista afisata la intrarea in gradinita cu toti copiii din grupa lui, inclusiv data de nastere. si sunt copii nascuti si in decembrie 2007, deci care mai au vreo 3 luni pana sa faca varsta "regulamentara".
banuiesc ca daca era ceva de ascuns (sa zicem ca ar fi intrat unii cu interventii), n-ar mai fi afisat si data de nastere si gata, nu-si puneau pe nimeni in cap.
eu am si pozat lista cu copiii din grupa (cu datele lor de nastere cu tot), ca sa-i mai invat si eu dupa nume si sa discut cu fi-miu despre colegii lui, nu de alta.
daca vrei, iti spun pe pm datele gradinitei, fa si tu o poza, adu-o ca argument educatoarei, insista sa-ti spuna temeiul pentru care nu-ti mai primesc copilul, o data ce a fost acceptat initial.
dupa parerea mea, e o magarie ce se intampla, probabil au nevoie de locuri libere pt unii cu dare de mana, offf....
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
karligutza spune:
Lala_D multumesc din nou, acum mi-am amintit ca am vazut si eu ceasuri la chiosculetele cu firme bunicele de ceasuri de la parterul mall-ului Vitan; eu stau aproape de Plaza si Afi, o sa merg pe acolo sa vad daca gasesc ceva simpaticutz; mi se par ieftine la 6-7 lei..
dar e bine, bune sa fie!
kariris multumesc mult si tie de sustinere si sfat... am incercat sa ii dau voie cu o jucarie (un ursulet de plus alb care ii place ei mult mult) sa si-o ia de acasa abia a doua zi si n-a mai vrut ea sa si-o ia; poate ca am gresit eu in prima zi cand am infranat-o la iesirea din casa si apoi din masina cand avea luate cu ea vreo 2 posetele indesate bine cu plusulete mai mici, papusele mici, plus clamite de prins parul, plus plus plus... si eu atunci i-am zis ca nu cred ca ne da voie in gradi cu atatea dupa ea, ca acolo au jucarii multe si ca se va juca cu ce au educatoarele acolo in clasa; i-am zis sa le lase in masina ca i le aduc eu inapoi cand iese... si ea le-a lasat mititica fara sa comenteze; dar in prima zi a plans pt.ca a fost prima ei data cand a adormit fara mami pe langa ea... si automat n-a avut nicio consolare (nici macar un plush din multele plushuri din patutul ei), iar a doua zi cand am zis ca hai sa indreptam greseala, ca poate sa isi ia ursuletul de plus cu ea, ca am vorbit eu cu doamna (chipurile) m-a refuzat!
si a doua zi nu a mai plans la nani... si nici la trezire; dar deja venisem si eu dupa ea, am aparut odata cu primii parinti care s-au afisat pe holurile de prin fata claselor...
as vrea sa ii treaca cat mai repede faza asta cu intrebatul obsesiv "sa vii iepede, iepede, iepede sa ma iei mami, da?"
pai aseara ii citeam povesti si la fiecare propozitie/fraza ce era, aveam si o intrebare de la ea! am strunit-o pana la urma ca daca ma mai intrerupe nu-i mai citesc povestea, dar tot a adormit cu gandul la "repede" ala cred ca in somn a si inceput sa geama, lucru pe care nu-l facea de obicei, practic, niciodata pana acum!
karligutza
sunt mamica Adelutei 
are mama o fetita... are si un blog! 

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
roli25 spune:
Remiclea e o mare magarie. Tine-te tare si nu ceda. Al meu are 2.8 ani si l-a primit. Atat timp cat l-a inscris si l-a primit din prima zi nu are dreptul sa mai zica ceva acum. E santaj. Ori are prea multi in grupa si vrea sa mai descurajeze din parinti, in speranta ca renunta, ori vrea sa bage pe cineva cu relatii/spaga...in oricare situatie nu are voie sa faca asa ceva.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
karligutza spune:
ah, Kariris si voiam sa mai spun ca imi pare rau ca voi aveti problemele despre care spui; pare incredibil! astept si eu sa vad ce rezolvati pana la urma, caci nu e normal ce vi se intampla! cat or fi ele de nazdravane, nu cred nici eu ca un educator ar trebui sa spuna ce a spus... nu se descurca? sa dea locul altuia! piata de joburi e plina de cereri! SUCCES mult! 
remiclea eu stiu caz de copil care n-a implinit inca varsta, dar care a fost inscris cu conditia sa il aduca dupa ce implineste varsta de 3 anisori... n-a fost inscris si pe urma dat afara! mi se pare abuz ce va cere voua acolo! cel mult trebuia sa te anunte ca sa mai astepti pana implineste varsta de 3 anisori.. dupa care puteti veni in liniste; poate or avea ceva controale la gradinita, poate ca cei care fac controalele ii cauta si-n buchii doar pe cei prezenti si poate de asta copiii pana la 3 ani nu trebuie sa fie in gradi, caci oficial asa e, dupa 3 ani impliniti frecventeaza gradinita de stat! Oricum, mult succes!
tine-te de capul lor, pana la urma ei au dat aprobarea, nu le-ai sucit tu mana la spate ca sa iti dea OK-ul pe cerere!
karligutza
sunt mamica Adelutei 
are mama o fetita... are si un blog! 

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
edit: am incurcat persoanele.. am scris ralucis in loc de remiclea.. 
ioanaiub spune:
eu l-am dus pe David la gradinita cand avea 2 ani si 8 luni, nu s-a pus niciodata problema ca ar fi ocupat locul unui copil care ar fi fost mai indreptatit sa intre la gradinita avand 3 ani.
doar la trecerea in grupa mijlocie a fost o mica discutie, pentru ca trebuia sa "promoveze" doar copiii nascuti in 2004, David fiind nascut pe 7 ianuarie 2005, dar pana la urma n-a mai contat ![]()
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate
abramburika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui karligutza suntem pe calea cea buna oare? cat o mai dura acomodarea asta? ce tehnica sa aplic sa ii treaca si dorul si cererile acestea ale ei? |
Nu cred ca te consoleaza in nici un fel, dar exact asa patesc eu cu fata mea si azi e a saptea zi de gradinita. La despartire varsa lacrimi de crocodil, iar dupa ce plec se linisteste si se implica in activitatile de clasa. As vrea si eu sa stiu cat o sa mai dureze lacrimile astea. Educatoarea imi spunea ca poate sa mearga inainte asa tot anul ... sunt copii care suporta mai greu despartirea de parinti. OOOOffff!!!
mamma bis - o fetita si
26s de
abramburika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lala_D Poti incerca sa-i iei un ceas de mana, din cele care au un personaj din desene animate pe cadran si limbi. Ii spui ca atunci cand limbile sunt amandoua la mana, picioarele lui Alba ca zapada etc (in functie de desenul de pe ceas si ora la care o iei) atunci vii tu repede, repede sa o iei acasa . La nepotelul meu a mers perfect aceasta varianta, |
La noi nu functioneaza. Are ceas cu Winnie the Pooh, dar ii place doar ca bratara. Degeaba toate explicatiile mele cu limbile in diferite pozitii. Maine am sa incerc cu o fotografie de-a mea. Pe bune, ii pun in buzunar o foto mica, de buletin, cand i se face dor, sa ma vada
mamma bis - o fetita si
26s de
remiclea spune:
Multumesc tuturor de raspunsuri.
Mi s-a parut de la inceput ceva dubios cand mi-a spus motivul pt ca ea a preluat dosarul de inscriere fiind directoare, a vazut in martie varsta ei, a vazut si cand a trimis catre inspectorat datele, cand a facut listele cu grupele care si ele sunt trecute pe usa de la intrare in gradi si, intr-adevar este o fetita cu doar o sapt mai mare decat Ade.Motivul real l-am aflat de la ingrijitoare si se pare ca Ade e prea "nazdravana" si e, citez "obsedata de apa" pentru ca a fugit la baie sa faca pipi si sa se spele pe maini dupa ce au pictat.
Mi se pare absurd dupa 4 ore petrecute cu copilul(ca e la program scurt) sa-l cataloghezi drept rau si obsedat de un lucru. sunt foarte dezamagita si sper intelegeti ceva din ce am scris. multumesc oricum de sustinere
marius spune:
Va rog sa continuati aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127585&whichpage=8
Eu pur si simplu / Pagina legislativa