prima zi de gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
adria.bh spune:
si daria e la program prelungit, pana la 18 dar acum o iau la ora 15.30.
prima zi la daria afost joi, am ajuns cu ea acolo, aveam niste emotii..., si imi era mila ca o las, dar a fost usor,asa, am ajuns, am intrat un pic cu ea in 'clasa' i am aratat ce multe jucarii are si mai multe de pe acolo cand am vazut ca se pierde printre jucarii am facut dreapta imprejur si am iesit,am stat un pic la usa si am auzit o plangand,educatoarea mi a facut semn sa plec si am plecat, plangang, dupa cca 1 ora am sunat o pe educatoare sa vad de ea, daria nu avea nici o treaba se juca cu ceilati copii
cred ca noi parintii ne facem prea multe griji, pt ei e mai greu plecarea de acasa, o data ajunsi acolo nu mai au nici o treaba. cand vine acasa e asa de fericita ca a fost la gradi si toata ziua ne povesteste ce a facut.
multa bafta mamelor de pitici, pt inceperea anului scolar
inca un sfat sa nu i scoateti mai devreme, adica inainte de ora somnului de amiaza, daca stiti ca o sa i lasati pana atunci, copilul e destept si nu va mai vrea sa stee sa doarma acolo.
danielle_ spune:
Prima saptamana va fi cea mai dificila,atat pebtru noi ,cat si pentru puii nostri dragi....Dar se vor acomoda...se vor lega prietenii,acum depinde si de doamnele educatoare ,cat de mult ii vor ajuta sa se integreze...Andreea,anul trecut a intrat in grupa mica ..a fost greu...in primele 2 zile ,daca este posibil,ar fi bine sa mergi mai repede la gradi,eventual pana in ora de somnic..apoi incet,incet prelungesti timpul de stat la gradi....Va fi greu,dar cu siguranta se va obisnui....Daca are o jucarie preferata ,pe care sa o ia la gradi,va fi si mai bine.....
danielle_ spune:
Noi am avut un ursulet ,ea spunea ca e pisica
..si a mers in fiecare zi cu el la gradi..o cheama Mitzi
A ajutat-o mult prietena ei Mitzi...Dar in ultima luna de gradi,nu a mai luat-o cu ea...isi facuse deja prietene si Mitzi nu isi mai gasea locul....
Oricum trebuie sa va impuneti punctul de vedere ...si sa va ganditi ca acolo le este bine,sunt cu copiii,invata lucruri noi....si o sa treceti mai usor peste '' despartire''....Mie imi venea sa plang ,cand ma gandeam ca deja va merge la gradinita.....parca nu mai era fetita mea cea mica....
alinuk spune:
si noi si noi
anul asta am zis ca avem 'adevarate emotii de toamna'!
Teo va merge pt prima data la gradi
chiar am emotii
de vreo luna ii tot povestesc cum e acolo, (noi am vizitat de cateva ori locul):
doamna dragutza, copii mai buni sau mai nazdravani, jocuri cu plastilina, colorat, cantecele... ii spun ca el e campion, ca un campion face asa si asa, etc...
m-am gandit sa ii pun pe manutza un tatoo din ala care se lipeste cu apa si tine cateva zile, cu un ingerash - si sa ii zic ca e ingerashul lui pazitor cu care mami a vorbit si care are grija de el si ca mami e cu el mereu
neaparat incerc sa-i tot bag in cap ca are acolo un program si ca asa cum tati vine acasa de la serviciu si el va veni mereu acasa (stiu ca teama abandonului e des intalnita la pici)
...si alte lucruri din astea
e posibil ca piticul sa nu aiba nicio pb..dupa cum vedeti eu cred ca am (vad ca multe mamici au ajuns la concluzia asta)
mai veniti cu idei de terapie pt mame 
Alinuk
la doar un pas...multumim!
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
tzitziri spune:
Noi am experimentat prima zi de gradi acum aproape 2 luni (la un an si 10 luni)
Dar am inceput oficial gradi acum o saptamana (nu o numesc cresa pentru ca 'pe vremea mea' cresa era un loc unde copiii erau tratati ca niste bebelusi (papa,pishu,somn) - ceea ce nu e cazul aici).Toata vara au fost copii de toate varstele dar de la 1 septembrie au inceput pe grupe de varsta cu educatoarele aferente.
Am auzit critici legate de aceasta metoda, dar noua metoda 'disparutului' ni s-a potrivit cel mai bine.Adica in prima zi am disparut din peisaj, a doua zi nu a mai vrut sa il lase pe tati sa plece dar intr-o saptamana s-a obisnuit de cere el sa mearga la 'ghi ghi'
Ca lucruri care merg la noi:
-doar dupa o saptamana a mers despartitul normal, cu pupaturi de ambele parti si cu copil lasat total linistit la gradi
-in primele zile a fost lasat acolo plangand (cu exceptia primei zile cand nu a plans pentru ca nu se prinsese care e treaba)
-il duce tati la gradi de dimineata din motive organizatorice.O singura data cu exceptia primei zile am fost si eu - in prima zi oficiala de gradi - si s-a agatat de mine plangand...cu tati nu face asa (cred ca au alta relatie de la barbat la barbat.nu inseamna ca tati il cearta sau aplica alte 'metode')
- noi am zis ca incepem usurel...initial am zis ca nici nu sta acolo sa manance de pranz.Dar a cerut el sa ramana si la pranz dupa 3-4 zile.Si a ramas.Azi a fost prima zi de somn si se pare ca a fost ok....sper sa nu fie doar asa, ca de prima zi.
- eu mi-am impus sa nu sun.Aveau numarul nostru de telefon daca apare vreo problema.Dar mi-am impus sa nu sun si am asteptat in speranta ca nu o sa sune nici ei.Pentru David nu a fost nici o diferenta, dar eu am incercat sa stau linistita..si a mers
Exista teorii diverse..unii zic ca e mai bine sa il lasi de la inceput program lung pentru ca altfel nu o sa mai vrea sa ramana dupa, altii zic ca e mai bine sa o iei usurel pentru acomodare in timp.Noi am ales (si pentru ca nu era nici o constrangere) program scurt si acum vrem sa incepem program lung.Dar azi cand l-am luat la 4 nu parea sa fi fost suparat ca a stat mai mult ca de obicei.
Evident ca l-am pregatit din timp cu povesti ca o sa mearga la copii si o sa se joace cu ei si o sa ii placa etc.Dar nu stiu sa zic cat a contat asta..adica a durat o saptamana totusi..in fine, putea sa dureze si mai mult...asta nu stiu cat a influentat.
Are o persoana preferata 'Nana'(Dana) si deja dupa 3 zile asocia gradinita cu Dana...deci cred ca e bine sa isi faca o persoana de care sa se ataseze acolo...la noi erau putini copii, el era cel mai mic si 'neajutorat' deci a fost usor pentru Dana sa ii acorde mai mult timp lui...acum nu se mai poate, dar e bine ca a avut-o de la inceput si ca o ..iubeste[:])
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
Eseea spune:
nici eu nu stiu cum voi face....tind sa imi iau la revedere, sa-i explic ca voi veni dupa ea ( deja i-am tot povestit cum va fi)...e mai bine oare sa dispar pur si simplu? :(
la ce ora se ia micul dejun? ca nu-mi dau seama daca trebuie sa-i dau dimineata sa manance acasa sau va manca acolo direct?? cam ce au la micul dejun??
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
abramburika spune:
Mai este un sb despre prima zi de gradinita http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=8&TOPIC_ID=127585#6255751 cu faturi, idei, intamplari.
Si noi suntem in aceeasi oala, azi, a doua zi de gradinita, tot cu lacrimi. Speram sa ne acomodam rapid insa.![]()
mamma bis - o fetita si
25s de 
adria.bh spune:
eseeala noi la gradi md se ia de la 8.30-9.00, pranz 12.00-12.30, adica supica,felul doi si o gustarica, de la 12.30-15.15.30 somn, dupa aia mai primesc o gustare, un mar sau o prajiturica, apoi acasa.
iar cu lasatu... noi asa am fost sfatuiti sa o lasam la usa, chiar daca plange, sa nu o dam la intors,pt ca asa o sa se obisnuiasca daca plange sa o iei acasa.
daria plange numai pana plec eu dupa aia nu are nimic,ieri cand a venit de la gradi mi a spus ca le a povestit d na ,tucatoale'(asa zice ea) capra cu trei iezi, si ne povestea si noua, asa cum a stiut ea
daria
de 2.8 ani
Eseea spune:
ufff, mercic Adria, credeam ca nu mai intra nimeni pe aici. pai in cazul asta, nu cred ca are rost sa-i dau sa manance acasa, ca asa nu va mai manca la gradi micul dejun ( apropos, cam in ce consta?).
inca o intrebare : dupa ce ajungem la gradi tb sa ne schimbam in alte haine sau sta in cele cu care vine?
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
adria.bh spune:
md;paine cu unt s au pateu, ceai,lapte cu cereale
gradi e vizavi de noi ,eu o imbrac pe daria asa cum ramane peste zi acolo, doar papucii ii schimb,ii dau cei de interior.