Ce punem la congelator?
Ma gandesc sa profit de bogatia legumelor si fructelor si sa pun cate ceva la congelator pentru fiica mea micuta, astfel incat sa am la iarna macar cateva provizii.
Am pus de exemplu afine in pungute, in portii mici.
Pot sa congelez piersici si pere?Ma gandesc sa le fierb la abur si sa le pasez apoi.Oare tin asa?
Oare pot sa pun de exp, buchetele de conopida in pungi?
Voi ce puneti si cum?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
conopida cu siguranta poti pune, la fel si broccoli - spre exemplu, le gasesti in orice supermarket in varianta congelata
de piersici si pere la congelator nu am auzit, insa poti face compot din ele, daca ai unde sa depozitezi borcanele peste iarna si daca esti de acord sa-i dai fetitei tale (deh, orice compot are si zahar in compozitie); merge si varianta pasata, pastrata la congelator, dar trebuie sa gasesti o metoda eficienta de impachetare/ambalare, astfel incat sa folosesti strict cat ai nevoie; o varianta ar fi formele pentru cuburi de gheata, mai mari, sau recipiente mici de plastic, cu tot cu capac, de la paharele de inghetata de exemplu, sau cumperi seturi de vase cu capac ptr congelator
mama mi-a pregatit pentru iarna acritura pentru ciorbite, facuta din corcoduse fierte; am pus-o in pungute pentru cuburi de gheata si e la fix metoda asta, cand fac ciorba ptr fetita pun la final 2-3 cuburi si e foarte buna la gust
in rest, nu-mi bat capul sa pun nimic la congelator (nici nu am timp sau chef sa migalesc la pregatirea lor, nici congelatorul nu este foarte mare), cumpar de la supermarket daca gasesc proaspete (chiar daca sunt de import si se spune ca nu au gust sau sunt tratate) sau cumpar gata congelate legume (de preferat de provenienta romaneasca, daca nu prefer marca Dujardin), fie separat, fie in combinatii diverse
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
madutza_bra spune:
Buna,
in fiecare iarna am la congelator: fasole galbena si verde pastai( se curata se spala si apoi se opereste; dupa racire se pune in pungi la congelator), conopida si brocoli, ardei gras combinat cu gogosar (ii spal si ii toc marunt ca pentru ciorba, apoi ii pun in pungi pe care le pliez sa fie cat mai subtiri pentru a se rupe usor bucati inghetate), marar, leustean si patrunjel (nu-mi plac cele uscate asa ca le rup frunzele le spal si dupa uscare le bag in pungi), vinete coapte (in portii mici), ardei copti (este o salata delicioasa iarna), mazare, dovlecel taiat cuburi.
Bineinteles ca o mare parte pot fi gasite si la supermarket, dar daca ai placere le poti pune in casa.
Fructe nu congelez, ne place sa le manancam in functie de sezonul in care ne aflam .
Spor la treaba!
Povestea nasterii
Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 15+ cu 90%
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png
Deus spune:
catina, merisoare, mure, zmeura, afine, marar, patrunjel,agrese, branza focsani, jintuiala
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Androix spune:
Eu am pus piersici pentru fi-mea ca la fi-miu nu mi-a picat fisa dar mi-am invatat lectia si doi ani mai tarziu aveam piersici la congelator pentru diversificare, ca noi am inceput pe la sfarsitul toamnei. Le-am taiat in jumatati, am scos samburele si le-am bagat exact cum se gaseau fara sa le fierb. Au fost foarte apreciate de pitica.
Cred ca poti pune absolut orice fruct la congelator, fara sa fierbi, dar ideea este ca merg mancate pasate, in prajituri, nu mai sunt tari ca in stare proaspata dar isi pastreaza vitaminele si gustul daca nu le fierbi.
Acum la modul general am pus in congelator asa: fasole verde (asta o oparesc putin), vinete coapte, zmeura, ardei gras taiat cuburi, o sa pun rosii curatate de pielita si pasate de pus in ciorba, ardei copt si curatat pentru salata, verdeata. Si cam atat deocamdata, daca imi mai vine vreo idee revin.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus catina, merisoare, mure, zmeura, afine, marar, patrunjel,agrese, branza focsani, jintuiala devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ "Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney |
Agrise adik? O singura data in viata am mancat in copilarie intr-o tabara la tusnad cand am furat dintr-o curte n-am mai vazut ever since si mereu m-am intrebat daca or fi la fel de bune ca alea de furat daca le-as gasi de cumparat pe undeva
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
karligutza spune:
fetele, agrisele sunt tot una cu "coarnele"?? ca eu chiar ieri am vazut la piata la o babuta in galeata, dar am ezitat sa le cumpar... erau cam putine si nu toate rosii... mai erau si verzi!
afine inca am vazut si eu pe piata, tot ieri, dar nici din alea nu am cumparat.. ma tot gandeam ce sa fac cu ele in stare proaspata? eu am un borcanel de dulceata de afine si chiar ma gandeam sa mai cumpar/sa nu mai cumpar... sa mai fac dulceata sau sa le congelez si sa le folosim la nevoie; stiti probabil ca in caz de diaree, sunt FOARTE, DAR FOARTE eficiente ca sa te "stranga" la burtica... ce SMECTA sau alte furazolidoane, incercati AFINELE (naturale, din sirop, sau din dulceata); functioneaza si la copii! (cu exceptia celor maruntei de pana la 2-3 anisori pe care in mod normal trebuie sa ii ferim de fructele de padure pana la varsta asta).
dar, sa revin la subiect... si eu am in congelator de toate, nu mai am loc ca as mai pune pe langa ce am deja:
ardei copti si curatati; vinete coapte; ardei gras/gogosar tot asa, taiat cubulete ca pentru pus in ciorba; verdeata (patrunjel si leustean) spalat, uscat si tocat! tot asa numa' bun de pus pe ciorbe! plus fasole verde fiarta gata si scursa bine! visine fara samburi! (pt.tarte cu visine in mijlocul iernii! )... plus morcovi naturali de la mama din gradina, telina, pastarnac, patrunjel radacina.... tocate la robot mic mic si puse la congelator, bune de pus iarna prin mancaruri... ca iarna tragi cu pusca si nu mai vezi un morcov romanesc pe piata!
si cam atat, nu-mi mai amintesc altceva; daca imi mai vin idei mai scriu!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
delsim spune:
Stiu ca exista congelate in supermarket, insa in primul rand vreau sa pun morcovi, telina, ardei , dovleac, etc cumparate sau luate de la tara, cultivate fara ingrasaminte si in al doilea rand imi trebuie portii mici cat pentru mancarea copilului.Astea pentru ea imi incap in congelator, sau cel putin o sa incerc sa bag cat mai multe. Pentru noi cumparam si legume si fructe din supermarket, indiferent de sezon.
nushulica spune:
avand in vedere ca sunt "foarte"gravidaanul asta am pus doar:1pachet visine fara samburi pt o tarta la iarna,un pachet caise fara samburi tot pt o tarta,un pachet capsuni,3pachete mici cu vinete pt salata,2pachete cu ardei copti si 3 pachete cu cash de oaie...intentionez sa mai pun 2-3 pachetele cu dovlecel ras pt piftelute daca mai apuc si cateva rosii(eu pun asa intregi cate 2 in punga spalate si cand le dezgheti se decojesc imediat si sunt f bune in loc de bulion la mancare)
mi-ati dat o idee buna cu piersicile,cred ca pun si eu cateva pachetele
de David si 35+
HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI
karligutza spune:
a, nu, m-am lamurit ce sunt agrisele... cu o simpla cautare pe gugle iata:
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Androix spune:
Daaaaa, astea sunt