Ce punem la congelator?
Raspunsuri - Pagina 2
karligutza spune:
yummmmiii... si eu le stiu dar la mine la bunica le spuneam altfel! le spuneam si le-as mai spune daca le-as mai avea si putea manca POMUSHOARA...
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Laura B spune:
Mi se pare mie, sau in imagini (mai putin ce e in coltul din stanga jos) sunt coacaze rosii?
_
Bucataria lui mami
Laura B spune:
Si acum la subiect, pentru bebelusha mea mereu pregatesc mai mult, apoi impart in portioare pe care le congelez separat: fructe (mere, pere, piersici) facute la abur si apoi pasate, legume la fel, si spanac congelat.
Pentru toata familia pun pungi cu legume diverse, taiate sau date prin razatoare, fiecare punga cu tot ce-mi trebuie pentru o oala de ciorba, si alte pungi pentru portii de stir fry.
Cumpar ina deja inghetate capsuni si fructe de padure pentru smoothies.
_
Bucataria lui mami
karligutza spune:
Laura_B nu nu, toate sunt la fel, doar ca cele din stanga jos sunt cel mai clar surprinse, cu "zoom in" rau de tot mai mai citesti ceva pe partea cealalta.. ca intr-adevar ele ca fructe sunt cam transparente; eu la bunica nu aveam asa rosii, doar galbene, dar stiu ca sunt si care raman mai verzulii sau chiar rosii cum sunt in imagine; fii mai atenta la poza din stanga din secventa a doua si vei observa ca este fix acelasi fruct; bobita rotunda, translucida, si doar ca e rosie si ciorchinele e tot asa, ca un fel de struguras... (uita-te si la frunze... nu sunt coacaze! )
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
karligutza spune:
ma scuzati de dar trebuie sa ma lamuresc
Laura_B cred ca de fapt ai dreptate daca ma uit bine in wikipedia... ia uitati coacazele rosii cum arata si cum arata agrisele si ce scriu despre ele din punctul lor de vedere... sper ca ei macar s-au documentat bine, nu ca mine cu gugle .... oricum vad ca fac parte din aceeasi familie... de Grossulariaceae si cred ca la gust sunt foarte asemanatoare asa cum si la aspect pe mine m-au pacalit! adica eu nu vad deloc diferenta, decat la culoare si parca putin acum imi par si mie agrisele mai ovale, coacazele mai rotunde
si acum ca m-am lamurit (oare? ) ma duc sa ma culc linistita in patutul meu!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
nikole spune:
Delsim, eu congelam in pungute speciale toate legumele ce le foloseam la mancarica copilului.
Ptr ca pe vremea aia lucram, ca sa economisesc timp, si mai mult sa-mi ajut si sotul (ii faceam pe rand mancarica) taiam cubulete legumele si ii congelam pe portii.
Asta ptr zilele in care eu lucram, cat eram acasa, ii faceam pe loc mancarea, din legume proaspete, ma rog...necongelate.
Si acum, daca se intampla sa gasesc de ex la oferta o anumita leguma, cumpar mai mult si congelez.
De ex aici telina este f scumpa si nici nu o gasesc oriunde.
Asadar cand dau de ea cumpar cant mai mare si congelez.
Fructe nu am congelat niciodata, pe astea le cumpar mereu proaspete.
acum m-ati facut de ma uit dupa catina, si coacaze...
Nikole, mami de Albastrel si Albastrica
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
Karis spune:
Un sertar plin de vinete , pe care le coc, le curat si le pun in strecuratoare sa se scurga zeama, apoi pe toc si asa le congelez in pungute.
Visine, la care le-am scos samburii si le-am congelat in cutii de plastic. (daca stiti in ce se pun maslinele la supermarket, eu pastrez cutiile de la masline, le spal si sunt ideale pentru congelat fructe).
Afine, pe care le-am spalat, pus pe hartie absorbanta sa se usuce si le-am congelat in pungute.
Prune, putin mai tare, carora le scot samburii si le congelez de regula in galetuse de smantana , si iarna le folosesc asa congelate, la facut galuste cu prune. Sunt senzationale, exact ca acum, cele proaspete.
Fasole, mazare nu congelez, cumpar intotdeauna de la supermarket.
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delsim Dovlecelul se poate pune la congelator?Cum? Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
Dovlecelul: cubulete sau taiat pe lung in jumatate, f-tie de utilizare. Dovleceii mici, un pic mai mari decat castravetii se pot pune intregi(au samburii mici, in formare).
Dovleacul copt il puneam in pungute mici.