Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (129)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Hai sa va zic si mancarurile de azi..in detaliu (special pt ayanna ):

Felul 1 - ghiveci de legume cu carne de vita (2 portzii a cate 100ml)
Ingrediente:
-carne de vita (vreo 50g dupa fierbere) din care am eliminat eventualele "zgarciuri" - am fiert-o de ieri in apa simpla la oala sub presiune vreo 40 minute (ca sa economisesc butelia, am fiert 2 bucatzi si pt ieri si pt azi)
-1 vanata mica (in premiera la noi) curatzata de coaja si feliata rondele din care am folosit cam 3/4 - facuta la steamer vreo 40 minute (prea mult, era suficient 1/2 ora)
-1/2 ardei gras roshu taiat felii - la steamer 20 minute
-1 roshie medie spre maricica taiata pe 1/2 - la steamer 15 minute (pe care am decojit-o inainte de pasare)
-cateva frunze de patrunjel verde
-1 ceapa mica din care am folosit doar miezul - la steamer 20 minute
-sare potasica (cam 1/3 linguritza)
-ulei de floarea-soarelui (1 linguritza)
Toate pasate cu mixerul vertical. Problema ...ca nu mai gust mancarea de 2 zile (m-am apucat si eu de Rina), dar babi a zis ca a fost buna. Au ieshit 200ml. Alena si-a papat toata portzia (dar venea cu o foame dupa un somn de 3 ore jumate in carucior afara in frig - nici la 1 luna parca nu dormea asha - macar era echipata corespunzator...sper ), iar Natalia ca de obicei cu strambaturi a mancat vreo 40ml.

Felul 2 - supa-crema de conopida (2 portzii a cate 140ml)
Ingrediente:
-conopida (14 buchetzele) fiarta in 500ml apa timp de 18 minute (nu e batut in cuie 18, asha s-a intamplat )
-cateva frunze de patrunjel verde
-sare potasica (un varf de linguritza)
-unt cu 65% grasime (2/3 linguritza) (nu iau dietetic pt ca mi se pare mult prea scump)
-smantana cu 20% grasime (1 lingura) (nu prea iau degresata pt ca mi se pare ca e ca un iaurt, chiar daca o fi mai "sanatoasa")
Toate pasate cu mixerul vertical. La sfarshit am adaugat o parte din zeama in care a fiert conopida (nu shtiu exact ce cantitate) ca sa iasa o supa ca o smantana subtzire. Au rezultat 280ml, pe care le-am impartzit in 2. Alena a mancat 90ml (dar cum am zis, era fomista rau) si Natalia 30ml (a fost una din zilele ei proaste...fara supa de roshii care e preferata ei).

din 09.12.2009 mami de gemanutze

AMR 3 (+11)

Vaaaaai, saru-mana!!! Deja esti prea draguta...eu am indraznit sa intreb de retete, dar nu credeam ca tu chiar o sa detaliezi. Saru'mana inca o data pentru efort, dar nu vreau sa te chinui sa scrii toate detaliile de acum incolo, ca imi inchipui ca nu e usor.
E suficient si daca scrii doar menu-urile, ca eu oricum o sa intreb unde nu ma descurc... si un teanc de

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alicredo

imi incep pledoaria printr-un citat al ayanei ptr care inca nu am dat de baut , ptr drepturile de autor

Iubirea mea face azi 7 lunite...au trecut asaaaaa ...paf!...ca o clipa...ieri ziceam ca nu e inca timpul de bebe, tot ieri au aparut doua liniute, tot ieri aveam 9 luni, tot ieri am nascut...iar AZI trece tic-tac, tic-tac...il vreau pe MAINE si nu-l vreau...il astept cu speranta si teama...speranta ca va fi bine si teama de ce s-ar putea intampla...nerabdarea si in acelasi timp anxietatea fata de necunoscut...

...incerc sa ma mentin optimista in valtoarea asta crancena a realitatii globale si incerc sa ma bucur cat pot de realitatea mea individuala...de momentul meu, de clipa mea...nimeni si nimic nu-mi va da clipa inapoi, asa ca acum ma incurajez pe mine (si poate si pe voi) sa am suficienta putere sa-mi valorific aceasta clipa...sper ca fiecare sa-si poata gestiona clipa lui, buna sau rea...si incerc sa nu ma simt vinovata ca nu ma dau cu capul de pereti...

...

Dap...ma duc sa-mi zic rugaciunea de seara si sa-mi inchin puiul...o rugaciune pe care i-o zic lui Dumnezeu (acel CEVA, CINEVA sau ce-o fi... care ne-a creat si ne-a trimis aici, in forma asta, in viata asta sau ce o fi ea)...si al carei mesaj este: SA AIBA MILA DE NOI, SA NE MAI INDURE O VREME SI SA NE MAI PASUIASCA CU RELELE IN SPERANTA CA NE VOM INDREPTA SI VOM DEVENI MAI BUNI...SA NE DEA SANATATE, SA NE FEREASCA DE TOATE RELELE, DE TOATE PRIMEJDIILE VAZUTE SI NEVAZUTE, CUMPENE, APA, FOC, BOLI, MOARTE NAPRASNICA SAU ORICE ALTE NENOROCIRI...SA NE AJUTE SA AVEM MINTE INTELEAPTA, CALE LUMINATA SI VIATA BINECUVANTATA..Rugaciune pentru mine si ai mei, pentru noi, pentru voi, pentru toti oamenii si toata suflarea asta de pe pamant...

acestea fiind spuse va rog sa poftiti la cele mai de seama bucate
ptr a sarbatori inca o luna in plus de viata a fiului meu , inca o luna in plus alaturi de voi. Doamne si cate ne mai asteapta!
David te iubeste mama, iti multumesc fiindca existi!
Alexandra
Raul

din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!

He!He!

La multe lunite David...tot ceea ce-si doreste mami pentru tine sa se implineasca!!!
Alexandra
Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Alicredo sa-ti traiasca flacaul!
LML Alexandra si Raul!

Abia am reusit sa o adorm pe micuta, cred ca ne ies si noua ceva colti...sper!

Larisel
Am vazut pustoaicele , doamne cat de frumos cresc!

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 6 kg

Mergi la inceput

In seara asta am iesit sa plimb delfita in pantaloni scurti. Si cum a adormit si mi-a fost teama sa nu o trezesc daca urc sa ma imbrac am inghetat maxim.

Cris.d ce zici, poti sa ajungi maine?

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Ana_g bafta la scoala!

Al3csa eu nu vad nicio reclama la IKEA. Si nu vad nici pe prima pagina a DC-ului ceva in plus fata de ce vazusem inainte. Pls spune-mi la ce sa ma uit.

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Gecute de iarna dragute pt pufosi ati vazut pe undeva?
Ma uit pe site la C&A si vad niste modele f f dragute doar ca nu-mi amintesc sa le fi vazut in magazin in RO. Pe la Kiabi a mai trecut cineva recent?
Eu am inceput sa-i fac stocul de hainute pt iarna. Aaa...si caciulite caut, daca ati vazut pe undeva unele interesante spuneti-mi si mie pls.

Sper sa mai fi aparut cineva intre timp ca tare mi-e urat cand "vorbesc" de una singura pe forum.

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Eu sunt...dar nush ce sa va zic...
Citesc din urma si nu-mi vine nimic la tasta...dar te 'sustin' din umbra. Moama, ce sinistru suna 'din umbra' la ora asta...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Azi este prima zi din prima toamna a pufuletilor.

Fetele care veniti la intalnire maine trebuie sa stabilim o ora.

AMR 6 kg

Fetele, ati tot facut intalniri vara asta...si n-ati pus niciuna poze de la intalniri sa ne clatim si noi ochii, macar virtual sa ne bucuram si noi...
Hm, ce ziceti? Nu faceti un album cu intalnirile?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Eu sunt...dar nush ce sa va zic...
Citesc din urma si nu-mi vine nimic la tasta...dar te 'sustin' din umbra. Moama, ce sinistru suna 'din umbra' la ora asta...

Mai spune-ne de zgubi.
Eu tocmai am pozat-o iar pe Mara dormind cu picioarele urcate pe o perna si cu patura pe cap. Asa imi vine sa mi-o mananc.

AMR 6 kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Azi este prima zi din prima toamna a pufuletilor.

Fetele care veniti la intalnire maine trebuie sa stabilim o ora.

AMR 6 kg

Fetele, ati tot facut intalniri vara asta...si n-ati pus niciuna poze de la intalniri sa ne clatim si noi ochii, macar virtual sa ne bucuram si noi...
Hm, ce ziceti? Nu faceti un album cu intalnirile?

O sa fac un album cu poze de la viitoarea intalnire, la ultima nu ne-am prea pozat.

AMR 6 kg

Mergi la inceput