Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (129)
Raspunsuri - Pagina 8
decenuela spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui al3csa
Cu ce fel de lapte ii faci iaurtul? As vrea si eu sa incerc. de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis |
merge cu orice lapte..eu de ex in casa am zuzu...dar cumpar din piatza de la ..nu stiu cum se chema...e eticheta de la ferma..ziua cand e muls...procentul de grasime..am cumparat si din ala ii fac si branza si iaurt...grish...orez....il prefer decat pasteurizat
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
ana_g spune:
Buna seara si de la noi! A adormit puiul in sfâr#351;it, ca peste zi doar asa, cu picatura...
Vremea asta nu m-ar deranja daca asta mic n-ar fi un pic fornait. Am scos din strfundurile unui sertar vibrocilul, dar m-am abtinut in ultimu mom sa-l folosesc, mi-am dat seama ca nu e cazu
vad ca ati facut tot felu de sondaje, m#259; bag si eu in seama acum când e rasuflata treaba:
- baie la 2 zile cam de pe la 2 luni, iar de cand au inceput caldurile nu l-am mai cremuit cu nimic, doar fundu
- aaaa....am uitat ....nu dau detalii despre cat de des curat pardoselile,ca o sa reiasa ca-s o mare lene.....
- daca mai era ceva, scuze, chiar am uitat
un BRAT de floricele pentru to#355;i micii si marii sarbatoriti de azi!
Iaurt f#259;cea mama acas#259; cum spune decenuela, laptele cald se punea in borcane unde cu smantana, puse in buc#259;t#259;rie mai la caldut si iese ff bun. Doar ca eu ii dau lu asta mic Danone, nu #351;tiu dac#259; e cel mai bun, dar asta e.
Va pup de noapte buna pufuleti pufosi si mamici gazele!
Aaaa, înc#259; una si gata. Eu de la 1 oct încep anu 5 bis de facultate, deci va fi ca si cum m-as duce la servici, de#351;i prezenta nu e musai la toat#259; alea, am emo#355;ii...... De#351;i sta soacra cu asta mic si am mare încredere in ea, am emo#355;ii de fapt pt mersu din nou la #351;coala, ca mi-am ie#351;it r#259;u de tot din ritm......
mama unui pui...Stefan
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcineea_cj Intrebari:am inceput sa-i pun un pic de smantanica in supica Ii place(uneori)Pot sa-i pun un pic in fiecare zi ? sau e prea grasa ? |
Eu pun de cate ori mi se pare ca "cer" ingredientele... De exemplu la supa cu de toate prefer sa pun o linguritza de ulei de masline. E bine sa adaugi o singura "grasime" la o mancare: ulei, unt sau smantana. Totushi eu pun cateodata si unt si smantana, dar reduc cantitatzile.
Ce iaurt dati la bebe ?(Cum sa-i fac in casa ?fara aparat ? se poate?) |
Eu le dau iaurt din comertz (Milli sau Tnuva) dar nu din ala degresat.
galbenusul...cum i-l dau si de cate ori pe saptamana S-a zis aici ca fiert 10 min si 1/8 din el Corect? |
Eu le dau cam de 2 ori pe saptamana. Cum fac portzie dubla pun un galbenush fiert (15 minute pt mai multa sigurantza), dar nu prea le place si in consecintza in stomacele ajunge oricum mai putzin. Cica la 1 an ar trebui sa ajunga sa papa un galbenush intreg la masa.
din 09.12.2009 mami de gemanutze
AMR 3 (+11)
larisel spune:
citat din mesajul lui blue_flower Oare e necesar sa ii fac analize lui bebe sa vad cum sta cu fierul si cu calciul? Adica...e recomandat sa fac asta? |
Daca nu are simptome care sa te ingrijoreze poti sa le faci la 1 an. Cel putzin eu asha voi proceda.
AMR 3 (+11)
larisel spune:
citat din mesajul lui dulcineea_cj Voi aveti tarcuri pt bebe ? mie mi-e teama sa-l mai las singur in patul mare,la el in patut,plange si se loveste de tablia patului asa ca ma gandeam la un tarc Nu dispun de bani multi...Si din cate am vazut pe net sunt preturi... Bucura-te de anii copilariei copilului tau - pentru ca trec asa de repede ! mami de 2 ochi albastri |
Noi avem 2 patutzuri pliante care acum sunt fara nivelul intermediar, deci un fel de tzarcuri. Le pun pe fete ori in acelashi patutz (doar sub supravegherea unui adult - obishnuiesc sa se "paruiasca") dar de regula fiecare in patul ei, dar se vad prin plasa laterala. Se mai joaca singurele cate 1/4 de ora poate 20 minute mai rar. In cazul nostru ...la cat timp stau acolo singure... nu s-ar merita investitzia.
AMR 3 (+11)
larisel spune:
Vizavi de articolul indicat de nikole : am convingerea ca statisticile nu sunt litera de lege dar au o urma de adevar in ele... Cu toate astea voi folosi in continuare premergatorul (nu pentru comoditatea mea...eu chiar il folosesc maxim de 2 ori pe zi, de regula cand gatesc si iau fetele pe langa mine daca sunt treze si ash putea foarte bine sa le tzin in scoici daca sunt singura + inca o data mai pe seara daca se plictisesc de toate celelalte activitatzi si nu se gaseshte nimeni sa le "bratzuiasca") pentru simplul motiv ca le place la nebunie...se distreaza maxim... In nici un caz nu m-am gandit vreodata ca premergatorul le va stimula sa mearga sau sa vorbeasca mai repede...nuu... Si ca le intarzie...nu sunt sigura, dar statistica e statistica si in general o cred...Asta e, pana la urma nu ma grabesc nicaieri...pana la 2 ani .
AMR 3 (+11)
decenuela spune:
fetili un 3-4 in IOR? va coafeaza?
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
larisel spune:
Hai sa va zic si mancarurile de azi..in detaliu (special pt ayanna ):
Felul 1 - ghiveci de legume cu carne de vita (2 portzii a cate 100ml)
Ingrediente:
-carne de vita (vreo 50g dupa fierbere) din care am eliminat eventualele "zgarciuri" - am fiert-o de ieri in apa simpla la oala sub presiune vreo 40 minute (ca sa economisesc butelia, am fiert 2 bucatzi si pt ieri si pt azi)
-1 vanata mica (in premiera la noi) curatzata de coaja si feliata rondele din care am folosit cam 3/4 - facuta la steamer vreo 40 minute (prea mult, era suficient 1/2 ora)
-1/2 ardei gras roshu taiat felii - la steamer 20 minute
-1 roshie medie spre maricica taiata pe 1/2 - la steamer 15 minute (pe care am decojit-o inainte de pasare)
-cateva frunze de patrunjel verde
-1 ceapa mica din care am folosit doar miezul - la steamer 20 minute
-sare potasica (cam 1/3 linguritza)
-ulei de floarea-soarelui (1 linguritza)
Toate pasate cu mixerul vertical. Problema ...ca nu mai gust mancarea de 2 zile (m-am apucat si eu de Rina), dar babi a zis ca a fost buna. Au ieshit 200ml. Alena si-a papat toata portzia (dar venea cu o foame dupa un somn de 3 ore jumate in carucior afara in frig - nici la 1 luna parca nu dormea asha - macar era echipata corespunzator...sper ), iar Natalia ca de obicei cu strambaturi a mancat vreo 40ml.
Felul 2 - supa-crema de conopida (2 portzii a cate 140ml)
Ingrediente:
-conopida (14 buchetzele) fiarta in 500ml apa timp de 18 minute (nu e batut in cuie 18, asha s-a intamplat )
-cateva frunze de patrunjel verde
-sare potasica (un varf de linguritza)
-unt cu 65% grasime (2/3 linguritza) (nu iau dietetic pt ca mi se pare mult prea scump)
-smantana cu 20% grasime (1 lingura) (nu prea iau degresata pt ca mi se pare ca e ca un iaurt, chiar daca o fi mai "sanatoasa")
Toate pasate cu mixerul vertical. La sfarshit am adaugat o parte din zeama in care a fiert conopida (nu shtiu exact ce cantitate) ca sa iasa o supa ca o smantana subtzire. Au rezultat 280ml, pe care le-am impartzit in 2. Alena a mancat 90ml (dar cum am zis, era fomista rau) si Natalia 30ml (a fost una din zilele ei proaste...fara supa de roshii care e preferata ei).
AMR 3 (+11)
alicredo spune:
Larisel un brat de ptr tine! te admir mult... mama....ce diversificare! ce organizare! si mai ai si timp de noi
eu baita ii fac de 2-3 ori pe saptamana, il spal dupa fiecare kk de la brau in jos...in zile mai calduroase ii fac si dus. gimnastica si masaj....masaj dupa baita...gimnastica...numa cand il intind de ma joc cu el si il intorc pe toate partile...se pune?
alexutzzza wb! miss u!
Luca
Daniel
Iuria
Alexander
Tudor
din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!
alicredo spune:
imi incep pledoaria printr-un citat al ayanei ptr care inca nu am dat de baut , ptr drepturile de autor
Iubirea mea face azi 7 lunite...au trecut asaaaaa ...paf!...ca o clipa...ieri ziceam ca nu e inca timpul de bebe, tot ieri au aparut doua liniute, tot ieri aveam 9 luni, tot ieri am nascut...iar AZI trece tic-tac, tic-tac...il vreau pe MAINE si nu-l vreau...il astept cu speranta si teama...speranta ca va fi bine si teama de ce s-ar putea intampla...nerabdarea si in acelasi timp anxietatea fata de necunoscut...
...incerc sa ma mentin optimista in valtoarea asta crancena a realitatii globale si incerc sa ma bucur cat pot de realitatea mea individuala...de momentul meu, de clipa mea...nimeni si nimic nu-mi va da clipa inapoi, asa ca acum ma incurajez pe mine (si poate si pe voi) sa am suficienta putere sa-mi valorific aceasta clipa...sper ca fiecare sa-si poata gestiona clipa lui, buna sau rea...si incerc sa nu ma simt vinovata ca nu ma dau cu capul de pereti...
...
Dap...ma duc sa-mi zic rugaciunea de seara si sa-mi inchin puiul...o rugaciune pe care i-o zic lui Dumnezeu (acel CEVA, CINEVA sau ce-o fi... care ne-a creat si ne-a trimis aici, in forma asta, in viata asta sau ce o fi ea)...si al carei mesaj este: SA AIBA MILA DE NOI, SA NE MAI INDURE O VREME SI SA NE MAI PASUIASCA CU RELELE IN SPERANTA CA NE VOM INDREPTA SI VOM DEVENI MAI BUNI...SA NE DEA SANATATE, SA NE FEREASCA DE TOATE RELELE, DE TOATE PRIMEJDIILE VAZUTE SI NEVAZUTE, CUMPENE, APA, FOC, BOLI, MOARTE NAPRASNICA SAU ORICE ALTE NENOROCIRI...SA NE AJUTE SA AVEM MINTE INTELEAPTA, CALE LUMINATA SI VIATA BINECUVANTATA..Rugaciune pentru mine si ai mei, pentru noi, pentru voi, pentru toti oamenii si toata suflarea asta de pe pamant...
acestea fiind spuse va rog sa poftiti la cele mai de seama bucate
ptr a sarbatori inca o luna in plus de viata a fiului meu , inca o luna in plus alaturi de voi. Doamne si cate ne mai asteapta!
David te iubeste mama, iti multumesc fiindca existi!
Alexandra
Raul
din 02.02.2010 cea mai fericita de David Gabriel !
te iubim puiule....!!!