Iepurasi dragalasi de Mar-Apr (46)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Castelana, mersi de raspuns...foarte interesant cum ne vad ceilalti.

Sa stii ca ai inteles gresit, nu am zis de statul in carut ca il tii in casa sau nu-l iei decat cand plange. Am zis ca atunci cand era Tudor mic si ieseam la plimbare, chiar de ma opream sa stau cu cineva de vorba, el nu plangea, nu cerea in brate. Am o prietena al carei copil facea asa, de saraca nu putea sa se opreasca deloc, era in continua miscare. Si nu dormea decat afara al ei.
Tudor nu era asa, statea in carut la plimbare, cerea in brate cand era mai maricel si nu-i convenea ceva. Cand era mic, pana pe la 6 luni, adormea la plimbare si il puteam baga apoi in casa. Dormea peste zi cate 4 ore (vreo jumatate de ora-1 ora afara la plimbare, restul in casa, dupa plimbare).
Si inteleg ca il iei sa-l dragalesi, dar sora-mea avea o vorba cand Tudor avea cateva zile si noi l-am fi luat la dragalit non-stop: "Nu vezi ce cuminte sta? De ce-l deranjezi? Daca il iei si-l trezesti, tu il tii in brate pana adoarme din nou." Ei, noi mamicile stim mai bine! (ea a avut copii care au dormit rau noaptea, se trezeau mereu si ea ii plimba in brate ore in sir, de asta nu voia 'deranj')

Legat de diversificarea mai devreme, nu e chestie de muschi, dar medicii zic ca pe la 6 luni se cam termina rezervele de fier si cam atunci e nevoie de vitamine si minerale si din alte surse decat din lapte, dar asta nu inseamna ca nu sunt copii ale caror rezerve nu se termina mai repede sau care au rezerve mai mari.
Eu voi incepe pe la 5 luni si jumatate, pentru ca am doar vreo 3,5 luni sa o diversific complet, inainte de a incepe gradinita. Si la tudor am inceput cu o saptamana inainte de a face el 6 luni. Asa am simtit atunci ca e el pregatit. Pe Alexia o simt deja pregatita, dar mai asteptam vreo 2-3 saptamani.

===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

IOANACT - Diversificarea o voi incepe dupa 6 luni. De papat inghite cu noduri ca haplea pana pe la 100-120 ml, cand doarme mai mult sau cand sta mai mult cu Dami care il distrage total de la ale lui. In rest, cam 90ml sunt limita, apoi dupa vreo ora restul de inca pe atat. De mancat, sincer, nu am numarat niciodata cate mese serveste domunul. Fiind la cerere, cand a ridicat 2 degete atunci a primit. Oricum, peste noapte nu-mi mai mananca din proprie initiativa decat daca, fiind frant de oboseala, imi adoarme mai repede de 21.00. atunci se mai scoala pe la 2.00 si mai inghite ceva in somn, practic.

Sper sa fi inteles ceva din ce am scris, ca n-am mai recitit mesajul si mi se mare cam incalcita explicatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

cristina merci mult! lapte deja avem marca noastra si nu-l schimb, insa m.ai ajutat mult cu miltina, o vad peste tot, nici nu stiam ca e de la humana, mai ales ca am nevoie de apa de la ei si de ce nu poate laptele 2 sau 3 cand va fi cazul

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

cristina da acum vad ca pre aici e Miltina 1 Progress
deci tot 1, si ca alte marci cum spui tu 1 respecta aceeasi formula, deci tot pe acolo cu pre sunt toate de aici cu 1
chiar ca parca scriu formule matematica :))))

POZE

Mergi la inceput

fetelor ce cantitate iese la babycook de beaba? cate portii?
eu am avut de chicco si iesea putin

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

miria_cristina chiar si Lp i-l dai la cerere? adica la 1 h?
Am inteles cat papa..

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)

MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

IOANA CT - Normal daca de la inceput numai pe asta a stat, dar nu-mi cere mai repede de o ora decat in situatiile cand bea la inceput prea putin. In rest, cam la 2 ore jumatate-3 ore isi cere portia, iar noaptea nu se mai scoala de la 22.00-23.00 la 7 dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

fetelor ce cantitate iese la babycook de beaba? cate portii?
eu am avut de chicco si iesea putin

POZE

Al meu e nou nout, inca n-am facut nimic dar am inteles ca 2 portii cam, cred de vreo 150g.
M-am uitat de lapte, o gramada de pareri, unele pro altele contra, cred ca depinde si de copii; ceea ce are in plus NR.2 cel putin in Germania e cica amidon si asta ar umfla putin... eu nu mai tin minte cum am facut la Magnus... cred ca cu Nr 1 am inceput la 7 luni de la Hipp si apoi dupa un an cu 2 parca.. oricum i-am dat aproape pana la 1,5 ani lapte praf si apoi lapte de 3,5 cu cereale cu lapte in ele si apa si lapte de 3,8 grasime.
E vreo diferenta de pret intre tipurile de lapte? Poate ar fi bine sa intrebi pediatrul, ca oricum stie mai mult decat noi... cica laptele astea NR1 si NR2 ar fi fost inventate pentru tarile mai subdezvoltate unde mamele nu aveau posibilitatea sa le asigure bebelusilor diversificarea necesara.... si au fost preluate apoi si in Europa.. eu stiu... o gramada de pareri... ce spun spaniolii despre asta pe forumurile lor?

A durat mult ca Ingrid e mai maraita bine... dintii sau mica mea cafea de azi dimineata, si am facut-o mica si slaba, sigur, ca am automat....a a dormit deabia cand am dus-o 10 min cu Marsupiu Baby Bjorn pe muzica de Simon&Garfunkel... ieri a adormit cu taica-su pe muzica clasica, Vivaldi la inceput si a adormit cu Hayden... ce ti-e si cu bebeii astia.

se pare ca am azi mincarici la limba... multe din ce scriu aici sunt luate de pe forumuri nemtesti..... nu sunt ideile mele, asa ca considerati-le ca simple informatii, OK?

In alta ordine de idei iar am cumparat azi prosoape foarte faine de la firma Christy? Le stie cineva? Pentru fetele din Germania sunt abonata la mai multe comunitati de vanzare online de produse de marca cum ar fi limango, buyvip, brands4friends.. sunt lucruri f faine si cu preturi de 30% pana la 70-80% mai ieftine; aproape in fiecare zi incepe vreo campanie, pe cine intereseaza dau mai multe informatii.

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

INA ai citit bine, i-am facut, pana acum marul si para la steamer, piersica nu.
De la marul pe razatoare se ineaca si blenderul meu este din acela de mana care nu paseaza foarte fin marul crud.
Asa ca am ajuns la compromisul asta, dar am gustat si este foarte bun.
O prietena din Franta mi-a spus ca la ei se recomanda toate legumele si fructele la stemer, in primul an de viata, inclusiv banana.
Nu cred ca o sa fiu chiar atat de stricta, dar unele fructe o sa i le fac la steamer.

M-ati pus pe ganduri cu LP.
Sper ca Albert sa-si diversifice rapid 3 mese si sa ramanem cu LM dimineata si seara, ca atat mai am.
O sa mai intreb si eu medicii pediatri pe aici, sa vad ce spun ei legat de LP.

Multumesc pentru raspunsurile legate de baby-phone, pare util, acum sa-l conving pe sot de utilitatea lui.
Dar daca tot am primit azi banii de trusou, o sa-i cumpar baby-phone-ul.

child fericita de Albert-Krisztian (2.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

iar murim de cald fratilor! de fapt nu caldura ne omoara ci umiditatea care e 90%

Ricky este evident afectat de vremea asta. maraie non stop de nu mai stiu cu ce sa-i intru in voie. vrea sa pape sau sa bea apa, ceai...orice..din ora in ora daca se poate si transpira saracutzul de il schimb din 2 in 2 ore!

Interesanta discutia despre babyphone caci si eu ma gandeam ca trebuie sa luam unul ptr cand ne vom muta. Care era modelul ce avea si componenta video?

puilor sarbatoriti astazi Marcela si Alexandra
Sa creasca frumoase , sanatoase si sa asculte de mamicile lor!

Referitor la LP si pediatra noastra ne-a recomndat ca si dupa 6 luni sa ramanem tot pe 1 , sa nu trecem la 2. noi folosim NIDINA 1 de la Nestle. are si bifidus.

MIRIA - Casian are peste 8 kg!? mai da ce tauras ai tu acolo!

CASTELANA - hmmm..e greu cu mutatul asta de colo colo dar nu-mi fac griji ptr tine caci ved ca abordezi situatia in modul cel mai pozitiv posibil! Si eu m-am cam vazait ceva in ultimii 10 ani de nu mai stia mama pe ce continent sunt cand o sunam dar sincera sa fiu cel mai bine mie imi era acasa in RO. eram eu decisa sa o fac pe viteaza si sa demonstrez ca poti fi implinit si fericit si intr-o tara cu atatea bube-n cap! dar pana la urma am plecat din tara urmand principiul...unde mi-e inima, acolo mi-e casa! asta e !

Sotul meu a stat aproape 2 ani in Bucuresti cu mine si a ramas cu o amintire f placuta si impresii bune. singurul lui mister a ramas totusi...cum de toti ruptii-n dos aveau masini de fitze desi stateau in chirie sau in apartamente confort nshpe!

I-am explicat ca e o boala des intalnita la noi sa te dai smecher desi n-ai bani nici sa faci plinul la masina. Asa ne-am distrat cand ne-am dus la apartament cu zugravul roman.I-am zis sotului ca romanul sigur va veni cu un mertzan ceva!cam asa a si fost! noi am ajuns cu yaris-ul si el a venit cu BMW-ul!

Trimit caci mi-e teama sa nu fac vreo nazbatie si sa pierd ce-am scris.

Pupicei

Povestea lui Ricky
http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=154629

Mami de veveritz (19.04.2010)

Mergi la inceput