La France ?...????

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Madanic said: Nu scrie nicaieri ca trebuie sa fii spalat si sa dormi la hotel ca sa fii cetatean european

Da nici nu scrie ca poti sa-ti pui cortul unde da Dumnezeu. Ca astia au fost deportati, nu? Cind iti intinzi tigania pe un teren care nu iti apartine, comiti o infractiune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Am inteles ca si Vaticanul a protestat puternic la decizia Frantei de a atenta la drepturile omului si de a le oferi un concediu de odihna in Romania.

Deci, ar fi interesant cum reactioneaza Vaticanul daca in piata, sub palat, se instaleaza o tabara de romi.

Un tip pentru romii care astepta sa plece iar cu primul autobuz: la Vatican baieti de urgenta, pana nu se ocupa locul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/S-au_intors_eurotiganii_0_319768635.html

"Ce faceati acolo, munceati?", intreaba cineva. "Nuuuuuu", raspunde indignata Mariana. "Primeam de la Consiliul General din Grenoble cate 500 de euro pe luna pentru fiecare copil, în total 2.000 de euro. Stateam la hotel ai aveam mancarea asigurata, tot de franceji. Cu banii imi cumparam bijuterii din aur. Vezi tu geanta asta? Am 50.000 de euro in ea. Peste doua zile ma intorc".

P.S. Hmmm... cred ca incepe sa ma tenteze si pe mine sa dau o tura pe la Grenoble... ma bate gandul sa sa mai fac un puradel doi... astia aici in Suedika sunt tare zgarciti... dau numa' 1000kr de progenitura... (100Euroi)

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

Grenoble scrie pe mine. Si cand ma gandesc ca am trecut pe langa Grenoble acum doua sapt dar nu m-am oprit...

Tu te plangi de 100 euroi lunar? Eu ce sa zic ca aici la al doilea copil iau 11 lire sapt. SI cica noul guvern vrea sa anuleze child benefit.

Am doi copii, fac 1000 euroi in Grenoble, totusi nu de ajuns. Mai astept deci sa mai torn doi, 2000 suna mai bine.

Chiar saptamana trecuta am avut o discutie amuzanta cu sotul, despre extrasul de cont de la banca, si imi zice sotul la un moment dat," tie cred ca nu-ti vireaza astia alocatia copilului, si tu mi-ai zis ca intra la tine pe card", eu " cum sa nu mi-o vireze , vezi ca scrie pe coloana din dreapta ce bani au intrat", " da, da alocatia nu e", zic " nu are cum, ca eu am vazut-o", el saracu ramasese cu impresia ca alocatia este de 200 lei ( aproape 50 de euro)-asta e pana face copilul 2 ani, ca apoi, primesti fabuloasa suma de 42 lei (10 euro), vazuse suma pe coloana din dreapta dar nici nu si-a pus problema ca aia ar fi alocatia copilului, concluzia sotului "Bine ca mai facem un copil ca atunci o sa primim 84 de lei (20 euro), parca suna mai bine!"
Tot ziceam noi ca dupa ce mai creste un pic si al doilea copil incepem sa vizitam Europa sa vedem pe unde ne stabilim, inainte de a ne stabili o sa cerem consultanta unor rromi sa vedem unde este mai bine...

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

cine stie unde se dau banii pt rromi? ca ma duc si io cu fie-mea de git, sa luam niste parale si bilete de avion gratis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Iti dau un motiv foarte bun pentru care Franta trebuie sa-i suporte. Sunt cetateni europeni si au drept liber la circulatie. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa fii spalat si sa dormi la hotel ca sa fii cetatean european. Aaa, daca esti infractor se schimba problema, dar ei n-au cum sa-i scoata pe toti infractori, trebuie sa-si puna politia la treaba pentru asta.

nici o tara nu trebuie sa suporte cetatenii altei tari care traiesc in afara legii.
rromi care aleg sa cerseasca si sa fure, fac asta de buna voie, fiindca asa vor ei. asa le place sa traiasca, alt mod de viata nu-i "prinde". oamenii astia asa s-au format, transmit din generatie in generatie modul gresit de viata, sanse de indreptare nu sunt. sanse de buna voie. poate doar cu forta.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Pai faci o confuzie, cei deportati nu erau dovediti si condamnati ca infractori. Si atunci cum se pupa chestia asta cu regulile anti-discriminare pe care ni le tot baga noua pe gat?
Aaa, sunt mizerabili, put si nu se incadreaza in peisajul francez, ma scuzi dar asta nu justifica discursul lor.
Eu nu le plang de mila, de fiecare data cand ma simt tentata imi aduca aminte de amarastenii din localitatea aia din Romania, care sunt acum fortati sa plateasca daune tiganilor, dupa ce saracii se saturasera de furturi si alte chestii si i-au luat la alergat. Atunci, i-au mangaiat parinteste pe cap si au zis ca-s discriminati, acum le put.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 27+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Madanic said: Nu scrie nicaieri ca trebuie sa fii spalat si sa dormi la hotel ca sa fii cetatean european

Da nici nu scrie ca poti sa-ti pui cortul unde da Dumnezeu. Ca astia au fost deportati, nu? Cind iti intinzi tigania pe un teren care nu iti apartine, comiti o infractiune.

In cazul unora dintre tabere, terenul era acordat de primarie pentru campare asa ca "ilegal" nu poate fii problema. S-au intors acu la 180 de grade ca sa dea bine la public. Si daca ocupi o locatie ilegal nu cred ca te pot deporta cel mult sa te puna sa-ti muti tabara si sa te amendeze.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 27+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mada - daca ii "demonstreaza" ca fiind infractori o sa patzeasca ca si in cazul de mai jos (mai precis o sa le deschida "pofta" sa faca acte de violentza si mai teribile ca sa aiba posibilitatea sa profite si mai bine de sistem):
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1167122/Romanian-raped-woman-live-luxury-British-jail-gets-wish.html

si atunci tot statul francez e "bun de plata"... sau mai bine zis cetatzenii cinstitzi care sunt victime de doua ori - odata ca sunt jefuitzi de catre rromi si a doua oara ca sunt obligatzi sa le plateasca acestora locuintze de lux (ca asta sunt in vest inchisorile - datorita celor de la "Drepturile infractorului - cu aspect umanoid")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Sincer eu nu prea inteleg intotdeauna faza asta cu aparatul romilor care stau si zac in corturi prin parcuri, cersesc si fac ce le trazneste prin cap. Daca ei fura si te jefuiesc la drumul mare e ceva normal iti rade in nas si politia : ce te asteptai , doar sunt romi ce sa faca cu ei. Daca tu comentezi si nu mai suporti : faci discriminare si esti rasist . Apreciez oamenii cu inima atat de buna care trec peste toate dar nu cred sincer ca asta e solutia.
Tin minte de cand eram copil ca treceau satrele de tigani/romi si era ceva magic, iti era frica de ei, te fascinau cu hainele si cozile pline de galbeni si palariile lori mari si negre. Vindeau baloane, tigai, site....multe mesterite de ei altlele achizitionate din lumea larga pe care o strabateau de la un capat la altul. Nu erau nici atunci poate perfect integrati undeva dar aveau un loc al lor, erau vazati in mare ca metesugari, comercianti, faceau obloane si tuburi din acelea de scurs apa de pe case...aveau cumva un rost in viata lor si cea a comunitatii.
Dupa revolutie lucrurile au luat-o razna au fugit de-a dreptul in lumea larga, au furat, mintit, mancat lebedele si nici nu mai stiu cate au facut ....S-a zambit prea mult ingaduitor, s-au lasat in plata lor in Romania pentru ca nu se descurca ea nici cu alte probleme mai importante decat romii... si uite asa anii au trecut.
Poate trebuiau tratati de la inceput ca niste copii mai neastamparati ( nu vreau sa zic ca sunt rai dar au in ei ceva ce trebuie domolit ) trebuiau invatati sa respecte regulile care sunt pentru toata lumea si sa ii respecte pe cei din jur. Invatati ca trebuie sa munceasca cinstit chiar si daca o fac pentru 200 de euro pentru ca asa se face in viata. Cateodata a certa sau a pedepsi inseamna a educa si a educa inseamna a iubi , eu asa vad lucrurile Am fi invatat atunci poate noi cu totii sa ii privim altfel, sa le zambim cu drag cand isi dezlantuie dansurile miminate si ne arata lumea lor care desi diferita de-a noastra e o lume fascinanta cu traditii care au taria sa le repecte de sute de ani.
Pentru asta trebuia insa ca autoritatiile romane sa isi faca treaba ....am vazut cu ochii mei cum in Romania politistii sateau la taclale langa ei cand vindeau sute de artifiii interzise de lege fara sa faca nimic, se uitau la ei cum isi tineau copii la cersit in soare la 40 de grade fara sa faca nimic ( eu personal intr-o vara am intrebat un politai daca el vede acel copil, mi-a raspuns ca il vede toata ziua ) nu s-au intrebat de unde isi fac palate daca ei doar cersesc ...de unde se plimba in masini de lux daca nu au job....mai aparea in presa cate un reportaj traznet cu ce mai facea cate unul altul dar asta e, e ziar il arunci in ziua urmatoare.
Eu cred ca ar trebui o data si o data sa acceptam realitatea, ei sunt o problema uneori , acea categorie dintre ei care sunt o problema ca nu sunt toti la fel , pentru ca noi ca societate prin piloanele care puteau lua o decizie am lasat sa fie asa.
Asa ca nu cred ca nici acum nu trebuie sa ne deranjeze ca i-au "discrimiant " din nou ci trebuie sa vedem realitatea si sa rezolvam in Romania problema cu romii romani eu am vazut la tv aici cum ziceau ca nu se pot intoarce in tara ca nu ii primesc in scoli alta cum zicea ca ea oricum se intoarce ca nu are ce sa faca in Romania aici cerseste in EURO si se descurca ....asa ca haideti macar acum si noi cei care zi de zi respectam regulile societatii sa nu le mai plangem si acum de mila ci mai bine sa ne gandim cum se pot educa si integra cu adevarat in societate acesti oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

In cazul unora dintre tabere, terenul era acordat de primarie pentru campare asa ca "ilegal" nu poate fii problema. S-au intors acu la 180 de grade ca sa dea bine la public. Si daca ocupi o locatie ilegal nu cred ca te pot deporta cel mult sa te puna sa-ti muti tabara si sa te amendeze.

Madanic, de unde ai informatia asta ca statul francez a acordat terenuri tiganilor romani sa-si puna tigania acolo? Ca sa-ti dea cineva ceva de la stat, trebuie sa fii rezident sau cetatean al acelei tari.
Si daca ocupi o locatie ilegal cred ca te poate deporta daca nu ai bani/servici sa dovedesti ca poti sa-ti iei gazda si sa tgraiesti civilizat intr-o anumita tara. Daca ar fi fost cetateni francezi nu ar fi putut sa-i deporteze si probabil ca i-ar fi amendat si ar fi incercat primaria sa le dea un spatiu de locuit. Dar ei nu sint cetateni/rezidenti francezi. Deci sint in ilegalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Corect sau nu nimeni nu ii vrea, nici noi, nici ei, dar cum sunt mai mult ai nostri decat ai lor nu prea avem de ales.

Mergi la inceput