La France ?...????

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Poate se ofera Birgitta sa le ofere "azil" in Suedika

http://www.ziare.com/social/rromi/suedia-franta-trebuie-sanctionata-financiar-pentru-expulzarea-rromilor-1036669

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Poate se ofera Birgitta sa le ofere "azil" in Suedika

http://www.ziare.com/social/rromi/suedia-franta-trebuie-sanctionata-financiar-pentru-expulzarea-rromilor-1036669

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

Sa le ofere pe aici nimeni nu zice nu

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Conform legislatiei europene, orice cetatean al Uniunii se poate stabili intr-un alt stat membru decat cel de origine in niste conditii. Dupa cele 3 luni cand locuieste ca turist, are nevoie de un motiv (job, studii) sau de fonduri suficiente (demonstrabile) ca sa se intretina. Cine nu face dovada fondurilor sau nu are motive sa ramana, e obligat sa se intoarca in tara lui dupa cele 3 luni. Simplu.

Aici am ajuns cu cititul,si asta este cheia legala ao ..po0vestii!

Luna,de ce crezi tu ca Romania nu afacut nimic pentru integrarea lor si si-au gasit ei adapost inntr-un alt strat democxratic?Au vrut ei sa se integreze in Romania sau in alt stat democratic?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Pai eu nu am vazut ca s-a facut mare lucru pentru integrarea lor, cel putin pana am plecat eu din tara.

Nu s-au organizat niciun fel de stimulente sa fie trimisi copiii la scoala, nici sa nu paraseasca scoala la 12 ani (obligati de parinti sa se marite) nici nu li s-au oferit locuri de munca (de ex n-am auzit de vreun stimulent dat de guvern catre firmele private care angajeaza cetateni de etnie), nu s-au facut campanii televizate care sa prezinte rromii intr-o lumina buna ca sa nu ii mai arate romanul cu degetul. Ca fonduri europene am inteles ca sunt.

Daca s-a facut ceva totusi eu imi cer scuze ca n-am fost informata.

Am povestit eu la celalalt subiect ca s-a facut, dar li se (cam) rupe. La Galati-Braila, fetelor de tigan de 11-12 ani cu copil de tzatza li s-a permis sa vina si cu pruncii la scoala, sa-i poata alapta, numai sa vina.

Fetele sunt logodite la 6 ani, pe la 10 ani se muta in casa viitorului sot, ca sa se obisnuiasca cu rostul casei soacrei, si de-abia apoi se marita. Fara relatii sexuale pana dupa maritis.

Asta daca se respecta tiganii.

In spital la Galati, unde am fost eu internata pe cand eram in 22 de saptamani, era o tigancusa de 14 ani, proaspata mamica. Tiganul avea 19 sau 21 de ani, nu mai stiu exact, dar auzeam din salon discutia lui cu asistentele, ca, desi nu era voie sa intre barbatii pe acolo si mai ales sa stea noaptea, asta statea acolo zi si noapte. Si povestea el cum a luat-o de la parinti, cum n-a avut relatii sexuale cu ea pana nu s-au casatorit, cum ca ea nu prea stie scrie si citi, ca n-are nici patru clase, da' el are vreo opt...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Din perspectiva unui traitor in sudul Frantei am cate ceva de zis.

Invazia a inceput acum vreo patru anisori. Vremea fiind calda mai tot anul se eternizeaza. Pe unde vine frigul mai pleaca peste iarna, mai le trebuie timp de adaptare la intoarcere. Sunt multi. In centru ii gasesti la fiecare biserica, in mai toate pietele principale, in parcari, gari. La limita agresivitatii iti cer un ban, iti propun sa-ti vanda un inel de aur gasit, sa-ti gaseasca loc de parking.

In general francezii sunt foarte joviali, usor superficiali pana treci de vreo regula, atunci se declanseaza mostenirea germanica de la vecini si te lipesc ca pe o musca de perete. Politia franceza este reputata pentru lipsa-i de eficacitate dublata de o brutalitate inutila.

In sudul Frantei tiganii locali seamana din punct de vedere civilizatie cu .... bucurestenii nostri. De toate clasele sociale si nivelurile de educatie, aprigi la manie, smecherasi, descurcareti, la limita legii. In Camargue la cai, la tauri si la glume si festivaluri is neintrecuti si e fieful lor. Eu merg adesea la Saintes-Maries unde e plin si unde e asa un fel de pelerinaj religios pentru ei. Plaja e intinsa, nisipul fin, extrem de curat. Sa mergi cu bicicleta spre lacuri sarate este o splendoare. Daca cer frumos voie primesc mereu dreptul sa tai proprietatile acestor tigani.
Puteti vedea din pozele unui asemenea pelerinaj ca participantii sunt de la acordeon la violoncel.
http://www.flickriver.com/photos/jyemji/tags/p%C3%A9lerinagedessaintesmariesdelamer/

Iti lasi masina, nu ti-o sparge nimeni, o lasi cu ceva atractiv iti risti geamurile mai mult decat in alta parte.

Deci au exista motive pentru simpatia initiala fata de tigani. Fata de ai nostri, ai lor au ramas sa dea culoare locala si sunt relativ integrati. Nu cred ca sunt o problema mai mare decat alte minoritati.

Exista in afara zonelor de delta si nomazi moderni, numiti gens du voyage. Printre ei sunt si cei de la circul Zavata, precum si toate parcurile de amuzament care vin prin orase de sarbatori. Exista si saraci, lipsiti de educatie care creeaza probleme.

Dreptul de a fi diferit si nomad e garantat de Franta cetatenilor ei. Legea Besson cere tuturor comunelor de peste 5000 de persoane sa aiba un parc rezervat nomazilor, dar primariile stabilesc cat pot stationa. Doar 42% au unul, toate celelate prefera sa plateasca amenda anuala. In general dupa cateva plangeri de petreceri mai zgomotoase si trebuie sa plece mai departe.

Exista aproape 400 000 de nomazi "gens du voayage" in Franta in mare majoritate francezi (95%) fara domiciliu fix. Din punctul de vedere al legii nu au voie sa se eternizeze. Ori esti nomad si noi te lasam in pace, dar nici tu nu vii pe capul nostru, ori te-mpamantenesti si traiesti ca noi.

Cred ca-i dreptul politiei sa-i evacueze, dar ONU reproseaza Frantei modul lipsit de demnitate in care se face evacuarea.
Ce s-a intamplat la Montreuil este barbar. Cele 93 de familii au fost evacuate fiind separate : barbatii de o parte, femeile de alta, copii de alta. Sa zicem ca voi ati fi ultimii criminali ce vina au copii? Ce-i inveti? Sa se comporte civilizat?

Ii reproseaza ca si cei care nu incalca legea si se afla in termenul celor trei luni sunt evacuati in strada fara a li se acorda o varianta de stat. Cortul si rulota au dreptul sa si-o stramute. Asa-i legea. Fiind cetateni EU au dreptul sa stea pe teritoriul altei tari trei luni traind ca locuitorii. Faptul ca-n .ro te controla de bani era un abuz, nimeni nu controleaza de bani studentul olandez care canta pe strazile sudului si calatoreste cu autostopul si se mai spala rar pe la vreun hostel pentru tineri.
In plus nu au voie sa ia un camp si sa-l puna in avion Protocolul 4 al Conventiei Europene interzice expluzarea colectiva a strainilor.
A trai intr-un stat de drept inseamna ca legea se aplica nu doar cand iti convine.

ONU ii reproseaza Frantei faptul ca incitarea la catalogari rasiste vine din partea ministrilor si sefului de stat. Nimeni nu are dreptul sa spuna ceva despre tigani in general si despre cetatenii francezi de origine straina pe planul doi. Cele doua corelate prin ideea ca delicventilor sa li se retraga nationalitatea este o sursa de abuzuri enorma.
Din punctul acesta de vedere Franta are o istorie trista: procesul Dreyfuss, gazarea tiganilor si evreilor ... neitegrarea populatiilor maghrebine ar trebui sa ne faca pe noi toti francezii fermi, dar mai respectuosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raisa5 spune:

Nu stiu daca este democratic, dar au perfecta dreptate sa-i trimita acasa. Au inceput sa faca foarte multe prostii. De ce sa sufere o tara intreaga, pentru cateva sute de romi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/S-au_intors_eurotiganii_0_319768635.html

"Ce faceati acolo, munceati?", intreaba cineva. "Nuuuuuu", raspunde indignata Mariana. "Primeam de la Consiliul General din Grenoble cate 500 de euro pe luna pentru fiecare copil, în total 2.000 de euro. Stateam la hotel ai aveam mancarea asigurata, tot de franceji. Cu banii imi cumparam bijuterii din aur. Vezi tu geanta asta? Am 50.000 de euro in ea. Peste doua zile ma intorc".

P.S. Hmmm... cred ca incepe sa ma tenteze si pe mine sa dau o tura pe la Grenoble... ma bate gandul sa sa mai fac un puradel doi... astia aici in Suedika sunt tare zgarciti... dau numa' 1000kr de progenitura... (100Euroi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/S-au_intors_eurotiganii_0_319768635.html

"Ce faceati acolo, munceati?", intreaba cineva. "Nuuuuuu", raspunde indignata Mariana. "Primeam de la Consiliul General din Grenoble cate 500 de euro pe luna pentru fiecare copil, în total 2.000 de euro. Stateam la hotel ai aveam mancarea asigurata, tot de franceji. Cu banii imi cumparam bijuterii din aur. Vezi tu geanta asta? Am 50.000 de euro in ea. Peste doua zile ma intorc".

P.S. Hmmm... cred ca incepe sa ma tenteze si pe mine sa dau o tura pe la Grenoble... ma bate gandul sa sa mai fac un puradel doi... astia aici in Suedika sunt tare zgarciti... dau numa' 1000kr de progenitura... (100Euroi)

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

Grenoble scrie pe mine. Si cand ma gandesc ca am trecut pe langa Grenoble acum doua sapt dar nu m-am oprit...

Tu te plangi de 100 euroi lunar? Eu ce sa zic ca aici la al doilea copil iau 11 lire sapt. SI cica noul guvern vrea sa anuleze child benefit.

Am doi copii, fac 1000 euroi in Grenoble, totusi nu de ajuns. Mai astept deci sa mai torn doi, 2000 suna mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenatud22 spune:

Tot timpul auzi cum si cat de discriminati sunt tiganii in Romania. Pe mine chiar ma deranejaza ca li se tot spune rromi, rromani. RRomania, asta o sa ajungem, negresit. Sunt discriminati si neintegrati in societate, saracii de ei cu jeep-urile, vilele, kilogramele lor de aur pus in nas, in gura, pe piept si mai stiu eu unde.

Dar sa-i integreze ei, francezii, italienii, sau Madona, ca tot ii plange ea, sa-i integreze in coloana infinitului pe toti cei care merita asta, fie ei rromi sau romani get beget, daca se poarta ca "tiganii" ca asa se spune, pe sleau.

Mergi la inceput

Nu pot sa spun acum cat de democratic e sa-i trimita acasa.

Oricum se vor intoarce in vest in permanenta cat timp UE exista pe principiile pe care a fost cladita. U.E. si-a dechis portile pentru a castiga de fapt piete de desfacere, in nici un caz nu vor ei sa sprijine Romania, Bulgaria sau pe altii, vor doar sa le ia toate bogatiile.

Atunci sa-si lase deschise portile si pentru rromi, sa le dea de munca, sa-i spele si sa-i trateze in spitalele lor, sa nu-i discrimineze. Oricum Francezii si Italienii sunt de mult satui de toti Africanii care le-au facut cacao societatea, la propriu si la figurat.

Mergi la inceput

Eu, romanca get beget, din neam in neam, ma simt discriminata in tara asta, la orice coada, in orice magazin, la orice semafor, in orice cinematograf sau la orice restaurant. O sa ajung sa nu mai pot sa ies din casa; oricum o sa platim cu totii in maxim 20 de ani "taxa de protectie". SUNT DISCRIMINATA! Mai bine sa-i lase sa munceasca in vest, sa se civilizeze 2-3 generatii, ca aici nu au nici o sansa.

Mergi la inceput