La France ?...????

La France ?...???? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti de decizia Frantei de a expulza romii ? Este o decizie democrata?
Ce ar fi daca americanii ar expulza minoritatea italiana din SUA, pe motiv ca sunt unii mafioti?

Este decizia Frantei o decizie de stat european, democrat ?

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Nu stiu daca e sau nu o decizie democrata, dar eu una, ii inteleg.
Democratie inseamna sa-i lasi sa murdareasca strazile, sa faca pipi pe la colturile turnului Eiffel, sa haituiasca oamenii pe strada, sa-i fure, sa-i bata?

De ce i-ar suporta? Asa face un stat democrat?
Ei nu vor sa fie trimisi la scoala sau la munca, pentru ca, contravine legilor lor, ei vor sa fure si sa cerseasca.

Cati tigani ati vazut in Franta sa munceasca?
Eu, in 2 saptamani petrecute in Franta nu am vazut 1 tigan sa munceasca.

A, ba da, am vazut cativa cantareti prin metrou.

In rest, pe la toate colturile vedeai cersetori tigani, care trageau de hainele oamenilor "donnez moi un euro".

Si daca ii raspundeai in romana, doamne sfinte ce blesteme si injuraturi erau la gura lor...

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Democratie inseamna sa-i lasi sa murdareasca strazile, sa faca pipi pe la colturile turnului Eiffel, sa haituiasca oamenii pe strada, sa-i fure, sa-i bata?

Aoleu, fracezii astia nu au politie si justitie pentru ca ei nu au vazut in veci infractori, toti oamenii din Franta sunt buni, blanzi si bine intentionati. Damn, bine ca ne-ai lamurit, ca traiam in nestiinta...

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu cred ca sunt putin rasisti francezii (referitori la rromii nostri) insa si-au gasit o acoperire buna. Motivul lor este ca asezarile lor sunt nesigure si ca sunt impotriva normelor de health and safety (siguranta). Probabil ca numai asa puteau sa-i expulzeze, daca ar fi spus adevaratul motiv (caracterul lor indoielnic, furturi, mizeria in care traiesc etc) probabil ar fi fost acuzati ca nu respecta drepturile europene de libera circulatie.

Eu cu sotul ma amuz oarecum pe tema asta, acum cativa ani Romania era acuzata ca nu le respecta drepturile de integrare rromilor, acum totusi nu ii doresc nici europenii prea tare.

Pe de alta parte si UK are rromi (irish gipsies/ travellers) care desi se comporta asemanator au fost oarecum integrati si respecta legile tarii, daca nu le respecta raspund dupa caz. Poate ar fi cazul ca Romania sa isi asume responsabilitatea lor si a integrarii lor in societate precum si respectarea legilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Citat:

Aoleu, fracezii astia nu au politie si justitie pentru ca ei nu au vazut in veci infractori, toti oamenii din Franta sunt buni, blanzi si bine intentionati. Damn, bine ca ne-ai lamurit, ca traiam in nestiinta...

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

???
nu inteleg ironia ta.
mi-am spus punctul de vedere.
am voie ,nu?
imi dai voie, nu?
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eu trebuie sa marturisesc ca NU am sa pot intzelege NICIODATA pe cei care iau apararea delicventzilor (in aceasta categorie intra TOTZI cei care NU respecta legea: cersetori, hotzi, etc) in numele "drepturilor omului", "democratziei", etc...

E peste puterile mele sa pricep de ce omul care MUNCESTE, PLATESTE TAXE, se straduie din rasputeri sa duca o viatza onesta, decenta, corecta NU este PROTEJAT! Omul care munceste a ajuns sa fie bataie de joc pentru totzi infractorii si parazitzii... care vor BANI-BANI-BANI (ba un cersit, ba un furat, ba o prima de intors acasa, etc) Pe asta se duc banii din taxe in loc sa mearga la scoli, spitale, etc... de care sa beneficieze intreaga populatzie... CE a "deblocat" 20 de miliarde de Eu pt integrarea rromilor...

Aseara pe TV5 Monde o tziganca marturisea fara rusine ca ea, atunci cand a fost in Fr (acum vreo 2 ani inainte de a o repatria francezii cu prima de 300 Eu in buzunar), a facut in medie de 2000 Eu net pe luna din cersit... Sa o felicitam? Sa o incurajam? Sa-i spunem "la mai mare"?
Normal si corect ar fii sa traiasca din MUNCA cinstita... Si atunci numeni nu s-ar mai lega de ei...
De ce sa ne ascundem dupa deget... Au fost, sunt si vor ramane "neintegratzi" in veci... pentru simplu fapt ca NU vor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

E decizia Frantei. Si atat.

lamuriti-ma si pe mine, va rog : drepturile europene privind libera circulatie permit unor persoane fara studii, ocupatie, calificare, venituri, sa plece din tara de origine si sa se stabileasca in orice tara UE ? la ce bun sa (fie lasati sa) plece din tara natala, daca nu stiu si nu vor sa faca nimic productiv/constructiv ? daca in tara natala nu au fost capabili sa invete, sa aiba un loc de munca, ce sanse sunt ca in alta tara UE acest lucru sa se implineasca, in conditiile in care multi dintre ei sunt (semi)analfabeti ? probabil ca toti cei care vor fi expulzati acum au ajuns acolo in scopuri turistice si au uitat sa se mai intoarca acasa...
nu zice nimeni sa nu iesi din tara ta, pentru turism, studii sau pentru a-ti fauri un trai mai bun; insa, n-ar fi mai bine sa si dovedesti ca asta vei face intr-adevar : turism, studii sau munca cinstita ? nu era mai bine inainte, cand se cerea dovada rezervarilor la hotel, invitatia de la cei stabiliti acolo, dovada ca ai o suma de bani din care poti sa-ti asiguri cheltuielile sau dovada ca ai un contract de munca/bursa de studii in tara respectiva ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Lorelaim eu cred totusi ca Romania nu a facut nimic in privinta integrarii lor. Fondurile respective ar fi trebuit folosite pentru asta strict. Nu stiu ce masuri ia Romania insa nu vad prea multe in afara de a arata cu degetul catre xenofobii de francezi.

Iar ulterior masurilor de integrare (daca ar fi luate) consider ca fiecare cetatean european, rrom, roman, englez, francez, etc, trebuie sa raspunda in fata legii tarii in care se afla. Daca rromii cersesc si fura trebuie sa fie arestati, daca fac trafic de copii si prostitutie sa mearga la puscarie, etc. Iar daca sunt deportati guvernul roman ar trebui sa se asigure ca totul se face legal si daca au gresit trebuie sa raspunda legal.

Sincer aceasta deportare mi se pare inutila, ei ii trimit in Romania fara a ii acuza de nimic, rromii sunt liberi si se vor intoarce in Franta. Daca ar colabora guvernele si politia atunci ar primi o pedeapsa pentru faptele lor oricare ar fi acelea.

In alta ordine de idei, fiind romanca si intoarsa din vacanta din Franta de doar 3 zile aveam replica pregatita pentru orice francez care ar fi avut tupeul sa imi vorbeasca de sus: nu uitati ca sunt criminali peste tot si de toate nationalitatile (in Franta acum 2 sapt au descoperit o cetateanca de vaza a unui orasel cum si-a omorat 8 copii nou nascuti prin sufocare si ingropat in gradina proprie) asa ca sa nu va fie rusine ca sunteti romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Nu stiu daca e sau nu o decizie democrata, dar eu una, ii inteleg.

De ce i-ar suporta? Asa face un stat democrat?
Ei nu vor sa fie trimisi la scoala sau la munca, pentru ca, contravine legilor lor, ei vor sa fure si sa cerseasca.

A, ba da, am vazut cativa cantareti prin metrou.

In rest, pe la toate colturile vedeai cersetori tigani, care trageau de hainele oamenilor "donnez moi un euro".

Si daca ii raspundeai in romana, doamne sfinte ce blesteme si injuraturi erau la gura lor...

BAZAR UMANITAR

Intamplarea face ca tocmai m-am intors din Franta.
Am vazut cersetori la semafoare, am vazut cersetori pe langa obiective turistice, dar nici unul nu tragea oamenii de haine, nu haituia oamenii si nu blestema/injura.
Eu nu stiu de unde scoateti toate exagerarile astea, pe bune.

Citat:

Remarca asta e de Cascadorii rasului...

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Franta a expulzat tigani pentru ca vorba-i vorba, dar fapta ramane. Adica, au dat (ei si altii) numeroase sfaturi Romaniei pentru integrarea tiganilor, dar cand i-au calcat pe coada, s-au cam sucit. E nedrept, au bagat-o pe aia cu tabere insalubre si neautorizate, dar e clar: nu-i vor si pace. Si, pentru ca-si permit, le-au dat bani de-un Cico si un sut in dos.
Tiganii in Franta nu fac altceva decat fac in Romania, decat ca o fac pe (multi) euro; se pare, insa, ca lucrul asta este de netolerat acolo, asa ca sunt trimisi aici, unde trebuie sa fim toleranti.
Si mai cred ca e si un joc politic, cred ca francezii sunt rasisti vis a vis de tigani, pentru ca expulzarea i-a folosit presedintelui francez sa urce in sondaje.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Probabil curand vor proceda la fel si finlandezii pt ca efectiv sunt depasiti de problemele ce le fac si pe aici.Pe langa cersit s-au inmultit si infractiunile facute de ei, spargeri, furturi, atacuri. Vuiesc si pe aici ziarele numai de stiri "senzationale" cu romani romi.

Mergi la inceput