La France ?...????

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

Mada - daca ii "demonstreaza" ca fiind infractori o sa patzeasca ca si in cazul de mai jos (mai precis o sa le deschida "pofta" sa faca acte de violentza si mai teribile ca sa aiba posibilitatea sa profite si mai bine de sistem):
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1167122/Romanian-raped-woman-live-luxury-British-jail-gets-wish.html

si atunci tot statul francez e "bun de plata"... sau mai bine zis cetatzenii cinstitzi care sunt victime de doua ori - odata ca sunt jefuitzi de catre rromi si a doua oara ca sunt obligatzi sa le plateasca acestora locuintze de lux (ca asta sunt in vest inchisorile - datorita celor de la "Drepturile infractorului - cu aspect umanoid")

Lorelai

As a woman, I have no country
As a woman, I want no country
As a woman, my country is the whole world.
Virginia Woolf

In primul rand ca nu este vina romanilor ca la ei in puscarie conditiile sunt de lux. Mie oricum mi se pare ca societatea asta a luat-o razna cu eterna ingrijorare sa nu fie incalcate "drepturile" infractorului (care in multe cazuri e o bestie nu un om).

Acuma masura luata de ei este stupida din start, doar gandestete. Daca nu il expulzezi pe baza infractionala, cum poate statul roman sa-l tina aici? Sa ii zica "Esti tigan si astia nu te vor"? Pai atunci nu sar toti ca-i discriminam, bla bla. Sa nu le mai elibereze pasapoarte? Pai cum sa faci asta daca ei nu au comis nici o infractiune? Tie cand ti-au dat pasaport te-au intrebat de cate ori te speli pe saptamana? Sau din ce iti castigi existenta?
De cele mai multe ori cand se intampla ceva de genul asta toti ne plangem de imagine, de una de alta dar ii intelegem pe italieni si pe francezi care nu prididesc sa ne faca pe noi responsabili de toate relele si mai apoi ne si arunca in fata ca suntem rasisti.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 29+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

In cazul unora dintre tabere, terenul era acordat de primarie pentru campare asa ca "ilegal" nu poate fii problema. S-au intors acu la 180 de grade ca sa dea bine la public. Si daca ocupi o locatie ilegal nu cred ca te pot deporta cel mult sa te puna sa-ti muti tabara si sa te amendeze.

Madanic, de unde ai informatia asta ca statul francez a acordat terenuri tiganilor romani sa-si puna tigania acolo? Ca sa-ti dea cineva ceva de la stat, trebuie sa fii rezident sau cetatean al acelei tari.
Si daca ocupi o locatie ilegal cred ca te poate deporta daca nu ai bani/servici sa dovedesti ca poti sa-ti iei gazda si sa tgraiesti civilizat intr-o anumita tara. Daca ar fi fost cetateni francezi nu ar fi putut sa-i deporteze si probabil ca i-ar fi amendat si ar fi incercat primaria sa le dea un spatiu de locuit. Dar ei nu sint cetateni/rezidenti francezi. Deci sint in ilegalitate.

Nu nu te poate deporta daca ocupi o locatie ilegal. Poate doar daca isi schimba legea. Uite comunicatul MAE
"Expulzarea inseamna indepartarea de pe teritoriul statului respectiv, contrar vointei persoanei in cauza, ca urmare a faptului ca aceasta reprezinta un pericol pentru ordinea publica/sanatate publica/securitate publica. Repatrierea voluntara inseamna indepartarea de pe teritoriul statului respectiv, cu acordul persoanei in cauza, care primeste o suma de bani. Evacuarea unor tabere ilegale implica indepartarea din tabara amplasata ilegal, fara ca persoana sa fie condusa la frontiera; persoana continua sa ramana pe teritoriul statului respectiv. Expulzarea fiind o exceptie, poate interveni numai rareori, deoarece este o masura care comporta o gravitate deosebita. Se face de la caz la caz, dupa o analiza prealabila si cu respectarea normelor in materie".
Idiotii le dau bani sa plece, insa guess what? Se vor intoarce ca doar e rost de bani fara munca.
O sa caut sa gasesc si articolul in care un primar francez declara ca le-a pus la dispozitie locurile de campat si o sa-ti pun link-ul. Nu le-a dat locurile in proprietate, doar le dadea voie sa-si puna taberele acolo. Ba chiar le dadeau bani sa-si dea copii la scoala, ca asa se face integrarea, si stupoare acu se scapina in cap cum sa scape de ei.
Ca si in Romania le da venitul minim garantat si se intreaba de ce nu se duc la munca. Doar ca ai nostrii is mai stransi la punga.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Si legea asta e valabila si in Franta? Ce e aia MAE?

Eu cind am emigrat, pe viza de lucru scria clar ca n-am dreptul la fonduri publice (case, terenuri, ajutoare banesti etc). Abia dupa ce am devenit rezident/cetatean am dreptul la asa ceva, dar sper sa n-am niciodata nevoie de fondurile lor publice. De aia ma intreb cum e posibil primaria sa puna la dispozitie ceva cuiva care nu are nici un statut in tara aia. Pai ma duc si eu la primaria lor si cer un apartament, ca ce mi-e apartament, ce mi-e teren si sa imi dea si venitul minim pe economie ca fac scandal!

Fetele din franta stiu mai bine care e legislatia acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

MAE = Ministerul Afacerilor Externe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui Madanic

Iti dau un motiv foarte bun pentru care Franta trebuie sa-i suporte. Sunt cetateni europeni si au drept liber la circulatie. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa fii spalat si sa dormi la hotel ca sa fii cetatean european. Aaa, daca esti infractor se schimba problema, dar ei n-au cum sa-i scoata pe toti infractori, trebuie sa-si puna politia la treaba pentru asta.

nici o tara nu trebuie sa suporte cetatenii altei tari care traiesc in afara legii.
rromi care aleg sa cerseasca si sa fure, fac asta de buna voie, fiindca asa vor ei. asa le place sa traiasca, alt mod de viata nu-i "prinde". oamenii astia asa s-au format, transmit din generatie in generatie modul gresit de viata, sanse de indreptare nu sunt. sanse de buna voie. poate doar cu forta.

Pai faci o confuzie, cei deportati nu erau dovediti si condamnati ca infractori. Si atunci cum se pupa chestia asta cu regulile anti-discriminare pe care ni le tot baga noua pe gat?
Aaa, sunt mizerabili, put si nu se incadreaza in peisajul francez, ma scuzi dar asta nu justifica discursul lor.
Eu nu le plang de mila, de fiecare data cand ma simt tentata imi aduca aminte de amarastenii din localitatea aia din Romania, care sunt acum fortati sa plateasca daune tiganilor, dupa ce saracii se saturasera de furturi si alte chestii si i-au luat la alergat. Atunci, i-au mangaiat parinteste pe cap si au zis ca-s discriminati, acum le put.

io n-am afirmat ca-s infractori. am spus numa ca cei ce traiesc in afara legii nu trebuie suportati.
io cand am venit cu familia in Germania, nu mi-am luat cazare la coltul parcului de la biserica Lorentz si nici pe cersit nu m-am reprofilat. atata timp cat in tarile Europei exista legi, oricine trebuie sa le respecte, fie ca vrea fie ca nu.
cei "deportati" nu erau dovediti ca infractori, nu stiu, dar daca nu respecta legea si traiau cum spuneam mai sus.....guvernul francez e liber sa aplice masuri.
in Germania daca te opreste politia si nu poti dovedi ca lucrezi, unde locuiesti....li se pare lor ceva suspect, te trimit urgent in orasul de domiciliu. adika, in Romania-Caracal. vorbesc in perfecta cunostinta de cauza.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cred ca-i prea mult spus ca au fost deportati sau expulzati. cred ca mai corect este "au fost trimisi in tara de origine".
si ce le mai place lor sa se victimizeze, spun ca au fost expulzati, deportati, nu ne lasa sa stam acolo.....

ce ar fi daca toti care emigreaza/se muta in alta tara, traiesc in afara legii?
mi se pare foarte corect, ca guvernele tarilor europene sa-si apare proprii cetateni, de tot ceea ce lor li se pare rau/periculos.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

kariguld exact asta am vrut sa spun si eu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Si legea asta e valabila si in Franta? Ce e aia MAE?

Eu cind am emigrat, pe viza de lucru scria clar ca n-am dreptul la fonduri publice (case, terenuri, ajutoare banesti etc). Abia dupa ce am devenit rezident/cetatean am dreptul la asa ceva, dar sper sa n-am niciodata nevoie de fondurile lor publice. De aia ma intreb cum e posibil primaria sa puna la dispozitie ceva cuiva care nu are nici un statut in tara aia. Pai ma duc si eu la primaria lor si cer un apartament, ca ce mi-e apartament, ce mi-e teren si sa imi dea si venitul minim pe economie ca fac scandal!

Fetele din franta stiu mai bine care e legislatia acolo.

Pai legea e din Franta, ca daca nu era nu erau nevoiti sa le plateasca biletul de avion si sa-i convinga cu bani sa se intoarca.
Si sa inteleg ca te doare mai mult ca francezii ar putea sa le dea venit minim de pomana decat ca va trebui sa le dea statul roman.
Nici eu nu mai sunt in tara insa ma uimeste rapiditatea cu care uita romanii cum am fost fortati sa le dam, ca altfel ii discriminam saracii, fortati chiar de catre domnii europeni care stiau ei mai bine cum se rezolva problema tiganeasca (evident la noi in tara ca la ei...). Acuma le plangeti de mila.
Eu iti zic o singura chestie, daca legea lor le permitea sa-i declare delicventi si sa-i faca pachet, Romania nu avea ce sa le faca. Ii lua inapoi si ii tinea aici ca din cate stiu exista o lege care zice ca n-au voie sa iasa nu stiu cat timp din tara daca sunt condamnati (sper sa nu ma insel).
Asa te intreb Romania ce sa le faca? Sa le de-a case, venit si mancarea in gura? Eventual sa nu-i puna sa munceasca de loc ca au suferit destul saracii? Pai vorbesti de Romania care s-a imprumutat pentru pensii si salarii, care nu plateste indemnizatia de crestere a copilului stabilita prin lege. Romania care are probleme mai mari decat Franta, Italia sau alte tari care nu inteleg ca singura solutie la problema asta e sa-i ridice de pe strada, sa interzica prin lege cersetoria, sa-i bage la zdup si sa lase mai jos conditiile de lux din puscarie.
Romania nu are o politie si o justitie corecta, dar la ei problema nu se pune la fel. Sansele lor de a scadea infractionalitatea in randul tiganilor sunt mai bune.
Cum mama masii sa mearga primaria la ei si sa le zica sa dea copii la scoala si ei sa ceara bani pentru asta? Ba culmea primaria sa mai si dea ca-s minoritari? Le luam copii si ii bagam in "foster care" sau cum naiba se cheama asta in Franta.
Si apropo, chestia asta n-ar fi fost declansata daca un tigan de-al lor nu ar fi fost omorat de politie cand incalca legea. Un tigan francez, satra lui s-a pus pe blestematii si cand lumea s-a inflamat una bucata politician a zis "Hop, e rost de castigat voturi". Sa nu crezi tu ca toate astea sunt facute din corectitudine sau atitudini cetatenesti.

Madalina

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

cred ca-i prea mult spus ca au fost deportati sau expulzati. cred ca mai corect este "au fost trimisi in tara de origine".
si ce le mai place lor sa se victimizeze, spun ca au fost expulzati, deportati, nu ne lasa sa stam acolo.....

ce ar fi daca toti care emigreaza/se muta in alta tara, traiesc in afara legii?
mi se pare foarte corect, ca guvernele tarilor europene sa-si apare proprii cetateni, de tot ceea ce lor li se pare rau/periculos.

Bazar general pe DC

Bun si care sunt caile care ii raman Romaniei pentru asi apara cetatenii ei de cei care traiesc in afara legii? Pentru ca daca pe francezi ii doare fix in dos daca sunt declarati rasisti, la romani chestia asta se lasa cu penalizari, cu fortatul mainii si in final ajungem tot de unde am plecat.
Odata plecati din Romania, romanii prefera sa se declare complet de acord cu orice miscare chiar daca asta afecteaza tara mama.
Si eu sunt afara de ceva timp, dar mi se pare strigator la cer ca Romania nu are voie sa impuna legea comunitatii tiganesti din Romania (asta intra la discriminare) insa francezi, italienii si altii evoluati si civilizati ca ei pot sa impuna si altceva decat legea si nu mai intra la discriminare, ba mai mult romani de-ai nostrii ii sustin.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Pai din cate am inteles, tiganii trimisi in Romania sunt cetateni romani, nu francezi. Franta nu e obligata sa-i tina acolo in orice conditii (tot din cate am inteles, sunt niste conditii clare de respectat pentru orice european care pleaca in alta tara decat cea in care e cetatean). Ce se intampla in cazurile in care nu sunt respectate conditiile? Cei care nu le respecta, sunt trimisi inapoi in tara de origine. Cam asa e peste tot, nu numai in Franta.

Si aici e la fel : orice ilegal este deportat (sigur, daca e prins...)

Mergi la inceput