Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (51)
Raspunsuri - Pagina 3
inaioana spune:
Lorich, noi avem unde sa stam la Constanta dinainte daca va fi cazul.
De asemenea stiu o mamica ce a plecat pur si simplu cu vreo 2 saptamani inainte de termen, fiind si vara a combinat concediul cu nasterea. E vorba de 3 ore pe autostrada,pana la urma un travaliu dureaza mult mai mult, poti pur si simplu merge cu cateva zile inainte, eventual sa stai chiar la clinica - am mai auzit si varianta asta, dat fiind ca pretul acopera 7 zile de cazare si pana la urma exista si inducere. Daca te apuca inainte de 38 saptamani, oricum nu cred ca e cazul sa nasti in alta parte decat la Bucuresti, nicaieri in tara nu au experienta si conditiile pentru prematuri ca aici.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
Lorich spune:
Simona felicitari pt burtica. Iei 2 pastile de acid folic pe zi? De 5mg? Ti-a spus dr. de ce? Ca stiu ca in general se ia una/zi.
Nu sstiu sa-ti spun de alte pastile, poate sa incerci sa-l iei mai mult din alimente:
Acidul folic poate fi gasit in:
• cereale imbogatite;
• linte;
• sparanghel;
• spanac;
• paine si paste imbogatite;
• salata;
• broccoli.
Si am mai gasit asta:
Acid folic gasesti in legume si fructe. El e insa distrus prin fierbere, frigere sau coacere, de aceea trebuie sa consumi zilnic legume si fructe verzi sau sa iti iei necesarul de 0,4 mg (0,6 daca esti insarcinata) de acid folic din suplimente sintetice.
Bine de stiut: organismul tau absoarbe cu mult mai multa usurinta acidul folic sintetic decat pe cel natural.
Legumele ce contin acid folic sunt stevia, spanacul, gulia, graul incoltit, lintea, sparanghelul, salata, broccoli, fasolea si mazarea.
sanatate si sa-ti fie bine!
Edit Inaioana daca ai unde sta e ok, dar altfel e ciudat ca bebele poate sa intarzie si o sapt , chiar si mai mult, cei puturosi. Cu plecatul ca autostrada dureaza mai mult decat travaliul, nu m-as baga, mie mi-e frica sa nu fie spitalul prea departe de casa, vorba aia. Cel mai bine e sa ai unde sa stai linistit cateva saptamani in jurul DPN-ului, altfel... Aaaa..cu prematurii e riscant la privat, ca in gen nu accepta nasteri inaite de 37-38 sapt. (cel putin asa stiu de euroclinic)
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 18+
roxx26 spune:
Of, fluturas...da, intr-o astfel de situatie iti dau dreptate, dar cred totusi ca perioada critica a trecut, sa dea DD sa fie totul bine si sa aduci pe lume doi bebici sanatosi si cuminti! Nu-ti ascund ca si eu m-am gandit de n ori cum ar fi daca s-ar intampla ceva si ar trebui sa le explic tuturor celor care ma intreaba...Hai sa lasam prostiile, sa fim optimiste, de acum incolo numai vesti bune!

_
BB e deja pe drum
Roxana
19+ cu
bebe creste
Codruta84 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inaioana Lorich, noi avem unde sa stam la Constanta dinainte daca va fi cazul. De asemenea stiu o mamica ce a plecat pur si simplu cu vreo 2 saptamani inainte de termen, fiind si vara a combinat concediul cu nasterea. E vorba de 3 ore pe autostrada,pana la urma un travaliu dureaza mult mai mult, poti pur si simplu merge cu cateva zile inainte, eventual sa stai chiar la clinica - am mai auzit si varianta asta, dat fiind ca pretul acopera 7 zile de cazare si pana la urma exista si inducere. Daca te apuca inainte de 38 saptamani, oricum nu cred ca e cazul sa nasti in alta parte decat la Bucuresti, nicaieri in tara nu au experienta si conditiile pentru prematuri ca aici. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Mie de ce-mi este frica legat de deplasarea la C-ta este faptul ca atunci cand eu o sa nasc o sa fie iarna si mai rau o sa fie in perioada sarbatorilor. Adica sa ma duc dinainte de Craciun si sa stau acolo singura si sa nasc doar dupa revelion cred ca ma mor de ciuda. Sa plec in momentul in care mi se declanseaza travaliul cred ca este riscant nu stiu cat fac pe drum mai ales ca asa cum spuneam va fi iarna. Poate gasesc o modalitate pana atunci, poate ne primesc gravidutzele noastre din C-ta la ele. :))
Codruta
cu
de 20+
roxx26 spune:
A propos de nascut la distanta, vorbeam de curand cu o prietena din Braila care era hotarata sa nasca la Buc. In fine, pt ca dragutul de medic i-a spus cu o sapt inainte (era cezariana!!!) ca pleaca in concediu si sa se descurce si ea intr-un fel, s-a decis sa mearga la Isis in Constanta. Ma rog, aiurea, era decembrie, zapada cat cuprinde..dar pana la urma totul a fost ok. Si ma amuzam cu sotul ca eu sunt panicata in ideea ca tre sa ajung din Baneasa pe Calea Grivitei
Ca deh..o fi zapada, sau o fi ziua in amiaza mare si o fi super aglomeratie...da nu-i bai, avem CMU la doi pasi cu preturi si mai si!![]()
_
BB e deja pe drum
Roxana
19+ cu
bebe creste
Lorich spune:
Rox nu stii tu cate griji isi faceau fetele de la odiseea lui Robert, cele din Buc. ca daca le apuca in ora de trafic intens? Ce fac? Sa ia metroul...planuri, rute, trasee... eu stateam linistita ca CF2 era la 5 minute, ajungeam si pe jos, insa acuma ma gandesc..mai bine nu auzeam naibii de CF2 asta.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 18+
simona_27 spune:
Multumesc Loripentruinformatii. Iau doua la sfatul medicului si pentru ca am avut anterior o sarcina mai dificila iar sarcina aceasta nu a fost programata, asa ca iau acid folic din luna a doua pana la 5.5 luni
Ana_Anto spune:
Buna ![]()
Referitor la subiectul cu nasterea, si eu vreau sa nasc tot la Medlife. Nu e deloc ieftin (in jur de 2000 de euro cu tot ce-ti mai adauga ei), dar cred ca merita orice sacrificiu...
Acolo a nascut si fina mea anul trecut in oct si conditiile sunt f bune. E pacat ca nu putem avea incredere in sistemul de stat, dupa ce cotizam "la greu"...dar...
Eu stiu ca te primesc sa nasti incepand cu saptamana 36...o colega a nascut la ei, chiar daca nu implinise inca 36 de sapt.
Sper insa sa nu fie prob si totul sa decurga bine.
Va 
Bebelu pls sa ma treci si pe mine cu

18+
anka-maria spune:
Am mai gasit un medic bun care colaboreaza cu Regina Maria: Ion Ionut Adrian.
Stie cineva unde il gasesti in afara spit. Giulesti? Adica o clinica, ceva?
Multam
---------------
Just me
roxx26 spune:
Ana_Anto, felicitari pt caruciorul albastru! Cu cine nasti la Medlife?
_
BB e deja pe drum
Roxana
19+ cu
bebe creste