Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (51)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana_Anto spune:

roxx26 - voi naste cu d-na doctor Ivanov Mihaela. Nu are consultatii la Medlife, insa lucreaza acolo la spital.
In afara de Medlife, mai lucreaza la inca 2 alte clinici.

Tu la cine te duci?

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

la dna dr Roxana Bohaltea. Dansa mai este si la Municipal in caz de cine stie...sunt foarte multumita de medic si nu prea as vrea sa o schimb. De-aia am renuntat la nasterea in apa care e visul meu dintotdeauna:(

_
BB e deja pe drum
Roxana 19+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Dragelor, recomandati-mi si mie un medic cardiolog bun. Acum vreun an si ceva am facut o ecografie cardiaca la un rezident care mi-a spus ca as avea prolaps de valva mitrala. Butonand netul ulterior, am intalnit si pareri potrivit carora nasterea naturala ar fi contraindicata. Aici parerile sunt impartite, dar eu as vrea sa ma lamuresc.

Eu de-a lungul timpului am avut numai experiente aiurea cu cardiologii (imi amintesc ca prin liceu am mers la unul faimos, nici nu mai stiu de ce, ma trimisese vreun medic de familie destept...si mi-a zis ca am o malformatie congenitala si mai am putin de trait..., am refacut consultatia ulterior si ne-am lamurit ca nu aveam nici pe naibii..sincer n-am chef iar de asemenea experiente).
Am discutat cu dr ginecolog despre presupusul diagnostic de PVM si mi-a spus ca tre sa fac din nou un control cardio, inclusiv cu recomandare modalitate nastere. Dar nu stiu in ce directie s-o iau... As vrea un medic sanatos la cap, eventual testat pe vreo cunostinta, ruda ceva, care a avut probleme serioase, nu vreunu care a zambit frumos la un control de rutina. A, si sa fie la o clinica, ca prin spitale de stat nu calc, chiar daca nu ma dau banii afara din casa...
Sugetii, ceva?

_
BB e deja pe drum
Roxana 19+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Salutare!
Va intreb si eu de Euroclinic... ei au obstretica-ginecologie non-stop... Daca ai o urgenta, poti merge acolo, ca la orice spital... Si cum fac? Te interneaza, te consulta, vad ca nasti prematur si ... te dau afara? Sau te transfera ei oficial la alt spital? Sau cum?

LILI, felicitari pt baiat! Hai ca s-a lasat asteptat!

SIMONA, fierul face rau la gastrita. Incearca sa tii ceva regim si sa-l iei pe stomacul plin.

M-a amuzat minipolemica privat/public... Eu cred ca e vorba de tipuri de oameni, exista lenesi si nesimtiti si colo si colo... doar ca la privat supravietuiesti mai greu daca esti puturos. E f important sa nu generalizam, mentalitatile astea ne tin pe noi pe loc, e musai sa scapam de ele. Eu, de exemplu, urasc fetele de la ghiseele de la primarie si finante. De asemenea, maari putori imi par ghiseistele de la banci. Frate, ce fitze, parca mi-ar da banii de la ele din buzunar! Sunt atit de blege ca nici nu percep ca salariul lor e din buzunarul meu si nu invers! Asta nu inseamna ca toate sunt la fel... ci doar 10-15 cu care am avut eu contact. Exclus sa generalizez!
De asemenea, nu mi se pare frumos sa scrii cit de puturosi si cu timp berechet sunt bugetarii, zic sa scrii asta, tu, privat, fix in timpul serviciului... e putin nonsens, ai timp de forumeala...sau muncesti de-ti sar capacele?

In rest, de puii de inger de la Giulesti... E crunt, crunt, crunt. Din punctul meu de vedere, vinovati sunt guvernantii care-au redus posturile, un neonatolog nu poate fi si pe sectie si la cezariana in acelasi timp... Dar guvernantii se ”cauta” la Viena si alte clinici private, nu-i atinge pe ei masura luata... de ei.

Pupi,
Gabi, Ioana si bebe de 15s.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

ROXX, eu stiu un cardiolog f bun si destupat la cap... da-i in Pitesti! (e singurul medic la care merg in oras la mine, restul sunt din Bucuresti). Poate stiu fetele...
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anka-maria

Am mai gasit un medic bun care colaboreaza cu Regina Maria: Ion Ionut Adrian.
Stie cineva unde il gasesti in afara spit. Giulesti? Adica o clinica, ceva?
Multam

---------------
Just me

Si eu initial am vrut sa merg la Ion Ionut insa cand am auzit ca este medic la Giulesti mi s-a ridicat parul pe ceafa. El este un medic foarte bun pacat ca lucreaza la Giulesti. NU am vrut sa nasc acolo pentru ca copiii nu-ti sunt lasati in camera langa tine, iti sunt adusi la supt din 3 in 3 ore si pe deasupra doamnele asistente intre mese le dau suplimente de lapte praf. O crima pentru bebei.

Codruta cu de 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Codruta, d-aia intreb si io daca omul e pe la vreo clinica unde sa platesc eu consultatia, nu am access la spital ca nu-s platitoare de CAS prin Ro (nici trimitere nu mi se da fara sa dau adeverinta de salariat/somer, etc). Si daca nasc la Regina Maria nici cu Giulestiul n-am treaba, deci toate bune atata timp cat il gasesc si in afara spitalului pe undeva.
Aoleo si nu mai zi ca laptele praf e o crima, mai sunt si femei care chiar nu pot alapta si bebe traieste cu lapte praf bine mersi. E o diferenta enorma intre ce e ideal sa faci si ce este interzis sa faci.

---------------
Just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Roxx, ti-am scris pm.

Anka-Maria, nu e nevoie sa fii platitoare, femeile insarcinante sau lauze sunt considerate asigurate, chiar daca nu au platit contributia la CAS. Nasterea este gratuita. Practic casa de asigurari plateste chiar daca tu nu ai asigurare, in cateva situatii speciale, nasterea fiind una dintre ele.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Fetelor, inteleg psihoza care s-a produs acum in legatura cu maternitatea Giulesti, insa eu am nascut acolo si va spun ca nu e chiar asa. E usor sa emiti tot felul de concluzii, dar ar trebui sa ne abtinem pana nu avem toate informatiile.
Nu vreau sa vorbesc despre ce s-a intamplat acum la Giulesti, doar ca se putea intampla in orice alt spital. Nu stiu exact ce s-a intamplat asa ca nu zic nimic, decat ca ma doare sufletul si ca nici nu pot sa imi imaginez cum se pot simti acei oameni...nici nu pot sa concep.

Ce vreau sa spun este ca in acea maternitate am nascut si ca medicul a venit de acasa, ca asistentele si moasele au avut grija de mine in timpul travaliului, ca m-au masat pe spate, ca -au tinut de mana, ca mi-au vorbit calm si mi-au dat indicatii cum sa respir, cum gestionez contractiile.

Nu mi-am gasit niciodata copilul neschimbat, nu i s-a dat niciodata supliment lapte praf ci glucoza de vreo 2 ori cand nu a reusit sa suga. Supliment de lapte nu au dat decat copiilor ale caror mame nu veneau la alaptat. Am fost la el si intre orele de alaptare. M-au lasat sa stau. Cand mergeam la alaptat din 3 in 3 ore asistentele ne invatau cum sa tinem copilul, cum sa il ajutam sa suga. Asta in conditiile in care era o singura asistenta la un salon de 20 de copii si care mai este si chemata la sala de nasteri cand se naste un copil ca sa-l preia, sa-l spele, sa-l aspire, sa-l imbrace, cantareasca, masoare etc
In timpul noptii era o singura persoana, in timpul zilei 2.

Vreau sa mai spun ca eu sunt o prsoana care vorbeste frumos, calm, fara sa fac din tantar armasar, fara sa ma plang daca nu am de ce. Daca as fi fost o persoana care sa aiba nevoie de atentie nonstop de la cel putin 2 persoane, care sa aiba tot timpul nevoie de cineva sa ma mangaie pe cap, atunci probabil as fi fost nemultumita. Va spun ca eu am refuzat dupa nastere calmantele cu care ma tot rugau asistentele, ca sa nu se transmita nimic in lapte si ele ma tot rugau. Am dat bani, insa mai putin decat unii si mai mult decat altii. Nu am vazut nici o diferenta in comportamentul personalului in functie de asta.

In orice padure exista si uscaturi, dar nu cred ca e util sa aruncam cu pietre fara sa stim de fapt ce s-a intamplat.

Vreau sa mai spun doar ca accidente se pot intampla oricand, oriunde. Socrului meu i-a cazut un pietroi in cap in mijlocul lacului Herastru, el fiind in barca... cum? nimeni nu poate explica..

Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

S-a deschis de curand si la noi in Iasi un spital privat si nasterea (prin cezariana cel putin) ajunge cam 2000 EUR, cu 3 zile internare. Intr-adevar conditiile nu se compara cu cele de la stat, insa din ce-am auzit, iti asigura pachet standard, daca Doamne fereste ai complicatii, tot la stat te trimit, ceea ce nu mi se pare OK.. O sa intreb si doctorita mea ce parere are, pt. ca e colaboratoare si la spitalul respectiv, deci as putea naste tot cu ea. Insa 2000 EUR mi se pare foarte mult...ce-i drept, vii de acasa cu mainile in buzunar..insa..e un efort financiar destul de mare.

Nu m-am lamurit inca cu celulele stem, daca chiar sunt bune de ceva sau sunt o alta gaselnita a secolului.. O sa intreb si asta la urmatoarea consultatie. Voi ati vorbit deja cu medicii vostri despre asta? Ce parere au?

P.S. Ralu, sa ma treci si pe mine te rog cu carucior albastru in listuta

Mergi la inceput