Probleme cu chiriasii-cum pot rezolva legal?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

fetelor cum procedat voi ca sa reinchiriati in cazul in care

daca sunteti plecata ,nu aveti pe nimeni in tara
Dati cheile la agentii se ocupa ei, ce cum???????
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Personal nu cred ca bani dati la un avocat pt un contract-tip' sunt 'investitie in vint'Acest contract poate fi folosit la orice reinchiriere
Acuma eu l as depune si la circa financiara...da acolo se plateste un bir(se pot face plati pe net) dar numai asa esti la adapostul unei reclamatii din partea unor binevoitori
Nici mie nu mi convine sa dau la stat bani pe nimic dar m am trezit la usa cu politia(un abuz ca de obicei in ro) si daca nu aveam contract la circa financiara o pateam rau caci eu nu am si nici nu am avut relatti in ro
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~==
Eu in contract am pus ca, culoarea peretilor priveste locatarii
iar proprietarul este raspunzator numai de buna stare a solului(parket,gresie,lino ce o fi
si la capitolul obligatii atit pt prop cit si pt locatar am pus ca ei adica chiriasii sa anunte prin scrisoare recomandata cel putin cu 30 zile inainte ca vor pleca dar si ca proprietarul sa faca acelasi lucru daca vrea sa si reocupe bunul inchiriat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mentin schema
chirie pe una ale lunii plus avans sanatos pt plata utilitatilor(intretinere electricitate,cablu)-cred ca la ultimele doua daca aveti contract depus la circa financiara se pot pune pe numele chiriasului
si
DOUA luni garantie depusa la banca care se restiuie dupa doua luni de la plecare....una luna pt spargeri involuntare si a doua luna garantie care sa acopere cele doua luni de intretinere(care vin cu intirziere) si restul de la factura de electricitate (daca e cazul)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ceva idei...opinii?
NUMAI BINE
CM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Hai ca vin eu cu intrebarile:
-cat te-a costat contractul la avocat si daca dupa ce l-ai facut ai mai avut probleme cu chiriasii?
-au respectat intocmai ce ai trecut tu in contract?(adica zugraveala peretilor, plata la data de intai ale lunii si plata la timp a utilitatilor?
- la voi cum e va anunta din timp ca pleaca, ca la mine o singura data m-au anuntat cu vreo 2 luni inainte dar stiam de cand au venit ca e pe o perioada scurta pentru ca le era apartamentul in constructie, in rest ma anunta cu cateva zile, max. o saptamana, acum de ex m-a anuntat pe 31 aug ca deja s-a mutat si nu mai locuieste de la 1 sept,pleaca si cu cheile, deci fara anunt, fara posibiliatea de a vedea impreuna starea apartamentului, pur si simplu esti pus in fata faptului implinit.
Eu cred ca la noi este un fel de sport national pentru chiriasi de a lasa ceva neplatit sau de a-ti face stricaciuni, indiferent cat de mica e dar trebuie sa fie acolo.

Nu zic ca toti sunt la fel, dar sunt multi..

Mergi la inceput

Daca nu esti in tara poti lasa cheile unei agentii sau vreo ruda, prieten care sa se ocupe.
Eu am o prietena care se ocupa de vizionari cand am nevoie.

Dar acum am si eu aceeasi problema ca mi-a plecat chiriasa cu cheile(cele pe care le aveam si noi le-a inlocuit acum cateva saptamani nu stiu din ce motiv iar noua a "uitat" sa ne lase un rand, asa ca acum trebuie sa sun s-o rog sa aduca cheile.

Acum am citit mai bine, deci contractul e unul tipizat de la un avocat pe care tu il folosesti si ulterior, nu il autentifici la avocat de fiecare data, am inteles bine?
Iar cu contractul inregistrat da, e bine sa-l ai,dar apoi cand ai probleme oricum nu te ajuta prea mult, in sensul ca trebuie sa mergi la judecata si de multe ori pentru o suta-doua de euro te lipsesti..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Hai ca vin eu cu intrebarile:
-cat te-a costat contractul la avocat si daca dupa ce l-ai facut ai mai avut probleme cu chiriasii?
o sa ti zic in prive dar oricum sub 100E
-au respectat intocmai ce ai trecut tu in contract?(adica zugraveala peretilor, plata la data de intai ale lunii si plata la timp a utilitatilor?
pai da
- la voi cum e va anunta din timp ca pleaca, ca la mine o singura data m-au anuntat cu vreo 2 luni inainte dar stiam de cand au venit ca e pe o perioada scurta pentru ca le era apartamentul in constructie, in rest ma anunta cu cateva zile, max. o saptamana, acum de ex m-a anuntat pe 31 aug ca deja s-a mutat si nu mai locuieste de la 1 sept,pleaca si cu cheile, deci fara anunt, fara posibiliatea de a vedea impreuna starea apartamentului, pur si simplu esti pus in fata faptului implinit.

eu cred ca asta tine de noroc si de educatie....fa cum am zis pe pm merita

Eu cred ca la noi este un fel de sport national pentru chiriasi de a lasa ceva neplatit sau de a-ti face stricaciuni, indiferent cat de mica e dar trebuie sa fie acolo.

Nu zic ca toti sunt la fel, dar sunt multi..
da suntem differiti

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Christel

Daca nu esti in tara poti lasa cheile unei agentii sau vreo ruda, prieten care sa se ocupe.
Eu am o prietena care se ocupa de vizionari cand am nevoie.

Dar acum am si eu aceeasi problema ca mi-a plecat chiriasa cu cheile(cele pe care le aveam si noi le-a inlocuit acum cateva saptamani nu stiu din ce motiv iar noua a "uitat" sa ne lase un rand, asa ca acum trebuie sa sun s-o rog sa aduca cheile.

TU TREBUIE SA TRECI IN CONTRACT CA PASTREZI UN RIND DE CHEI
DE EXEMPLU DACA TU AI CHEI POTI SA REZOLVI URMATOAREA SITUATIE....ei pleaca in concediu lasa robinetele deschise ca era apa inchisa si acum inunzi blocul

Acum am citit mai bine, deci contractul e unul tipizat de la un avocat pe care tu il folosesti si ulterior, nu il autentifici la avocat de fiecare data, am inteles bine?
PAI AVOCATA MI A FACUT UN CONTRACT CU PUNCTE PUNCTE EU COMPLETEZ.PE ACEST CONTRACT IL INREGISTREZ LA CIRCA DA E ADEVARAT CA NU L MAI AUTENTIFIC...!
Iar cu contractul inregistrat da, e bine sa-l ai,dar apoi cand ai probleme oricum nu te ajuta prea mult, in sensul ca trebuie sa mergi la judecata si de multe ori pentru o suta-doua de euro te lipsesti..
E CLAR CA DACA AI CERUT ASA CUM AM SCRIS VEI AVEA DAUNE MICI PT CA TU TE ACOPERI CU GARANTIE;;;DAR CRED CA ELECTRICITATEA , CABLU TREBUIE SA SI PLATEASCA EI
A SI NU UITA AI ASIGURARE ?
NU VREU SA SPERII PE NIMENI DAR PERSONAL CONSIDER CA DIN SUMA PE CARE O PRIMESTI POTI SA ALOCI 30_40 % PT diverse probleme nu?

Mergi la inceput

eu mi am facut cont pe avocatnet.ro
vedeti acolo la probleme......

Mergi la inceput

Am reusit sa aflu suma de plata la curent 540 roni, sa lesin nu alta, este neplatit din aprilie, iar de ea nu mai dau ca nu mai raspunde la telefon evident. Acum inteleg de ce a plecat pe furis fara sa-mi spuna pentru ca stia si de datoria asta.

Acum intrebare cat de urgent trebuie sa platesc ca sa nu-mi taie curentul acolo? cat costa apoi rebransarea si trebuie sa fii personal sa rezolvi ca eu n-am cum ajunge?

Asa ca fiti cu mare bagare de seama si interesati-va luna de luna de plata utilitatilor. Eu am avut iar incredre in chiriasa si mi-am luat-o iar.

Mergi la inceput

Asa ca fiti cu mare bagare de seama si interesati-va luna de luna de plata utilitatilor. Eu am avut iar incredre in chiriasa si mi-am luat-o iar.
[/quote]
lasa ca acum la viitoarea inchiriere stii ce sa faci!
in final ti au raspuns la mail sau cum?
PUPICI
PS scriu pm

Mergi la inceput

Anja, n-ai mai scris cum ai rezolvat pana la urma cu chiriasele tale?
Eu alta veste am aflat pe langa faptul ca m-a lasat cu facturi neplatite la intretinere si curent, am sunat azi la RDS sa ma interesez daca si-a reziliat contractul(aici macar este pe numele ei) si are si acolo datorii. Problema nu este a mea in sensul ca nu trebuie sa platesc eu, o s-o actioneze pe ea in judecata daca nu plateste, dar nu vor sa mai faca alt contract la acea adresa pana nu-si rezolva ea problema.

Acum viitorul chirias unde isi poate face contractul(ce firme mai sunt in Buc?)

Asa ca fiti cu mare bagare de seama si urmariti si la cablu, chiar daca au contract in numele lor, eu am stat linistita stiind ca e in numele ei contractul.

Mergi la inceput

Anja, imi pare rau ca ti-au lasat si tie pagube neserioasele de chiriase.
Si eu sunt in cautari si toti care vin si vad stramba din nas si li se pare mult cand le cer 400 euro garantie. Nu stiu dar mie nu mi se pare mult in conditiile in care daca iti pleaca iarna de ex.(intretinerea este cu 2 luni in urma, mai iti lasa o factura de curent, o factura la cablu, la internet, plus o luna de chirie, care in mod normal cand se hotarasc sa plece uita s-o mai plateasca) pai astia-s banii, chiar nu inteleg vor si chirie si garantie mica.
Nu stiu alti propietari cum procedeaza, ce garantii cereti voi care ati mai inchiriat?

Mergi la inceput