Probleme cu chiriasii-cum pot rezolva legal?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Baia mea nu are geam; asa e din constructia blocului, nu am avut ce sparge; insa, avem doua guri mari de aerisire, iar noi am locuit acolo eu vreo 10 ani copil impreuna cu parintii, apoi inca vreo 4 ani cu sotul, deci se poate trai si in conditii absolut normale; se deschide usa, se aeriseste, se sterge pe jos dupa baie/dus...se poate...ceea ce ei nu au inteles...
Insa, acum din toamna schimb putin planul pentru ca eu sunt foarte aproape de ei, ii voi monitoriza mult mai atent si, in plus, am de gand la inceputul anului scolar sa pun parintii sa dea cu subsemnatul cand iau apartamentul in chirie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Anja, eu nu inteleg ce e aia "mi-au cerut sa reduc chiria"! pai ce, sunt cumva pe pozitia de a-ti da ordine?? parerea mea: da-le afara urgent si cauta-ti alti chiriasi! daca ti-au facut o data probleme iti vor face mereu si din ce in ce mai grave, stiu asta din proprie experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

eu tot aud prin RO ce i drept cum chiriasii vin la proprietari si cer o scadere a chiriei pe motiv ca E CRIZA....
Trebuie sa se stie ca si in alte parti ale EUROPEI e criza dar NUMAI la romania vin chiriasii cu astfel de smecherii
Cind spun asta ma bazez pe spusele verilor mei din partea omului meu pe care ii tot intreb daca ei renogociaza chiria pt ca i criza
Raspunsul a fost direct
"daca la mine se vine cu asa ceva inseamna ca are probleme financiare si poate sa plece.....spre o chirie mai mica ca mie nu mi trebuie asa chiriasii

Un contract e un contract si nu suntem la turci sa ne tirguim neincetat"
Dixit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Imi pare rau pentru problemele avute cu chiriasii.
Am si eu chiriasi si chiar daca m-am inteles de fiecare data in mod decent zic eu cu ei,cat au stat, la plecare tot au fost probleme(ba intretinerea neplatita la zi(pentru ca n-am perceput garantie initial, ca am zis ca ne intelegem asa si e fata serioasa) apoi m-am invatat minte), ba mici stricaciuni prin casa, dar asta e m-am enervat pe moment, apoi am invatat din greseli.
Acum am un cuplu care sta de aproape 2 ani si suntem multumiti reciproc, dar si ei au cerut micsorare de 2 ori intr-un an si am acceptat-o, ca n-ai ce face intr-adevar preturile la chirii au scazut si daca nu scazi risti sa stai cu ea goala cateva saptamani(daca nu chiar luni) si la final iesi la aceeasi bani. daca s-a stricat ceva in casa am platit noi, eu am fost multumita sa-si plateasca chiria si utilitatile. Acuma chiar mi-au zis ca le place de noi si ca suntetm de treaba, ca nu-i stresam ca alti propietari de fiecare data pe capul lor, asa au zis ca au mai patit tot timpul erau propietarii pe capul lor in vizita, pana au vazut cu cine au de-a face.

E bine si sa-i verifici mai ales daca simti ca nu sunt tocmai ok, dar daca sunt in regula eu zic sa nu se simta si ei stresati, acum zic ca depnde foarte multe de ce bafta ai la inchiriere si ce oameni gasesti.

Mergi la inceput

Dar uite ca asa mai invat si eu cate ceva de aici, de ex si mie mi-a umplut balconul de igrasie, cred ca din cauza ca nu aerisea, balconul era inchis cu termopan si cand am venit o data in vizita dupa vreun an era tot tavanul si pe pereti plin de igrasie si zicea ca nu stie de la ce si m-am apucat eu sa spal cu clor si sa zugravesc balconul ca a zis ca n-are timp sa se ocupe si nici asa nu puteam sa las, deci se pare ca trebuia sa insisit sa-si repare singura ca nu era din vina mea, eu n-am stiut atunci.

Iar alta cauza nu avea sa fie decat ca nu aerisea suficient pentru ca si eu am locuit acolo un an si n-am avut problema cu igrasia.

Asta cu aerisitul cred ca o au multi, nu stiu ca termopanele astea te umplu de mucegai daca nu aerisesti zilnic de cateva ori pe zi fie ca e vara sau iarna.

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui carmaw

------------------------------------------------------------------
Fii atenta si cu plata utilitatilor
Eu consider ca daca de exemplu chiria e 200 euro tu trebuie sa le ceri in plus 220 roni/luna . Ei iti pun banii in cont si tu uite cum sa faci:

DECi tu faci conventie cu banca pt plata curent ,cablu,(pt intretinere trebuie sa suni la administratie si sa faci tu virament) totul din aia 220 Roni;Ei primesc facturile prin posta ,se uita la avizier pt intretinere si te pot controla f usor.Dupa 12 luni faci verificarea ori trebuie ei sa ti mai dea bani ori tu lor.Numai asa poti sta linistita
---------------------------------------------------------------
Cit despre garantie da, ea e pt accidente involuntare( spart o priza sau o faianta sau cada de la dus

La mine am inlocuit-o tot eu ca a zis ca a cazut pur si simplu, n-a dat-o ea jos

Iar asta cu conventia la banca mi se pare iar ceva foarte util(multumesc pentru idee, eu am reusit doar sa-i conving sa-si faca contract la cablu si internet pe numele lor, la intretinere si curent sunt pe numele meu.

Eu vreau sa-mi faca internetbanking cand merg in tara la o banca, deci pot face o conventie sa platesc eu direct din cont?

Si cer contul celor de la lumina si platesc direct in contul lor?

Si la intretinere se poate, au cei de la intretinere cont special unde virezi banii de intretinere?

O sa ma interesez si eu!

Mergi la inceput

buna
da christel fa asa ca ne maninca de vii altfel
deci in mod normal asociatia de locatari are cont(cind te duci ceri adresa de net a administratorului si lunar ii ceri suma pe care o virezi in cont
Cu electricitatea ,cablu e usor faci conventie cu banca
Deci la 12 luni faci calculul cit ti au dat chiriasii pt utilitati si cit a fost pe real...?ideal ar fi sa fi kit pe kit sau macar aproape
---------------------------------------------------------------
si garantia e buna de cerut macar o luna doua.
Cel mai bine ca la intrare sa ti semneze o hirtie in care sa constate starea ok lucrurilor din casa(afara se face detalait de catre executor...)si la plecare inspectezi cu ei prize mobila ce ai...Daca exista sparturi deteriorari atunci opresti din garantie
-------------------------------------------------------------------
si "the best' sa nu stie ca esti plecata!!
desi si in cazurile astea rezolvi cu un X ca sta pe aproape ce se ocupa de tevi sparte sau alte probleme
------------------------------------------------------------------
noroc la chiriasi si sanatate!

Mergi la inceput

Multumesc caramaw pentru raspuns.

In legatura cu faptul ca nu trebuie sa stie ca nu esti in tara, nu prea ai ce face ca tot trebuie sa te vada, sa tii cumva legatura si daca nu ai cum sa ajungi periodic tot nu e bine, eu le-am spus de fiecare data, au stiut lucrul asta si nu si-au facut de capadica si daca eram eu acolo tot aia era.

Mergi la inceput

Stiti cumva unde pot suna sa aflu cat este de plata la curent? Tocmai m-a anuntat chiriasa ca pleaca si vreau sa stiu cat este de plata la curent?
Pana acum sunam eu la un nr pe care-l aveam dar de ceva vreme nu mai raspunde nimeni. Am eu aici o factura mai veche, din 2008 si pe verso sunt trecute mai multe nr de telefon, dar nu raspunde nimeni, si-or fi schimbat numerele? Aveti idee unde pot sa sun? Pentru sectorul 3 ma intereseaza.

Mergi la inceput

si eu sunt in aceeasi situatie cu tine
tot pleaca
tot sect 3 buc
mi se pare ca n-i sa raspuns eu am bagat in marques pages raspunsul!
suucces! deci tu ce ai si cind ca nu se stie niciodata.....

Mergi la inceput