Probleme cu chiriasii-cum pot rezolva legal?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmaw/carmaw.jpg)
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Anja, imi pare rau ca ti-au lasat si tie pagube neserioasele de chiriase. Si eu sunt in cautari si toti care vin si vad stramba din nas si li se pare mult cand le cer 400 euro garantie. Nu stiu dar mie nu mi se pare mult in conditiile in care daca iti pleaca iarna de ex.(intretinerea este cu 2 luni in urma, mai iti lasa o factura de curent, o factura la cablu, la internet, plus o luna de chirie, care in mod normal cand se hotarasc sa plece uita s-o mai plateasca) pai astia-s banii, chiar nu inteleg vor si chirie si garantie mica. ![]() Nu stiu alti propietari cum procedeaza, ce garantii cereti voi care ati mai inchiriat? |
ai incercat sa pui un anunt in germania??? nu stiu zic si eu ca si eu voi fi inn aceeasi situatie!
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Christel spune:
Vreau sa va intreb legat de garantia care se percepe la inchiriere si care se restituie la final.Care este momentul restituirii si conditiile?
Eu stiu ca garantia se restituie la final cand chiriasul iti dovedeste ca sunt platite toate utilitatile la zi( iti lasa o suma pentru plata celor 2 luni de intretinere care vin in mod normal mai tarziu), iti prezinta casa in starea in care a preluat-o, cu toata mobila si electrocasnicele in stare buna.
Cand toate acestea sunt ok, in acel moment se restituie garantia.
Va rog sa ma corectati daca gresesc cu ceva pana aici.
Si eu am fost ani la randul chirias si asa s-a procedat.
Nu stiu de ce acum chiriasii vor ca garantia sa fie socotita ca si chirie pe ultima luna(refuza sa plateasca chiria) invocand ca opresc din garantie.
Dar scazand chiria din garantie nu mai acopera restul utilitatilor care vin dupa ce ei pleaca, ei spunand ca achita sau imi lasa o anumita suma cand imi preda cheile, la sfarsit. Atunci ma intreb care mai e garantia ca ei imi achita la final? Plus ca la acest moment nici nu stiu daca totul este in ordine cu mobilierul, electrocasnice, starea in general.
Chiar nu mai inteleg, au fost seriosi pana acum dar acum nu mai pricep logica asta a lor.
Va rog sa-mi spuneti voi cum faceti cu garantia; atat propietari cat si chiriasi, la voi cum a fost.
Astept sfaturi si pareri.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)