Incendiu la maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap
pe mine copiii incuiati fara nimeni adult cu ei m-au ingrozit cel mai tare la giulesti...


Confirm asta.

In 2003 am stat in salonul lipit de sala cu copii si nu puteam dormi noaptea de plansetele lor... Erau incuiati. Probabil plangeau de foame...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallu spune:

Am nascut si eu anul trecut la Giulesti.
Poate nu-mi aduc bine aminte insa parca alta era organizarea incaperilor. E drept ca saloanele nou-nascutilor fara probleme atat natural cat si prin cezariana erau unul langa altul si comunicau printr-o usa de sticla, insa dupa saloanele astea, parca venea incaperea unde stateau doctorii si asistentele (sau nu stateau, dupa caz) si apoi salonul de reanimare bebelusi.
Prin asta vreau sa spun ca nu s-ar fi vazut focul din saloanele bebelusilor sanatosi, chiar daca era cineva acolo. Ar fi trebuit sa fie cineva chiar in camera lor ca sa vada.
Eu m-am inteles foarte bine cu majoritatea personalului insa se vedea de la o posta ca sunt prea putini.
Am avut si niste exceptii, niste asistente pe care le-as fi batut daca as fi putut, insa asta era la mamici la salon, nu la copii.
Cat am stat acolo am vazut ca fiecare salon de bebelusi era ingrijit de o singura asistenta...ceea ce e departe de a fi suficient.
Cand nastea o mamica, asistenta era obligata sa plece impreuna cu doctorul neonatolog sa preia copilul, prin urmare incuia usa si lasa copii singuri.
Eu m-am uitat chioras cand am vazut procedura insa am vorbit cu asistenta si mi-a zis ca nici ele nu sunt impacate cu situatia insa chiar nu au alta alternativa. Pe cine sa lasi in urma ta daca nu e nimeni acolo?
Nu stiu sa spun daca la terapie intensiva copii era o asistenta separata insa asa ar fi fost normal...desi chestia cu normalul la noi...
De vazut la o tigara pe coridor ... nu le-am vazut (repet pe cele de la copii, pt. ca alea de la mamici aveau alt stil - de la painea lui Dumnezeu pana la Muma Padurii, cum iti era norocul)

"Daca rad cand toate merg prost inseamna ca am gasit pe cineva pe care sa dau vina."

Sufletelul meu
Am inceput de la 70,4 kg ... acum am 61 kg ... pana la 55 kg mai sunt numai 6 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu am vazut stirile asta noapte la 2 si m-am ingrozit. Nu m-ar fi bucurat daca ar fi murit o asistenta sau un dr de la neonato dar ma inspaimanta ideea ca un copil care ar trebui supravegheat fiind prematur sta singur in incapere fara a putea beneficia de ajutor in caz de nevoie. Bun, nu au personal...ar fi tb sa existe implementat un sistem de avertizare pt fiecare posibil incident. Din nefericire, traim intr-o tara in care daca nu iti permiti sa mergi in spitale private ai sanse mari sa mori cu zile. Probabil singura solutie logica este sa plecam din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

mesaj sters...chiar nu are rost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

cata fudulie de prost cretin si idiot sa ai in tine sa refuzi un asa sprijin???????? i-as calca in picioare pe toti!!!!!



Daca omul chiar nu avea nevoie, era obligat sa accepte..nu inteleg!??!
Eu cred ca este ultima persoana catre care sa arunci cu asemenea epitete.
Bebelusii cu arsuri oricum trebuiau dusi la Gr alexandrescu pentru ca in alta parte nu aveau nici specialisti si nici aparatura necesara. Restul celor evacuati au fost tot timpul inafara pericolului si au putut fi primiti de sistemul de stat. De ce sa se scarpine el pe dupa cires si sa se incurce cu sistemul privat pe care nu il are sub control?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Eu nu inteleg ceva. De ce spun ca le-a ars bratara de la mana. Dar cea de la picior? Ca eu stiu ca sunt 2 bratari, una la mana si una la picior. Sau au ars amandoua?

www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Imi las si eu mesajul de amaraciune aici.

Din (ne)fericire nu sunt mamica si asta (datorita)/din cauza minunatului sistem medical romanesc care m-a lasat fara trompe. Nu stiu daca sa fiu trista ca nu am un copilas sau fericita ca nu pot sa aduc pe lume un suflet care sa se chinuie in mizerie.

Ar trebui sa iesim in strada, ar trebui sa-i pedepsim cu moartea pentru cei vinovati de ignoranta. Nu mai stiu ce ar trebui sa facem. oameni, nu se mai poate trai aici. Nu ne mai deosebim cu nimic de o tara africana in care femeile nasc acasa, pe o podea de pamant, singure. Macar acolo isi tin pruncii in brate de la prima gura de aer. Esti singura responsabila de viata lui si macar acele femei stiu ca nu exista alternativa. In Romania spitalul a devenit o jungla in care trebuie sa fii leu ca sa supravietuiesti, altfel te mananca hienele care te asteapta la fiecare coltz sa-ti smulga portofelul din buzunare, in care mori pentru ca nimeni nu-ti linge ranile acolo unde cumva ar trebui sa fii sub protectie.

Anul trecut zaceam intr-o balta de sange pe un pat de spital dupa o extrauterina, pentru ca tubul de dren se scurgea direct afara, intr-o bucatica mica de pansament si o fata de perna pe post de absorbant, totul printre gandaci.

Cei care ne conduc isi bat joc de noi, noi ne batem joc de noi pentru ca incurajam coruptia dand in stanga si in dreapta, cei care sunt corupti isi bat joc de noi pentru ca ne trateaza deferentiat.

A murit si ultima picatura de umanitate din noi. Nu poti sa lasi nesupravegheati niste bebelusi prematuri. Nu poti sa nu observi un scurtcircuit si miros de fum daca esti acolo, aproape. Eu m-am trezit din somn, in casa auzind cum sfaraia un cablu in perete si am simtit din cealalta camera mirosul de cablu topit. Copiii aceia au fost omorati din neglijenta. Acolo nu a fost multa vreme nimeni. Dureaza destul pana cand un scurt circuit ajunge sa se transforme in incendiu , intai arde mocnit.. nu a fost chestiune de secunde ci de minute sau zeci de minute in care nu a fost nimeni acolo si copiii aceia au murit din neglijenta si ignoranta. Ar fi durat 30 de secunde sa salveze toti copilasii pana cand un scurt circuit sa se transforme intr-un incendiu mare. 30 de secunde de supraveghere.

Este o crima si nu trebuie lasata nepedepsita.
Simt.... nu stiu, un mare nimic.... nu mai pot nici sa plang si nici sa fiu furioasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Sectia de ATI nu trebuie lasata fara un cadru medical!!! Asta stiu si eu fiindca am nascut prematur, e adevarat ca la Universitar. Ma duceam mereu la bebe si tot timpul era o asistenta acolo...de obicei erau doua. Mi se facea dor de bebe si mergeam in afara orelelor de alaptat si tot timpul era cineva acolo si niciodata nu era usa inchisa!! Cum adica sa fie usa inchisa??!!! Adica ii incuiau pe copii singuri acolo????!! Si de ce incuiau usa??? Fetelor care ati nascut la Giulesti ...poate trebui sa spuneti ce se intampla acolo!!
Sunt ingrozita si plang de aseara in continuu !! Un prematur este intr-o lupta pentru viata, invata sa respire si aceasta tragedie vine peste acest fapt! Nu pot nici macar sa imi inchipui ce e in sufletul acelor parinti!!
Doamne ajuta bebelusii si pe parintii lor!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Nici nu stiu cum sa incep , am vazut dimineata la stiri ca aseara nu ne-am uitat la TV o mare tragedie , niste ingeri de a caror disparitie eu consider ca suntem cu totii vinovati.
Degeaba cautam vinovati gen o asistenta sau un electrician eu zic ca suntem cu totii vinovati ca acceptam in continuare acest sistem fara sa facem nimic.
Asistenta sau electricianul sunt si ei doi oameni care poate au copii acasa si sunt fortati sa lucreze in acest sistem defect dar ei au niste superiori care la randul lor au si ei au alti superiori .....dar noi ne limitam la al invinovati si pedepsi pe cel mai amarat dintre toti (vezi cazul bebelusului ars in incubator).
Am citit cateva pagini si sunt aici mamici care povestesc ororile din acest spital : cate dintre ele au facut o plangere sau o reclamatie in legatura cu cele observate, banuiesc ca nici una.
Am devenit atat de individualisti si nepasatori in fata tragediei altora , totul e de fatada...am vazut aici mamici care au scris ceva de genul "ce tragedie pentru acei oameni, suntem alaturi de ei dar bine ca nu mi s-a intamplat mie"

Pacat ca s-a ajuns in situatia ca niste ingeri de copii sa plateasca pentru indiferenta noastra .
Acum intrebarea este: invatam ceva din aceasta tragedie? facem ceva sa nu se mai repete?
Eu nu sunt un organizator bun dar am vazut mamici care se pricep de minune la asta , cel putin in cazul protestelor privind reducerea indemnizatiilor si-au demonstrat la maxim aceste calitati si tare m-as bucura daca s-ar sesiza in acest caz si ar organiza si in aceasta situatie niste proteste pajnice care sa le arate conducatorilor nostri ca ne pasa de copii nostrii si nu numai de banii pe care ii primesc.
Eu zic ca trebuie sa le aratam guvernantilor ca acceptam aproape orice dar in nici un caz nu acceptam sa ne fie arsi de vii copii in maternitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Antena 3 si Jurnalul au anuntat ca cer Guvernului instituirea doliului national pentru copiii morti in aceasta tragedie. Sper sa reuseasca.

Eu mai am o intrebare... nu stiu daca v-ati gandit la ea. Acesti copii vor avea parte de slujba de inmormantare? Pentru ca ei nu sunt botezati, nu? Si stiu ca daca nu e botezat parca nu accepta biserica...Sper sa nu se tina cont de regula asta acum... Ar fi un chin mult prea mare pentru parinti sa nu-si poata inmormanta copiii cum trebuie. Oricum ma surprinde ca pana la ora asta nu am vazut nicio opinie de-a bisericii. De obicei ieseau de 100 de ori in timpul asta.

www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni!

Mergi la inceput