Incendiu la maternitatea Giulesti

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

este ingrozitor ce s-a intamplat...ingrozitor ce se intampla!

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Revoltator! Nu pot sa cred ca s-a intamplat asa ceva!

Aseara nu ne-am uitat la TV, aici am citit de aceasta tragedie. Groaznic!

Neglijenta, tupeu, prostie, nepasare, saracie.

As inchide acest spital si l-as renova de la zero cu tot cu personal medical si administratie. Iar pe Raed Arafat l-as face director la acest spital. Mi se pare ca acest om are acum o arie de acoperire mult prea mare si efectele muncii lui nu se vad sau se pierd aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am nascut de 2 ori la Giulesti, in decembrie 2003 si in august 2005.

Langa sala de nasteri era incaperea cu nou-nascutii prematur si incubatoarele (cine a nascut acolo isi aminteste). Vesnic era fum de tigara pe hol si asistentele stateau pe scaunele si-si beau cafeaua si fumau fara nicio jena. Usa la prematuri era deschisa mereu, ele ii "supravegheau" de pe hol.

Langa prematuri era sala de copii nascuti prin cezariana si apoi veneau copiii nascuti natural. In 2005 nu era aer conditionat, imi amintesc cum tineau geamurile si usile deschise, in incaperea unde erau copiii nascuti natural... era august si era foarte cald.

Se stia ca se fumeaza in fata usii. Poate s-or fi schimbat lucrurile intre timp insa....


E groaznic ce s-a intamplat! Doamne fereste! Multa putere parintilor si vinovatii sa plateasca.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sper ca pe acele cadre medicale care trebuiau sa urmareasca non-stop acea sectie ATI cu prematuri sa le urmareasca toata viata imaginea acelor ingerasi nevinovati care au fost lasati nesupravegheati si sa arda aproape complet....
Sunt curioasa care a fost prima asistenta sau primul medic care au intervenit in salon si la cat timp de la declansarea incendiului.
Cine a fost primul care a sunat la 112,declinandu-si numele si functia.Dupa cat s-a aflat pana acum nimeni din moment ce ...a fost un apel anonim!


Btw,daca este adevarat ceeace spune Claujro,,poate de aceea nu au fost instalate detectoare de fum pe sectie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

am avut cosmaruri toata noaptea, eu o sa nasc (cezariana) la Giulesti...in curand.
mi s-a facut rau de dimineata...nu stiu ce sa mai zic...
nu vreau sa vin acasa cu bebe...
pentru ingerasi, nu-mi explic

BAZAR GENERAL PE DC
ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea!
BLOG


Mari,33+ PETRU si mami de bomboana EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Au dat acum declaratia unui tatic care era acolo pe etaj cand s-a intamplat totul. Zicea ca au incercat sa intre la copii, dar nu se putea ca era fumul prea dens si nu se vedea nimic. Si ca pompierii si smurdul au scos copiii dupa aproape 20 de minute
Ziceati de aparatul de detectat fum...pai cum sa functioneze daca ei fumeaza pe hol. Le-au dezactivat pe toate ca sa nu porneasca de la tigarile lor. In toate institutiile statului (spitale, ministere, etc) sunt puse aparate din astea, dar sunt dezactivate toate pentru ca se fumeaza/s-a fumat in zona...Mai mult ca sigur d-asta nu a pornit nici la Giulesti. Ca nu pot sa cred ca pe sectia aia nu aveau un astfel de detector.

www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

sa povestesc cum era organizarea la giulesti ca sa va dati seama ca daca era cineva care sa se uite la copii nu se putea intampla nimic. salile cu copii comunica intre ele - intr-o parte e terapia intensiva & incuatoarele, in partea cealalta sunt copiii fara probleme. usile spre exterior sunt incuiate in afara "programului de alaptat" iar eu am fost de nenumarate ori acolo cand nu era nicio asistenta si nimeni din personal (pentru ca am batut fara raspuns, si presupun ca macar pentru un "du-te naibii, femeie" spus sictirit mi-ar fi deschis daca era cineva.
in plus, de multe ori cand eram la alaptat am cautat pe cineva sa mai intreb de una-alta si nu era NIMENI (in afara de mamici)- nimeni pe ambele sectii.
pe copii ii muta ditr-un patut in altul ca sa le fie lor comod sa tina evidenta la vaccinuri - drept urmare eu am avut un soc a treia oara cand am fost la alaptat si am vazut un copil mititel si blondut in patutul unde trebuia sa fie al meu (care, avand 4 kg jumate era inconfundabil) de-am inceput sa urlu ca nebuna si m-au "lamurit" alea ca ce, eu ar fi trebuit sa-l caut uitandu-ma la toate bratarile tuturor copiilor si ca ce tupeu am sa ma astept sa fie in acelasi patut , ca e obligatia mea sa mi-l cunosc, ca doar e al meu.

(desigur, in salon am cules o mamica care cazuse in baie; eu eram mamica "veche", nascusem de 6 ore, mamica care cazuse abia nascuse si nu se sinchisise nimeni sa-i spuna ca dupa peridurala ar trebui sa nu se ridice singura nu stiu cate ore; desigur, colegele de salon au cautat o asistenta sa o ridice, ca noi eram betege rau, s-au dus colegele ddin salon si nu au gasit pe NIMENI care sa vina sa o ridice - bine , deja asta e o alta discutie, care se adauga la statul pe scaun in ultima zi inainte de externare pt ca nu mai aveau paturi. deci m-au ridicat la ora 8 si mi-au zis sa stau PE HOL IN PICIOARE pana la 14 cand se faceau externarile. desigur, am intrebat daca nu ma poate externa mai repede, ce sens are sa stau in picioare 6 ore degeaba - si mi-au zis ca nu fac externarea inainte de 2 "ca asa se face" , cu toate ca fisa era deja scrisa si totul era in reggula. mila maxima din partea lor a fost ca mi-au dat un scaun de lemn & fier - eu aveam ditamai epiziotomia)


scuze, mi-am varsat ofurile care sunt infinit de mici fata de tragedia prin care trec acum parintii, ideea era ca sunt absolut sigura ca nu s-ar fi intamplat nimic daca persoanele care ar fi trebuit sa urmareasca copiii ar fi fost macar in incapere. atat. sa-si fi baut naibii cafeaua INAUNTRU. pe mine copiii incuiati fara nimeni adult cu ei m-au ingrozit cel mai tare la giulesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

cata nesimtitre....cum se poate in secolul XXI sa se intample asa ceva
caz penal pentru toti ce ersau pe sectie




Mamica de Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Spun la stiri ca au stat copiii 20 de minute singuri, cu usa in chisa in fum si flacari, pana au vazut fumul si au incercat sa deschida usa fierbinte.... Ca asistenta a lipsit 1 minut sa mearga la toaleta. Aiurea!

La Matei (in 2003) ma duceam noaptea sa-l alaptez ca facusem "furia laptelui" si gaseam usa incuiata, copiii plangeau de se auzeau pe hol si asistentele dormeau.

Toata stima doctorilor de la Giulesti insa asistentele si restul personalului lasa de dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

La Giulesti in martie 2007 am nascut . Am facut anestezie generala. M-am trezit destul de greu si tarziu din ea. Anestezistul ca sa vada ca totul este in regula a sunat sus la bb sa-mi aduca fetita sa o vad, eu fiind la terapie. Mi-au adus alt copil. Cand am luat in brate acel copil tipa rau si i-a atras atentia sotului meu care vazuse fetita noastra cu cateva minute inainte(4,550 kg)si a observat imediat ca nu este fetita noastra.
Mi-au adus alt copil sa-l vad.
Este o debandada totala in acel spital. Asistentele si infirmierele nu sunt cu ochii decat dupa bani.
Pacat de medicii adevarati care sunt in acel spital !

Mergi la inceput