Sezatoarea canadiana (188)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Simonnaaaa, multumim de indicatie, am gasit creioane la STYLO !! cum ne-ai zis tu.
Ii repetam intruna lui M. tinem dreapta puternic, si ne uitam pe stanga.

Ana, Oana, multumim de raspunsuri.

Asa ca avem toate rechizitele pentru amandoi copii.

"La Multi Ani" tuturor Mariilor mari si mici.

Diana, "La Multi Ani" fericiti alaturi de familia ta frumoasa si de prieteni!!

Simi, sanatate si bafta la rezultatele analizelor.

Carmen, dar sotul stie engleza bine ?
Parerea mea este ca daca macar unul din familie trebuie sa stie(inteleaga, vorbeasca) bine limba care se vorbeste in zona respectiva.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Am fost si noi la "Fete des Enfants" cam ca canadienii am ajuns.
Ne-a placut, am fost cu metroul si am incercat sa evitam zonele super aglomerate din parc.
Mai putin la Subway, unde Victor a vrut musai un anumit sandvich care nu era la "expres".

Copiii au facut avioane, bratari, au schimbat roata la masini, au fost tare incantati.

O duminica plauta in continuare,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

cge nici el nu stie engleza bine, iar franceza... deloc
Asa ca, dintre noi doi, el va fi cu munca fizica, iar eu cu invatatul ...sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mihaela - ai dreptate, e clar de evitat a merge cu masina.
Noua, cu toata viata noastra de Bucuresti, aglomeratie si distantele aferente, aici drumurile ni se par si mai lungi.Plecam incarcati ca niste asini - apa cam 3 sticle, biscuiti, fructe, pampersi de schimb, servetele,....
Cu metroul nu ne incumetam pe distante lungi (ni se intampla des sa ne adoarma piticoata in brate...).

Ieri am ajuns la Maisonneuve pana la urma, aveam bicicletele fetelor, apoi am stat pe iarba (avem cu noi si o paturica potrivita), si am citit.
Azi in MontRoyal, dupa ce am inconjurat Jarry de doua ori (parcarile erau inchise din cauza nu stiu carui eveniment la Rogers...)

Carmen - te-ai gandit super bine -> Cursurile la Inst Fr sunt super, iar testul (TEFAQ) te poate ajuta grozav. Nu stiu cand ai facut tu facultatea (la Bucuresti?) dar presupun ca ai facut franceza serios, chiar daca ai avut romana principal. Per ora, cursurile la Inst Francez sunt mai ieftine si categoric mult mai bogate in informatii utile, decat meditatiile cu profesor in particular.
Exista niste variante (am citit pe montreal.ro), sunt profesori care mediteaza pentru emigrare. E cu totul alta treaba decat meditatiile de franceza alea standard pe care le fac mai toti. E destul de ok daca timpul nu va permite sa mergeti la institut (desi pentru tine as recomanda Inst Fr, poate pentru sot meditatii, la Inst Fr e greu pentru el daca nu stie nimic).
Tu esti intr-o pozitie buna. Gandeste-te ca sunt oameni care incep sa invete franceza de la zero pentru a putea emigra.
Daca poti face si engleza in paralel, ar fi ideal (daca iti permite timpul, familia, banii....).
Nu lasa nimic pe mai tarziu. (o sa vezi aici, mai ales aici, ca proverbele vechi romanesti sunt inspaimantator de adevarate - gen "nu lasa pe maine ce poti face azi").

Mai nasoala treaba cu engleza, as spune eu.
Desi la fel de bine sunt oameni care pleaca de la zero si cu engleza, si vin aici si se descurca pana la urma (cu toate greutatile prin care trecem toti...).
Eu una nu m-as duce in partea engleza daca nu as cunoaste nici o boaba de engleza, asa cum am exclus din start a emigra in Germania (unde am rude stabilite de 25 de ani), sau Austria sau Elvetia, Suedia sau Olanda sau orice varianta care imi cerea efort suplimentar. Eu nu m-am dus nici in Spania, unde il am pe frate-miu, plecat de 10 ani acolo, iar o boaba de spaniola stiu iar de inteles inteleg aproape orice.
Daca zici ca sotul tau nu stie nici el limbile, as zice sa ii dati bataie, dar puternic de tot, sa mancati franceza si engleza pe paine, dimineata la pranz si seara.

Acuma, sa iti spun situatia noastra, mentionand de la inceput ca noi (eu si sotul meu) suntem persoane foarte exigente cu noi insine.
Eu am terminat franceza principal, secundar am avut italiana, dar in liceu am fost la lb straine, clasa bilingva, acolo am avut engleza principal. Deci inclin sa sustin ca engleza mea de liceu, cu teze si olimpiade, era ceva mai mult decat engleza oarecare din scoala "real" sau alte specializari, altele decat lb straine.
Sotul meu e inginer de meserie, insa politehnica a facut-o la divizia engleza, deci a studiat totul in engleza, si mama chimiilor si matematica si metale grele si ce naiba au mai studiat ei acolo, li s-a predat si au avut exemenele in engleza.

Si totusi ne gasim aici, in buricul quebecului, si constatam ca astia vorbesc o engleza perfect curata si limpede, pe langa stalceala de franceza pe care o practica, engleza lor e perfecta iar engleza noastra e departe de a fi buna. BUNA! Nu foarte buna! Dar repet, noi suntem cam exigenti cu noi insine.
Franceza mea m-a ajutat mult. Inca nu m-am aflat in situatii in care sa nu ma descurc, sa nu inteleg, sa nu ma fac inteleasa, chiar si cu un fermier de-ala quebecos de souche m-am inteles perfect (dar pe el nu l-am inteles ce vorbea cu nevasta-sa la telefon, am dedus doar ca i-a zis sa ii aduca niste rosii in fata la taraba!).
Franceza sotului meu scartaie tare, desi a studiat-o in scoala. Asa ca a pornit cu francizarea (noi fiind in Montreal), si amandoi ne gandim sa facem niste cursuri de engleza - inca nu ne-am decis ce anume, unde, cand... Dar simtim nevoia.
Ceea ce vreau sa subliniez cu lunga mea istorisire e, ca lucrurile nu merg facute pe sfert, pe jumatate... Sansele voastre, perspectivele, cresc direct proportional cu nivelul de limba (in afara de specializarea intr-un anumit domeniu). Puteti voi sa fiti astronauti, daca nu sunteti in stare sa raspundeti la telefon si sa purtati un interviu atat in franceza cat si in engleza (in QC zic), nu va mai cheama nimeni la a doua intrevedere, NASA cu atat mai putin.
Mai nasol decat atat. Puteti sa fiti super specialisti, sa stiti si engleza si franceza fluent, si tot sa nu va cheme nimeni la nici un interviu, ca nu aveti experienta canadiana. Nici macar pentru munca fizica probabil.
Cat despre a preda franceza, este foarte adevarat ca pe partea engleza ai avea mult mai multe sanse cu franceza la limba straina (in Qc ai foarte putine). Asta daca ai definitivatul in Romania! In Quebec se cer 450 de ore de psihopedagogie +didactica +psihologie +practica pedagogica (NU SE ADUNA EXPERIENTA), si iti spun ca orele alea NU le ai, nimeni nu le are . Daca nici definitivatul nu il ai, devine mai complicat - raman insa colegiile sau scolile private ca optiune (asta pe foarte scurt).
Uite aici despre www.bced.gov.bc.ca/being_a_teacher.htm" target="_blank">BEING A TEACHER in BC
In QC, nu orice master te ajuta, ci doar cateva programe din lista ministerului. Pentru majoritatea posturilor de profesor trebuie refacuta integral facultatea.

Franceza se invata. Ma uit la sotul meu si parca il vad descurcandu-se mai bine in franceza pe viitor (pe care a reluat-o aproape de la zero aici, desi a studiat-o vreo 7-8 ani in scoala, doar ca a terminat scoala acum 20 de ani...).
Chiar si DOAR pentru interviu, franceza trebuie studiata binisor...

Oricum, va doresc bafta multa! Si incapatanare (ma rog.. determinare ) Va trebuie incapatanare multa

M-am lungit cat o placinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

carmen, eu iti recomand site-ul

http://search.4shared.com/q/1/basic%20english%20grammar

unde sunt "n" materiale pt a invata engleza. da-i search si pe english vocabulary( cambridge vocabulary- sunt 3 carti), collocations, phrasal verbs, grammar intermediate,upper intermediate, advanced, proficiency etc..

sunt pdf-uri pe care poti sa le descarci. da-i click pe ele, Download now, download file now and ...save.

tot pe site-ul asta gasesti si ceva materiale in franceza de la editura CLE INTERNATIONAL
vocabulaire progressif- intermediar si avansat
grammaire en dialogue-debutant
vocabulaire explique-intermediar
grammaire explique-deb

eu asa am invatat pt interviu.
bafta!

capul sus sus -pt toate exista un inceput!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitilache

Ah, si mi-a mai placut muzica braziliana...

Bijoux by Mitziad



Si mie

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009


"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Multumesc pentru urari, prietenele mele dragi, ma simt rasfatata de atatea ganduri frumoase indreptate catre mine in aceasta zi

Mona_B, multumesc pentru dedicatie si La Multi Ani si pentru azi si pentru maine mai ales. Sa fii sanatoasa alaturi de cei dragi !

Mikiion, imi pare rau ca nu ne-am intalnit sambata, fara telefon sansele erau foarte mici sa ne vedem in puhoiul ala de lume.

Mie mi-a placut, chiar cu aglomeratia aia nebuna, Victor a fost incantat de tot ce a facut acolo, mai ales partea cu "meseriile" si a avut rabdare sa stea cate 10-15 minute ca sa se dea 2 intr-un topogan din ala umflat. Iar eu am avut partenere de conversatie asa ca timpul a trecut repede.

Sonia a dormit in carut cand i-a fost somn (de-aia imi place mie de copila asta a mea, mananca atunci cand ii e foame, doarme cand ii e somn, iau la mine doar pampersi, servetele si tzitzi ) si in rest s-a agitat pe acolo ca acum vrea si ea sa faca tot ce vede la ceilalti copii.

Si chiar daca a fost mai mult innorat ne-am trezit toti acasa cam arsi de soare.

Am uitat sa scriu de film, n-am ramas impresionata, a fost ok, intalnirea cu fetele, ca de obicei la inaltime !

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009


"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

La multi ani Diana! La multi ani tuturor Mariilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Am uitat sa scriu ceva, de fapt cu ce am ramas eu din filmul de vineri in afara de peisaje, mancarea italieneasca, sari-ul Juliei Roberts si muzica braziliana, uite cu citatul asta:

"Having a baby is like getting a tattoo on your face. You really need to be certain it's what you want before you commit."
— Elizabeth Gilbert (Eat, Pray, Love)

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009


"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

Zavalita, merci frumos pt linkuri. Mi-am dowloadat si eu multe materiale, inclusiv audio de pe BBC learn english, trebuie doar sa ma apuc serios de ele
ankalaura, merci ca "te-ai lungit cat o placinta" . Cred ca asa vom facecu franceza, sotul va lua meditatii special pt interviu, si eu voi merge la Institutul francez. In legatura cu engleza, si eu sunt exigenta cu mine insami, sper ca dupa ce ma apuc de cursuri sa imi fac curaj si sa vorbesc Voiam sa te intreb, stii cumva daca orele de pedagogie + psihologie + practica facute in liceul pedagogic ar intra la socoteala? Ca eu am facut in liceu, timp de 5 ani in fiecare saptamana cate o ora de pedagogie, una de psihologie (generala, psihologia copilului pe varste etc) si cate 4-5 de practica. Dadeam si teza la pedagogie! Sunt trecute in foaia matricola, bineinteles.
A, si am definitivatul, de fapt am si gradul II.

Mergi la inceput