Iepurasi de Mar-Apr 2010 (39)
Raspunsuri - Pagina 17
LAlexandra spune:
CIAO, fetele!
...Ioana nu stiu cu ce se mananca ce spui tu cu boala aceea...dar crezi ca la o simpla privire de medic si-a dat seama de asa ceva...Cum se mai simte Justina?
Vladi, esti de comaaaaa, m-am prapadit de ras. Cu somnul noaptea s-a intamplat ca s-a trezit noaptea, eu la cat eram de franta i-am zis sotului ca doar acum a mancat....desi nu mai tineam minte...si atunci l-a luat el, l-a adormit in urlete si de atunci doarme noaptea (cine stie ce o fi povestit tat-su)
Corimami noi am pus scaunul sport de la 3 luni, al meu e un titirez si nu se mai putea in landou.
CASTELANA, condoleante (cuvintele sunt de prisos...)
si mie, absolut toata lumea zice ca e fetita...dar nu ma supar, asta inseamna ca e tare frumos, NU?
Gabyhilla, tare dragutica fetita (sa nu mai pui poze cu cozonac)
...va las, ca prsimt ca se trezeste piciul
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
Dianami spune:
Sa vad ce-mi mai aduc aminte (stau tare prost cu memoria).
Caderea parului dupa nastere: stati linistite ca se va opri, garantat. Pana nu cade tot ce trebuia sa cada in sarcina, nu se opreste. Eu am adunat gramezi dupa nasteri (si am avut parul f. lung, acum e doar pana la talie). Ca sa ajutati refacerea si cresterea firelor noi (ca asa se va remedia), puteti lua un complex de vit. B de la farmacie sau, mai natural, niste drojdie moale (cat o bobita de mazare, dimineata, inghitita cu apa). Ajuta mult unghiile si parul.
Dureri de dinti: folositi cu incredere remediile homeopate. Osanit nu e la noi, dar e pe ebay. Iar Chamomilla e in farmaciile Dona si Catena (va uitati pe site-ul lor). Sunt f. ieftine si fac minuni. Chamomilla e bun si pt. dureri de burtica la bebelusii agitati.
Calgelul e cam apa de ploaie, Dentinox-ul e ceva mai bun, iar Orajel-ul e si mai bun.
Si nu uitati: daca au aparut primii dintisori, luati perie degetar si spalati-i.
Eu dau si Zymafluor copiilor, e alegerea mea dupa discutii cu stomatologi pediatri si dupa ce mi s-a confirmat ca apa in Romania nu e fluorurata. Mergem pe doza minima pana la 16 ani. Si folosim numai pasta de dinti fara fluor, am gasit una in tub mare la DM, mi-a recomandat-o o colega de la pepenasi, se numeste Kingfisher. Noi luam varianta cu aloe, celelalte mi se pare ca au fluor; e naturala, e cam scumpa (25 lei) dar va dati seama cat ajunge pt. copii.
Sportul si alaptatul: sunt compatibile, cu conditia sa o luati treptat, sa nu faceti febra musculara (acidul lactic din muschi poate intrerupe lactatia!). Mie mi-a zis dr ca pot incepe cu Pilates de la 3 luni dupa nastere. E ok, dar nu prea ma tin de program.
Vladi, ma tot tin sa-ti spun ca ai mare dreptate privind exploatarea animalelor. Noi consumam si carne, dar numai de animal crescut in curte (de la bunica, de la vecinii ei). Oamenii cresc animalele cu drag, le dau sa manance iarba, tarate, malai, etc. Tot de acolo luam oua, branza, cand pot iau si lapte din care fac iaurt. La fel legume si fructe.
Am gasit magazine de unde pot lua produse lactate facute in casa, mezeluri (mai rar, nu tocaturi). Sunt mici producatori.
Din magazin mai cumpar lapte pt. copii, insa ma bate gandul sa luam la cateva zile de la Ferma animalelor. Ma mai gandesc.
Ma gandeam odata sa o conving pe bunica sa vanda ce are in curte, ii asigur eu clienti seriosi . In totalitate eco n-au cum sa fie (solul tarii noastre se va curata cam in 50 de ani de chimicale). La pasari mai face cate un vaccin anual. Insa nu se compara nici pe departe cu produsele din magazine, nici ca gust, nici calitativ. Saraca, cred ca ar zice ca m-am ticnit.
Ina, eu alaptez cu spor si am avut 4 menstruatii pana acum. Asa am avut la toti copiii. Preferam sa n-am, dar asta e. Eu o sa incep un tratament ca sa am in continuare, dar din cauza altor probleme.
Revin.
Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
Ramy77 spune:
Buna fetele,
Am revenit si noi de la tara si am recuperat zilele lipsa...
CASTELANA,bine ai revenit, imi pare tare rau de vestile triste, stiu si eu ce inseamna sa pierzi un parinte,condoleante din toata inima Dumnezeu sa o odihneasca in pace.
BABYANGEL,e greu fara tati si lui ii e greu fara noi, dar sper sa plecam si noi cat de curand, deocamdata astept sa termine el cu cantonamentele, ca nu-mi vine sa merg sa stau singura acolo, mai bine acasa. Aici mai mergem la tara,la mami,trece altfel timpul.Si bineinteles toata lumea o rasfata
DIANAMI,bine ai revenit, ma bucur tare mult sa te "revad"Sper ca ai scapat de intrus.Bunica mea la tara mai folosea lipici pentru prins soricei, se gaseste la magazinele veterinare,pus pe un carton...poate te ajuta.
Nu mai stiu ce am cititcand imi mai amintesc mai scriu...
Noi am fost supermaraiti weekendul trecut,i-a mers un pic burtica, n-a prea vrut sa pape,n-a dormit noaptea, marti am fost cu ea la dr.,zice ca se pregatesc dintisorii...desi eu nu vad inca nimic
Ieri si azi (pana acum) e mai bine,a papat acum doarme destul de linistita.
Am vazut pozicile noi,sunt superbe, sa vad cand reusesc sa mai pun si eu noutati.
Va pup, merg saca de azi dimineata merge masina continuu...
miria_cristina spune:
Buna, fete!
Acuma scriu ca sunt cam aiurita si nu stiu ce sa fac mai intai la gandul ca trebuie sa ies in mijlocul caniculei cu ambii copii dupa mine. Mergem la doctor cu toata sleahta.
CASTELANA - E tare trist sa nu vaputeti lua ramas bun, daca tot era sa se intample inevitabilul. Nu mai zic nimic ca-i fara sens. Condoleante!
ANDRA - Unele poze sunt artistice. E scump rau!
Gata, m-am blocat. Nu mai stiu ce vroiam sa scriu...
castelanaC spune:
oanaiacovita, nafi, Lalexandra, ami, Dumnezeu s-o Odihnesca!
nu vreau sa va intristez, norocul meu a fost Cezar care m-a tinut tare si m-a facut sa fiu tare, cand il vedeam razand la mine lacrima se usca instantaneu.
multumesc pentru cuvintele de incurajare si sprijin!
castelana fericita mami de Cezar
luni am deschis ouletul nostru de
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui honeybaby Am o intrebare care ma macina de mult Vad ca toata lumea pune doar ulei de masline in mancare bebeilor. Cel de foarea soarelui sau de samburi de stuguri ce are ? E superior cel de masline ? Mi-e cel de foarea soarelui presat la rece mi se pare bestial. Bun de mancat pe paine |
E moda acum cu uleiul de masline, promovat de canalele astea culinare. Eu am fost crescuta cu ulei de floarea soarelui si pe ala il ador. Aici localnici folosesc uleiul de rapita, ca asta creste la ei. Uleiul de samburi de struguri e scump, cum sa-l strici folosindu-l in mancare.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui briza_marii Miria si pe al meu l-a tras curentul si tot asa am de gand sa dau cu ser. Ce bien ca ai zis iar Tobradex, ca tocmai cautam unde salvasem denumirea lui, ca ai mai povestit tu in trecut de el si eu fata cuminte mi-am notat. |
Nu mai tin minte daca mai alapteaza vreuna din voi, dar va zic oricum, poate mai foloseste cuiva: lapte de tzitzi pus in ochiul care lacrimeaza. Dupa 2 zile, Alexia nu a mai avut nimic.
honeybaby spune:
Castelana - condoleante. Altceva nu stiu ce sa-mi spun, nu-mi gasesc cuvintele.
Diana - si eu eram hotarata sa-i dau flor pana cand am vazut un documentar despre cat de nociv este.
otrava de soarici e pe baza de flor.
Acum ma bucur ca pt decizia europei de a nu florura apa.
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
honeybaby spune:
Yaia- doar pt mancarea Mayei. O lingura pe zi in mancarea ei nu e asa mare paguba.
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
Yaia spune:
citat din mesajul lui freedelia Yaia -- chiar ieri am fost la o prezentare despre probiotice si zicea nenea ala ca cel mai bine e sa faci iaurt din lapte UHT, care e complet steril si sa adaugi starter cu probiotice. Dar de fiecare sa folosesti starter, nu doar prima data si apoi o lingura de iaurt, ca probioticele nu se multiplica asa... Am sa incerc si eu sa fac... era tare bun cel pe care ni l-au dat sa il gustam. |
Ce nu pricep eu e asta: probioticele sunt extrase din lapte si apoi adaugate la lapte steril sa faci iaurt...hmmm. Si apoi e normal ca nenea sa zic asta, ca vrea sa-si vanda probioticele, deci nu e o parer obiectiva.
Eu sunt pentru all natural, asa ca lapte normal fiert si pus la prins, cum faceau bunicile.