*Cozonacei de nov-dec2008 (116)* Felicitari Cata !
Raspunsuri - Pagina 5

oceanborn spune:
Brie, asteptam poze cu fetele frumoase
Otilia, spor la treaba, stresanta asteptarea asta , cel putin pentru mine ultimle 3 saptamani de la 38 la 41 au trecut cu incetinitorul. noroc ca nu prea ai timp sa te plictisesti, cu 2 fete cucuiete banuiesc ca e mai greu.
Al meu copil s-a culcat, se trag incet bubele, din interior, acum are cerculete rosii pe el.

ginye55 spune:
Otilia ...imi place atitudinea ta!
Amalia mi s-a pus un nod in gat cand am citit "cum ramane cu coletul meu"
Eu chiar credeam ca ti-am zis ca-ti trimit ceva si am uitat.
Caldura...bate-o vina!
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

manumanu spune:
Am promis ca revin cu "achizitiile". Greu m-am adunat sa scriu mesajul...
Nu stiu cand am scris ultima oara despre achizitiile copiilor. Oricum, mi se pare ca au evoluat destul de mult, in sensul ca spun deja propozitii, reusesc sa se faca intelesi, cer foarte clar unele chestii. De exemplu:
Anastasia: “mami, a pucut Dadu potii” (a facut Radu prostii); “Tom ti Dedii acum, mami!” (Tom si Jerry acum, mami); “puni ati” (pune aici… ceva, orice); “a cucae tita, a nani” (la culcare, fetita, la nani); “ a pimbae” (la plimbare); “mami ai tut” (mami, ridica-te sus); “tita a papa bun, bun”, “a cadut [tutu, ticla, orice obiect] pe dot” (pe jos). La capitolul cuvinte si notiuni: patinta (masina), cucutu (cocosul, au un cocos de lemn cu roti pe care il tot imping), cututuul (caruciorul), abububudu (autobuzul), motochecheta (motocicleta), memeuta (mamaruta), ebeita (veverita), pupueti (pufuleti), pigideu (frigiderul), recunoaste salvarea (nino), taxiul, ninip (nisip); “aina/buza u mami” (haina/bluza lu’ mami”; stie sa “povesteasca” unde a fost si ce-a facut (d. ex.: unde am fost, Anastasia? “ a mae” – la mare; si ce-am vazut acolo? “ apa mae multa”; si cu cine ai fost acolo? tu mama, tu tata, tu pupica (bunica ) ; si cu ce am mers? “ a patinta” (masina). Stie sa raspunda daca o intreb cum o cheama (“Anatitia”). Recunoaste tablouri in cateva albume de arta cu care s-a jucat la mama (Monet, Gauguin – pronunta haios “goghe”), recunoaste ‘madona cu puncu”, “doamne-doamne”, “Diana a baie”. Intr-o zi in masina, nu stiu despre ce vorbeam cu sotul si ziceam asa “of, Doamne Doamne”, la care ei amandoi din spate : “acoo, Doamne, Doamne, acoo” si aratau cu degetelele in sus!
Radu: seara in patut, il lasam sa adoarma singur si povesteste ce a vazut/facut peste zi; zice si el « a cucae » si « a pimbae », Dadu a papa bun bun, stie toate cuvintele de mai sus si tot ce am scris si de la Anastasia. In ultimele zile ea l-a cam impins, tras de haine si el venea sa-mi zica “mami ipinge tita a Dadu”.
Stiu multe animale: pichia (pisica), cateu (catelul), eu (leul), epitantul (elefantul), stiu si girafa da’ nu stiu eu cum sa scriu cum zic ei , gaina, cocosul, vacuta (pucuta – pe asta o recunosc oriunde, si pe cutiile de lapte), balena, foca (poca), dedeteul (soricelul), bombobeii (porumbeii), punca (musca), tintau (tantarul), aditu (ariciul) s.a.
Stiu sa ceara cane (carne), pete (peste), chitite (clatite), papinka/ badinca (budinca), banana, meu (marul), meua (zmeura), apte (lapte), apa, pita. la masa zic “nu pate” si “nu bei”, ba Anastasia, cand nu vrea ceva, pune pe masuta de la scaunelul lui Radu si zice “papa Dadu”.
Astea imi vin acum in minte... n-am prea stat sa notez in ultima vreme.
Nu avem progrese notabile la olita. Radu a renuntat de tot la suzeta, Anastasia nu vrea.
In alta ordine de idei, sa va spun ca pe noi ne-a cam dat peste cap clima de la masina… am folosit-o data pe 26-27 de grade, de la Constanta pan ape la Pitesti, ca era extreeeem de cald, dar uite ca noi fiin destul de “incinsi”, am racit... si dupa aceea, cum s-a trecut destul de brusc de la 35 de grade la sub 20, noi eram in haine de mare (rochita de in etc.)… ne-am procopsit. Nu si copiii, ei au avut o zi muci si putina febra, dar noi inca ne mai luptam… sper sa ne treaca, pt ca luni plecam cateva zile la munte, la Covasna.
BEBECRIS, offf, prin ce-ai trecut! Sper ca e bine acum David! Sa aveti parte de o vacanta linistita la mare
LAURA, chiar intrebam de tine acum ceva vreme! Multa bafta in afaceri! Pup printesele!
OTILIA, asteptam vesti!!!
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Darling_ spune:
Brie ce fete dulci ai, Androniki pare foarte afecuoasa si lipicioasa . Si Brianna ce mare e. Offf ce-as vrea si eu o fetita
. Ma bate gandul sa mai fac o incercare
Citat: |
citat din mesajul lui brie gata, am pus pozele noi la semnatura ![]() http://family.webshots.com/photo/2970943130104281140aRkiau Mama a doua minuni Androniki (22.10.2008) si Brianna (03.12.2002) |
Adriana

cameliam spune:
Darling incerc eu un raspuns, cu toate ca si la noi e cald, insa au fost cateva nopti mai racoroase vara asta. Practic, cand are 20-23 de grade in camera ii dau un body maieu/cu maneci scurte pe ea si o pijamaluca cu pantaloni si maneci lungi. Si atat, nu o invelesc ca oricum in secunda 2 e dezvelita. Iarna a dormit si ea in sac de dormit, insa ala merge pana in 20 de grade. Sincer, mie mi-e frig dezvelita la 23 de grade, dar ea n-are treaba.
Trecerea la pat in cazul nostru a insemnat ca eu sa dorm langa ea si ea sa doarma toata noaptea pe tema asta. Deci plusuri si minusuri. Probabil acum as putea s-o las singura, dar a inceput sa-mi placa mie sa dorm cu ea.. e cel mai dulce somn posibil, cateodata se intoarce si se cuibareste langa mine sau ma ia de dupa gat cu bratul, in somn, ma topesc toata Eu i-am pus margine din aceea de protectie pentru cand nu sunt si eu in pat.
Laura simpatica tare Cati cu "nu inca" . Bafta si spor la treaba sa incepi cu dreptul propria afacere!
Otilia ce ciudat, aici m-au lasat max 12 ore cu apa rupta si apoi au indus nasterea de frica unor infectii. Nastere usoara iti doresc! Esti foarte tare sa te duci singura cu burtoiul la control .
ginye felicitari pentru kg lipsa!
manumanu deliciosi cozonaceii tai, ce vorbareti!

oceanborn spune:
Brie, ce de gagigi faine!! 2 fetite dulci, Androniki are o privire de-ti dai seama repede ca e gata de actiune
si Brianna
o zambareata si jumatate. mami tanara si faina si bunica... jos palaria
!
Manu!!! wow, de 5 ori wow.. asta da vocabular la 20 de luni, ce dragi trebuie sa fie.,tare m-am mai distrat. pe langa gemenasii tai al meu e bebelus . azi la pediatru ii explica:tikitiki tuuu, tikitikitu...
si stie sa cante waka waka de shakira
, de unde atata van gogh
. Bravo Anastasia !
Bravo Radu!

manumanu spune:
Brie, ce mare e Androniki! Si asa de cuminte!! Iar Brianna e o adevarata domnisoara. ce mai, ai niste fete superbe!

manumanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aleinad.g![]() ![]() Sa va zic si de Tea, asa spune ca o cheama, a invatat-o prietena ei Ava (adica Eva). In ultimul timp vorbeste tot, nu se intelege mai nimic din ce spune. Ca exemplu, apapatasi (adidasi), Tatan (Bogdan), acucuticu (cucurigu), paia (palaria). Recunoaste si numeste majoritatea animalelor, coincidenta sau nu a recunoscut chiar si calul pe camp vazut din viteza masinii. Stie partile exterioare ale corpului cu detalii gen unghii, cot, genunchi. Ii place sa faca puzzle-uri, are din cele de lemn cu forme intregi. Cu ajutorul rotii cu forme geometrice le-a invatat pe toate 12. Cu olita nici noi nu ne impacam, adica spune, sta pe ea 5 sec, se ridica si face langa. Cu mancatul ... cand mai bine, cand mai rau, am invatat sa nu ma mai stresez. Ca urmare, suntem tot slabanoage, de fapt, nu atat greutatea ma intriga ci asocierea inaltime-greutate. Practic, e cea mai inalta si cea mai slaba fetita sub 2 ani din parc. Mami de Teodora (1.12.2008) si Bogdan (24.05.1995) |
Am mai citit din urma...
Daniela, ce fel de puzzle face Tea? Eu am incercat sa le dau unele de carton, gen carte, in care trebuia sa potriveasca o singura piesa... Erau cam prost desenate si nu le-au placut. Dar as incerca si alt tip de puzzle ca vad ca sunt interesati de activitati gen scris-potrivit cuburi. Imi cer "cheionu" si "itia" (hirtia) si mazgalesc o vreme... problema e ca s-au cam mutat si pe pereti cu scrisu'

Edit: Daniela, ati fost in concediu? Cum a fost
Cu mancarea chiar nu ma mai stresez... au zile si zile... ma deranjeaza in continuare ca nu prea mananca legume (in ultima vreme au mancat doar rosie) si ca nu vor deloc sa le dau cu lingurita la pranz, doar iaurturile/budincile/branzica o papa cu lingurita, in rest doar ei vor sa pape cu mana lor, daca le dau lor lingurita ("ungutita") nu prea nimeresc sa si manance, mai mult pe jos si pe langa.