Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *269*
Raspunsuri - Pagina 4
emabucuresti spune:
sahsa de cand e singur acasa se culca mai devreme, iar dimineata e ceas desteptator, pe la 6.30. pe langa trezirile pt papa, mieunat, pierdut suzeta, dorit sa vina la noi in pat.
pe milan in schimb abia il culcam pe la 10-11 noaptea. in curand o sa il rog sa stinga el lumina cand se culca, hihi, ca noi vom cadea doborati inaintea lui
LaLa_20 spune:
Emma ma bucur ca sunteti si voi bine in sfarsit...
Ceska nu stiu ce au zis alte zuze,dar la Bia ma plangeam ca nu ma asculta...normele de politete cu buna ziua,mersi,te rog frumos,la revere le are destul de bine intiparite-din punctul asta nu ma plang...eu ma plangeam ca nu ma asculta cand ii cer ceva sau cand ii explic ca nu are voie sa faca ceva...dar trebuie sa... zuzicile care mi-au scris deja sa vad rezultate,timide dar se vad......sper sa o tinem tot asa...
Laura,mamica de minune Bianca...sau doua suflete roz
Adevaratul camin nu este cladit cu mainile, ci cu inima.
Speranta este ea insasi un soi de fericire si ,poate, principala fericire pe care aceasta lume o ofera.
Ellenuta spune:
sunt un sac de nervi ....
1. socrela s-a apucat sa-i dea annei sa manance pe la 5 fara un sfert, mult mai devreme fata de ora la care manca .. in concluzie, a vomitat saraca si s-a si speriat .. ea plangea ca nu vroia, socrela ii baga pe gat .. imi venea s-o strang de gat .. si i-am zis ca e mai devreme, insa, ea se grabea sa-si faca siesta afara ..
2. a venit nasul pe la noi cu fetita. eva nu a dormit azi deci era cam obosita .. in fine, o baga la baie, apoi ii expedieaza pe nasul si fetita dincolo la ea unde era sotu cu un amic, se uitau la meci si incearca s-o culce pe eva .. asta da-i cu tipete ca nu vrea, aproape sa vomite, socrela urla la ea, ba chiar a si lovit-o .. am intrat peste ele si am intrebat-o dc vfrea s-o culce cu forta, daca tot nu vrea sa doarma, s-o lase sa se mai joace cu alexia .. a inceput socrela sa tipe .. ca sa plecam toti si s-o lasam in pace. i-am spus ca-i voi cere dr de fam sa-i scrie un bilet ptr sanatoriu sa se calmeze ca nu mai merge asa .. eu cred ca ma lipsesc .. e adevarat ca ma ajuta mult, insa, prea tipa si urla si se rasteste la eva .. practic, ea aproape toata ziua numai tipa la ea si o mai si atinge ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
Ellenuta spune:
saru-mana fetelor, ma simt de parca as pleca pe luna ..
roxanici esti tare tare draguta! la multi ani ptr parintii tai! sa fie sanatosi si fericiti!
gatta am luat una de la primii pasi, a avut o prietena si a fost super multumita de ea. o s-o probez acasa sa vad cum merge ..
alina da .. anul asta a fost mai subtire .. numai trei. anul trecut ne-au omorat nuntile si botezurile .. vreo 10 la numar ..
mirikule of .. crede-ma ca mi s-a strans inima, mami draga .. ce povestesti tu acolo de problemele tale .. ce sfat sa-ti dau decat sa ai multa putere si vointa .. sunt sigura ca le ai din plin caci stii pentru ce lupti!! capul sus, draguta mea .. eu te imbratisez cu mare mare drag!
noapte buna!
papa bun
bio bebe
Eliza spune:
Gatta noi de pe 26 aug pana pe 5 sept suntem numai in Bucuresti deci ne putem vedea cand va intorceti voi din concediu daca vrei
Elle cam aiurea asta cu tipatul si atinsul ca nu-i face deloc bine Evei. La varsta asta se poate inatampla sa-si sara somnul de la pranz(mai ales daca avea si partener de joaca), deci nu e niic o tragedie daca nu doarme la pranz.
Miri imi pare rau de pisoi si de problemele pe care le ai dar zic ca nu e ceva ce nu se poate face. Ia-le pe rand , nu dispera, nu inseamna ca maine faci diabet sau nu mai stiu ce. Ai 33 de ani 3 copii si un sot care sa te sustina, eu zic ca impreuna reusiti .
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
Ellenuta spune:
lala vizita a fost acum seara .. scena cu culcatul s-a petrecut pe la ora 22 .. chiar daca era tarziu, eva nu avea gand de culcare .. atunci de ce s-o lase sa urle in loc sa mai stea nitel cu fetita??
nu stiu .. parca nici eu nu mai am rabdare si nervi, insa, socrela e tot mai nervoasa si isterica .. of
papa bun
bio bebe
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ellenuta sunt un sac de nervi .... 1. socrela s-a apucat sa-i dea annei sa manance pe la 5 fara un sfert, mult mai devreme fata de ora la care manca .. in concluzie, a vomitat saraca si s-a si speriat .. ea plangea ca nu vroia, socrela ii baga pe gat .. imi venea s-o strang de gat .. si i-am zis ca e mai devreme, insa, ea se grabea sa-si faca siesta afara .. 2. a venit nasul pe la noi cu fetita. eva nu a dormit azi deci era cam obosita .. in fine, o baga la baie, apoi ii expedieaza pe nasul si fetita dincolo la ea unde era sotu cu un amic, se uitau la meci si incearca s-o culce pe eva .. asta da-i cu tipete ca nu vrea, aproape sa vomite, socrela urla la ea, ba chiar a si lovit-o .. am intrat peste ele si am intrebat-o dc vfrea s-o culce cu forta, daca tot nu vrea sa doarma, s-o lase sa se mai joace cu alexia .. a inceput socrela sa tipe .. ca sa plecam toti si s-o lasam in pace. i-am spus ca-i voi cere dr de fam sa-i scrie un bilet ptr sanatoriu sa se calmeze ca nu mai merge asa .. eu cred ca ma lipsesc .. e adevarat ca ma ajuta mult, insa, prea tipa si urla si se rasteste la eva .. practic, ea aproape toata ziua numai tipa la ea si o mai si atinge .. Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009) papa bun bio bebe |
No ca m-am umplut de draci numai citind ce ai scris
Trecand peste fortatul cu mancarea , cu care oricum nu sunt de acord dar bunicile din ziua de azi au stantat pe creier ca , copilul TREBUIE sa manace tot, cand vor ele ( exceptie face mama mea dar numai deoarece a fost un copil fortat cu mancarea ea insasi si isi mai aduce aminte ce nasol era ) , fazele cu Eva sunt inadmisibile din punctul meu de vedere
Mai frate, iarta-ma Elle, poate sar calu' , dar chiar nu ma pot abtine ...Cine sunt parintii la voi in ograda ?
Intreb deoarece eu si Costin am fi vazut rosu in fata ochilor, ca taurii aia de corida, daca cineva, oricine , dar in special mamele noastre si-ar permite cu nonsalanta, cu noi de fata sa tipe sau mai mult sa ne atinga copiii !
Pai daca cu noi in preajma ar face asa ceva, m-as intreba non-stop ce isi permit cand nu suntem de fata.
La noi exista o regula de fier implementata inca din prima zi cand am venit cu Bogdan de la maternitate : daca eu sau Costin suntem in perimetru nimeni in afara de noi nu ia hotarari pentru copii decat daca sunt rugati sa faca una sau alta.
Adica nu se trezeste mama ca ii da sa manance, nu il duce la culcare, nu il scoate afara, nu ii interzice tv sau mai stiu eu ce , nu il ia in brate sa il alinte ca l-am certat eu, nu nimic fara sa intrebe daca e cazul. Eu le-am pus in vedere din ziua nr 1 ca acesti copii sunt ai mei si nu concep ideea de a se baga in ciorba mea si in educatia buna sau rea pe care le-o dau.
Daca nu suntem noi in perimetru atunci responsabilitatea si deciziile le apartin dar oricum ai mei au fost lasati mereu cu un set complet de instructiuni.
Le convine bine, nu le convine ...aia e, paguba in ciuperci.
Bine eu sunt stiuta in familie ca "aia mica si a dracului, ce nu stie multe si nu-i dusa la biserica "
In 10 ani de zile, iti spun cu toata sinceritatatea ca nimeni nu a avut tupeul sa imi atinga copiii. As face ca trenu' si eu si jumatatea daca s-ar intampla asa ceva.
Scuza-ma daca te-am suparat, poti sa imi spui sa ma abtin , o sa iti respect opinia dar nu, nu consider normal acest comportament al soacrei.Si nu as putea sa il accept in veci, indiferent de cat de ajutor imi este acea persoana.
O zi excelenta !
Lala.
Mr B si Mr A
My hobby
Ven spune:
'neata,
Elle, subscriu in totalitate la ceea ce a scris LalaD!
E INADMISIBIL sa se atinga cineva de copii (cu atat mai mult bunicii, care se presupune ca isi iubesc nepotii foarte mult si sunt foarte toleranti). Mai ales cu tine/voi de fata!
Si eu sunt tot aia "rea, exagerata, care nu accepta sfaturi de la cei batrani, care au crescut si ei copii" (vorbim aici de socrii mei, mama nu-mi iese din cuvant in ceea ce priveste copiii mei). Si....ce? Mi se rupe! (scuzati limbajul suburban)
Acum, in iunie a fost soacra-mea venita, ne-am certat mai urat ca niciodata pt ca tot timpul imi cicalea baietii. Adica non-stop le face observatii, nimic nu fac bine, Mathias nu e destul de politicos (nu zice te rog si multumesc la fiecare 2 cuvinte - again, mi se rupe! scopul meu nu e sa am cei mai politicosi copii!), iar Markus, dupa ea, ar trebui sa stea toata ziua pe un scaun, nemiscat si fara sa deschida gura, dar sa socializeze frumos cand vin ceva straini in zona.
Ei, as, i-am explicat ca NU accept, ca sunt foarte educati copiii mei, si sa......back off! Mama mia, s-a facut foc si para, a re-venit sa-mi ceara explicatii, etc etc. N-am cedat. Ne-am despartit semi-impacate, in sensul ca vorbeam strictul necesar.
Si voi ramane pe pozitii. Daca isi schimba atitudinea fata de copiii mei, mi-o schimb si eu fata de ea. Daca nu, isi va primi observatii de cate ori se comporta aiurea cu ei. E pb. ei, numai ea are de pierdut. Dupa ce ca ii vede de 2 ori pe an, si atunci ii cicaleste si le gaseste numai defecte... e cu capu'!
In fine, ideea e sa nu mai lasi sa se intample asa ceva. In locul tsu as fi trimis-o scurt la ea acasa, sa se calmeze daca are nervi.
Si-ti mai zic ceva, fara suparare, imi esti draga si m-am tot gandit la pb cu sotul si frustrarile tale. Atata vreme cat soacra ta e in zona, atmosfera in familia ta nu se va schimba. Nu ca si-ar baga nasul in pb voastre, dar insasi PREZENTA ei acolo e FOARTE daunatoare echilibrului si functionarii corecte a cuplului vostru. Eu asa cred....
Va pupic dulce pe toate 3 fetele!
P.S. Noi acum plecam la Intorsura (unde ii lasam pe copii la ai mei) si apoi numai eu cu Cristi intr-un weekend romantic la Covasna, la un hotel misto :))
Chiar aveam nevoie, ca la mare tot cu copiii, nah, stiti voi cata intimitate ai :))
Va pupam si weekend placut!
ramonab spune:
Neata!
Of Miri, ce rau imi pare sa aud atatea vesti rele .
Ia-le pe rand ca se vor rezolva toate. sa fii puternica asa cum te stiu.Biiig hug!
Elle, of soacra asta.
Si eu zic ca si Ven, ea va strica toata familia acolo, pana nu scapi de ea nu o sa aveti liniste.
Ven, have fun!
Si noi mergem maine spre mare.
Roxi la multi ani fericiti pt parintii tai!
Ema ma bucur ca sunteti bine acum.
(slideshow)
alinaatudor spune:
Neata mai tarziu, dar am avut niste mailuri de raspuns.
ven , lalaD ...cred ca trebuie sa le facem pe fete macar o zi capricorn..dar doar o zi..
e greu de purtat povara "aia rea si certareata"...dar este cel mai corect lucru de facut. Si eu am avut turele mele cu soacra, de aceea am ales mereu sa nu stam impreuna, iar cand o las pe fyfy la ea, sa nu fiu si eu acolo, nu am grija atinsului sau a tipetelor caci inca nu s-a manifestat in acest fel, insa cu totii ne-am dat seama ca suntem diferite...oricum, generatiile de acum isi cresc copii diferit ca cele de acum 30 de ani..si tot asa, fiecare are dreptul sa isi creasca copii dupa cum crede de cuviinta, altfel nu am mai evolua ca societate daca am stagna in timp...nu?
Eu am considerat ca sunt o norocoasa ca ma ajuta mama,...si ii multumesc, dar din asta cauza nu fac rabat de la regulile mele...asa sunt si nu ma schimb..oricum asa cum mai zicea cineva...ea are cel mai mult de castigat din afacerea asta..adik e o bunica fericita, implinita ..linistita, pai cum era daca nu o lasam sa stea cu fyfy, nu avea ea o viata mult mai terna si nefericita...au inflorit de cand o au pe stefy la ei mereu, nu pot sa sta in weekenduri fara ea, li se pare ca trece enorm de greu timpul de vineri seara pana luni dimineata..., in concluzie, desi pare de neinlocit, Elle, schimba foaia si incearca sa te descuric singura o saptamana doua..vei putea cu siguranta, si vei fi si mult mai relaxata. A, si fa asta acum cat nu mergi la serviciu si stai acasa cu fetele ca apoi va fi mai greu. Spune-i calm ca simti ca pe ea o streseaza fetele si ca tu vrei sa nu mai vina o perioada la voi. Si ca vrei sa te descurci singura. In plus, asa vei da ocazia si sotului sa intre in peisaj, de obicei barbatii se dau imediat la o parte daca are cne face treaba in locul lor, mai ales cei rasfatati de mame (al meu e un asemenea exemplar)...si atunci au nevoie ca stimulul "rasfatator" sa dispara din zona ...ca sa se simta "barbati" si nu "baietei"...
Iti tin pumnii sa reusesti, gandeste-te ca este o treaba pentru "long term"..adik iti va aduce beneficii in viitor, chiar daca acum te chinui putin...
Ven, weekendul romantic e cea mai buna idee....ia sa o imprumut si eu.,.dupa concediu..
Dar, sa vedem cum evolueaza Mircea, am uitat sa va spun dar a facut o colica renala si nu il mai lasa ..de duminica dimineata, face calmante si degeaba, a fost la urolog si are rinichiul dilatat, a plecat piatra din rinichi dar inca nu s-a eliminat, sa speram ca o "naste" in curand, ca tare nasol se simte...
Hai sa va pove un pic de aseara: Mircea a facut casoi catelului...si l-a adus pe logan de la bucuresti..show pe DN..toata lumea il claxona, fleshuia...a primit chiar si o cerere de unul la fel:)..tre sa va pun poze sava dati seama, e vila de-a dreptul..
si fyfy nu a putut sa doarma de grija csutei si a catelului, la 7 era in picoare..si topa afara..s-a jucat in cotetul cainelui pana pe la 9...nu o mai scoteam de acolo..asa ce m-am bucurat sa le vad cum se jucau, incepe sa mi se arate scopul pentru care am luat-o, sa fie un prieten bun pentru fyfy, Doamne ajuta sa fie asa...
Va pup pe toate si revin