Iepurasi poznasi de Mar-Apr 2010 (37)
Raspunsuri - Pagina 13
babyangel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui honeybaby ieri a fost zi neagra pt noi Am luat-o pe Maya cu mine in baie in scoica , sa spal cada dupa care ne-am intors in camera s-o dezbrac s-o duc la baie. In drum sper camera a facut cumva si a cazut din scoica cu capul de gresie. Are un mare cucui pe partea stanga, in rest e bine . Sper sa se retraga pana duminica mi vine sa mor de ciuda ca nu am foat mai atenta. Cum am putut sa fiu asa cu capul in nori nu stiu Aveti grija cele care mai tineti copii in scoica cand va deplasati cu ea , va rog Nu cred ca mai intru in weekend pt ca nu am nici un chef. Ma rog sa ne ajute Dumenezeu sa fie totul bine. Uite cum am ajuns noi la neuro mai devreme Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010) Doamne ajuta sa fim sanatoase ! Poze & Filmulete Bebeluna |
Denisa, sper sa fie Maya bine dupa lovitura asta. Daca are cucui asa mare, mai bine te duci la un control ca sa te linistesti.
Poate razi de mine, dar eu ii pun centura lui Codrn si in leagan, si in bouncr, si in carucior....e foarte vanjos si dintr-un elan ar putea oricand sa cada in cap
Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)
Codrin luna a 4-a
Yaia spune:
citat din mesajul lui andira Irina - multumesc pt rapuns! (cand zic Irina am senzatia ca vorbesc cu fii-mea ) Hm, business class nu-mi iau (Roxana - multumesc si tie pt sugestie ) ca dau faliment. Oricum sunt cumparate, cu economy binenteles. KLM si AF. Deci o sa intepenesc pe scaun. Asta e. Sper macar sa am unde sa o pun pe Iris, ca daca e sa o tin 7h in brate, cred ca 7h o sa stea mufata. |
Pentru putin! Si sa stii ca am ceva aparte pentru tiza mea, o dulceata cumintica si rezervata imi pare. Iar Nati mi se pare taaare sugubeata si pusa pe shotii, exact pe gustul meu! Sa-ti traiasca si Iris sa le combine calitatile.
Cele doua companii sunt bune si sigur iti ofera cos pentru 7h. Cere cos, patura, perna...orice ai nevoie. Si daca ai, ia-ti la tine perna de aia de calatorie pentru gat, poate face diferenta!
Si zbor placut!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
citat din mesajul lui stefimic IRINA sa stii ca nu mi-a placut deloc postarea ta, daca ai ceva de impartit cu mine spune exact, nu-mi place sa vorbeasca cineva in numele meu. iar faza cu 8 kg si 74 de cm da atat are, daca vrei tu sa spun mai putin ca sa te simti tu bine spune, oricum la cat de rar postez eu aici in ultimul timp sa stii ca fix de asta aveam nevoie. |
Imi cer scuze, dar nu am nimic de impartit cu nimeni si nu am vorbit in numele tau, ci in nume propriu. Am recitit postarea mea sa vad daca am scris ceva ofensator din greseala si iata mai jos ce am scris:
citat din mesajul lui Yaia Noi am fost azi la controlul de 4 luni: 6,5 kg si 66 cm. Asta e bine, la medie. Si am scris informatia pentru fetele care ar putea sa se streseze de unele numere postate pe aici. Deci ei sunti gigantii odiseei, nu va faceti griji ca nu au si ai vostri 8 kg sai 74 cm (Tudor cred ca avea 74 la 1 an). |
Dupa cum vezi, cifrele scrise nu sunt exact cele ale puiului tau, ci unele mari pentru 4 luni care mi-au venit in minte. Si am scris ca sunt doar bebei giganti in sensul ca s-au dezvoltat foarte bine, dar mamicile aflate la primul copil si cu bebelusi mai micuti trebuie sa se raporteze la statisticile cu media de greutate si lungime si sa nu se ingrijoreze ca ai lor sunt mai mici. Poate nu mai am eu timp si rabdare sa scriu detaliat, poate esti si tu obosita si vezi atacuri la persoana acolo unde nu sunt. Cert este ca nu am vrut sa ofensez pe nimeni si se pare ca majoritatea fetelor au perceput mesajul exact cum a fost scris.
Yaia spune:
citat din mesajul lui andira Irina - hi hi, ca tot s-a deschis subiectul, ia zi, il incadrezi si pe piciul meu la giganti? Are 7,2 kg la 4 luni, nascuta cu 2950g. De masurat n-am masurat-o. Nu de alta, dar daca te-ai referit si la ea, io ma simt mandra, pe bune . Inseamna ca a crescut f bine, deci ma descurc . Daca n-ai incadrat-o si pe ea, foarte rau, o sa pun poze cu zoom pe copane si falci. |
Evident ca si Iris e printre giganti. Pentru 4 luni, media la fetite in Romania e pe la 6,2kg si la OMS e de 6,4kg, deci e mult peste medie si clar ai motive sa fii mandra de ea ca ia bine in greutate si creste frumos. Bine, nu e giganta, e mini-giganta!
Yaia spune:
citat din mesajul lui asteropipan offff am citit si eu destul pt diversificare dar parca nu deajuns inca nu stiu cum sa incep.....cu supitza in bibe acum pe la 5 luni jumate sau cu pireutze din cate o leguma la 3-4 zile?????? fetelor care v-ati diversificat iepurasii spuneti-mi si mie cu ce a-ti inceput? |
PAREREA MEA: nu incepe cu supa data in biberon. Ideea diversificarii nu e numai sa ii introduci alimente noi, dar si sa o inveti sa mestece si sa inghita, de aceea nu ii vad rostul supei IN BIBERON. Cu orice ai inceope, incepe sa-i dai cu lingurita, chiar daca la inceput se prelinge afara sau e scuipata afara in incercarea de a manca.
Si poti incepe cu ce vrei tu, in functie de preferintele tale, atata timp cat alimentele cu potential alergen sunt evitate (apropo, biscuitii sunt majoritatea cu faina de grau si se poate face o intoleranta la gluten de toata frumosetea daca se dau prea devreme). Se recomanda legumele la inceput pentru a fi acceptate. Unii copii accepta usor fructele (care sunt mai dulci) si apoi refuza legumele.
Fug ca urla rau!
oanaiacovita spune:
Neata si de la noi dupa inca o noapte secsi. Ne-am intors la program de bb cu 2 mese pe noapte.
Denisa tare rau imi pare pentru ce a patit Maya. Sper ca totul e bine. Off, ca repede mai cresc si deja incep sa cada.Aveti grija de voi.
Anca felicitari pentru escapada.
Miruna am mai zis. Eu la primul piure de legume am fiert morcov si pastarnac si i-am dat 3 zile morcov si apoi am adugat si pastarnacul. Apoi am pus dovlecel, cartof dulce, gulie. Acum i le amestec pe toate.
Am vazu poze cu ciufulici de Niki. Eu is tare curioasa cum va avea parul mai incolo.
Imi lipsesc postarile Roxanei.Oare a ajuns bine? Ieri chiar a fost liniste fara ea.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
Yaia spune:
citat din mesajul lui honeybaby ieri a fost zi neagra pt noi Am luat-o pe Maya cu mine in baie in scoica , sa spal cada dupa care ne-am intors in camera s-o dezbrac s-o duc la baie. In drum sper camera a facut cumva si a cazut din scoica cu capul de gresie. Are un mare cucui pe partea stanga, in rest e bine . Sper sa se retraga pana duminica mi vine sa mor de ciuda ca nu am foat mai atenta. Cum am putut sa fiu asa cu capul in nori nu stiu Aveti grija cele care mai tineti copii in scoica cand va deplasati cu ea , va rog Nu cred ca mai intru in weekend pt ca nu am nici un chef. Ma rog sa ne ajute Dumenezeu sa fie totul bine. Uite cum am ajuns noi la neuro mai devreme |
Nu et mai invinovati, nu putem fi co ochii pe ei si in priza non-stop. Sunt convinsa ca Maya e ok.
Nu uita ca vorbesc in cunostinta de cauza, ca la 3 luni Alexia s-a 'prelins' pe gresie si m-am invinovatit si eu, dar chiar nu pot sta cu ochii pea ea non-stop avand si piticul in preajma.
Pe noi ne-a tinut in spital peste noapte, sa ne observe. Nu a fost nimic, dar urmareste-o. Noua ne-am zis atunci: daca e vioaie dupa, daca nu prezinta somnolenta (la copii asa mici e greu cu somnolenta), daca a plans imediat dupa cazatura, totul e ok.
oanaiacovita spune:
Total de acord cu ce spune Yaia.Nu vad rostul supei in biberon. Si ca sa vedeti ce bebe ciudat am eu, ii plac legumele si nu ii plac fructele.Daca ii dau piersica intreaga sa suga din ea, e in extaz, daca o pisez nu vrea si pace. Ieri i-am pus o masura de cereale si a mai mers cum a mai mers. Si tot ieri am adaugat si caise, sa vedem ce sa ii mai iau sa ii placa.
Si citeam, ca mai nou se recomanda introducerea produselor cu gluten un pic mai repde de 1 an, cum era pana acum, undeva in jurul a 7-8 luni. Yaia stii ceva de asta? Oricum acum sunt biscuiti de la Nestle fara gluten.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
Ramy77 spune:
Neatza fetele,
La multe lunite David Nicholas de Uta_ciun, Maya Rebecca de Honeybaby si Andrei Eduard de Riella-elaSa cresteti mari si sanatosi!
ASTEROPI, foarte frumoase hainutelesa le poarte sanatoasa micuta Asteropi.
HONEY, imi pare rau de accident, bine ca n-a patit Maya nimic mai grav, cucuiul sa treaca! Eu mai nou o pun pe fii-mea jos pe o patura foarte groasa cu jucariile si chiar daca merg la baie sau fac ceva prin bucatarie stiu ca nu cade. In scoica nici eu nu mai am curaj sa o pun,ca se impinge cu funduletul sa se ridice si mi-e frica sa nu alunece afara din ea. Sau daca chiar o pun, ii leg centurile.Sunt ca titirezii bebelusii nostri
ANDIRA, dar unde calatoriti voi asa drum lung?Poate ai mai spus, dar eu nu tin minteSi eu zic ca perna de calatorie e un plus, eu am folosit-o la zborurile lungi si a fost mai bine decat fara.
BRIZA,NIKI, BABYANGEL, clar ca a fost ceva in aer,ca si a mea s-a frichinit iar toata noaptea...si acum doarme,eu imi beau cafeluta cu voicat timp se fierb legumele pt piureul Brianei.
MIRUNA, noi am inceput cu suc de mar+morcov cateva lingurite timp de cateva zile, apoi piure de mar +morcov fiert, apoi am introdus alte fructe,caise, piersica, nectarina, pepene galben, avocado, para, pruna, treptat cate una,uneori mai adaug cate o masura de cereale si morcov+patrunjel,apoi putina telina, pastarnac,dovlecel,cartof,tot asa,treptat.Acum ii mai pun si piept de pui sau curcan fiert separat asa cam cat o lingura. In piureul de legume adaug putin ulei de masline.Din fructe fac diverse combinatii,nu i-am dat din toate odataEu nu i-am dat supa clara, i-am dat direct piure,subtiat la inceput si apoi tot mai "legat".Sper ca ai inteles ceva.
Eu am inceput diversificarea la 5 luni si jumatate,dar am ajuns la piureuri cam la 6 luni.
Trimit si revin.
babyangel spune:
citat din mesajul lui oanaiacovita Total de acord cu ce spune Yaia.Nu vad rostul supei in biberon. |
Aster, subscriu si eu la ce zic fetele.Codrin abia dupa o saptamana de piure de legume si suc de fructe a invatat sa inghita si din lingurita. Ei acum, deja scuipa doar cand nu mai vrea !
Eventual poti sa-i dai apa aia de pe legume sa o bea in loc de apa sau ceai..intr-adevar are vitamine!
Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)
Codrin luna a 4-a