Iepurasi poznasi de Mar-Apr 2010 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Neata fetelor
Ella pe lista care mi a dat-o pediatra pentru diversificare mi a zis suc de mere, morcov sau portocale, mie mi s-a parut ciudat ca de la 5 luni sa ii dau portocala nici macar nu e sezonu ei asa ca nu ii dau deloc acu ramanem la mere.
Asteropi noi am inceput la 5 luni fix cu suc de mere la masa de 10 am inceput cu 15 - 20 ml + laptic si am crescut doza zilnic pana am ajuns urmatoarea saptamana sa ii dau numai suc de mere fara lapte, apoi in a 2- a saptamana in care suntem acum la 10 suc mere la 14 supa care tot asa treptat cresc dozele (supa strecurata din morcovi cartofi pastrnac telina ceapa conopida dovlecel) urmeaza de sambata sa incepem cu piure de fructe si de legume doze crescatoare combinat cu suc.

Fetelor azi pregatesc piure de legume nu ma uitati ca am mai pus intrebarea odata cum ati facut piureul de legume prima data dintr-o singura leguma sau din 2 si cam ce agreeaza bebelusi mai mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Miruna, eu ii fac piure din 2 legume, de regula una dulce(precum morcov, cartof dulce, dovleac de placinta) si una mai putin dulce (patrunjel, pastarnac, telina). Codrin nu a baut supica din bibe, si ca sa accepte bine piureul, l-am diluat tare cu apa in care au fiert legumele, apa in care am pus si putin lapte praf. Acum , consistenta piureului e mai vartoasa , nu asa lichida ca la inceput.

Ami, legat de diversificare, sant cateva principii care trebuie respectate la inceput, pt a nu dezvolta alergii pe viitor. Dar, trebuie sa existe si astfel de carti pentru mamicile care spun ca si noi am crescut bine, sanatoase cu mancare de la 2 luni, si inca mancare pt adulti. Din pacate exista si mamici care gandesc astfel si atunci , cartile doctorului Laurentiu nu mai stiu cum sunt ghidul perfect pt ele!

Eu lapte de vaca ii voi da pe la 2 ani, mai ales ca se vehiculeaza tot mai mult ideea ca laptele dulce si lactatele nefermentate sunt daunatoare si chiar cauzatoare de anumite canceruri..o fi sau nu adevarat, nu stiu..cert este ca avand in vedere ca majoritatea copiilor au carente de tot felu, prefer macar laptele sa il dau praf ca este imbogatit cu fier si multivitamine si minerale. As putea multumi Andirei , ca la ea am auzit prima data de lapte praf dat la copil de 2-3 ani, si nu intelegean de ce.

Anca
_
mami de Codrin (20.03.2010) si
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 4-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Anca eu nu te refuz. Beau si a doua cofee..ca Ericutu a avut mancarici in noaptea asta, si colac peste pupaza, s-a trezit si de la 5.45 ca se tot intorcea pe burta si isi prindea mana sub el. Acum, dupa 2 ore de frichineli el a adormit ..pacat ca nu pot sa mai adorm si eu .
Ce bien ca v-ati relaxat!

Nafi dr egiptean, zici. O sa googalesc sa vad dc gasesc ceva despre el. Felicitari pt cuibusor. Sa fie int-un ceas bun si sa aveti numai momente frumoase in el.
Rebiana atunci asa o sa fac si eu. O sa le aleg pe cele mai mici si le bag asa. Mersi
Alina nu ai de ce sa iti fie rusine. Toate fetele au inteles durerea ta si nevoia de a te descarca
Miruna sa sti ca nu am uitat ca am zis ca ne vedem, dar sincer mi-a fost asa sa iti zic sa ne vedem zilele astea. Eric pur si simplu ne-a mancat sufletul: nu a mai stat in carut deloc, tot plange se agita..lumea se uita la noi ca la urs Ca tot ziceai tu ca poate ne-am vazut: noi suntem parintii aia disperati: unu tine bebe in brate si unu impinge de nebun un carut gol

Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

'Neata fetele,

ca sa nu credeti ca mi-am pierdut bunul obicei , va invit pe toate la un expresso sau un latte machiato, alaturi de niste prune uscate si mogdale(Nikiiii..chiar nu ti-e pofta sa apari si tu?

Anca
_
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 4-a

Neata.Aici sunt.Eu am trecut deja la a 2-a cafea ca sunt praf.Fiicamea care de obicei dormea de la 22 pana la 7.30 s-a trezit de vreo 4 ori noaptea trecuta..

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG

Mergi la inceput

Briza, Niki cred ca a fost ceva in aer..si Codrin s-a trezit pe la 3 jumate in loc de 5,si de la 6 el este fresh...eu mai putin! El a mai dormit o ora, eu nu..si acum s-a trezit si ma considera apta pt o zi luuuungaa! Asa ca...dau inainte cu cafeaua nr. 2!

Anca
_
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 4-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Babyangel multumesc de raspuns o sa ii fac pastarnac cu morcov ptr inceput mi e tare mila de el saracu nici nu stiu cum bea supa aia ca eu nu pot .....
Briza pe caldura asta noi n-am mai iesit deloc Dani e tare agitat zilele astea e cam nervos si plange mult cred ca ii ies dintii sta cu mana in gura toate ziua si ii curg balele ... Si noi cand iesim afara sta un pic in carucior si dupa aia incepe nebunia si iarasi unu il tine in brate si altu impinge carucioru asa ca nu sunteti numai voi..eu ma intreb tot timpu cum de ceilalti copii stau bine merci in carucior numai al meu se plictiseste si plange.. poate dupa ce se termina caldura asta ne intalnim s noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

ieri a fost zi neagra pt noi
Am luat-o pe Maya cu mine in baie in scoica , sa spal cada dupa care ne-am intors in camera s-o dezbrac s-o duc la baie.
In drum sper camera a facut cumva si a cazut din scoica cu capul de gresie.
Are un mare cucui pe partea stanga, in rest e bine .
Sper sa se retraga pana duminica
mi vine sa mor de ciuda ca nu am foat mai atenta. Cum am putut sa fiu asa cu capul in nori nu stiu

Aveti grija cele care mai tineti copii in scoica cand va deplasati cu ea , va rog

Nu cred ca mai intru in weekend pt ca nu am nici un chef.

Ma rog sa ne ajute Dumenezeu sa fie totul bine.
Uite cum am ajuns noi la neuro mai devreme

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

Denisa,off saracuta.Bine ca nu s-a intamplat nimic grav.Mi-am adus aminte acum cand a scapat-o si sotul meu pe Maria din pat.Nu fi suparata. Mayei si sa treaca cucuiul.
Nafi sa stapaniti sanatosi casuta.
Am inceput si noi de vreo cateva zile sa-i dam crema de vanilie cu faina de orez Mariei.E super incantata si papa cu o pofta.Sa vedem cand trecem la legume cum o fi..
Am adaugat la semnatura cateva poze.

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS(11.03.2010)
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/
AMR....7KG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Denisa, incearca sa te linistesti, bine ca nu a patit nimic mai rau. Imi dau seama ce a fost in sufletul tau si cat te-ai speriat, dar uneori cateva secunde sunt de ajuns sa cada, la cat de agitati sunt in perioada asta. Doamne-ajuta ca e ok, pupici multi sa-i treaca cucuiul.

Sanziana, mami de puiut Mara Elena (21.02.2010)

Mergi la inceput

Briza, Niki cred ca a fost ceva in aer..si Codrin s-a trezit pe la 3 jumate in loc de 5,si de la 6 el este fresh...eu mai putin! El a mai dormit o ora, eu nu..si acum s-a trezit si ma considera apta pt o zi luuuungaa! Asa ca...dau inainte cu cafeaua nr. 2!

Anca
_
de Lucas (21.09.2000)

Codrin luna a 4-a

Mergi la inceput