Nou stil de viata (301)
Raspunsuri - Pagina 3
puskin spune:
Miha, si eu ti-am admirat tunsoarea, imi place .
Emilia, multumesc si bine ai venit . Tu nu mananci carne?
Lou, inca nu m-am mutat. Astazi mi-a venit mobila de dormitor,imi place de mor . Cu prietenul ma mut, cum altfel?! Insanity mi l-a luat el de pe piratbay ( nu stiu daca am scris corect). Daca nu il gasesti zi-mi si iti trimit linkul.
Si eu iti sugerez ca si Sabina sa vorbesti cu Melina romaneste.
Gusta, mersi . Deci ai avut un concediu linistit. Bravo.
Delia, ma bate gandul sa sparg gheata cu Asia in primavara viitoare. Poate imi dai cateva ponturi, probabil voi zbura in Bangkok si de acolo mai vad eu, poate Vietnam sau Cambogia (apropo, cum ti s-a parut?)
Sabina tu cum esti?
louisea spune:
Ruxi merci. Am gasit dar nu pot din pacate sa deschid pagina lor - accesul e blocat in DK. Ceva de genu ca e o hotarare judecatoreasca (nu stiu sa explic)
Ma gandeam ca poate nu sunteti din aceasi oras de aia intrebam cu mutatul :))
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
gusta spune:
Lou ca sa iti zic, noi vorbim olandeza ca romana nu am cu cine, singura vorbesc romaneste, si mai discut la calculator cu mama in romaneste in rest olandeza.Dar acuma in Ro Mara a inceput sa invete si nu vreau sa piarda nimic din asta asa ca vorbesc mai mult cu ea in romaneste si cand nu intelege ma intreaba si explic si tot asa.Eu as vrea sa stie romaneste si sa poata comunica cu parinti mei.
Marilena si Mara Augusta
Delidana spune:
Buna,
Lou, da full time, plec la 6.30 dimineata si vin la 6 seara. Traficul e ceva de groaza aici. Primele zile au fost teroare, acum m-am mai obisnuit.
Ma alatur si eu fetelor care spun ca ar trebui sa vorbesti romaneste cu cea mica. Nu se stie niciodata unde o vor duce valurile vietii.
Ruxi, vii aici trimisa de compania in care lucrezi sau independenta? Sau in vacanta?
N-am inteles intrebarea, cum mi s-a parut Cambogia in vacanta sau....
Emilia, salivez numai cind citesc ce gatesti tu acolo.
Nu e cam mult 4 mere/zi? Cam 2-3 fructe se recomanda din cite stiu eu.
Tare as fi vrut si eu sa mai ajung la sala dar nu prea stiu cum sa fac. Vin seara la 6 si nu mai sint in stare de nimic. Pina ma dezmeticesc, maninc ceva, e deja noapte si uite asa a trecut ziua. Trebuie sa ma organizez cumva mai bine.
M-as duce la un masaj weekendul asta, chiar am nevoie.
V-am pupat.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
louisea spune:
Merci de sfaturi fetele.. dar usor de zis (cand nu esti in situatia respectiva) si greu de facut. Oricum se cere ceva mai mult de atat ca sa inveti o limba, nu e de ajuns cu vorbitul.. O sa vedem noi ce si cum.
puskin spune:
Lou, nu stiu atunci de unde poti sa iei Insanity.
Noi nu suntem din acelasi oras ( eu sunt bucuresteanca), eu m-am mutat in Sibiu pentru ca el este aici .
Delia, in vacanta vreau sa vin si intrebam cum ti s-a parut Cambogia. Cu sala iti sugerez sa astepti intai sa te acomodezi cu programul de lucru si dupa aceea sa gasesti o varianta buna. Eventual poti face cate ceva pe acasa.
Delidana spune:
Ruxi, Cambogia e o destinatie super pentru o vacanta daca esti genul care merge cu rucsacul in spinare si aparatul agatat de git.
Iti recomand Angkor Wat din toata inima, e unul din locurile ce merita vazute.
O sa incerc sa mai las sa treaca putin pina sa ma apuc de sport. Deocamdata fac destula miscare la servici si reusesc sa ma mentin insa la capitolul tonifiere stau prost.
Daca te hotarasti sa vii pe aici da-mi un semn.
www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
khristin spune:
Bonjurica,
Emilia, bine ai venit!
Lou, experienta noastra cu limbile a fost una pozitiva si te incurajez sa-i vorbesti de pe acum micutei Melina romaneste desi poate nu-i vezi acum un rost imediat si de folosinta necesara. Si noi sintem de aproape 9 ani pe meleaguri departe de casa dar Yasmine vorbeste fluent engleza, franceza si romana. La un an jumate am dat-o la daycare si desi ii vorbeam romaneste in casa, ne raspundea cu nonsalanta in engleza in ciuda eforturilor noastre cat si a bunicilor, desi intelegea tot ce-i spuneam. Asta pana intr-o vacanta in RO de vreo 3 luni de vara cand avea ea vreo 4 anisori, si am mers la mare si la munte si a avut contact cu multi copii acolo. Culmea e ca la inceput a aplicat aceeasi teorie, cum un copil o intreba ceva in romaneste, ea ii raspundea la obiect, dar in engleza . Ei, si atunci i-am explicat la nivelul ei ca nu poate continua comunicarea in felul asta si ca va trebui sa faca eforturi reale de a vorbi limba. Strategia a mers de minune, probabil a inteles partea practica a comunicarii, iar la sfarsitul verii era fata fluenta si acum putem sa spunem ca stie copilul limba materna bine desi mai face dezacorduri nostime. Iar cu franceza a fost si mai usor si fara eforturi parca prea mari pt. ca 2 zile si jumatate pe saptamana face materiile in franceza. Iar cel mic face déjà o amestecatura faina de tot de romengleza , ca o aude pe sora-sa trancanind cu prietenii . La voi cum e sistemul de daycare, btw ? Reincepem si noi din septembrie
Zuzilici, ma plang si eu ca Delidana ca-s neglijata … ca am dat raportul de 2 saptamani, dar am ramas cu aceeasi greutate. Updatezi tu te rog ?
Sabina, wow ce bucatarie sanatoasa faci tu acolo. Nu vii si la mine ?
Carmen, am si uitat ...cum mai merg planurile tale? Still on track?
Delidana, si tu tot cu invatamantul deci….am o vorba care ma motiveaza in timpul anului cand sint down…3 months paid vacation rules !!!! La voi cum e sistemul scolar? Chiar ma gandeam intr-o zi ca in Canada e mult mai multa scoala decat in RO, si ce ciuda mi-a fost
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
Zuzilici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Lou, mi se pare trist sa nu ii vb romaneste. orice limba e un castiog pt creier. si buru buru. limba materna e aur pt dezvoltare,. sunt conexiuni care se fac cu totul altfel. Unice, inimitabile. te incurajez sa ii vb doar romaneste tu si doar daneza tatal ei. va fi umimitor pt intelgenta ei. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã. |
] Sunt de-acord cu Sabina la faza asta. Intr-adevar e uimitor pentru creierul lor sa stie 2 limbi sau chiar mai multe...
Zuzilici de Isabella Maria (21.04.2006)
louisea spune:
Khris unul din motive e si asta, pt ca cunosc si eu pe cineva care a vorbit copiilor numai romaneste (la fel familie mixta), iar copii inteleg dar nu vor sa vorbeasca - copii sunt mari (intre 14-25 de ani). Cum ziceai Yasmine si-a dat drumul cand a fost in RO. Noi mergem ff rar, la 2-3 ani si doar cate o saptama max. Ma indoiesc ca fi indeajuns
Gata ca inchid subiectul asta. O intrebasem Gusta ca ea e intr-o familie mixta cum e la ei si cum se descurca :)) Stiu ca e un avantaj sa stie mai multe limbi bla bla. Oricum o sa invete si engleza si germana la scoala - deci o sa stie cel putin 3 Si mi-ar place sa vorbeasca spaniola. O sa o foloseasca mult mai mult (pt ca calatorim mult in tarile vorbitoare). Si abia o sa-mi reinprospatez si eu spaniola (invatata pe cand am locuit in Spania)
Cu daycare... La noi ai de ales intre un fel de "bona" (nu stiu cum s-o numesc ca nu au studii in domeniu) care are grija de 4-5 copii, sau cresa unde sunt educatoare si ingrijitoare. Nu stiu exact pana la ce varsta, dar apoi merg la gradi. Mai multe inca nu stiu ca pana acum nu ne-a interesat :))
Edit: La voi cum e? Cat timp puteti sta in concediu de maternitate?