Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (169)
Raspunsuri - Pagina 18
simonacip spune:
La Multi Ani Doloress!!!!!!
Sa ne traiesti si sa te bucuri de copilasii tai minunati!
Simona, mami de baieti
David si Matei si
9+
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
Reallaura spune:
buna fetele
nu am mai reusit sa intru deloc.
Doloress cu intarziere, multi pupici si scuzele de rigoare, 
sa fiti sanatosi si fericiti! 
Ali scumpa si iubita, ma bucur ca v-ati intors si abia astept sa ne vedem. Incercam sapt asta??? Maine
??
abia astept sa-mi povestesti cum a fost. Nu pot sa inteleg cum iesi cu amandoi afara
mi se pare imposibil.bravo tie!
Belleane frumoase poze de la mare, super aia cu fetele in umbrarul ala, cu beculete portocalii in spate!
Desiree of, ce rau imi pare, prin cate mai treceti!
multi
si
sa fie ultima incercare grea!
danicris la fel mi se pare si mie Ilincuta[/red] mult mai prezenta decat Mirci la varsta ei.
In rest nu prea am citit, ma duc sa-l pregatesc pe Mirci de gradi...
Adriana_78 spune:
Doloress, la multi ani, o zi minunata si o familie fericita!
Laura, azi e ziua lui DOloress, nu ai intarziat cu urarile
Ylari, Doloress, eu cred ca e mai bine sa fii temperat -- e adevarat ca pe mom. cand esti nervos simti ca trebuie sa te descarci, da apoi e iar nasol, adica se creeaza o atmosfera tensionata; daca nu reactionezi deloc, iti pare rau ca n-ai zis nimic si ai inghitit totul ca si cum nu te-ar fi deranjat nimic - te simti iar aiurea
Nu stiu cum e mai bine?
Stiu - cel mai bine e sa nu se intample nimic neprevazut si sa nu se ajunga in situatii neplacute
- e oare posibil?
Lorich spune:
LA MULTI ANI DRAG MEA DOLORESS!!! 
Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei trei barbatei ai tai!
Sanatate multa Victoria, sa scapi repede de febra!
Adriana ahh..ce urat, ce urat! Eu am o frica de chestia asta cu impinsul de pe tobogan, mi-e de dinti si nasuri rupte, chestii care ar avea urmari pe termn mai lung. Eu sunt ca si Doloress nu-mi palce s ama cert, confrunt cu nimeni, dar am observat ca m-am facut "leoaica" (deci chiar asa mi-au zis ai mei) de cand s-a nascut Robert. Reactionez prompt, nu las nimic. Insa, recunoc ca n-as putea sa ma "iau" de copilul faptuitor, ca nu-i el de vina, copiii trebuie supravegheati, nu lasati in timp ce mamele si mai ales tatii rod seminte, cola si tigari. Insa pe mammicile cu pricina le taxez prompt, sunt neagra in cerul gurii! ![]()
Mai, asta cu cortul are are perioada lui- acum n-as mai merge nici moarta, ma dor oasele, ma dor toate alea, n-as mai putea dormi in sac pe pamant. Dar acum vreo 8 ani asa...mamaaaa ce romantic si frumos era in campingul de la Neptun, fix langa lac. Am fost vreo doi ani la rand si nu ne mai dadeam plecati, stateam pana aveam doar bani de tren.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 17+
DanaH spune:
Doloress, La Multi Ani!!!, fata draga. sa fii sanatoasa si fericita langa familia ta frumoasa.
laura,te-am visat azi-noapte. se facea ca eam la o petrecere la tine, poate chair botezul ilincutzei. si eram foarte emotzionata ca m-ai invitat. insa abia dupa ce am plecat de acolo mi-am dat seama ca nu o vazusem pe simona si imi ziceam ce toanta sunt ca nu te-am intrebat de ea.
pup fetele.
povestea cu cortul a inceput la mine dupa ce m-am casatorit. in sapta-luna de miere am fost la saturn, cu bilete prin sindicat :). apoi ne-am prelungit vacantza la munte, in retezat si piatra cariului. si a fost dragoste si prima vedere si de cort, si de munte.
recunosc ca nu as merge la mare cu cortul. ma omoara cand se incinge, iar eu la mare dorm la pranz,ca ma capiaza soarele. in schimb la munte....imi place. e drept ca in romania nu ai conditii. dar aici, pe unde am fost, campingurile sunt super. acum, in frantza, era chiar si o chiuveta mai mare unde faceam baie bebelushii. si era curat. acum, e drept ca lumea nu e asa dispoerata sa dezinfecteze. m-am mai relaxat si eu in privintza asta, deshi tot imi iau sticla de spirt cu mine. cat despre dushuri cu apa calda.... nu lipsesc pe nicaieri.
Poze
Poze noi
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui DanaH Doloress, La Multi Ani!!!, fata draga. sa fii sanatoasa si fericita langa familia ta frumoasa. laura,te-am visat azi-noapte. se facea ca eam la o petrecere la tine, poate chair botezul ilincutzei. si eram foarte emotzionata ca m-ai invitat. insa abia dupa ce am plecat de acolo mi-am dat seama ca nu o vazusem pe simona si imi ziceam ce toanta sunt ca nu te-am intrebat de ea. pup fetele. povestea cu cortul a inceput la mine dupa ce m-am casatorit. in sapta-luna de miere am fost la saturn, cu bilete prin sindicat :). apoi ne-am prelungit vacantza la munte, in retezat si piatra cariului. si a fost dragoste si prima vedere si de cort, si de munte. recunosc ca nu as merge la mare cu cortul. ma omoara cand se incinge, iar eu la mare dorm la pranz,ca ma capiaza soarele. in schimb la munte....imi place. e drept ca in romania nu ai conditii. dar aici, pe unde am fost, campingurile sunt super. acum, in frantza, era chiar si o chiuveta mai mare unde faceam baie bebelushii. si era curat. acum, e drept ca lumea nu e asa dispoerata sa dezinfecteze. m-am mai relaxat si eu in privintza asta, deshi tot imi iau sticla de spirt cu mine. cat despre dushuri cu apa calda.... nu lipsesc pe nicaieri. Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008) Poze Poze noi |
danaH, si in ro au inceput sa apara campinguri din astea. Este si un forum, al alora cu rulote... parca, cu tips & tricks. Ploblema insa ca tot romanii stau prin ele.
Io visez ca intr-o zi, ne dam demisia 3 luni, si facem turu europei cu rulota. Visez. Capul la munca, cleo!!!
Doloress, inca o data la multi ani!!
Simonix spune:
Buna neatza fetele 
Pai sa zicem rapidos un LA MULTI ANI pentru Dolores - sa ai parte numai de lucruri bune, sa te bucuri de toti baietzii tai
, sa fiti sanatosi cu totii 

Fetelore, cu cupii agresivi ce sa zic, chiar aveam zilele astea o discutie cu o prietena draga mie
despre faza asta - am remarcat ca al meu pitic a intrat si el intr-o faza mai activa, nu mai sta sa incaseze, ci da si el inapoi - de fapt el ce face: vine un copil, ii ia jucaria din mana
, el se apuca sa urle si sa tipe, incearca sa o ia inapoi, copilul castiga (e vorba de copii mai mari), apoi asta de frustrare si nervi fie il musca pe cupil, fie daca cupilul a plecat se musca singur
Ideea e ca eu cam il sanctioez la fazele cu muscat, il cert, ii spun ca nu e voie, de ec nu e voie si apoi il iau de la locul faptei si il pun deoparte, sa se consume pana trece criza. Si pe Cristian, geaman de Mihaela, l-a muscat in urma unei altercatii.
Ideea e ca el nu ataca copii fara motiv (motiv la el fiind insa chestii de genul smuls jucarii din mana, copil in drumul lui). Sunt pitici cu care se joaca superb, nu l-am vazut niciodata ciondanindu-se cu ei. In schimb nu poate suferi copii agitati si nervosi, aia care l-au agresat pe el in trecut - ii tine minte si acum imi spune ca nu ii plac. Ei, daca un copil din ala nesuferit se ia de el - explodeaza si devine violent. Oricum eu il cert pt chestiile astea si vad ca intelege, ca repeta frumos, seara la baitza discutam ce am facut peste zi si sunt fericita ca deja incepem sa avem conversatii :) De exemplu:
Eu: Robert, iti place de Iuliana?
El: Daaaaaa
Eu: Dar de Mihnea iti place?
El: (pus bot) Nu. Nu pace Obet.
Eu: Dar de ce?
El (caputz inclinat, serios, pus bot): Minea nu pace Obet
Eu: Pai ce i-a facut Mihnea lui Robert? I-a facut ceva?
El: Lovit Obet. Minea lovit (aceeasi expresie - mama mi-a zis ca Robert se juca singurel, era cu spatele, si Mihnea, pe la 4 ani jumate si grasan, a venit la Robert, l-a luat de urechi si i-a dat una in cap si asta mic a cazut pe jos)
Eu: Vai de mine! Nu-i frumos ce a facut Mihnea ! Si Robert ce a facut dupa aceea?
El: Buf ![]()
Eu: Si dupa ce a facut buf, ce i-a facut Robert lui Mihnea?
El: Obet muscat Minea pate (se pare ca dupa ce a trecut criza de plansete si consolatul de bunici, Robert s-a dus la Mihnea cand era cu spatele si l-a muscat de spate
- faza de razbunare clara, e prima oara cand "o coace", pana acum toate muscaturile le facea in criza, asta e prima post-criza)
Eu: Vai, Robert, nu-i frumos! Pai e voie sa musti cpopii?
El: (botic) Nu boie ...
Eh si de aici discutii. Mda... Ce sa zic, Mihnea asta l-a impins pe tobogan pe al meu, ca tot ziceati. Nu a patit nimic, in afara de sperietura, dar e un copil foarte greu de controlat, la varsta lui inca nu comunici cu el, nu pare sa inteleaga, il tot shicaneaza pe Robert si se ia de el. Bunica lui nu are nici un control asupra lui. Eu pe Robert il invatz sa nu muste si stiu ca va veni o zi cand nici la frustrare nu va mai musca - dar sunt cpopii pe care nimeni nu i-a invatat asta. Si problema e ca sunt mai mari si mai puternici decat un pitic de doi ani...
L-am testat pe Robert sa vaz daca intelege de ce il pedepsesc uneori. Tot asa, aseara de nervi a muscat-o pe mamaia. Buuun, certat, explicat si apoi interzis acces la carti si pus pe covorash (aia e suprafatza noastra de time-out). El plans, eu nu il bagam in seama, strangeam cartile langa el. Peste doua minute ma duc la el, il iau inn brate si vorbesc cu el, ii spun ce si cum bla bla. Ii spun ca daca mai musca pe cineva nu ii mai dau carte toata seara (e disperat dupa povesti). Peste ceva vreme il intreb: Obet, mai esti suparat? El: Nuuuu tupaiat, Obet besel atum (vesel acum). Eu: Bravo , dar mami crezi ca mai e suparata ? El: Nu..; Eu: dar stii ca mami a fost suparata un pic pe Robert. El: Da, fost tupaiata
Eu: Dar stii de ce era suparat ? De ce a stat Robert pe covorash? El: da, Obet muscat mamaie (botic). Eu: Da, si pe mamaie o doare, i-ai facut buba. Pai stii ca nu e voie sa facem buba la oameni si la copii, nu-i asa? El: da, nu e boie, nu pace obet buba mamaia.
Deci intelege deja. Nu stiu daca e metoda buna, noi cam asa gestionam.
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
Lorich spune:
Si noi la fel, Simonix
A avut o perioada (si sunt fericita sa zic la trecut despre ea, si-mi acord credit mie si lui tati) cand lovea copii, nu agresiv, de bucurie, dar nu conteaza, rezulatul era acelasi, copiii plangeau. Eu stteam fix langa el, adica el alerga prin casuta aia - tobogan si eu pe langa, daca il vedeam ca se precipita il anuntam "Robert, s anu lovesti copilul!", asta ii amintea si-l oprea, daca o facea, il luam si time-out in carut. Cica trebuie time-out= varsta copilului =2 min.
Acuma nu mai loveste copiii, ne mai loveste pe noi, aseara a avut time-out in patut, nu stiu daca intelege ca e pedepsit si de ce, dar noi ii repetam over and over again ca "nu e voie sa lovesti, ca doare, ca plange" si intelege.
Aseara am observat in parc ca era stresat ca vneau copiii sa-i ia caruciorul d epapusi, pe care-l plimba fericit (jucaria preferata)... era asa stresat ca nu se putea relaxa si juca cu el si avea tendinta sa-i impinga si sa-l loveasca... ei, l-am cam lasat sa-si rezolve singur problemele, ii spuneam sa nu loveasca, dar nici nu interveneam cumva; bine, pana la urma i l-am confiscat ca incepuse tavaleala pe jos....mama lui de carutz de papusi.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 17+