Mamici si Gravidute Italia -79-

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yoanag spune:

Alexandra-cel mai bine e sa faci ceea ce simti fara sa tii cont la parerile din jur atita timp cit nu le ceri tu;)
instinctul tau iti spune cel mai bine ce sa faci si tu iti cunosti puiul cel mai bine
eu mai dau cu presupusul....ceva tre sa zic si yo nu?
Abramburika-f bine ca vrei si esti decisa
sa-ti spun la mine cum a fost
a avut f putin lapte si i-am dat din prima zi lapte praf pt ca eu nu aveam intr-o zi intreaga cit minca ea la o masa....chiar daca aveam momente ca imi curgea laptele cind era prea mult dar asta a tinut citeva zile si cu ranile ce mi-i le-a facut nici ca m-am agitat sa o pun in ruptul capului sa mai stimuleze si mi-a trecut intr-o sapt sau 2 tot laptele
specific ca nu sint una deaia care tine mortis.....chiar daca imi parea rau ca nu am lapte nici ca puteam sta in cap.....n-am avut lapte....n-am avut ce face si m-am obisnuit cu ideea si gata!!!!!!
acum nici ca trag de mine si de vad ca nu se poate.......daca nu e nu e .......si a crescut mare si sanatoasa la felchiar daca laptele matern e cel mai bun

Mami de scumpica Giulia

Mergi la inceput

Abramburika-no way deocamdata!
nu ma zapaci ca de ar fi asa oi dfi si eu vivace nu numi ei :))

Mami de scumpica Giulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Nu, nu, Doamne fereste, fiecare isi stie experienta lui. Eu din prisma aia vorbeam. La mine sunt convinsa ca s-ar fi putut. Daca eram mai tare, mai informata, ca sa zic asa. De aia ma doare.

Oricum, sunt pt. alaptat, dar nu sunt o fanatica de aia care sa zica ori neagra, ori alba. Acolo unde nu se poate, se cauta o solutie de mijloc (adica completare).

La mine alaptatul exclusiv a durat 2 luni, dupa care am inceput sa bag completare si am mers asa, in paralel pana la 8 luni jumate. Insa nu atat completarea ma durea, ca era cam 30% din necesarul zilnic, deci tot mai mult lua de la mine, cat faptul ca nu sugea efectiv ea de la san. Ii storceam eu cu pompa si ii dadeam in bibeorn. Initial, inca din maternitate, nu stia, nu putea sa suga pt. ca nu aveam sfarcurile formate. Am folosit atunci sfarcurile alea de silicon de la chicco si asa am reusit sa o pacalesc pana la 2 luni, cum spuneam. Dupa aia, nu a mai vrut nici asa, probabil ca incepuse sa prinda gustul plasticului ala, care e asemanator cu biberonul, nu stiu. Pt. ca de mancat manca, era o fomista ce n-ai vazut. Si urlaaaaaaa ... de foame. Asa cum spune Alexandra. Ca sa nu pierd laptele, ma storceam atunci si ii dadeam asa.
Eu am suferit efectiv dupa relatia aia mama-copil pus la san. Tot laptele meu lua, dar intr-un fel artificial ca sa zic asa.

Acum am zis ca il dau pe buze cu super-glue, ca pe ruj, si cand il pun la tzatza sa nu o mai lase . Sper sa am lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

IOANA, sa nu te gandesti ca m-am suparat...doar ca deja m-am plictisit, ca doar lumea intreaba cum e, ce face, si normal ca spun si eu ca mai plange....gata...de foame, toti stiu solutia.
Nu am fost nici pt alaptat, nici pot lapte praf....ce a dat Domnul!
Vorba lui Petro, daca nu eram tare, de mult papa doar lapte praf.
Dupa operatie....primele lucruri auzite (nu ca esti bine sau mai stiu eu ce), no, acum ai lapte?, ca dupa cezariana nu poti avea lapte....e, UITE CA AM! Iar apoi noroc ca vedeam pur si simplu cum curge laptele dupa mine, ca altfel la cate mi-am auzit, si asta din partea familiei, care nici macar nu era aici sa vada, as fi pus armele jos, apoi am vazut ca ia in greutate, doctorita a zis ca e f bine si sa ii dau doar laptic de al meu, asa ca am continuat!

....a, am avut si eu vreo 2, 3 zile asa razlet, cand seara i-am dat lapte praf, pentru ca atunci, DA, chiar am vazut ca nu am lapte, eram fff obosita, l-am pus pe Bogdan sa ii dea laptic, eu m-am bagat la somn si m-am odihnit. Nu cred ca stiti voi, iar familia nici atat, dar Bogdan a trebuit sa mearga la servici imediat dupa ce am nascut, in afara de weekend eu nu am avut pe nimeni cu mine, si cand ma simteam obosita vedeam si eu ca nu e lapte. Dar, ma bucur ca am reusit si atat timp cat vedeti si voi ca aveti alpte nu are rost sa va complicati.....asta suna Ioana si pt tine la al 2-lea....asa si eu ca Brutus

Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010

Mergi la inceput

acum am vazut ca intre timp a raspuns si Petro

sa nu uit: SA AI CONCEDIU PLACUT!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Merci!

Ies un pic sa iau cate ceva de-ale gurii pt. drum.

Poate mai intru ... daca nu ... sa ne auzim cu bine in sept. si aveti grija de voi!!!

Mergi la inceput

Abramburika-calatorie frumoasa,sa ajungeti cu bine si revedere placuta cu micuta S.
sa ne reauzim cu bine ,numai bine!
Alexandra-nu am de ce sa ma supar,nu-s eu suparacioasa si stiu sa si glumesc
stiu ca e enervant ca primul lucru cam ala se zice
eu nu am fost sa fiu exclusiv cu alaptatul
acum stiu pe o mamica care si-a alaptat fetita pina la 3 ani jumate.......apoi o fi legatuta strinsa...lapte bun...etc....dar pt mine e exagerat
weekend fain!

Mami de scumpica Giulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

no, hai ca ma bag si eu in seama acum..ca mi-am mai rezolvat ceva treburi intre timp....

alexandra... fii tare ,mami... daca ar fi sa scriu eu povestea alaptarii mele.... iar v-as plictisi

..oricum vreau sa va zic asa pe scurt ...
a fost dura ... fara lapte primele zile, fara sfarcuri formate(am incercat sa ma mulg cu pompa, sfarcuri de silicon,etc ..o gramada de metode,), cand a inceput sa pape, mi-a facut rani, perioade cand sugea mereu si simteam ca trebuie sa mai adaug cate ceva in plus ca nu se satura (si multumesc lui DD ca mi-a dat rezistenta si puterea de a rezista tentatiei de a nu -i da nimic..desi mi-ar fi fost mult mai usor si mai comod ...cred)
alte ori se simtea satula(sau ma rog, plangea intr-una si nu sugea), laptele care se aduna , mastite una dupa alta, antibiotice,etc...cu toate astea nu am renuntat niciodata..primele 3-4 luni au fost un chin...
abia dupa ce a trecut aceasta perioada ,am fost satisfacuta ca am fost tare si am avut placerea sa o alaptez 14 luni, doar cu laptele meu...si acum as fi alaptat-o cred daca nu era mama sa-mi spuna gata ca e mare... ce mult mi-a lipsit si ce bine ma simteam ca o aveam mereu aproape si o vedeam pe ea multumita

hai ca am fost scurta tare..vad....

parerea mea e ca daca Aless' ia bine in greutate, nu te lasa mami.. e greu si crede-ma ca stiu ce inseamna sa ai tendinte sa renunti..dar daca tii sa-l alaptezi exclusiv ...se poate.. DD sa-ti dea rabdare sa treci peste acesta perioada..iti zic din experienta ca peste un timp toate se vor regla..intr-un final isi va face el un ritm de papa si somn.. multa rabdare iti doresc

Mergi la inceput

Ioana, nici asa mult nu o sa ma tina pe mine.

A, si de ce zicea si Stefi ( mersi de incurajari), mai eu nu am fost prea mamoasa si poate de aceea nu pot spune ca simt ceva extraordinar de deosebit cand alaptez.....sincer! Mie imi place mai mult sa stau cu el, sa ne jucam, sa il vad cum gangure....acum, de ex, se joaca in patutul lui de voiaj ( ca asta l-am pus aici la noi) si gangure singur la jucarii

Va am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

si acum ca tot mi-a mai ramas ceva timp la dispozitie...ar fi cazul sa raspund ..ca asa ce aman.. si iar ma iau cu treburile...

petro deci pozitia a fost naspa..nu efortul in sine(cu covorasele) oricum stai atenta!
cat despre soata te inteleg ..ca e pe ultima suta de metri.. vrea sa lase totul in regula(dealtfel, ca si tine cu casa)
cand va intoarceti sa stiti de unde sa va apucati

drum bun, relaxati-va si distrati-va !revedere placuta cu S.! cred ca ea deja s-a obisnuit cu bunicii.. oare te mai recunoaste? glumesc, nu te sup.

sa ne mai dai oricum un semn din cand in cand!

Mergi la inceput