Iepurasi dragalasi de Martie-Aprilie 2010 (32)
Raspunsuri - Pagina 16
Yaia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia13 CUM SA-I DAU SUPA SAU CREMA cu toate legumele? Pai mai intai nu tre sa iau cate o leguma in parte ca sa vad sa nu fie alergic la ceva? Si dk incep sa-i dau cate o leguma asta inseamna sa ii fierb de ex. un morcov , il pasez si o zi ii dau morcov, in alta pastranac fiert si tot asa? Mi se pare ciudat. SA nu radeti de mine, da chiar nu ma pricep |
Da, trebuie sa-i dai 4-5 zile acelasi aliment (morcov, de ex) pentru a testa ca nu e alegic la el. Si da, fierbi sau faci la abur morcovul, il faci piure si il dai. Daca ti se pare prea complicat, poti face piure de morcov mai mult si il poti congela, si in fiecare zi scoti cate o portie si o incalzesti.
Dupa ce ai testat un aliment, il poti combina cu altul (cartof, de ex) si dai tot 4-5 zile pentrua testa cartoful. Poti da piure de cartof simplu sau in combinatie cu morcov.
In primele zile nici nu o sa manance mult, dar ideea e sa invete sa inghita solide (de asta nu vad rostul sucurilor) si sa se testeze toleranta la diferite alimente (si eventuale alergii).
Eu recomand cu caldura dovlecelul, este un aliment cu gust neutru, foarte bun in piureuri si copii il accepta tare bine. Dupa morcov si cartof, eu o sa introduc dovlecelul.
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
dayanara spune:
rebiana
asta ii faceam lui ivan
http://picasaweb.google.es/roxana1777/Diverse#
era foarte gros, sa nu cada din lingurita , ca pe mine ma apuca pandaliile daca e prea zemos si se imprastie prin casa si pe copil
roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE
honeybaby spune:
Roxana- vezi ce utile sunt betele :))))
Eu ma gandesc ce o sa fac cu parul la botez. Oricum trebuie sa-l prind cumva ca ma lasa Maya si fara ultimele 3 fire. Ce ii place sa ma traga de par , mama-mama
Yaya- eu cu dovlecel o sa incep. Morcovul il las pe mai tarziu ca tare nasol mi se pare sa mananci chestia aia dulce si moale.
Denisa, de bebe roz Maya Rebecca (06.04.2010)
Doamne ajuta sa fim sanatoase !
Poze & Filmulete Bebeluna
Yaia spune:
citat din mesajul lui briza_marii Eu de ieri sunt..cred ca se pregateste sa apara primul dintisor..nu stiu..bebitu e deranjat la burtica, plange intruna, baloseste la greu, si tot ce prinde baga in gura asa cu furie, nu stiu cum sa zic. Nu mai spun, ca papatul a devenit un chin ca in loc sa suga din biberon il ia si il freaca de gingie.. Ce as putea sa ii dau sa il mai calmez un pic? Ii pot da cu gel pe gingie, chiar dc nu sunt sigura ca o sa iasa dintisorul? |
Eu am folosit de la 3 luni la Tudor un degetar gingival cu care il masam ep gingie si ii faceam, in felul asta si toaleta gingivala. Arata www.beyondplay.com/ITEMS/T441.HTM" target="_blank">asa si am avut unul singur care a rezistat eroic pana am intodus prima periuta de dinti. Bine ca mi-ai amintit sa incep sa o folosesc si la Alexia.
Pentru calmarea durerilor (eu la Tudor nu am folosit ca noaptea dormea ok, dar daca nu ar putea dormi Alexia noaptea din cauza durerilor de dinti, as folosi) stiu ca sunt bune www.dooyoo.co.uk/baby-health/aston-parsons/" target="_blank">prafurile astea, cu care se maseaza gingia. Fetele din UK au fost incantate de ele.
honeybaby spune:
Roxi - mananci conopida murata ?
Cat au cutiile ale, mi se par mari. Mi-am comandat si eu setul de diversivicare de la avent, sa vedem cum sunt. Sper sa vina maine.
In alta ordine de idei cam asta mananca si honey la care se adauga orez si carne, totul fiert separat, adica legumele separat, carnea separat, orezul separat. daca le fierb impreuna nu le mananca.
Cred ca le iau un castron din acela dublu si le pun sa manance impreuna
Maya doarme de 4 ore iar eu m-am plictisit
Yaia spune:
citat din mesajul lui honeybaby Yaya- eu cu dovlecel o sa incep. Morcovul il las pe mai tarziu ca tare nasol mi se pare sa mananci chestia aia dulce si moale. |
Iti spun ca o sa fie multe chestii pe care tu nu le-ai manca nici moarta, dar copii le adora (eu nu am mancat niciodata din mancarea pentru Tudor, chestia aia pasata, fara sare etc., desi eu o pregateam in casa, numai din produse ECO). Dar am inceput cu morcov pentru Vitamina A. Si acum Tudor adora morcovul fie ca e fiert sau crud. Dupa cum arata in filmuletul cu prima lui masa solida (ceva intre piure si supa crema de morcov), ai zice ca il otraveam.
Eu dovlecel nu mananc, dar era excelent in piureuri si Tudor il manca cu placere, are gust neutru si o consistenta excelenta pentru copii asa de mici.
dayanara spune:
denisa nu niciodata n.am bagat conopida, pe langa alea pun, carne de vitel de atunci si acum adaug linte
am facut poza pt cineva care intrebase cum le tai
vasele alea le foloseam cand avea intre 6-9 luni au 300 de grame, acum am de 400, tot de la ikea
POZE
honeybaby spune:
Yaia - eu dovlecel mananc si morcov, dar nu fiert.
O sa-i dau si morcov dar nu incep cu el.
Ahhh am uitat de prafurile alea. Stiam ca mai trebuie sa comand ceva azi.
honeybaby spune:
Roxi - de tine vb daca mananci conopida murata. Se vad in spate niste borcane cu conopida
dayanara spune:
denis uite in astea pun mancarea
http://www.ikea.com/es/es/catalog/products/60149668
POZE