agresivitatea celor din jur

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Din pacate, aici nu era vorba de vorbit frumos, ci de amenintat copilul respectiv sau de gonit la locul de joaca, de mame care considerau ca, copilul lor e pus in dificultate de celalat copil(cel de care-ti ziceam ca mama l-a agresat cu amenintari si izgoniri de la locul de joaca).

Laura,scuze, gata, ma retrag

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

din pacate, nu, nici despre asta nu era vorba in primul post, in urma caruia mi-ar fi placut sa gasesc raspunsuri adecvate si la subiect! vorbeam de copii 'agresati' de alti copii, nu de adulti! caci in cazul asta, orice om normal la cap (cred, sper!) ca stie cum sa reactioneze.
nu ma ajuta cu nimic reactia userilor la diferite raspunsuri, care au mai putina (sau deloc) legatura cu inceputul. pentru asta, hai sa deschidem un topic nou si ne balacarim acolo. iti inteleg punctul de vedere si sunt perfect de acord cu el, insa nu sunt de acord sa mergem a la long, pe aceeasi tema, diferita de cea initiala!, pentru ca pur si simplu ti se pare ca nu te faci inteleasa. te-ai facut f bine inteleasa, si pana la urma, fiecare intelege si face tot ce vrea, nu?

cum spunea Eseea, asta ar fi putut fi un subiect f constructiv... sunt curioasa ce a inteles din toata dezbaterea asta cea care a deschis subiectul.
pacat.

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Sa va spun ce am patit acum 2 saptamani la strand la noi in oras.

Eram cu copii mei (Dragos 6,5 ani si Victor 3,10 ani) si cu nepotica mea de 10 ani la strand. Eu stateam pe margina bazinului mic si eram cu ochii in patru la copii. Victor era chiar la picioarele mele pe prima treapta a bazinului si se uita linistit la niste copilasi. Eu ma uitam mai atenta la ceilalti 2 pentru ca se dadeau pe un topogan care cadea in apa. Langa noi era o Domnisoara(spun asa pt ca nu stiu ce statut avea - arata ca un copil dar tot odata parea si matura deci putea fi mama copilului respectiv - dar am vazut-o apoi harjonindu-se cu niste pustani) cu o fetita de vreo 4-5 ani care se juca cu o galetuta mai departe putin de Victor. Fetita respectiva se ridica si vine direct spre Victor si-l impinge in apa - el fiind total nepregatit a intrat un pic la apa. Apoi ne-am indepartat pentru ca nu am vrut sa intru in conflict cu nimeni - desi nu mi-a convenit ce s-a intamplat.Apoi am inceput sa o urmaresc pe fetitza si am observat ca era un copil bolnav pshihic. Cum o urmaream o vad fugind pe langa noi si da sa-l impinga din nou pe Victor in apa. Am prins-o pe fetita de mana destul de hotarat sii-am spus ca nu e frumos ce face. Acum va intreb eu pe voi eu ce ar fi trebuit sa fac? Eu va spun ce am facut - m-am dus in celalalt capat al bazinului.

Asta e o patanie mai veche - dar eram insarcinata cu Victor in luna a 8-a si eram cu Dragos in parc. El era singur si se juca cu niste pietricele pe care le punea intr-o roata si le tot invartea - eu m-am asezat pe bordura la vre-o 3 m de Dragos cu ochii pe el. Apare o bunica cu o fetita si fetita isi baga mana in pietricelele lui Dragos. Dragos o loveste pe fetita iar bunica il loveste pe Dragos. Am inceput sa strig in timp ce ma ridicam de acolo - la acea bunica - si din pacate din toata aceasta faza eu am iesit prost - ea a avut gura mai mare - ca nu stiu sa-mi educ copilul.

Nu mi-a placut ca Dragos a lovit-o pe acea fetita normal - am avut discutii multe si mai am si in ziua de azi - in care ii explic ca nimanui nu-i place sa fie lovit.

Roxyn- eu nu am stiut cum sa reactionez.
Eu cred ca atunci cand e o disputa intre copii si acestia "nu-si scot ochii" - e bine sa-si rezolve singuri problemele. De multe ori asa procedez cu cei doi voinici ai mei - intervin doar cand vad ca ei nu reusesc nici cum sa se inteleaga. Ei bine ei fiind frati e putin difertit deoarece zilnic gasesc motive sa intre in conflict.

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Eu imi cer scuze de la restul participantelor la discutie.
M-a deranjat atat de tare tonul zeflemitor si nepoliticos al uneia dintre participante (indiferent daca eram sau nu de acord cu ideile enuntate) incat nu m-am putut abtine sa nu intervin si discutia a deviat inutil, ca oricum fiecare intelege ce vrea si asta e.

E un subiect de interes si pentru mine, de aceea il si urmaresc.

Eu as avea o intrebare pentru mamicile care s-au trezit in pozitia de parinte al unui copil ce musca/loveste/ciupeste etc un alt copil. Cum considera ca este cel mai potrivit sa reactioneze parintele "victimei"? Concret, daca pateste asa ceva, fiica-mea se intoarce spre mine cu o fata intrebatoare de genul "ce-a fost asta, de ce mi-a facut asta?" si eu de multe ori gasesc cu greu cuvintele potrivite. Nu vreau nici sa jignesc copilul faptas/parintele copilului cu un "n-a fost fumos din partea lui, copiii cuminti nu fac asa ceva" dar nici nu pot s-o mint cu un "pai n-a vrut, iarta-l". Evident celalat parinte intervine si isi mustra copilul, nu se pune problema, dupa cum spuneam parcul pe care il frecventam din acest punct de vedere e super ok, suntem niste norocosi.

Ce formulare ar fi cea mai potrivita dupa parerea voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Crisnemes asta e riscul cand te iei la cearta (Doamne-fereste de mai mult) cu cineva. Posibil sa fie cu probleme psihice sau cu gura mai mare si cu lipsa de bun simt, caz in care chiar nu ai ce face ca nu poti lamuri un om ca n-are bun simt cand nu-l are. Eu evit situatiile astea.

Si m-am tot gandit la patania Laurei_25 cu bunicul si hoarda de parinti ce s-au pus cu gura pe ei. Clar, as fi plecat si eu urgent de acolo. Nu rezolvi nimic, nu te poti pune cu o gasca de oameni care se pun cu gura pe tine in spiritul de turma si se sustin unul pe altul.
Eu am patit ceva similar in facultate, in autobuz. Am calcat pe picior o batrana, din greseala normal, si oricat mi-am cerut scuze nu am putut s-o fac sa termine cu scandalul. Ba mai mult, s-au pus si inca vreo 3-4 batrani cu care nu cred ca se cunostea dar care au solidarizat foarte repede cu ea de parca eu ma urcasem in autobuzul ala pe post de terorist. In situatii din astea, eu ii las in legea lor si imi vad de treaba, cu nebunii nu te pui. [Edit: sa nu-mi aud ca fac batranii nebuni: intamplarea face ca cei in caz erau batrani.]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Eu sunt unul dintre parintii ce are un copil care musca. Musca de pe la 1 an si un pic, a avut o perioada in care s-a dezobisnuit, acum, la 2 ani si 8 luni a inceput iar. Nu stiu de ce face asa, musca si sa-mi arate ca ma iubeste, ma ia in brate, ma pupa, ma strange si pe urma ma musca, dar si sa se apere de alti copii mai violenti sau in semn de protest ca nu primeste de la ei ceva. Am incercat in fel si chip sa o dezvat, cu vorba buna, am pedespit-o interzicandu-i sa se mai joace cu acei copii, sa mai mearga afara, etc, au incercat si altii sa o dezvete (fara acordul meu si total neadecvat) muscand-o ca sa ii demonstreze ca e un lucru rau sau dandu-i cate una la fund sau tragand-o de par/urechi , nu a inteles. Va spun ca de fiecare data incerc sa stau cat mai aproape de ea sa previn incdentul, dar mi s-a intamplat ca exact cand am intors capul sau am schimbat o vorba cu altcineva sa muste. Eu sincer evit sa o mai las in compania altor copii tocmai din cauza asta. Si evident ca acasa io musca pe sora-sa, care e mai mare putintel decat ea si care nu riposteaza fizic, doar urla de durere pana reusim sa le dezlipim :( Daca aveti un sfat si pentru mine, va rog, ca nu stiu, sincer, ce as putea sa fac sa nu o mai vad muscand :(

Mergi la inceput

Iar referitor la agresivitatea parintilor, eu va spun cu mana pe inima ca in lumea reala nu am intalnit decat una sau 2 persoane care nu sunt de acord cu violenta/agresivitea fata de un copil care este mai energic/indisciplinat/obraznic. Eu duc munca de lamurire cu aproape toti cunoscutii/rudele pe tema asta, cateodata imi vine sa clachez si sa le dau fetelor mele cate o palma la fund si eu vazand ca nu sunt ascultatoare atunci cand le vorbesti frumos si le explici pe intelesul lor, mai ales cand toata lumea imi zice "vezi, tu cu vorba buna nu rezolvi nimic, tot neastamparate sunt ale tale, asta e comportament de copii care nu stiu de bataie/care nu sunt batuti". Deci imi pun tot felul de intrebari si ma gandesc cateodata daca nu cumva si discutiile astea de pe forum sunt himere, cand lumea concreta se comporta de fapt complet diferit :((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Dc. dam in discutii despre disciplina, iar se fac doua tabere, cele cu attachement parenting, care nu's de acord cu nici o forma de pedeapsa, si restul. Eu sunt la restul. Nu mi-am batut niciodata copilul, dar cred ferm ca o forma de disciplina trebuie sa existe. In general, copilul poate fi dezvatat de un comportament nedorit dc. aplici metodele corecte si esti consecvent, nu te abati si nu faci exceptii. Cu muscatul, musti, time out. De 1000 de ori si fara exceptie. Dc. ai face asa garantat nu mai musca. La fel si cu alte comportamente nedorite, se pot gasi pedepse adecvate, in functie de varsta si gravitate si copilul pana la urma intelege ca dc. face chestia aia se intampla chestia aialalta, neplacuta pt. el, INTOTDEAUNA. Dc. cateodata se intampla, cateodata nu, n-ai facut nimic. Palma la fund nu rezolva iarasi nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:

Iar referitor la agresivitatea parintilor, eu va spun cu mana pe inima ca in lumea reala nu am intalnit decat una sau 2 persoane care nu sunt de acord cu violenta/agresivitea fata de un copil care este mai energic/indisciplinat/obraznic.

Deci imi pun tot felul de intrebari si ma gandesc cateodata daca nu cumva si discutiile astea de pe forum sunt himere, cand lumea concreta se comporta de fapt complet diferit :((((

Nu sunt himere nici discutiile, nici persoanele.
Atata doar ca si aici, in spatiul virtual, se respecta (din pacate) proportiile realitatii...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Dc. dam in discutii despre disciplina, iar se fac doua tabere, cele cu attachement parenting, care nu's de acord cu nici o forma de pedeapsa, si restul. Eu sunt la restul. Nu mi-am batut niciodata copilul, dar cred ferm ca o forma de disciplina trebuie sa existe. In general, copilul poate fi dezvatat de un comportament nedorit dc. aplici metodele corecte si esti consecvent, nu te abati si nu faci exceptii. Cu muscatul, musti, time out. De 1000 de ori si fara exceptie. Dc. ai face asa garantat nu mai musca. La fel si cu alte comportamente nedorite, se pot gasi pedepse adecvate, in functie de varsta si gravitate si copilul pana la urma intelege ca dc. face chestia aia se intampla chestia aialalta, neplacuta pt. el, INTOTDEAUNA. Dc. cateodata se intampla, cateodata nu, n-ai facut nimic. Palma la fund nu rezolva iarasi nimic.

Am prelungit time-out-ul de la o zi la 2, la 3, la o saptamana. Dupa, urmeaza o zi de cumintenie, iar a doua zi musca iar. I-am restrictionat accesul la creioane si carti preferate, n-a mai mers la o petrecere pentru copii, decat sora ei, dar n-a functionat. Si nu, nu vreau sa recurg la bataie, chiar nu vreau. Mai bine nu se mai intalneste deloc cu niciun copil, decat sa o bat ca sa inteleaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Time out nu se da 1 zi, doua sau o saptamana, de nu mai stie copilul pt. ce e pedepsit si se tine mereu la fel nu se dau prelungiri. La 2 ani si ceva nu se dau pedepse nu te duc la petrecere sau mai stiu eu ce deasemenea. Time out se da pe loc, cand s-a intamplat fapta, pt un numar de minute egal cu numarul anilor copilului, in cazul tau pt. 2 sau 3 minute. Dc. nu functioneaza este numai pt. ca nu aplici cum trebuie. Stiu ca o sa gasesti scuze, dar pur si simplu nu faci ce trebuie. Aici nu ti-ar fi primit copilul la gradinita si ai gasi o solutie dc. ai avea nevoie de ea cu adevarat. Nu merge de prima data, dar daca aplici aceeasi consecinta fara exceptie, garantat in cateva saptamani rezolvi problema. Deasemenea nu se urla, tipa la copil. Se explica calm si cu voce joasa de ce are time out si ca nu e voie sa faca asta pt. ca... A doua oara la fel, a treia la fel, a 100a la fel. Dar nu odata da, odata nu. Si nu 1 zi si 1 saptamana. Ce e aia time out o saptamana?

Mergi la inceput