agresivitatea celor din jur
Raspunsuri - Pagina 10
ruxij spune:
Pt lovit copiii in parc, se da time out pe bancuta nr. de minute egal cu numarul anilor, incepand de la 2 ani. O alta solutie, mai drastica, este luarea din parc imediat ce s-a intamplat lovirea. Dar parintii nu vor sa faca toate astea, de ce sa sufere copilul meu, ce daca l-a impins pe ala, dc. i-a luat lopatica, a meritat. Sau dc. e prost si nu da si el asa ii trebuie. Se poate rezolva dc. se vrea. Dar in cele mai multe cazuri, nu se vrea, pt ca ne pasa de noi, nu de altii, fara sa ne dam seama ca nu e bine nici pt. copil sa fie incurajat, sau sa nu fie descurajat activ in a lovi.
Acum astept revolta
ralucis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Time out nu se da 1 zi, doua sau o saptamana, de nu mai stie copilul pt. ce e pedepsit si se tine mereu la fel nu se dau prelungiri. La 2 ani si ceva nu se dau pedepse nu te duc la petrecere sau mai stiu eu ce deasemenea. Time out se da pe loc, cand s-a intamplat fapta, pt un numar de minute egal cu numarul anilor copilului, in cazul tau pt. 2 sau 3 minute. Dc. nu functioneaza este numai pt. ca nu aplici cum trebuie. Stiu ca o sa gasesti scuze, dar pur si simplu nu faci ce trebuie. Aici nu ti-ar fi primit copilul la gradinita si ai gasi o solutie dc. ai avea nevoie de ea cu adevarat. Nu merge de prima data, dar daca aplici aceeasi consecinta fara exceptie, garantat in cateva saptamani rezolvi problema. Deasemenea nu se urla, tipa la copil. Se explica calm si cu voce joasa de ce are time out si ca nu e voie sa faca asta pt. ca... A doua oara la fel, a treia la fel, a 100a la fel. Dar nu odata da, odata nu. Si nu 1 zi si 1 saptamana. Ce e aia time out o saptamana? |
Stiu ce inseamna time-out, la noi copilul este perfect cuminte in timpul respectiv, dupa care, repet, sta cuminte alte 10-15 minute (in situatia in care time-out-ul este de 5 minute), iar dupa incepe iar sa muste. La ce m-am refeit eu ca time-out a fost interzicerea de a se juca cu copiii si interdictia de a mai avea acces la ceea ce ii face placere (culori, carti, loc de joaca) in cazul nostru. Asta m-am gandit eu ca se poate aplica la un copil de 2 ani si 7-8 luni. Si gandindu-ma ca a fost o perioada de cateva luni bune de la 1 ani si 2-3 luni in care musca ma intreb ce as fi putut face atunci sa o determin sa nu mai muste? In mod sigur ceva nu fac cum trebuie, dar de aici si pana la a spune ca daca aveam nevoie de un copil cuminte faceam ce trebuia e cale lunga. Tu crezi ca mie imi face placere sa vad ca fiica-mea ii provoaca suferinta altui copil???
ralucis spune:
citat din mesajul lui ruxij Pt lovit copiii in parc, se da time out pe bancuta nr. de minute egal cu numarul anilor, incepand de la 2 ani. O alta solutie, mai drastica, este luarea din parc imediat ce s-a intamplat lovirea. Dar parintii nu vor sa faca toate astea, de ce sa sufere copilul meu, ce daca l-a impins pe ala, dc. i-a luat lopatica, a meritat. Sau dc. e prost si nu da si el asa ii trebuie. Se poate rezolva dc. se vrea. Dar in cele mai multe cazuri, nu se vrea, pt ca ne pasa de noi, nu de altii, fara sa ne dam seama ca nu e bine nici pt. copil sa fie incurajat, sau sa nu fie descurajat activ in a lovi. Acum astept revolta |
Da, in ultimul timp eu asta fac mereu, pentru ca nu mai am variante, o iau de langa copil si plecam acasa, pentru ca nu intelege decat pe moment ca nu a procedat corect, ca l-a ranit pe copil, l-a facut sa planga.
Ce imi pare rau ca nu se intelege este ca uneori ca parinte esti complet debusolat si te acuzi vazand ca incerci tot ce trebuie facut pentru a rezolva niste situatii (citesti carti de specialitate, arunci ochiul pe net, intrebi pe forumuri, ceri un sfat in dreapta si in stanga) si situatiile nu se rezolva. Mie mi-e clar ca in relatia mea cu copiii mei pot functiona sau nu pot functiona reguli care au functionat sau nu au functionat la alti parinti si copiii lor. Chestia este ca ma lupt, inca, sa gasesc ceea ce functioneaza la noi, in pofidfa tuturor parerilor negative pe care le primesc din jur (a se intelege de la cei care ma instiga pe mine la violenta fizica si verbala impotriva copilulii meu).
ruxij spune:
Cred ca metodele tale nu sunt eficiente. Pt un copil asa mic, a-l pedepsi prin taierea accesului pe termen lung la diverse lcururi care ii fac placere, nu are cum sa functioneze, pt ca ei uita f. repede. Dc. chiar vrei sa rezovli, incearca time out pt. 2 minute IN MOMENTUL in care musca. Atat.
anca_a spune:
O alta solutie, mai drastica, este |
Iar o solutie si mai drastica este www.innotek.ro/cum_aleg.php" target="_blank">zgarda electronica.
ruxij spune:
Anca, stiu ca tu esti in tabara cu attachement parenting, asa ca asta e. Parerea mea o stii si tu deasemenea si eu iti stiu pozitia deasemenea, si consider ca este una proasta.
ralucis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca_a
Iar o solutie si mai drastica este www.innotek.ro/cum_aleg.php" target="_blank">zgarda electronica. www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see |
Ufff, cu tristete spun ca am auzit pe cineva spunand ca "astia (copiii care musca) trebuie legati, domne, sa stie ca n-au voie sa faca asa ceva" :(
anca_a spune:
Ralucis, fetita musca pentru ca e frustrata. Time-outul nu face decat sa o frustreze si mai mult, sa ii dea de inteles ca nimeni nu e interesat de sentimentele ei si sa intre astfel intr-un nesfarsit cerc vicios.
In primul rand trebuie aflate motivele pentru care musca si actionat asupra lor si nu asupra consecintelor. Apoi trebuie ajutata (cu multa rabdare si blandete) sa invete sa se exprime altfel decat muscand. Ex. "noi cand suntem suparati vorbim/plangem, nu lovim si nu muscam" samd.
CE a propus ruxij se numeste DRESAJ si nu educatie. Aplicand metodele ei vei obtine rapid rezultate, e adevarat, asta atata timp cat prin rezultate intelegi inlaturarea comportamentului nedorit fara sa afli/solutionezi si cauzele.
olympia spune:
Recent am avut in vizita o dulceata de fetita in varsta de aproape doi ani... Argint viu! Parinti tineri, joburi solicitante, fetita sta cu bunica. In timpul vizitei la noi, ocupatia ei favorita a fost sa urce si sa coboare la nesfarsit scarile casei(vreo sapte), de mana cu unul din parinti sau cu mine. Dupa a treia tura cu tatal, el si-a pierdut rabdarea si a tras-o ca "nu e voie, o sa cada, face buba"... obosise, transpirase... tatal nu fetita! Ea voia, el nu si nu, pac o palmuta peste pampers, "ca e incapatanata"
"Nu e incapatanata, vrea sa descopere, cred ca simte ca la fiecare urcare sau coborare reuseste mai bine si asta-i da satisfactie" zic si chem pustoiaca la mine... Vine alergand si brusc, ma musca de mana ramanad cu dintisorii inclestati! "Eeee, se intrece cu gluma, trage-i una la fund, ca asa ne face si noua acasa, ne luptam s-o dezvatam", zice tatal sa ma salveze. Eu ma uit in ochii fetitei si cu voce joasa, calma, spun "ma doare, daca ma musti ma doare, zau"... am simtit cum stransoarea slabeste un pic, ma privea in ochi dar tot prinsa de mine era, a mai asteptat sa vada ce urmeaza, i-am spus din nou, tot calm "ma doare, da-mi drumul" si mi-a dat!
Ralucis, ai mei n-au muscat, deci nu aveam experienta cu asta si sigur ca mi-a fost mai usor sa intervin calm din afara, plus ca-i mult de cand am avut gagalici... Daca te vei detasa putin si-o vei observa cateva zile, trebuie ca-ti vei vei da seama ce anume o face sa se poarte asa.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina