Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.106
Raspunsuri - Pagina 16
miremia spune:
Neata la amiaza si de la mine!
LML pufilor de azi!
Oani noi nu ca n-am inceput inca Big D, l-a testat sora mea pe nepotel cu banana si piersica si a fost f fericit. Eu cred ca nu are niciun bebelus motiv sa refuze feederul.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 8 kg
myky791 spune:
si ink o intrebare: mai sunt bebei cu balute m,ulteeeeeeeeeeeeeeeee. al meu m-a terminat cu balutele. nu stiu ce as putea sai fac sa nu mai baleasca asa.
Mihaela mami mandra de baieti cucuieti
Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui myky791 multumesc de incurajari. am sa merg la un psihiatru dar nu vreau antidepresive. chiar usoare. mie teama ca nu ma mai pot ocupa cum trebuie de copii, dau somnolenta si multe altele. MS cred ca de la stresw, noptile nedormite, timp pt mine nu am aproape deloc. am inceput sa cred ca am avut mare curaj sal fac pe al doliea bb. dar stiu dc lam facut pt primul copil sa aiba un frate ca e bn sa fie 2. dar e greu. am slabit sapt trecuta 2 kg. efectiv nu puteam manca. stateam pe zi cu 2 covrigi si aia mancati in sila. nu credeam ca mi se poate intampla mie asa ceva dar uite ca mi se intampla. probabil unde n u mai ai timp sa fac si trebutrile in casa . lasa ca trec eu si peste asta. am inceput sa iau spirulina si omega 3 cu 6. Mihaela mami mandra de baieti cucuieti |
mie nu mi-au dat somnolenta, le luam astfel ca sa nu-mi dea somnolenta peste zi... peste zi eram foarte eficienta la servici! si eu aveam o retinere vizavi de medicatie, dar e cea mai eficienta... cu psihoterapiile e mai greu... tre sa dezgropi morti, cum ti-a explicat si mariucasara complicat... in episoadele scurte depresie stiu ca se recomanda tratament 3 luni. Mergi la medic neintarziat!
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
mariucasara spune:
Miky e f. important sa iti faci timp pentru tine. Seara cand dorm puii ii lasi o ora cu sotul, mama, soacra etc si faci ceva ce iti place. Eu una fac baie, cu spuma, sare de baie, stau acolo si meditez, apoi ma parfumez cu parfumul preferat si gata...am bateriile incarcate.
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 4 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
cris_mario spune:
la multe lunite pufuletilor de astazi
sa cresti mare Caius si sa fii sanatos,sa o bucuri pe mami
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
varsta Alexandrei
oani_2002 spune:
cap 105
PLATEEA - ce multe face pastaiuta ta! ai scapat de examene?
RUXITA - sa ti se implineasca visul cu casa
EVYME - mi-nu-nat e Sebi! Un deliciu!
MIREMIA - Mara mica cu ochi albastri (rechi?!). Si Lucas ii are asa (nici noi nu ii avem). Oare raman asa sau se mai pot inca schimba?
LOREX - felicitari pt intorcerea la scoala!
ALEXUTZZZA - mersi de aprecieri. De acord cu tine cu scaunul de masa (si cu RATUSCA). Nu vad la ce folosesc functiile de OZN. Am unul ramas de la Andre, care se regleaza si pe verticala (nu l-am reglat niciodata!), se lasa pe spate, vreo t-spe trepte (mai mult decat sa-l las cand era mai mititel un pic o trepta, n-am facut), are rotile (asta ajuta ca-l mut usor in bucatarie) si se scoate tava (si asta ajuta, ca o spal in chiuveta, dar puteam sa o sterg si pe ea cum sterg masa noastra daca nu se scotea...). Sa iasa bine botezul, Yannis sa fie cuminte si sa va intoarceti cu povesti si poze faine
BEA - minunat filmul cu Ivan. Sanatate multa sotului
CRISTIES - absolut de caord cu tine in ceea ce priveste casa, mai ales aici. Cheltuielile sunt enorme. Poate la pensie, daca voi avea bani. Deocamdata ma tenteaza un ap cu terasa, peste cativa ani. Reclama...delicioasa. Nu o stiam.
LARISEL - ce frumoase sunt gemanutele! Si ce bine de ele ca pot sta la tara, la aer...
CRIS_DOGAREL - 4 copii? Mai poti? stai, ca mi-am amintit ca pleci in germanica...Pleci ca sa scapi, nu-i asa? E mai usor in deplasare!
Drum bun, distractie faina si cumparaturi multe si ieftine
YASMINE - ce mai face micuta doctorita? Mai merge la cabinet cu tine? M-am suparat pe toti stomatologii din Portugalia . Vor sa-mi ia vreo 5000 de euro pe reparatul dintilor
LOREX - multumesc. Am petrecut fain de tot. I-am facut chef sotului acasa, cu noi 4! asta pt ca Andre si-a manifestat dorinta sa mearga la "festa" lui tati. Am cantat, ne-am pus coifuri pe cap, am aprins artificii...
De ce cauti nume noi pt bebei? Cu vre-un motiv anume?
Aproape gata 105-ul
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
cris_mario spune:
eu calc,k nu mai am motive de leneveala azi
Alexandra s-a linistit doar dupa ce am dat drumul la AC in camera alaturata (unde calc eu) ...
aaa si sunt de acord cu ce vrea cristies sa faca pe prima pag
va pup
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
varsta Alexandrei
xela_07 spune:
Ref la olita uite un citat din Cand apare copilul de F Dolto
"Despre curatenie
De data aceasta, am īn fata o marturie. Voi rezuma aceasta lunga scrisoare, care vine din partea unei mame cu cinci copii. Cel mare are zece ani, iar ultimul, douazeci si cinci de luni. Problema este, de fapt,cum īnvata copiii sa nu faca pe ei. Prin cei cinci copii, aceasta mama a facut cinci experiente diferite, si anume: cu primul a fost foarte insistenta, l-a dus mereu la olita si l-a certat cīnd facea pe el sau nu voia sa se aseze pe olita. Cu al doilea
Da, dar de la ce vīrsta? Nu spune?
Ba da, cred ca da. Dar ca sa vedem va trebui sa citim scrisoarea pe īndelete.
Ne intereseaza mai ales cel mare, deoarece urmatorii sīnt educati prin identificare.
Am gasit! Am cinci copii, destul de apropiati ca vīrsta, cel mare are zece ani, iar ultimul douazeci si cinci de luni. Īntre primii doi e o diferenta de un an. Ca multe alte mame, eram dornica sa-mi vad primul baiat cīt mai repede curat, mai ales ca surioara lui a venit pe lume imediat dupa el. Asa ca m-am īncapatīnat
sa-l pun pe olita cīt de des am putut, cīteodata din ora īn ora, certīndu-l si cīnd nu facea nimic si cīnd facea pe el. Dupa un an de eforturi, am reusit; fix la doi ani, ziua, si la doi ani si jumatate, noaptea. Deci,nu am de ce sa fiu mīndra, spune ea. Asta a fost cu primul copil. Pe urma, a inversat putin sistemul. Īl
punea pe olita, dar nu-l mai certa pe copil, sau īl certa, dar nu-l mai punea pe olita etc. Ŗi asa pīna la ultimul, al cincilea, pe care l-a lasat īn pace: nu l-a pus deloc pe olita. Concluzia ei este urmatoarea: toti copiii au īncetat sa mai faca pe ei ziua la doi ani, si noaptea, la doi ani si jumatate.
Este foarte amuzant si instructiv, īi multumim acestei mame pentru marturia ei.
Tot ea adauga: Nu cred ca merita sa te straduiesti atīta ca sa nu mai faca pe el.
Aceste marturii vor consola, cu siguranta, multe mame care īsi fac atīta sīnge rau pentru copilul lor,care īnca mai face pe el. Trebuie sa spun, de asemenea, ca aceasta mama a avut noroc ca primul ei copil
n-a mai facut pipi īn pat, deoarece a īnceput sa-l īnvete prea repede cu olita. Doar īn jurul vīrstei de doi ani, din momentul īn care copilul este īn stare sa urce si sa coboare singur pe o scara, o scara de zidar,pīna la ultima treapta de care se prinde cu mīinile, doar atunci sistemul sau nervos este dezvoltat suficient
pentru ca el sa poata, daca este atent, sa-si controleze reflexele sfincteriene. Īnainte, e prea devreme. Aceasta mama a avut un al doilea copil dupa un an; cred ca cel mare a resimtit ca pe ceva foarte placut interesul pe care mama sa l-a aratat pentru funduletul lui; īn felul acesta, īi acorda o atentie deosebita.
Cred ca, fara sa-si dea seama, ea a facut pentru primul ei copil un lucru foarte abil, pentru ca īn felul acesta el a continuat sa retina atentia mamei si dupa nasterea fratelui sau. Ceilalti copii cresc prin identificare cu cel mare. Toti vor sa faca, cīt de repede pot, la fel de bine ca si cel mai mare. Evident ca nu reusesc,
21 ziua, īnainte de douazeci si una de luni, la fete, si douazeci si trei de luni, la baieti; baietii sīnt īn urma fetelor. Dar se pune o īntrebare: daca nu cumva acest prim copil este ceva mai perfectionist, mai putin liber si suplu īn miscarile sale decīt ceilalti? Daca nu, e perfect. Oricum, este īntr-adevar pacat sa pierzi atīta timp cu olita, cīnd sīnt atītea lucruri de facut pentru ca mīinile, gura, vorbirea si īntregul corp sa cīstige īn īndemīnare
Cīnd copilul īsi foloseste bine mīinile, cīnd se misca usor si īsi coordoneaza liber si fara efort miscarile, cīnd are un tonus bun si vorbeste bine, ajunge sa vrea singur sa nu mai faca pe el,sa procedeze ca adultii, adica sa mearga la toaleta. Profit de ocazie sa spun ca mamele nu ar trebui niciodata sa aduca olita īn bucatarie sau īn camera copiilor. Aceasta trebuie sa aiba locul ei īn baie, cu exceptia noptii, iar copilul doar daca e foarte frig, īn timpul iernii, desigur, sa mearga īntotdeauna la baie cīnd are nevoie si nu īn īncaperile unde se sta sau se manīnca."
Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)
cristies spune:
Oani ce frumos v-ati distrat. La multi ani sotului (cu intarziere ). In ro e mult mai ieftin stomatologul. Si am auzit de oameni care isi fac in bg ca ar fi si mai ieftin...
Cris.mario am spalat si eu (ca era restanta) si ma apuc acum de calcat. Offf...
Xela, ca ti-ai facut timp sa gasesti articolul. Voi ce mai faceti?
Eu am reusit sa rup o punga de linte si am imprastiat bobite prin toata bucataria . Ma duc la calcat.
cristies spune:
Si noi am folosit feederul cu mare succes (adica dublu succes ca a mancat si manerele)... I-am pus mere dar ma gandesc ca ar merge pepene galben. Poate daca cumpara sotul... Rosu parca nu e voie, nu?