Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.106

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

ratusca, in urma cu miscarile fata de cine si de ce? copilul etalon? copilul medie statistica? marjele de dezvoltare din cate im imaginez eu (si eu stau bine cu imaginatia) sunt foarte generoase... tu nu ai auzit de copii care stau in fund abia la un an? copii care vorbesc abia la 3 ani? ... si nu mai stiu sa dau exemple, dar daca as sapa un pic, cu siguranta as putea scrie o lucrare de disertatie pe tema "cum sa nu-ti compari copilul cu altul"... dar e buna ideea cu stimularea... ceea ce ne deosebeste de animale, nu e inteligenta dupa cum s-a observat, ci capacitatea omului de a invata! so... invata-l sa stea in fundulet, invata-l sa se rostogoleasca...

AMR 8, aproape o dama bine!

Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)

si de ce nu scrii cartea aia? suna chiar interesant!! think about it!

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

MP, pai azi vreau sa ajung, clar. da' am doua posibilitati, una mai proasta ca alta: sa merg la inceputul programului, la ora 14 (singura cu ema, caldura, etc) sau la sfarsit, cu tati, dar si cu toti 4 copiii dupa noi. din aceasta dilema nu putem iesi

MYKY, daca ai timp si chef, e o carte pe mailul comun "Post-partum depression for dummies", merge frunzarita,dar daca gaseshti si un psihopupu sa iti placa si mai bine.fruntea sus pentru cucuietzii tai.

ALICREDO, succes la noile joburi: tati la cel de...MAMA, tie la cel vechi. o sa fie bine

ALEXUTZZA, DRUM BUN SI BOTEZ DE VIS! sa veniti cu mintiri pentru o viatza si sa va fie bine pe acolo, soacra included

d'ale diversificarii: ati dat cartof dulce? fraaate, e dulce si cu gust de dovleac (bostan), da' dulce. mie imi pare crema de prajituri, nu legume... Ema insa nu pare ca vede diferenta, da' cica si se formeaza papilele gustative sau diferentiaza gusturi in jur de 9 luni, deci nu conteaza, right?
dar teci de fasole?
se intampla ceva daca nu ii dau carne inca? nu gasesc un pui sa ma satisfaca

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Neata!!!

Ma grabesc sa scriu repede sa nu mai trimit iar la ora doua mesaj cu neata...

La multe lunite Caius !!! Multumim de tratatie mami.

Onitza, multumim de cafea. Sa aveti vreme frumoasa si sa va simtiti bine in concediu!

Larisel eu am admirat jucariile voastre de prima data. Paharelele alea sunt tot cu acelasi scop ca si inelele, formele... le-am vazut si eu dar nu mai stiu unde...parca erau de la babyono sau ceva...

Cris.d si eu zic sa-i faci vaccinul daca tot il iei. Ce dobitoci cu programarea...

Rox_y, ai zis foarte bine, fiecare isi creste copiii cum crede de cuviinta (sau cum are posibilitatea). Nu am vrut sa jignesc pe nimeni care si-a pus copilul la 6 luni pe olita ca as jigni-o si pe mama care acum 30 de ani a procedat la fel cu mine si asta cu cele mai bune intentii din lume (si evident stresata de scutecele care fierbeau non stop pe aragaz). Felicitari pentru MAMA!!!

Mariucasara, pot sa raspund eu la intrebarea cu autostrada?
Eu am remarcat ca lumea care recomanda pusul pe olita timpuriu are si o remarca gen: "Mai speli si tu putin, ce asta-i problema?". Principiul cred ca se numeste: "Shit happens to good people".

Myky, wb! Succes in rezolvarea starilor! Ce dragut ca pregatesti doua randuri de fructe si de lapte praf. Multa sanatate!

Alicredo, succes la serviciu! Sotul se va descurca cu siguranta, David e mare de-acum. Oricum ai un super program si nici nu e departe de tine bag seama. Bravo! Daca crezi ca a fost cadere de calciu ia niste vitamine, hidrateaza-te mai bine, mananca mai bine (nu mai mult, doar mai bine) si lasa tigarile (daca te-ai reapucat).

Nik0le, ce mai faceti voi? Eu parca nu te-as mai baga in seama de cand am auzit ca vrei sa mai slabesti 4kile, dar de dragul Isei si Irinei...

Cris.d, cat va costa avionul pana la Oradea?

Multa sanatate lui Dragos, DanadanaG!

Azi e si ziua lui David. Mai stie cineva ceva de ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Cris.d, nici eu nu i-am dat carne (desi am in conge pui de la socra-miu). Parca... as mai sta.
Cat despre cartoful dulce... desi cica e monti eu nu pot sa mananc si pace. Si nu i-am luat nici lui. Dar teci de fasole vreau sa-i dau. Curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris.dogarel spune:

CRISTIES, de acord cu propunerile, f bune, de prima pagina si saru'mana (da)ca te ocupi. 300 euro avionul, toti 4, tarif gasit dupa vreo 2 zile de "sondat" site-ul taromului, care dadea cand 300, cand 400, cand 700 pentru aceleasi date si zboruri. nu puteam neam sa il rezerv pe cel de 300, se blooca site-ul , shmekeri, zic io, asa ca am sunat la agentie si i-am ..incoltzit, ca eu vreu de 300 daca asa zice ecranu',. mi-au dat, da' a trebuit platit in aceeasi zi la agentie. pt noi e bine, mai mult cu vreo 200 decat ne costau 2 zile de drum pana la/de la granitza.plus stresul si oboseala aferente mai ales la intoarcere, era jalee

Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)

poze

povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

...
daca inca n-ati deschis linkul lui cris.d

"...Contrar impresiei generale, s-a descoperit ca bebelusii sunt constienti de functiile lor de eliminare inca de la nastere si ca au, intr-o anume masura, controlul muschilor sfincterieni inca de foarte devreme. Majoritatea bebelusilor semnalizeaza in vreun fel cu putin timp inainte, in timpul sau imediat dupa urinare si defecare. Unele semnale sunt foarte evidente, in timp ce altele pot fi mai subtile. Semnalele posibile includ: diferite expresii faciale, clipitul, incordarea muschilor abdominali, scuturatul, schimbari ale respiratiei, schimbari comportamentale ca linistirea sau agitatia de moment, precum si sunete de scremut, plāns, scāncit, suspinat sau articularea unui sunet specific pentru toaleta."

... altfel spus, orice mama poate sa indentifice la timp semnalele (expresiile faciale specifice pe care noi am avut impudoarea de a i le imortaliza chiar, sotul s-a distrat intr-o dimineata...)... si copilul poate fi invatat sa le semnaleze.... bine, bine, controlul poate o fi problematic (daca vine si nu esti pe faza ii da drumul ca nu-l poate tine), dar cel putin putem din timp sa ne dam seama de aceste semnale si incuraja sa faca la "locatia, in recipientul si in pozitia stabilite"...

in tot cazul articolul ne incurajeaza pe noi mamicile, sa incepem antrenamentul (uite cuvant potrivit, nu dresaj, ci antrenament) sa punem copilul la olitza in jurul varstei de 1 an... ca vom avea succes abia pe la 2 e alta chestiune, depinde si de copil... dar daca incepem pe la 2... apar mai multe probleme, tot articolul zice - "...antrenamentul conventional pentru toaleta; poate confuza copilul: ceea ce era comportament acceptabil (murdarirea scutecelor) devine brusc inacceptabil dupa o anumita; varsta"...

si "...Cand īnsa bebelusilor li se permite sa elimine īn scutec ca regula ei pierd treptat simtul functiilor lor de eliminare, antrenamentul conventional pentru toaleta de mai tārziu, din prima copilarie, fiind mult mai problematic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Cris.d, nici eu nu i-am dat carne (desi am in conge pui de la socra-miu). Parca... as mai sta.
Cat despre cartoful dulce... desi cica e monti eu nu pot sa mananc si pace. Si nu i-am luat nici lui. Dar teci de fasole vreau sa-i dau. Curand.

_
Povestea unei .
Cresc

Salut,

am tot citit si eu despre cartoful dulce, dar nu stiu care e, de unde se cumpara? E un cartof special? De ce nu putem da cartof normal?

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

da, cris.d, se pare ca e regula de aur ... "mintea sanatoasa in corp sanatos"... ma ingrijoreaza fiica-mea - ei ii place intunericul, se agita rau la "Lumina"... daca stau si ma gandesc bine si in casa mea parinteasca era cam intuneric, trebuia sa aprind lumina ziua daca vroiam sa citesc o carte sau sa cos ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:

Neata!!!

Principiul cred ca se numeste: "Shit happens to good people".

_
Povestea unei .
Cresc

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 4 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:

_
Povestea unei .
Cresc

Salut,

am tot citit si eu despre cartoful dulce, dar nu stiu care e, de unde se cumpara? E un cartof special? De ce nu putem da cartof normal?

de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm

Poti sa ii dai cartof normal, dar e mai indicat cel dulce. Cartoful dulce previne diabetul, regleaza glicemia, se pare ca are proprietati anticancerigene, nu baloneaza asa tare ca si cartoful obisnuit, e dulce si mai usor acceptat de copii. Il gasesti in orice supermarket, e ceva intre cartof si morcov ca aspect si intre cartof si dovleac ca si gust...

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 4 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

Mergi la inceput