Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.102
Raspunsuri - Pagina 20
Ruxita spune:
neatza fetele!
sunt si eu shocata de veste, dar tot mi se pare ca s-a sinucis absolut stupid... ma incearca sentimente contradictorii... sinucigasii nu se prea bucura de compasiune din partea mea...
si eu care eram plina de entuziasm in dimineata asta! am adormit asta noapte foarte-foarte greu pe la vreo 3 si ceva sau chiar 4, din cauza de petrecere in vecini cu manele... sotul dormea bustean, eu nu... si m-am sculat si m-am dus la bucatarie si am rasfoit "alimentatia bebelusului" ... am gasit retete interesante una din ele testata chiar in dimineata asta:
1 piersica
1 avocado
1 lingura suc de portocale sau suc de mar cu vitamina C sau apa cu lamaie
piersica se curata de coaja, se taie bucati, se pune intr-un vas cu sucul natural si se lasa sa fiarba 3 min la foc mic. se lasa la racit. se taie avocado. se pune piersica fiarta si avocado in blender si se face un piure la care adaugi lichid astfel incat sa obtii o pasta cu o consistenta adecvata (varstei copilului).
Eu, neavand suc de portocale pentru bebelusi si nici suc de mar am facut cu apa cu lamaie (aviz cristies, remediu impotriva oxidarii fructelor si legumelor, se amesteca 1 cana de apa rece cu 1 lingurita suc de lamaie, se pastreaza la frigider si se adauga in mancaruri). A cam strambat din nasuc, cred ca a gasit piure-ul asa si pe dincolo - eu cu fiica-mea avem momente din astea - cand nu ne place ceva dar mai cerem o bucata - ne strambam cand mancam acel ceva desi ne "place"... cred ca si luli fiu-meu i-a placut desi s-a strambat...
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
Ruxita spune:
la amiaza vreau sa incerc urmatoarea reteta:
1/2 cana cartofi dulci fierti fara coaja
5 cm de banana (m-am distrat la culme de cati cm de banana tre sa pun in diverse mancaruri, am alta cu 10 cm, cand ma duc la piata ii cer vanzatoarei vreo 30 de cm de banana )
2 linguri de suc natural, apa, lapte matern sau formula de lapte
deci se mixeaza totul la blender.
alexutzzza spune:
Nikole felicitari ptr vestile bune de la Stanciu. OMG! o sa te falimenteze borcanelele! LOL!
Multumim prentru aprecieri, sper ca Yannis sa ramana un papacios fara sa fie grasutz, nici nu are de la cine mosteni in ambele familii avem numa slabanogi. Sper sa fie ca maica-sa: mancacios si cu o silueta decenta
Haircut de aprecieri pt puiul de grec. Felicitari ptr petrecareatza mica!
Oani multa sanatate lui Andu
Ruxita imi pare rau sa aud ca te-am facut sa simti nevoia sa stai de parte de noi, sper sa nu se mai intample sa simti astfel.
sa-mi zici si mie cat costa cm de banana!
Onitza si eu ma gandisem ca treb sa fie 6 kile si Ma bucur ca in sfarsit ai aflat ca nu e candidoza! sper sa mearga cu unt si musetel si sa te simti mai bine .
Cat despre metoda babeasca mi se pare dezgustatoare, dar un sambure de adevar tot are. De ex eu, accidental am descoperit ca a papa si eu din mancarea lui merge de minune. Cand ii dau lui Yannis piure uneori umplu linguritza prea mult si iau cursu spre gura lui si se intampla ca el tocmai sa scuipe mestecand un pic din linguritza precedenta, deci nici vorba sa bag una noua si odata in loc sa iau cursu: linguritza inapoi in castron am ridicat linguritza deasupra gurii mele, am dat capu pe spate si am lasat (de la distanta) sa cada piureul din linguritza in gura mea si am papat facand fatza de mmm ce bun e! miam miam! vai ce entuziast a fost! a prins un spor la linguritze! f fericit, radea si deschidea gura merau sa ii mai dau. Si de atunci mereu cand se mai plictiseste de mancat cu linguritza sau se stramba aplic faza asta si da succes de fiecare data.
MP pofta mare la carnitza!
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
xela_07 spune:
Catalutza - merci mult .
Haircut – m-a inebunit Andreea toata seara ca sa mergem si noi la petrecere cu tine. Da noi de ce nu mai mergem odata la petrecere ? A trebuit sa o aburesc ca v-ati dus voi inainte si daca e frumos veniti sa ne luati si pe noi ... Dar nu mai vine, de ce nu mai vine ?
Alexutza – ura!!! Mi-a iesit musacaua! Sotul a fost incantat, Andreea nici nu a gustat ca era burdusita de mancare cand a sosit acasa. Eu sunt multumita, comparativ cu cea locala zic ca stratul de bechamel nu a fost atat de generos. Acolo era stratul de bechamel de 1 deget ... Next time.
Ieri am facut si un tort, cred ca doar ptr mine ca ai mei nu prea sunt cu dulciurile. A iesit gustos, aspectuos si unde mai pui ca e si light cu crema de branza si frisca. Care mai doriti, care mai poftiti?
Am inceput sa refolosesc wrapul ca nu pot sa-l mai las pe pici nicaieri in deplina siguranta. In patut nu sta binenteles. Asa ca ieri a gatit agatat de mine. Imi aduceam aminte de prietena lui cris.d cand prajeam cartofii si vinetele ptr musaca. Tinut copilul intr-o parte, ferit de un zid, iar mana mea intinsa la maxim la wok-ul cu ulei. Circul de pe lume ...
Ratusca – Eu zic sa-i faci mai bine branzica din lapte normal cu grasime 3.5. E mult mai OK decat laptele praf care ti l-a recomandat Mr. X.
Noi azi dimineata am fost prin oras, am rezolvat niste treburi. Abia acum am vazut PM. Poate ne vedem vineri?
Si ptr restul fetelor ( se stiu ele) vineri, Moghioros ora 10?
Oani – sanatate multa pentru Andu!
Plateea – bine ai revenit!! Nu esti tu mama ratata, asta e clar. Ai terminat examenele?
Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)
cris.dogarel spune:
ziua buna
am pierdut bunatate de mesaj, ca mi-au crescut unghiile si am apasat aiurea
noi furam la doctor, sper ultima data ca "bebe", ca teoretic mai mergem la un an, daca e totul ok
cica 7200 gr (a luat 600 gr), 70 cm, toate bune, vorbareatza si chiuitoare, de a ieshit dr. sa intrebe ce doreshte domnishoara
cand am zis ca papa putin tare, adik 1-2 linguri de papa, uneori nici atat, a zis ca daca am lapte in tzatze (fara drob de sare in spinare...) sa profitam pana la un an si ca pot sa ii dau jumate din cat ar trebui sa pape la varsta asta, respectiv 2 linguri rase de fructe amestec cu cereale la 10, 2 linguri rase de legume cu carne de pui la pranz, eventual iar cereale cu LM, 2 linguri, pe la 5. cica nu e ok sa ii dau zeama de la carne, are mult colagen, potential alergen, nu are fier (cum credeam eu).
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
alexutzzza spune:
Xela ma bucur ca va place musacaua!
Danyelana la voi cum a iesit
Plateea WB!
In nici un caz nu esti mama ratata!
Rezumat iti fac io pe mess daca vrei
de ce nu incerci sa ii dai la biberon piureurile intr-o prima faza? Eu azi i-am pus de ex o masura de lapte praf in nicte nectarine la care mi s-a strambat ca toate cele acu 2 zile ptr ca erau mai acrisoare si le-a mancat de mama -mama! 220 ml dati toti cu linguritza! so...incearca si asa
Am pus poze mi-era lene sa le editez sa le fac mici dar intr-un final am pus. Am pus si una cu Yannis plangand sa vedeti fatza de terorist cautat prin aeroporturi cam asa mi-a fost cele 15 minute ale aterizarii , cred ca aia de la Olympic Airlines au mutra lui la "Wanted"
Cristies am murit de ras cu garga! Doamne cum a ajuns mancarea asa?
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
Ruxita spune:
mai zilele trecute ii impartaseam sotului meu temerile mele cele mai intime... cum ar fi sa mor si sa-mi las copii fara mama... si Mada, cum a putut? s-a gandit vreo clipa la copil? sau doar la ea cat de nefericita e si ce lipsita de sens e viata ei si viata copilului ei cum va fi de acum incolo? Sunt furioasa si revoltata la culme!
cris.dogarel spune:
daca nu e nici o tehnicutza pe aici, sa profit si mai zic:
cica sa ii amestec 2 fructe cu branzica de vaci (bio, de la magazin): juma de piersica, 2 cm de banana (RUXITA, dupa cum vezi, e vehiculata tare banana in cm,"size does count!"), 2 linguritze cereale, inclusiv cu gluten.
carnea de pui, cat o nuca, de 3 ori pe saptamana. amestecata in legume. de la 7 luni galbenus de ou. a zis sa iau pui bio. de unde?? adica eu am zis ca ala de tara e cam atzos si a zis sa iau pui bio de la magazin sa incerc...
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
Ruxita spune:
wow, alexutza, ce frumoasa esti! (in poza 11 ...) si de Yannis nu mai zis nimic, stii ca la noi el e dragoste la prima vedere (iarasi din poze). Chiar seamana a grec! noi avem pretentia, nu foarte fondata, ca recunoastem din poze nationalitatea oamenilor, am facut si exercitii de acest gen, o gramada, de ex. sa diferentiezi un coreean, de un japonez, de un chinez... sa-ti dai seama dupa moaca omului daca e rus, sau roman, sau englez, sau... grec! uite, Yannis are clar moaca de grec... Pupam micul grec!
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexutzzza Am pus poze mi-era lene sa le editez sa le fac mici dar intr-un final am pus. Am pus si una cu Yannis plangand sa vedeti fatza de terorist cautat prin aeroporturi cam asa mi-a fost cele 15 minute ale aterizarii , cred ca aia de la Olympic Airlines au mutra lui la "Wanted" Cristies am murit de ras cu garga! Doamne cum a ajuns mancarea asa? de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
Delicios puiul de grec cu sampania in mana. Si mutra plangacioasa e cunoscuta, nothing new... Si-mi place rochita ta ...
Ca sa obtina efectul de pe fata si de pe faianta din spatele scaunului a tras de lingurita direct din castron si a luat mai mult... Si apoi se uita crucis la ce i se perlingea pe nas... Si asa am descoperit de ce au bebelusii pielea asa de fina... pai daca toata mancarea bio se transforma in tratament si masti de fata?