Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.101
Raspunsuri - Pagina 15
danyelana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris.dogarel XELA, da am luat scaunul de masa de la KIKA, 40 lei, si CRISTIES, din cate imi amintesc a luat. Am incercat sa o pun in el, dar ea inca nu sta bine in kur, deci cam da cu nasul. insa o sa-l folosesc pe ala, ca cel cu picioare nu stiu cum am facut de am pierdut catarama de la centuri, candva cand eram gravi (luat de la second din austria prin octombrie, de altfel "scula" de ficher price, dar, na, nu o pot lasa sa se scurga sub el...). deocamdata scoica, carucior, bratze. Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003) poze povestea noastra |
Nu poti intra pe site la Fisher Price sa gasesti adresa de contact sa trimiti un mail? Cred ca iti pot trimite ei catarama care iti lipseste ca au piese de schimb
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
danyelana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
apropo de soti......anul trecut stateam intr-un apart super,cu o terasa f. mare[cca 20 mp],eu puteam face plaja bine mersi faceam mancare in timp ce ma bronzam..din bucatarie ieseam direct pe terasa ...era super...ma rog...intr-una din zile[btw,era per inainte de bb],vine socrela neanuntata in vizita,eu doar in costumul de baie,faceam naveta intre aragaz si plaja...ma loveste "decentza"...si imi intreb soata daca sa ma imbrac ...raspunsul lui a fost sec: sa nu indraznesti! mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
Super sotul
pozele mele
Charles Baudelaire
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui satulica salutare! am niste caise - pot sa-i dau la bebe? nu-mi amintesc sa fi vazut caise in meniul pentru 5-6 luni, sau poate n-am retinut eu... dar acum n-am timp sa caut voi cum stiti: e voie sau nu? multumesc frumos! mami de boboci Marcu (04.02.2006) + Madalina (19.01.2010) |
eu stiu de la 2 pediatri ca da! Caise, piersici, nectarine, mar, pere si cik si pepene galben, nu rosu!
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
Ruxita spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel am mai citit cate putin, ca am copil urlacios: oare ploua (si) azi? sau ies dintzii aia pe care dau vina la fiecare "indispozitie"? CRISM sa va fie de bine diversificarea. mooamma si ce program de somn, si ce "portzii" a la Yannis de LP si cereale. Hotarata, printesa. RUXITA, poate ca nu e greseala de dive, dar eu ma tot intreb daca e ok sa ii dau acelashi piureu de legume zilnic, mai multe zile la rand. oare chinezii ce dau la bb la 6 luni? dar indienii? dar brazilienii, africanii? hmm, ma roade curiozitatea, o sa googlesc. eu una ma plicti de aceleasi legume, mai ales daca nu imi plac, ca, deh, or fo sanatoase, dar gustoase... doar cu multe condimente/ierburi/iute. ptr mine, cel putin. DANYELANA, si voi ati inceput. cu dreptul. tot vreau sa te intreb, ca sotzul zice "no way": chiar de decor is vacutzele? cum asa? Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003) poze povestea noastra |
mi-a trecut si mie prin cap intrebarea - cum de nu se satura bebeii de LM si LM in fiecare zi, o fi diferit in functie de ce-am mancat noi? LM cu gust de friptura, LM cu gust de fasole, LM (stiu o marca de tigari LM) cu gust spanac nevoia de diversitate (diferita de diversificare?) cred ca vine mai tarziu, nu cred ca bbeilor le trece prin mine sa faca nazuri pe motiv ca ieri au mancat la fel piure de mar cu nectarina ... meniul elaborat si variat vine mai tarziu, in jurul varstei de 1 an? mai devreme?
cat despre bebelusii chinezi sau africani, eu chiar cred ca suntem foarte diferiti la acest capitol, ca sunt atat de multe lucruri influentate de clima, de obisnuintele culinare ale zonei, de calitatea apei din zona, de felul in care se face agricultura, de importuri (chiar daca cu totii resimtim globalizarea)... uite mai cred ca depinde si de incidenta bolilor la care populatia din zona a dezvoltat cu precadere anticorpi...daca ai gasit curiozitati de acest gen, le astept cu interes.
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)
danyelana spune:
citat din mesajul lui blue_flower De fiecare data cand intru mai am vreo 2.5 capitole de recuperat Raportez inceput de diversificare: suc de morcov sambata (strambat, scuipat, brbrbrrr, nu i-a placut) si suc de mar duminica. Mere de la tarani, acrisoare nitel, i-au placut mai mult, oricum se stramba. Dar strambat mai mult, zic eu, pt ca avea alt gust decat laptele. Azi am instruit soacra sa ii dea tot mar. Inca traiesc cu senzatia ca nu e bine ce fac, ca sunt la servici si diversificarea i-o face altcineva. Mor, ma ia cu dureri de burta....of...ce face copilul asta din mine....imi vine sa renunt la servici si sa ma duc acasa..... dar nu pot, nu am cum. Oare nu o sa manance nimic mai tarziu decat cartofi prajiti cu snitel daca nu ii fac eu diversificarea? Sau daca e facuta dupa urechea soacra-mii? Ca eu las indicatii...dar nu stiu ce face cand nu sunt eu acasa....Ea zice ca i-a dat nu stiu ce....dar ...i-o fi dat? O sa puna sare? Zahar? Ea zice ca nu....Mor cu zile. La multi lunite aniversatilor de uichendul asta si la mai multe capitole pentru noi. Noi am primit scaun de masa, a mai fost folosit, nu l-am instalat inca, Dani inca nu sta in fund. Probabil in urmatoarea saptamana o sa il punem si pe ala in bucatarie. De ce nu e voie sa guste pepene? Ca i-a pus pe limba nitica zeama soacra. Am intrat azi la subiectul 'ajutor' de la noi de pe forum, de acolo am ajuns la un subiect cu retete de bebelusi, mi s-a parut f interesant, am copiat retete in word si printat 29 de pagini. NU imi place ca la toate retetele se prajeste (ma rog, zic ei soteaza) ceapa in ulei, si la supa si la toate mancarurile...ceapa sotata in unt sau ulei. Voua cum vi se pare asta? Dani e in continuare f marait, Calgel-ul nu il ajuta deloc, am luat azi altceva din farmacie, alt gel, i se simt umflaturile de pe gingie...cred ca o explodeze vreo 2-3 dinti deodata. Si cand ma gandesc ca pana la 20...mai e cale lunga!!! Ma intorc la munca. Ca si asa nu am avut chef de nimic azi. Aaa...am vazut pozele noi...f frumoase, bebelusi ingerei, f frumosi. de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm |
Nu iti mai face atatea griji Te inteleg ca iti e greu dar incearca sa vezi lucrurile mai relax. E bine ca e totusi cu o bunica, cineva cunoscut, acasa la el nu la cresa
Sunt convinsa ca va fi bine
pe Dani si pt mamica lui
pozele mele
Charles Baudelaire
danyelana spune:
citat din mesajul lui lorex Ce o fascineaza pe Iuria: - lantisorul de la suzeta - gradatia de la biberon - cartea colorata a lui menci - o punga colorata pe care o fosneste cu mare placere (dar cu strictete ca-i colorata toxic si o supraveghez sa nu o duca la gura, iar dupa ce se joaca o spal pe maini) - mana mea de jucarii se plicti repede! _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
ce freddi, ce lamaze
pozele mele
Charles Baudelaire
alexutzzza spune:
Intors de la dr.
avem 7,900 kg si 69 cm in sfarsit nu mai e patrat , oricum l-am vazut in ultima vreme ca a avut un hop si si-a dat drumu pe inaltine, acum o luna si 2 sapt acea numa 62.
Am facut vaccin, plans la intzepat, tacut instant cand l-am luat in bratze si doarme si acuma.
"trebuie" sa mancam carne... 80-100 g din portia de supa treb sa fie carne cik.... altfel se anemiaza mai ales la ritmul in care creste....ma rog...nu ma grabesc...
Noile teorii cik spun ca e bine sa astepti cu branza pana dup 7 luni ceea ce ma avantajeaza ca nu stau sa fac branza prin Gr
Tot noile teorii spun ca ar fi bine sa ii dau gluten dupa 6 luni ca daca il tin prea mult fara sa nu creez o sensibilitate exagerata...mi-a zis ca dupa 6 luni sa ii iau cereale, dar amestec de mai multe cereale fara fructe fara nimic (am intrat la farmacie si am vazut ceva de la Nestle cu 5 cereale). A zi ca stiu ei ce pun in cerealele alea ca-s conform ultimelor standarde, atata sa caut sa scrie pe ele peste 6 luni si sa fie cereale nu noapte buna , fructe, lapte nebunii si sa ii dau cu iaurt si astfel inlocum masa de dupa-amiaza.
Dupa 6 luni oricand vreau eu si mi se termina proviziile de Aptamil 1 sa trec pe Aptamil 2
Orice masa de orice o fi (fructe, supa, lapte e bine sa nu depaseasca 200ml, altfel se largeste stomacul si copilul va cere si mai mult si si mai mult si asa ajunge sa se umfle. A zis ca daca nu pare satul sa ma joc cu el etc ptr ca senzatia de satietate apare mai tarziu cam la 15 min dupa masa deci initial poate parea ca mai vrea dar in realitate nu mai are nevoie...
...cam atat, daca imi mai amintesc ceva va spun
LOREX cik nu e nimic care sa fie in mod expres contraindicata administrarea celor 2 vaccine (neaparat nici o intzepatura dup Infarix, daca i-l face i-l face inainte) dar daca Bobitza nu are schema de vaccinuri optionale ea ar recomanda fie sa asteptati intre 30 si 45 de zile de la Infarix si faceti BCG ori faceti Bgg acum si la vro 3 sapt dupa INFARIX ca nu e probl sa amani Infarix, ca daca ar fi avut copilu febra sau ceva oricum amanai vaccinul.
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
danyelana spune:
citat din mesajul lui xela_07 Off ce copii am eu , si mai devreme ma vaitam, nu ? Dorm de aproape 2 ore (am2 binenteles). Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010) |
Ce frumos
pozele mele
Charles Baudelaire
danyelana spune:
citat din mesajul lui miremia Danyelana este inutil sa zic ca m-am indragostit de locurile voastre. Uitandu-ma la pozele tale parca mi-as face curaj sa merg sa locuiesc undeva mai retras, in liniste si cu multa verdeata. De cand o am pe Mara parca Bucurestiul nu ma mai atrage atat de mult. LML pufilor de astazi!!! Sa cresteti mari si frumosi! _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 8 kg |
Merci Si noua ne place tare mult asa retrasi.Anul trecut vroiam sa ne facem o casa in Ro si orice teren vedeam nu-i placea sotului ca nu e retras si sunt vecini prea aproape. Intre timp am renuntat la ideea de casa 2 pt ca la cat mergem noi acolo nu se merita cheltuiala, si apoi ar fi o tinta usoara pt hoti. Cu banii aia mai bine mergem in vacante
pozele mele
Charles Baudelaire
Ruxita spune:
citat din mesajul lui alexutzzza Intors de la dr. avem 7,900 kg si 69 cm in sfarsit nu mai e patrat , oricum l-am vazut in ultima vreme ca a avut un hop si si-a dat drumu pe inaltine, acum o luna si 2 sapt acea numa 62. Am facut vaccin, plans la intzepat, tacut instant cand l-am luat in bratze si doarme si acuma. "trebuie" sa mancam carne... 80-100 g din portia de supa treb sa fie carne cik.... altfel se anemiaza mai ales la ritmul in care creste....ma rog...nu ma grabesc... Noile teorii cik spun ca e bine sa astepti cu branza pana dup 7 luni ceea ce ma avantajeaza ca nu stau sa fac branza prin Gr Tot noile teorii spun ca ar fi bine sa ii dau gluten dupa 6 luni ca daca il tin prea mult fara sa nu creez o sensibilitate exagerata...mi-a zis ca dupa 6 luni sa ii iau cereale, dar amestec de mai multe cereale fara fructe fara nimic (am intrat la farmacie si am vazut ceva de la Nestle cu 5 cereale). A zi ca stiu ei ce pun in cerealele alea ca-s conform ultimelor standarde, atata sa caut sa scrie pe ele peste 6 luni si sa fie cereale nu noapte buna , fructe, lapte nebunii si sa ii dau cu iaurt si astfel inlocum masa de dupa-amiaza. Dupa 6 luni oricand vreau eu si mi se termina proviziile de Aptamil 1 sa trec pe Aptamil 2 Orice masa de orice o fi (fructe, supa, lapte e bine sa nu depaseasca 200ml, altfel se largeste stomacul si copilul va cere si mai mult si si mai mult si asa ajunge sa se umfle. A zis ca daca nu pare satul sa ma joc cu el etc ptr ca senzatia de satietate apare mai tarziu cam la 15 min dupa masa deci initial poate parea ca mai vrea dar in realitate nu mai are nevoie... ...cam atat, daca imi mai amintesc ceva va spun LOREX cik nu e nimic care sa fie in mod expres contraindicata administrarea celor 2 vaccine (neaparat nici o intzepatura dup Infarix, daca i-l face i-l face inainte) dar daca Bobitza nu are schema de vaccinuri optionale ea ar recomanda fie sa asteptati intre 30 si 45 de zile de la Infarix si faceti BCG ori faceti Bgg acum si la vro 3 sapt dupa INFARIX ca nu e probl sa amani Infarix, ca daca ar fi avut copilu febra sau ceva oricum amanai vaccinul. de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
2 medici si 3 pareri? acum deja e ok glutenul si branzica dupa 7 luni? o sa pun acelasi intrebari pediatrei noastre si vad ce raspunsuri primesc.
puteam chiar testa medicii, facem o lista de intrebari si toate mamicile la intalnirile cu pediatrii le pun - apoi le postam aici pe forum (oare vom avea 2 pareri similare???)
AMR 8, aproape o dama bine!
Mama lui Caius cel Vesel (21.01.2010)