Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.101
Raspunsuri - Pagina 16
danyelana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui al3csa Danyelana m-am uitat si eu acum la pozele tale si am vazut ca ieri ati facut un an de la casatorie . FELICITARI!!! si la cat mai multi ani de Yannis Andrei (23.01.2010) DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!! PozePoze noiPovestea nasterii O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine" -Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay" "Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis Vot pentru un pisoi |
Multumim mult
pe Mini care doarme maxi
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
danyelana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexutzzza Intors de la dr. avem 7,900 kg si 69 cm in sfarsit nu mai e patrat , oricum l-am vazut in ultima vreme ca a avut un hop si si-a dat drumu pe inaltine, acum o luna si 2 sapt acea numa 62. Am facut vaccin, plans la intzepat, tacut instant cand l-am luat in bratze si doarme si acuma. "trebuie" sa mancam carne... 80-100 g din portia de supa treb sa fie carne cik.... altfel se anemiaza mai ales la ritmul in care creste....ma rog...nu ma grabesc... Noile teorii cik spun ca e bine sa astepti cu branza pana dup 7 luni ceea ce ma avantajeaza ca nu stau sa fac branza prin Gr Tot noile teorii spun ca ar fi bine sa ii dau gluten dupa 6 luni ca daca il tin prea mult fara sa nu creez o sensibilitate exagerata...mi-a zis ca dupa 6 luni sa ii iau cereale, dar amestec de mai multe cereale fara fructe fara nimic (am intrat la farmacie si am vazut ceva de la Nestle cu 5 cereale). A zi ca stiu ei ce pun in cerealele alea ca-s conform ultimelor standarde, atata sa caut sa scrie pe ele peste 6 luni si sa fie cereale nu noapte buna , fructe, lapte nebunii si sa ii dau cu iaurt si astfel inlocum masa de dupa-amiaza. Dupa 6 luni oricand vreau eu si mi se termina proviziile de Aptamil 1 sa trec pe Aptamil 2 Orice masa de orice o fi (fructe, supa, lapte e bine sa nu depaseasca 200ml, altfel se largeste stomacul si copilul va cere si mai mult si si mai mult si asa ajunge sa se umfle. A zis ca daca nu pare satul sa ma joc cu el etc ptr ca senzatia de satietate apare mai tarziu cam la 15 min dupa masa deci initial poate parea ca mai vrea dar in realitate nu mai are nevoie... ...cam atat, daca imi mai amintesc ceva va spun LOREX cik nu e nimic care sa fie in mod expres contraindicata administrarea celor 2 vaccine (neaparat nici o intzepatura dup Infarix, daca i-l face i-l face inainte) dar daca Bobitza nu are schema de vaccinuri optionale ea ar recomanda fie sa asteptati intre 30 si 45 de zile de la Infarix si faceti BCG ori faceti Bgg acum si la vro 3 sapt dupa INFARIX ca nu e probl sa amani Infarix, ca daca ar fi avut copilu febra sau ceva oricum amanai vaccinul. de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
Felicitari Ce frumos a crescut dar e normal la cat papa
Merci de sfaturile de la pediatru Doar cu cantitateade carne nu sunt de acord 80-100 gr? Mi se pare enorm. Eu peste tot pe unde am citit spun 15-20 gr (3-4 lingurite de cafea) si pedi de aici mi-a zis tot asa.
Acum nu stiu, dar asta e parerea mea
pozele mele
Charles Baudelaire
danyelana spune:
Vorbesc de zuza singura. Am umplut vreo trei pagini singura Asta din cauza ca fi-miu isi face siesta la mine in brate pe perna de alaptat si nu ma pot misca, altfel se trezeste
pozele mele
Charles Baudelaire
alexutzzza spune:
Danyelana normal!!!! nici eu nu-s de acord cu carnitza, eu stiu ca se da alternativ cu branzica si oul (2 zile branz, 2 ou, 2 carne) nu in fiecare zi si nu atata carne!!! Oricum pan la 6 luni nu ii dau carne. De la 6 luni o sa ii dau de 2 ori pe sapt si cum o sa fiu in Grecia si cum mi se pare mai mare daraua decat ocaua sa ii prepar lui 2 linguritze de carne cred ca pentru inceput o sa apelez la borcanase cu legume si carne si am citit de curiozitate azi in farmacie cantitatile si la 200g de portie au intre 8 si 12% carnitza numai
Ruxita perfect de acord cu tine! nici eu nu cred ca gasim 2 pareri la fel. De aia eu filtrez tot, adun toate parerile, adaug un procent destul de mare de logica,bun simtz si instinctul meu si apoi fac o medie
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
danyelana spune:
Noi azi am continuat cu piureul de morcovi in care am adaugat si cartof si ca de obicei ulei de masline. I-a placut tare mult si mi-a mancat am 125gr Cand ma opream ca sa-l mai sterg putin la gurita incepea sa tipe la mine, sa-i mai dau Tagea de lingurita sa-si bage singur in gura asa ca pana la urma i-am dat lui o lingurita si eu cu una
A fost taree frumos si a papat tot din castronel.
pozele mele
Charles Baudelaire
cristies spune:
Hello la amiaza. Nu stau mult ca ma duc sa fac o tentativa de musaca dietetica (cu dovlecei si vinete fierte la abur).
Asadar:
Am o restanta, Danyelana merci ca m-ai asigurat ca in lumea civilizata se gasesc mustelele ca ma cam panicasem. felicitari pentru a doua zi de diversificare incununata de succes!
Alexutzzza, pun o intrebare de debil mintal (asta dupa ce iti multumesc pentru reteta supei, pe care o s-o pun curand in aplicare - mai am de introdus cartoful si pastarnacul). Cam in cat timp dupa ce ai terminat alaptatul ti-au revenit sanii la marimea initiala? Ca eu nu pot purta decat sutiene cumparate dupa ce am nascut (care nu m-am gandit c-o sa le port atat si sunt de-a dreptul urate). Cum a fost la vaccin? Si o pentru tine!
Mamidepuiuti, hai m-ai distrat cu soacra. Parca si a ta era la so_acre?
Cris.mario, ma bucur ca esti mai bine si ca Alexandra papa.
Miremia, se anunta zile bune, super ca mai stai la mare.
Vazut si eu filmuletele cu Stefan si CAius vorbareti. .
Ruxita, tu intrebai ca se misca putin in cada? Mie mi se pare ca are prea putina apa (in filmulet). Eu umplu cada pana la preaplin si il las sa se desfasoare. Dar mai nou a inteles o chestie care il cam scoate din carti pentru cada, si anume daca sta de-a curmezisul se poate ridica cumva si poate sa loveasca peretele cazii cu capul . Taica-su a zis ca scoatem cadita pana invata sa se poarte.
Te-am intrebat de Monti ca spuneai de autodiversificare cu pufuleti... si in cartea mea nu sunt buni. In alta ordine de idei, autodiversificarea e ok cand obiceiurile parintilor sunt FOARTE sanatoase. Daca nu... cum zicea si Decenuela, copii devin oglina parintilor, doar ca mult prea devreme. Imi pare rau de cantarul tau.
Cris.d, inca n-am luat scaunul. Ca nu ajungem nicicum in zona aia. Dar cum peste vreo doua saptamani plecam ne va trebui si vom merge.
Mamidepuiuti, mersi ca m-ai luminat. Uitasem de higroscopie... cand zic eu ca ma prostesc...
Mandruta, pupam Cristinica mica sa se faca repede bine. Iar pe tati... cred ca ar trebui sa-l invatam sa bata cu pumnul in masa cand vine vorba de alergii si oamenii care nu-l inteleg si nu respecta faptul ca el trebuie sa tina regim.
Bea, multa sanatate sotului. Stai linistita, fa-i mancare buna si ai grija sa-si ia medicamentele ca se face bine sigur.
Al3csa, ce bine a dormit Mini! .
Am vazut-o si pe Irina Catalutzei. Ce dulce e in rochita...
Myky, ce mai faci tu? Mai poti?
Lorex, si tu esti nerabdatoare sa incepi diversificarea? Sau te-ai saturat de Menci si citesti etichetele din camara?
Ce mai vroiam sa zic?
Azi a mancat si o parte din legume, nu foarte multe dar a mancat.
Tre' sa ma duc sa iau pastarnac. Sunt cu capul... nici nu stiu sa-l deosebesc de patrunjel. Poate ma pacalesc babele alea...
Eu cu database-ul sunt de acord cu pozele, dar sunt antimedicatie. Nu se stie cum i se nazare cuiva speriat ca-i copilul bolnav sa mearga in loc de medic la farmacie si sa ia ceva ce i-ar putea face rau copilului. D-aia nu exista nici o carte cu toate bolile si toate tratamentele (cum dorea Oani), ca fiecare individ e diferit.
cristies spune:
Acum am vazut ca a scris Alexutzzza. Felicitari pentru crestere! Cine ti-a zis tie ca e patrat bre?
Ce fel de branzica dupa 7 luni?
satulica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
eu stiu de la 2 pediatri ca da! Caise, piersici, nectarine, mar, pere si cik si pepene galben, nu rosu! de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
multumesc, alexutzzza! cu nectarina am incercat 2 zile dar o doare burtica; e suparata vreo ora si ceva dupa ce papa; abia astept sa iasa pe piata mere si pere romanesti - asta pana se coc cele de la soacra ca apoi... vom avea din belsug
de "momentul 2 liniute", ce pot sa spun decat felicitari si succes!
alexutzzza spune:
Danyelana felicitari pentru micul printz civilizat care papa cu linguritza asa micutz! Noi supa inca o servim la biberon, tu cum faci piure? cred ca pasezi doar legumele cu putina zeama nu? ca eu pun destula zeama, cam 100ml zeama plus legumele si-mi ies cam 170 ml asa...
Cristies eu nu-s un exemplu la cap sani...i-am avut mai maricei dar fara sa schimb masura la sutien numai la inceputul sarcinii si la inceputul alaptarii. Eu te sfatuiesc sa-ti cumperi sutiene noi pentru orice eventualitate. Macar 1. La mine de ex inca au ramas un pic mai mari sanii dar cred ca si din cauza kg in plus adica daca le mai dau jos si pe alea 3 pan la mom 2 liniutze nu cred ca mai raman sanii...deci nu e legat numa de alaptare, e vb si de kg...Si sunt femei si femei, femei care dupa alaptare revin instant la forma initiala si femei care raman cu sanii pe viatza.... nu cred ca e nici o regula la cap asta. Si stai linistita nu e intrebare de debil mintal LOL!
Miremia nu cred ca e avantajos sa ne intalnim fara tine ca doar tu ai camera foto magica , numai in pozele alea suntem gazele . Eu plec pe 21 seara, deci exclus 21 dar pana atunci ne putem vedea . Daca zici tu ca e bun Zuma, atunci te cred ca doar are verisorul, nu? Mie mi-a "picat greu" pretzul si probabil de aia nu am o parere buna despre el
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
cristies spune:
Blue_flower, eu zic sa nu te mai ganesti asa departe. O sa fie bine, noi toti asa am crescut, bunicile ne faceau diversificarea si fara tabele si fara posibilitati, ca banane... doar daca te diversifica in ziua e Craciun primeai...
Alexutzzza, . Eu am sutiene pe marimea xxxl ca am prins niste reduceri la kiabi in iarna dar nu le mai suport...