Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (98)
Raspunsuri - Pagina 4
dastefa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris_mario
am incercat akm sa ma mulg si nu curge,nu m-am mai muls de aseara....ma dor si st umflati..nici nu pot apasa prea tare k dor cereale nu as vrea sa-i dau momentan Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000 www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze o printesa grabita... aici puteti vota o printesa varsta Alexandrei |
sau daca reusesti sa mulgi sa=i dai LM cu Lp poate o pacalesti asa
Mihaela -fericita mamica a doua printese Miruna Elena -18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006
miremia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cris_mario
nu am eu o engleza perfecta,cat de cat am inteles..akm st cu frunze de varza pe san si iti spun sincer k nu am mai dor,cel putin nu asa de tare cum ma dureau...era o durere insuportabila....de muls nu merge..incer dupa aceea,knd schimb frunzele de varza mersi din suflet Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000 www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze o printesa grabita... aici puteti vota o printesa varsta Alexandrei |
Ma bag si eu in seama.....sora mea cand l-a intarcat pe nepotelul cel mare la 1 an si 7 luni a reusit sa opreasca lactatia tot cu frunze de varza puse pe sani + sani stransi. Succes si imi pare rau ca nu mai vrea printesa laptic.
Votati delfita-pisicutza?
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 8 kg
cris_mario spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui dastefa
sau daca reusesti sa mulgi sa=i dai LM cu Lp poate o pacalesti asa Mihaela -fericita mamica a doua printese Miruna Elena -18.01.2010 si Daria-Stafania-16.11.2006 |
asa nu am incercat
orikm am luat pastiluta aceea,mai am una astazi....asta este,nu am ce sa mai fac
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
aici puteti vota o printesa
varsta Alexandrei
cris_mario spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui miremia
Ma bag si eu in seama.....sora mea cand l-a intarcat pe nepotelul cel mare la 1 an si 7 luni a reusit sa opreasca lactatia tot cu frunze de varza puse pe sani + sani stransi. Succes si imi pare rau ca nu mai vrea printesa laptic. Votati delfita-pisicutza? _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 8 kg |
cum poti sa spui k te bagi in seama?....
e bine primit orice sfat
am pus fr de varza..akm ma strang cu ceva
mersi frumos
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
aici puteti vota o printesa
varsta Alexandrei
cris.dogarel spune:
intru rapid sa apuc sa zic LA MULTI ANI,XELA!!!!
ma duc sa citesc acum, ca nu stiu ce e asha de "hot" de ati scris deja atat de aseara
sper ca Ivan e mai bine
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
simplicity spune:
Alicredo,daca ai nevoie de acel unguent sa ma anunti….(Acum unde esti in Irlanda sau Cluj ?stii ca si eu stau/stateam in Cluj ?)
Si acum din ale diversificarii...ce ni s-a spus la curs........
Va spun ce mi s-a parut mie mai important,nou
1.Diversificarea daca se incepe mai repede de 6 luni este recomandat ca pana la atingerea acestei varste sa nu se introduca mai mult de o masa,pt ca daca am avea 2 mese de alim solide atunci am renunta la una de lapte(ceea ce nu prea e bine inainte de 6 luni-bbele are nevoie de aportul adus de laptic,fie ca e lapte matern sau formula).Aici,in Uk, mamele incep in medie pe la 5 luni,sunt putine care incep la 4 luni(din cauza presiunii rudelor) sau la 6 luni.
2.In a doua etapa a diversificarii,pe la 7 luni si jumatate-8 luni sa i se ofere sansa copilului de a manca mai solid un pic,feliute de painica/mar/morcov etc........FINGER FOODS......pt ca mestecarea ar ajuta si la dezvoltarea vorbirii,a limbajului.
3.Laptele de vaca,ca si bautura se introduce dupa un an,inainte de aceasta varsta se poate folosi in prepararea mancarii,se poate da iaurt,branzica……..RECOMNDAT ESTE CA SA NU SE OFERE COPIILOR SUB 2 ANI(cel mai bine ar fi pana la 5 ani) PRODUSE LACTATE DIETETICE SAU REDUSE IN GRASIMI…….DECI DACA DAI SA BEA LAPTE DE VACA(dupa 1 an clar),ACESTA SA FIE CAT MAI GRAS(NU GEN 1,5 % GRASIMI)…motivul…….ajuta la dezvoltarea bebelusului,a creierului……..
4.Aici nu se incepe cu suc,ci direct piuree...........pt sete e suficient laptic sau apa........de sucuri nici nu s-a pomenit
5.La un an ar tre sa manance din mancarea noastra(fara sare,zahar,condimente)
6.Cand congelam(asa cum probabil toate stim) sa scriem data si ce aliment este,decongelarea sa nu se faca fortat(gen microunde)....se scoate cubul sau caserola si se lasa la decongelat,dupa care se incalzeste
7.FFF IMPORTANT...........daca copilul nu vrea sa nu-l fortam,sa nu ne stresam,suparam pt ca oricum el mananca si laptic,noi acum il obisunim cu alimentele,testam,pregatim pt urmatoarea etapa nu il indopam
Mai tarziu cand mai am timp va spun si ceva retete date de ei......
Noi am fost deja de 3 ori pana acum cu pufu la inot,se dovedeste a fi un succes,ieri a fost asa bucuroasa,dadea din maini,picioare,nu a plans....ba chiar a ras si parca era mandra cand se uita lumea la ea.........poze cu piscina nu putem pune ca nu ne lasa sa facem fotografii acolo(ceea ce ma supara ca vroiam sa trimitem si la parintii nostri)
Bea,sa treaca repede prb lui Ivan......il si pupam ca poate trece mai repede........aici in Uk pt raceala nu ne-a dat nimic(inclusiv pt desfundarea nasului sa merg cu ea in baie la aburi sau sa pun un steamer in camera unde sta),cand am avut prb cu buricutul ne-a dat antibiotic,dar numai pe baza de analize.........asta vis-a-vis de ce ti-a spus medicul ca inafara nu se da asa usor antibiotic
La multe lunite tuturor sarbatoritilor de azi.............sa le aduca multe bucurii mamicilor si tatilor
La multi ani Xela ! tot ce iti doresti sa se implineasca
P.S. daca am greseli rog iertare si indurare,dar asa m-am grabit sa scriu ca tre sa adorm fetita
Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)
Vesnic indragostita de voi doi!
cris.dogarel spune:
incep invers....
CRIS M, ce chin. nu-mi amintesc sa fi luat ceva la Ana, dar a fost treptat si tarziu, 9 luni. mulgi cu pompa sau manual? ma gandeam sa mulgi doar ff putin, sa detensionezi, k sa nu risti mastita. sper sa isi faca pastila efectul azi
a revenit cuscra MP de la rasfatz
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
oani_2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexutzzza Neatza si LML pufuletilor de azi! multumim de cinste! XELA, Alexa Musacaua: AnaG ei in Grecia o gatesc destul de uleioasa si cu mult sos tomat, poate de aia ti-a cazut asa greu, varianta scrisa de mine, cel putin mie imi iese "light", cu vinetele si cartofii scursi bine pe servetele de ulei. Am facut supica, i-am dat la biberon ca era prea lichida, nu s-a omorat cu ea, a mancat 100ml numa si si aia stropiti pe fatza mea si scuipati din cand in cand. I-am fiert vro 20-30 de min la foc mic o radacina de patrunjel, un morcov si un pastarnac apoi dat zeama cu morcov pasat. Cand am vazut cum mi-o scuipa i-am adaugat un pic de ulei de masline, parca a mancat mai cu placere dup asta. Mama si sotzul mi-au zis sa pun mai putina albitura data viitoare ca poate a iesit prea amara, azi incerc sa ii dau din nou din aceeasi supa de ieri ca mai am vro 300 de ml...mi-au iesit din 800 ml apa cam 3-400 de supa clara. Maine vreau sa pun morcov, dovlecel si juma de albitura (patrunjel sau pastarnac) si adaug spre sfarsitu fierberii niste ulei de masline, poate iese mai dulce. imi pare rau sa citesc de pufu bolnaviori Bea cred ca esti pierduta...nu stiu sa te ajut, o sa ma rog numa sa ii treaca repede lui Ivanel si sa nu-l supere prea tare Oani, multumim si de articole si de explicarii si de rabdare, insanatosire grabnica puiului cel mare, stiu sigur ca e pe maini bune Ruxita sa se faca bine Caius! Subscriu si io la ce a zis Cristies cu protectia copilului ptr micutii fugariti desculti pe zapada. Si io-s ptr calire si impotriva cocolosirii exagerate, dar nici chiar asa...Am zis ca o sa ma port cu fii-miu si o sa il tratez.menajez cu putin mai multa grija decat pe mine, nu exagerat de cocolosit/infofolit, dar nici exagerat de expus...Eu sunt adult si el e bebe deci daca io nu m-as simti bine alergand desculta pe zapada , cred ca el nici atat! una e calirea si alta e sa-l expui la degeraturi.. MP WB, ne-a fost dor de tine Abia astept sa intru sa vaz si io poze de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
ALEXUZZZA- pe mine una m-ai dat gata cu musacaua aia Nu mai e nevoie sa zic ca am salvat reteta, nu?
Imi place principiul tau de crestere al copilului! Exact asa cred si eu, dar n-as putea-o spune asa de bine. Nu expus excesiv, dar nici exagerat de cocolosit.
Si eu ii pun un pic de ulei de masline la sfarsitul prepararii supei si pt gust si pt calitatile uleiului. La varsta asata creierul este inca in dezvoltare si anumite tipuri de grasimi din uleiul de masline ajuta la dezvoltarea neuronala.
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
ioana_fota spune:
Cris M pt explicatii dar tot nu reusesc sa-mi dau seama unde anume veniti sunt eu mangaliota get beget dar nu prea stiu lumea asa bine ,in afara de biserica imi poti da alt indiciu?magazin ceva ?circa financiara?
Dastefa in caz ca te hotarasti si nu mai vi la capitala sa sti ca invitatia mea ramane valabila pt mirunica si pt tine.
de Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
Beatrice1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oani_2002 Bea, pup ivanelul mic Simti ganglionii ca doua bobite de mazare? Sau mai mari? Si inca o intrebare...petele au tendinta sa se aglomereze, sa se uneasca, sa formeze o pata mai mare din unirea unora mai mici? Sincer, sincer, si fara sa o iei 100%, ca-i de pe net si fara sa vad copilul, dar probabil ca diagnosticul medicului de familie, ala de rubeola e cel mai corect. Stau sa ma intreb daca o mai fi avut vre-un caz din sat... Oricum evitati femeile gravide, ca sunt singurele la care e super periculoasa rubeola Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
nu sunt mai mari ca bobitele de mazare
da au tendinta sa se uneasca
si pe fata e chiar rosu deja
o sa mai pun poze
sa vezi
da am citit si eu azi de fem gravide
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...