Pufuleti ian-feb 2010 (97)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Ruxita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristies Ruxita, editeaza mesajul ca nu cred ca e ok chiar daca e citat din ceva, sa folosesti fara bip. ![]() _ Povestea unei ![]() Cresc |
de ce? n-am pudori cand e vorba de literatura... dar, s-a editat singur in xxx
![](icon_smile_big.gif)
AMR 8, aproape o dama bine!
_
Un vot pentru un maimutzel va rog
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Beatrice1982/Beatrice1982.jpg)
Beatrice1982 spune:
nu tuseste si nici nu are muci
si eu am crezut ca e roaeola
am vazut pozele atunci dar..........................
ce pusca mea sa mai cred?
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...
Ruxita spune:
citat din mesajul lui Beatrice1982 nu tuseste si nici nu are muci si eu am crezut ca e roaeola am vazut pozele atunci dar.......................... ce pusca mea sa mai cred? Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas... ![]() |
oani zicea ca din moment ce apare eruptia gata nu mai face febra... si ca ar fi raul pe terminate. A mai facut febra dupa ce i-a aparut eruptia???
_
Ruxita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
Nu cu menta, numai cu scortisoara si nucsoara. Se face sosul ragu (ala de carne tocata): pui un deget de ulei de masline cu o ceapa medie rasa pe razatoare, cand se caleste ceapa adaugi carnea tocata (cam 500g gatim noi de obicei) o tii asa pe foc mare si o tot invarti pe toate partile in craticioara pana i se schimba culoarea. apoi lasi focul mic si adaugi o conserva (noi luam din alea Crio) de rosii taiate bucatele, o lingura de supa cu pasta de tomata, cam 3/4 din cutia de aluminiu de la rosiile decojite cu apa (io asa am masura ![]() un batz de scortisoara si 1/2 nucsoara rasa (eu am nucsoare intregi si rad direct din ele dar cantitatea e cam o lingurita de ceai rasa patrunjel tocat ulei (cam o cescutza mica de cafea) sare, piper, 2 (eu mai pun si 3, depinde ce gust are sosu tomat) linguri rase de zahar lasi minunile astea in craticioara la foc mic si acoperite cu capac sa bolboroseasca pana se inmoaie carnea (io nu ma pricep nu le am cu gustatul, le las cam 1 ora (45-50 de min din mom in care am bagat tot tot tot inauntru) more or less, vad cum scade apa, ma uit asa din ochi cum arata...sotzul gusta sa vada cand e gata. daca a scazut apa prea repede (periodic mai amesteci la chestia asta) mai adaugi dar putin cate putin Se taie vinete felii Cartofi felii Feliile de cartofi si vinete se prajesc in prealabil, se pun la stors pe servetele sa nu fie innecalate in ulei, mie una nu-mi plac asa uleioase. Cand e si carnea gata tot, eu fac sosu bechamel la mixer (am un praf din Gr pe care il amestec cu lapte), dar gasesti retete pe net de sos bechamel, dar secretul e sa adaugi spre final in el parmezan ras si 1/2 nucsoara rasa. Se pune in tava: felii cartofi , felii vinete, sosul de carne apoi iar vinete, cartofi, deasupra exact inainte de a turna sosu bechamel se rade cascaval peste cartofi, apoi pui bechamelu si dai la cuptor la foc mic (noi dam la foc de grill, ala care vine de sus) pana se rumeneste frumos bechamelu, apoi... Pofta mare! Ei ..de zici de menta, cred ca pun la carne menta in loc de patrunjel. ![]() ![]() AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
si noi amatori de musacale... pana acum am facut cu carne tocata, cartofi, ou fiert straturi, ou batut si smantana la fiecare strat - si tot asa am improvizat cu cartofi si branza (in loc de carne tocata)... o sa-i arat reteta sotului, asta e musaca greceasca?
_
cris.dogarel spune:
BEA, eu as mai merge la un dr, cu riscul de a te ametzi si mai rau. daca era doar rosu in gat sau rino-faringita, mie mi-a zis dr. (vreo 2) ca nu se da antibiotic. ma rog, unii dau, ca sa "previna" complicatzii la bronhii/plamani.insa mie imi pare ca Ivanelu' a avut o evolutzie de rub/jeola. febra, lipsa pofta mancare, diareea, eruptzie. e adevarat ca poate fi si alergie la antibiotic, dar ar fi aparut mai rapid, poate la a 2-a doza
. Poate intra Oani, Plateea, dar eu as intreba alt medic, chiar la telefon daca nu cumva are o boala a copilariei, sa opresti tratamentul. offf, sanatate multa
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si
Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
dulcineea_cj spune:
Buna seara !
Cati puiuti bolnaviori Insanatosire grabnica !!!!
Am intrat sa-i spunem norei Cristina :LA MULTE LUNITE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SA cresti mare,sanatoasa si sa le aduci parintilor numai bucurii!
LML tuturor pufilor sarbatoriti azi !
Ca de obicei v-am citit dar nu am timp de scris :(:(:(
Multu pt cartea lui Menci
AIa in care e Andri e o hintuta (jumper parca ii spune )Are limita de kg (nu stiu cate)Dar nu cred ca mai intra in ea nazdravanul E ca un ham Cand avea vreo 3 luni l-am pus in ea si a adormit acolo dupa 3 min de leganat
Eu si sotul nu mai puteam de ras Nu vroiam nici sa-l trezim Ca ii curgeau balute,asa bine dormea
faza de youtube Mama loca
mami de sumudica cu ochi albastri
(asa imi spune tati)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Beatrice1982/Beatrice1982.jpg)
Beatrice1982 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
oani zicea ca din moment ce apare eruptia gata nu mai face febra... si ca ar fi raul pe terminate. A mai facut febra dupa ce i-a aparut eruptia??? AMR 8, aproape o dama bine! _ Un vot pentru un maimutzel va rog |
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
![](rugaciune.gif)
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...
![](teiubesc.gif)
oani_2002 spune:
Am intrat pe fuga, vazut poze Ivanel
saracutul
Hai sa incercam sa-i dam de capat:
Bea, mai are febra? Cat a fost febra maxima? Cate zile? Nu-mi mai amintesc de cand ai zis de febra...starea gen e buna? sau are "toane" (nu-mi vine cuvantul) de copil bolnav?
Revin
Mami de Lucas (06.02.2010) +
André (30.01.2006)
Beatrice1982 spune:
citat din mesajul lui cris.dogarel BEA, eu as mai merge la un dr, cu riscul de a te ametzi si mai rau. daca era doar rosu in gat sau rino-faringita, mie mi-a zis dr. (vreo 2) ca nu se da antibiotic. ma rog, unii dau, ca sa "previna" complicatzii la bronhii/plamani ![]() ![]() ![]() Cris, mami de ![]() ![]() poze povestea noastra |
nu iii dau nimic in afara de hidrasec si humana aia HA ca sa revenim la normal cu burtica.................
si protectris
![](teiubesc.gif)
oani_2002 spune:
Eu vin de la medic, a al meu cel mare e cu otita
Deci...Bea, nu prea imi miroase virtual a roseola. Are multisoare pe fata, ceea ce nu-i caracteristic si-s un pic prea rosietice pt roseola.
RUBEOLA - zi-mi daca a inceput eruptia la fata si apoi s-a exins pe tot corpul si, mai ales, daca simti noduli (ganglioni) cand il mangai pe gat, pe laterale sau in spate (cum mama masii sa fac sa-l palpez eu, ca n-am experienta, da-s mai realista decat medicii aia 3, fiecare cu a lui si tot lasa mama nelamurita!). A tusit lejer, i-a curs nasucul?
revn
Mami de Lucas (06.02.2010) +
André (30.01.2006)