Pufuleti ian-feb 2010 (97)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

imi urla copiii, da te inteb si apoi raspund mai tarziu...
Diareea i-a aparut dupa antibiotic? E foarte posibil sa fie asa, ca amoxicilina da diaree si tulb digestive. Daca a avut numai febra, marisoara (cat?) si acum nu mai are nici febra, nici tuse poate fi roseola sau alergie la Amoxi (despre asta nu stiu nimic, fir-ar, dar ma documentez)

revin cu diagnosticul diferential la rujeola
sper ca nu-i mai dai AB acum

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Buna seara!

Ayanna, am o intrebare scurta, daca ma poti ajuta: trebuie sa plec din Bucuresti 3 zile si nu il pot lua pe Andrei cu mine. Am decis sa il las cu mama mea. Pe mama o cunoaste, o vede aproape zilnic, il mai scoate afara dimineata etc. Dar, nu i-a facut baita niciodata, nu a adormit seara cu ea niciodata.
In acest caz, daca dispar din poza aceste 3 zile riscul sa se considere abandonat este acelasi sau e un pic diminuat?

Multumesc anticipat!

Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)

AMR 3 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristies

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Buna ziua si de la noi

Si noi am pus poze cristies

M-au sunat ieri de la medicul de familie si m-au chemat maine sa-mi dea nu stie ce cupon pentru BCG. Sa mergem sa ni-l facem ca s-au deschis niste centre de vaccinare pt bebeii care nu il au facut . Mi-e groazaaaa de ce o sa fie acolo .. nici nu vreau sa ma gandesc!!

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
PozePoze noiPovestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Vot pentru un pisoi

E un serios Mini Ene! Parca citeste ziare.

De ce ti-e teama la vaccin?

_
Povestea unei .
Cresc

Mi--e teama de coada care o sa fie la vaccin

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
PozePoze noiPovestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Vot pentru un pisoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Buna seara si de la noi!

Oani cat esti de draguta!!! Sanatate multa puiului cel mare!

Bea sper sa identifici pb lui Ivanel si sa se vindece cat mai repede.

LML pufilor de astazi! Sa cresteti mari si frumosi!

Isi aduce aminte cineva numele leucoplastului minune despre care vb catalutza? Ms anticipat!

Votati delfita-pisicutza?

_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)

AMR 8 kg

Mergi la inceput

RUJEOLA - e cea mai grava dintre ele. Eruptia apare tot asa la cap si se extinde pe gat, trunchi, extremitati, cam in 3 zile. Exista niste pete in gurita care sunt caracteristice si "pun diagnosticul", dar sunt tranzitorii si greu de vazut si nu te mai inebunesc cu ele. Trebuie sa existe tuse sau conjunctivita sau sa-i fi curs nasul...Febra obisnuieste sa continue dupa aparitia eruptiei... Cand dispar petele, dupa 3-4 zile, lasa o decuamare si pete maronii pe piele.
Ma indoiesc serios ca-i rujeola

Mergi la inceput

Bea, chiar trebuie sa merg, ca ma omoara al meu sot ca-i urla piciul...Nu te ingrijora! Nu-i mai da AB! Eu cred ca-i roseola infantum (am mai scris eu despre ea zilele trecute) sau alergie la Amoxi, dar vedem dupa evolutie. Oricum ar fi, boala de baza parea virala, deci AB nu facea nimic, doar "prevenea". M-am uitat si pe google images si am mai vazut si eruptii asa mai rosieteice, ca a lui Ivan, in roseola. Trateaza burtica si stai calma.
Ivanelul si mami stresata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

ma mai bag si eu in seama ca daca tot m-am intors din concediu ....

oani - esti f dragutza ca o ajuti pe bea. se vede ca iti place ceea ce faci. multe ptr tine, ce norocoase suntem ca te avem printre noi.

bea - multa sanatate lui Ivan. bfata maxima sa ii dati de cap si sa treaca repede. imi dau seama ca prin ce treci.

ratusca - , nu sunt eu ayana dar cum ziceam ma bag si eu in seama ... parerea mea este ca daca ii explici ca trebuie sa pleci, ca vii peste trei zile, ca o sa-ti lipseasca si alte alea o sa vezi ca nu vor fi probleme. eu i-am desenat lui Andreea pe o hartie niste buline cu cate zile lisesc si ii puneam pe bunici sa-i vorbeasca si sa-i taie in fiecare dimineata din ele. s-au uitat cam ciudat la mine ca ce explicatii dau eu la copil de 7 luni dar again eu sunt convinsa ca a inteles tot. succes, vei vedea ca o sa fie bine.

alexutza - merci mult ptr reteta. se poate a fi incurcat eu menta cu nucsoara. mie mi s-a parut menta, dar eu stiu... fac dupa reteta ta si revin cu impresii. multu'.
ruxita - si noi facem musaca, dar asta greceasca e din seria mananci si plangi. nu are nici o legatura cu a noastra. merita sa incerce sotul. nu stiu acum cu monti asta al vostru cum se impaca, dar ...

Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

oani, un brat de si o intrebare... diagnosticul nostru a fost (ultimul) de raluri la plamani dupa o rinofaringita (bronsiolita)... suntem a 3-a zi de tratament si inca nu i-a trecut harcaiala din piept... vineri mergem la control si atunci il mai asculta doctorita sa vada ce facem continuam sau nu tratamentul cu AB, dar ma intreb daca nu cumva trebuia sa se amelioreze starea... n-a mai facut febra, a tusit putin... singura chestie deranjanta sunt mucii din gat care de ex. seara (dupa aerosolii cu adrenalina si flixotide) respira greu din cauza mucilor localizati in gat (nu in nas)... i-as face niste inhalatii din plante, niste comprese cu cartofi, otet, varza cu miere, ridiche neagra (din astea babesti), dar nu stiu ce efect e de urmarit - inia o pauzarea mucilor (fluidificarea mucozitatilor?), si nu stiu ce plante sa folosesc (cimbru e recomandat)... toate astea le foloseam la ela, dar Caius am impresia e prea mic ... i-as face un pic mai mare de macar 2 ani... mai e cineva pe aici cu remedii babesti sa am cu cine ma "sfatui"?

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Buna seara si de la noi!

Oani cat esti de draguta!!! Sanatate multa puiului cel mare!

Bea sper sa identifici pb lui Ivanel si sa se vindece cat mai repede.

LML pufilor de astazi! Sa cresteti mari si frumosi!

Isi aduce aminte cineva numele leucoplastului minune despre care vb catalutza? Ms anticipat!

Votati delfita-pisicutza?

_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)

AMR 8 kg

Multumesc
Puiul meu e bine si n-are nevoie de AB, doar de ceva picaturi in urche.

Am googalit un pic si am dat de leucoplast::
Leucoplast transparent de la Catena marca Gotha plast.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica

Buna seara!

Ayanna, am o intrebare scurta, daca ma poti ajuta: trebuie sa plec din Bucuresti 3 zile si nu il pot lua pe Andrei cu mine. Am decis sa il las cu mama mea. Pe mama o cunoaste, o vede aproape zilnic, il mai scoate afara dimineata etc. Dar, nu i-a facut baita niciodata, nu a adormit seara cu ea niciodata.
In acest caz, daca dispar din poza aceste 3 zile riscul sa se considere abandonat este acelasi sau e un pic diminuat?

Multumesc anticipat!

Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)

AMR 3 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!

Buna seara...
...am zambit prima oara cand ti-am citit intrebarea...sa stii ca nu pot sa-ti dau un raspuns universal-valabil.
Tine foarte mult de copil, de modul cum relationeaza cu mama, de cat de dependent este de prezenta ei... bineinteles ca o sa fie un pic greu pentru el avand in vedere ca intervine o schimbare destul de mare in rutina lui zilnica, dar de aici pana la sentimentul de abandon mai e mult. Mai ales ca tu il lasi cu bunica care spui ca petrece destul de mult timp cu el.
Important e sa incerce in lipsa ta sa respecte cat de cat acelasi program cu care il obisnuisei tu, pentru a nu crea un stres in plus pentru el.
Probabil ca o sa fie momente in care o sa fie mai agitat, o sa te caute, o sa-ti simta lipsa...mama ta trebuie sa ramana calma, sa vorbeasca tot timpul cu el cu voce blanda, sa incerce sa-i atraga atentia cu jucarii, cantecele etc...In mod normal, la varsta asta, ei inca nu au finalizate sentimentele astea de atasament, apartenenta...atata vreme cat le sunt satisfacute nevoile sunt multumiti. Abia de pe la 8 luni incolo incep sa perceapa prezenta mamei ca fiind indispensabila si pot aparea probleme in ceea ce priveste atasamentul si eventualele anxietati legate de absenta mamei in corelatie cu sentimentul de abandon.
Acuma na...depinde foarte mult cat de dependent e de tine in momentul asta. Daca a mai adormit fara tine, daca ii dai tzitzi (ca sincer nu mai stiu, chiar daca ai mai spus), daca a mai papat cu altcineva, cum reactioneaza cand sta cu altcineva...nu toti copii sunt la fel si nu exista retete care sa se potriveasca la toti.
De exemplu...eu pe fii-mea nu as putea-o lasa, cred ca ar plange pana ar lesina si cu siguranta ar suferi si o anxietate puternica vis-a-vis de absenta mea...a mea nu adoarme fara tzitzi indiferent cat de obosita ar fi, daca sta cineva cu ea, e cu ochii permanent dupa mine, daca dispar din raza ei vizuala urlaaaaa si nu se calmeaza pana nu apar... asta pentru ca numai eu am stat cu ea, chiar daca il stie si pe sotu si pe maica-mea si mai sta si cu ei si se bucura si se joaca. in final are neaparat nevoie de mine. Nu stiu...vezi? E complicat...depinde de copil. O sa-i fie un pic mai greu probabil, dar in nici un caz nu te gandi ca o sa se simta abandonat...
Ti-a zis bine Xela...vorbeste-i, explica-i ca o sa lipsesti o perioada si ca o sa te intorci si ca il lasi in siguranta cu bunica care il iubeste etc...poti sa lasi si o foto cu tine sa i-o arate mama ta si sa-i spuna ca uite mami te iubeste si se gandeste la tine si peste trei zile vine inapoi...
Mie mi se pare destul de mult trei zile totusi, dar ti-am zis...acum sunt si subiectiva, pentru ca in cazul meu e practic imposibila o asemenea alternativa...dar daca in cazul tau este neaparat sa pleci si nu-l poti lua cu tine asta e. Mama ta trebuie sa fie acolo pentru el si sa-i ofere siguranta...
Tu cand ar trebui sa pleci?...nu ai avea timp sa-l obisnuiesti un pic mai mult cu prezenta mamei? Adica sa vina si sa stati o perioada amandoua cu el, apoi tu sa pleci pentru perioade scurte si sa-l lasi cu mama ta sa-l adoarma sau sa-i dea papica sau pur si simplu sa petreaca timpul cu el si apoi sa apari si tu sa-i confirmi in felul asta ca, chiar daca a stat cu bunica, tu te-ai intors...ca sa nu fie plecarea ta prea brusca, ca totusi 3 zile e destul de mult si implica toata rutina lui...de seara la adormire, de pe parcursul noptii in caz ca se mai trezea si tu erai acolo sa-l linistesti, de pe parcursul zilei in general...Pregatirea asta a plecarii tale cred ca ar fi cea mai recomandata...

Daria

Mergi la inceput