vaccinul la bebii
Raspunsuri - Pagina 3
OanaRusu spune:
si eu recomand schimbarea laptelui praf.
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Adriana mica spune:
Stanucel, noi i-am dat laptele praf diluat pana la varsta de 3 luni (tot din cauza constipatiei). A luat in greutate ca la carte. Apoi, pe la 3 luni a inceput sa il refuze daca nu il faceam suficient de concentrat (cum scrie pe cutie). Problema cu cosntipatia a inceput sa se rezolve cand am inceput diversificarea (dupa 5 luni) - am agreat cu pediatra sa includem cartoful inca din prima supica de legume.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
danyalo spune:
Cine a facut la bebei vaccinul varilix de curand ?Dr. de familie mi-a spus ca se gaseste mai greu( am dat si eu cautare cu google in lanturile de farmacii si nu prea i-l au in stoc) .Vreun pont unde l-am putea gasi in Buc. sau poate in farmaciile din orasele mai maricele( Ploiesti, Pitesti...). La ce varsta al copilului se face?
Noi am facut asa( le spun doar pe ultimele): Pentaxim la 12 luni si ROR la 13 luni. Dr. de fam. ne-a zis sa facem acest varilix la 15 luni .Nu sunt oare prea apropiate?Multumesc f. mult.
Dany Stefan-Ioan( 2.06.2010)
Ralukutzza spune:
Noi am facut ROR tot la 13 luni insa noua ne-a recomandat pediatrul Varilix-ul la vartsa de 2 ani, dar am colege care l-au facut bebeilor si la 15 luni si la 18 luni.
carmickey spune:
corinadani...da respect intocmai instructiunile cutiei lapte praf....mancam la 3 ore in jur de 120-150 ml....pentru colici ii dau espumisan,sab simplex,infacol,bauchlein-salbe babynos o crema cu care o ung pe burtica,cu acesta crema se pare ca se mai linisteste...restul nu mai au efect...si mai bea ceai chimen si anason indulcit cu baby drink...morcov nu i-am mai dat de 3 zile si nu ii mai dau...
laptele praf nu imi vine sa il schimb inca pentru ca ii merge bine,a luat in greutate ok... dar mai vedem...???
carmickey spune:
corinadani...
acest lapte humana il dau in locul lui nan???
adica sa schimb laptele? il pot amesteca cu nan???
mersi frumos
sdcristian spune:
stanucel
ca sa schimbi laptele prima data inlocuiesti o masura
apoi a doua zi 2 masuri, apoi 3, treptat pana il inlocuiesti total. altfel risti sa nu accepte gustul nou
adica la 150 ml de apa pui 4 nan 1 laptele nou
din ce am testat noi bebele cel mai bine a acceptat aptamil, cu care nu am avut constipatii, e bun la gust, a crescut foarte frumos si uniform, fara salturi sau pauze
florinam spune:
Buna!
Stanucel, de unde ai luat crema? Eu am doar o mostra primita la targul Baby-Expo si am descoperit ca o linisteste.As vrea sa mai cumpar si nu stiu de unde.
Merci,
Florina
Fomalhauti spune:
1.Mai multe mamici din alte tari au scris ca merg cu copiii nevaccinati BCG in aglomeratie. Din cate stiu eu in multe tari din Europa s-a renuntat la vaccinarea BCG dar nu fiindca vaccinul are ceva ci fiindca in tarile respective nu prea mai exista tuberculoza. La noi exista "masiv" si ar fi bine sa ne adaptam acestei situatii.
Alt aspect: din cate stiu eu vaccinul BCG nu este intramuscular. Este....o zgarietura. Serios.
Si se poate face si dupa 6 luni dar cu testare prealabila (eu parca am auzit de 9 luni).
2. Se discuta cu mare pasiune despre diversificare si sucuri. Pe mine una ma amuza discutiile astea. Am mai scris si cred ca voi mai scrie...Fiul meu cel mare are 19 ani. Acum 19 ani diversificarea se incepea la 3 luni. Imi amintesc ca spunea pediatrul: unii au inceput sa o amane spre 4 luni. Dar "sucurile de fructe nu sunt considerate diversificare" - asa era acum 19 ani. Asa ca sucul de fructe se dadea ....de la 2 luni. Ce suc? De portocale. Da, cel care este acum "hulit" ca e acid si never-never pana la un an...Stiuuuuu, o sa spuneti ca au trecut 20 de ani de atunci si "ne-am desteptat", ca acum 20 de ani "eram in pestera". Eu una cred ca peste 20 de ani se vor schimba lucrurile...la fel de mult. Nu stiu exact in ce sens, poate vom diversifica la 2 ani (eu am auzit recent de alaptat pana la 5 ani) sau poate vom incepe...la nastere. Stiu ca acum nu ma credeti, discutam peste 20 de ani (nu trec atat de incet cum credeti). Dar sincer, nu cred ca este cazul sa folositi expresii gen "iti nenorocesti copilul"...
A, sa nu uit: acum 19 ani sughitul bebelusului se trata cu o picatura de suc de lamaie. De la nastere. Al meu a supravietuit si nici nu imi arata a fi "nenorocit".