vaccinul la bebii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

staucel, riscul in aglomeratie este mai mare decat altfel ca bebe sa ia un virus, o bacterie sau chiar una din bolile impotriva carora nu e vaccinata. E o probabilitate statistica... Dar daca tu tii pe bebe in brate, nu pune nimeni mana/tuseste/etc pe el/ea si tu te dezinfectezi/speli pe maini bine inainte sa ii atingi gura/ochii/nasul/zona intima/etc nu are cum sa ia nimic.

Acum cu sucul... NU ii mai da absolut nimic!!! O alaptezi? Daca da, atunci cel mai probabil nu e constipata, multi bebei alaptati, dupa primele saptamani nu mai fac zilnic, uneori trec si 10 zile intre kk si tot unul moale si frumos produc, nici vorba de constipatie. Daca ii dai lapte praf mai bine umbla un pic cu un supozitor cu glicerina sau cu termomentrul felxibil decat sa mai continui s-o chinui cu sucul. Nu ai zis detalii oricum NU ii mai da absolut nimic pana la 6 luni. Nu ma lansez aici in detalii, dar chiar si dupa 6 luni sucul e de evitat, iar atunci cand se da se lungeste cu apa in proportie de 1 suc x 2 apa. Cu cat incepi mai tarziu cu sucul cu atat mai bine, sunt atatea alte chestii mult mai bune si mai sanatoase, ca de exemplu: fructe, apa. E asa mic(a) si are sistemul digestiv crudutz, nu te juca cu el, asculta doctorii si studiile (nu vraciul la care ai fost).

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

mqqm...ii dau lapte praf nan 1....

am pus supozitor cu glicerina zilnic la aceasi ora si face....dar imi este teama ca se va obisnui asa...iar cu termometrul nu face deloc...
am sa opresc sucul si sa vad cum rezolv cu constipatia...bea zilnic ceai de musetel,chimen si anason..i-am dat si baby drink...daca poti sa ma ajuti cu un sfat cum sa rezolvam constipatia...:(

atunci cand este constipata plange si nu poate manca..refuza laptele...

Ralukutzza...iti multumesc oricum...o zi buna
ciao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

stanucel, asa cum au zis si fetele, nu-i mai da suc sau altceva, macar pana la 4,5-5 luni, cand se poate incepe diversificarea, deoarece bb este hranit cu lapte praf, nu alaptat.

poti incerca impotriva constipatiei humana milchzucker, este lactoza naturala, nu da efecte secundare, mamicile care l-au folosit pentru bb-lusii lor au fost multumite; este destul de scumpa o cutie, insa iti ajunge mult timp...

nu-i mai da baby-drink, este indulcit si nu-i face bine deloc lui bb, devine dependent de gustul dulce si iti poate refuza orice aliment nou atunci cand vei incepe diversificarea; chiar daca ii dai ceai, sa nu-l indulcesti cu nimic !

respecti intocmai instructiunile de preparare a laptelui, referitor la numarul de masuri RASE/cantitatea de apa corespunzatoare? ce fel de apa folosesti ? ii dai ceva impotriva colicilor ? daca da, ce anume ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

cred ca ti-am mai spus, si copilul meu a fost constipat total pana i-am dat nan

cand am schimbat laptele praf totul s-a reglat de la sine

Mergi la inceput

tot eu, cu o completare

acel vaccin (BCG) este impotriva tuberculozei

gandeste-te foarte serios la faptul ca tara noastra ocupa un loc fruntas in clasamentele privind numarul de bolnavi de TBC; asadar, riscul ca bb nevaccinat sa intre in contact cu germenii respectivi este destul de mare, nu ai de unde sa stii ca persoana care tuseste in apropierea ta este sanatoasa sau are TBC...

eu, daca as fi in locul tau, nu as expune copilul nevaccinat in marile aglomeratii din magazine; roaga pe cineva sa-ti cumpere cele necesare sau trimite-l pe tati la magazin, daca nu ai cu cine sa lasi bb...

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

uite aici stire de ultima ora,
http://www.evz.ro/detalii/stiri/vaccinarea-bcg-poate-reincepe-din-5-iulie-899408.html

deci nu trebuie sa mai astepti mult pana o poti vaccina pe micuta, asta in caz ca vrei bineteles.

Mergi la inceput

scuza-ma acum am vazut ca de fapt stiai ca incepe vaccinarea.Intrebarea acum e de ce trebuie sa astepti o luna pana la urmatoarea vaccinare?

Mergi la inceput

dupa vaccinul de la 2 luni este interzis orice tratament injectabil intramuscular, timp de 1 luna de la administrarea acestuia !
orice eventual tratament injectabil se face intravenos, pe branula.

Mergi la inceput

am inteles, multumesc pentru explicatie .E vorba cumva de antipolio, ca atunci e explicabil.Am cam uitat schema, de ...varsta maica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

stanucel, eu alaptez acum inca. Asa ca experienta mea cu LP e cam veche, imi amintesc numai cum ceilalti 2 copii au fost constipati rau dupa ce i-am trecut pe lapte praf o perioada, dupa care si-au revenit singuri. De obicei fierul e cel care constipa. Incearca un lapte praf care are mai putin fier sau o forma mai usor tolerata. Altfel nu stiu cum sa te ajut, uite sunt fete care stiu mai multe despre LP. Cred ca nici ceaiul nu e o idee buna, umple burtica fara nici o contributie si impiedica absorbtia fierului. As incerca sa-i schimb cu alt lapte praf, poate lucreaza mai bine cu stomacelul, sa-i dau mese mai mici si mai dese si poate sa-i dau un pic de apa o zi sau doua sa vad daca nu o ajuta.

Scuze de off-topic si succes.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput