vaccinul la bebii
Raspunsuri - Pagina 4
CriPOD spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti 2. Se discuta cu mare pasiune despre diversificare si sucuri. Pe mine una ma amuza discutiile astea. Am mai scris si cred ca voi mai scrie...Fiul meu cel mare are 19 ani. Acum 19 ani diversificarea se incepea la 3 luni. Imi amintesc ca spunea pediatrul: unii au inceput sa o amane spre 4 luni. Dar "sucurile de fructe nu sunt considerate diversificare" - asa era acum 19 ani. Asa ca sucul de fructe se dadea ....de la 2 luni. Ce suc? De portocale. Da, cel care este acum "hulit" ca e acid si never-never pana la un an...Stiuuuuu, o sa spuneti ca au trecut 20 de ani de atunci si "ne-am desteptat", ca acum 20 de ani "eram in pestera". Eu una cred ca peste 20 de ani se vor schimba lucrurile...la fel de mult. Nu stiu exact in ce sens, poate vom diversifica la 2 ani (eu am auzit recent de alaptat pana la 5 ani) sau poate vom incepe...la nastere. Stiu ca acum nu ma credeti, discutam peste 20 de ani (nu trec atat de incet cum credeti). Dar sincer, nu cred ca este cazul sa folositi expresii gen "iti nenorocesti copilul"... A, sa nu uit: acum 19 ani sughitul bebelusului se trata cu o picatura de suc de lamaie. De la nastere. Al meu a supravietuit si nici nu imi arata a fi "nenorocit". |
Fomalhauti, ma bucur ca te amuzi, nici al meu cel de 19 ani nu are a 3-a mana ca urmare a diversificarii la 2 luni si a kile de suc si ceai, de acord, dar te intreb pe tine: i-ar fi fost mai bine altfel? Daca nu stii, atunci hai sa ne luam dupa recomandarile curente ale OMS si unicef, poate stiu ei mai bine, eh? Ca la nivelul asta deja sunt chestii mult mai subtile decat ca arata un adolescent bine la 19 ani daca a baut suc de lamaie in bebelusenie.
Makes sense ca 6 luni e devreme daca ma intrebi pe mine. Dar cum recomandarea spune ca nu se scot mese de lapte pana la 1 an, iar solidele sunt complementare, banuiesc ca am dreptate.
Oh, si stii ce 2 alimente mi-a interzis pediatrul la vizita de 1 an? Pun pariu ca nu: sucurile si alunele, orice altceva poate manca. Si nu-i dau si nici nu l-am dus pe al de 19 ani sa-i arat ca-i ok si ca exagereaza...
Nu e exemplul cel mai bun de a para un user care dramatizeaza, parerea mea. Ignore e mai sanatos.
pepit
carmickey spune:
Buna!
Stanucel, de unde ai luat crema? Eu am doar o mostra primita la targul Baby-Expo si am descoperit ca o linisteste.As vrea sa mai cumpar si nu stiu de unde.
Merci,
Florina
buna Florina,crema o am de la cineva care este distribuitor la farmacii....daca doresti pot sa iti aduc,in conditiile in care esti din Bucuresti....(dar daca ai fost la targ sper ca esti din Bucuresti) :)) asa este face foarte bine si la fetita mea...
florinam spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stanucel Buna! Stanucel, de unde ai luat crema? Eu am doar o mostra primita la targul Baby-Expo si am descoperit ca o linisteste.As vrea sa mai cumpar si nu stiu de unde. Merci, Florina buna Florina,crema o am de la cineva care este distribuitor la farmacii....daca doresti pot sa iti aduc,in conditiile in care esti din Bucuresti....(dar daca ai fost la targ sper ca esti din Bucuresti) :)) asa este face foarte bine si la fetita mea... |
da, sunt din Bucuresti :d
As vrea vreo 2 tuburi, ori sa mi le aduca persoana pe care o cunosti tu, ori sa-mi spui in ce farmacii le distribuie si le cumpar de acolo.
Merci,
Florina
ali spune:
Stanucel, si noi am avut probleme cu constipatia atat timp cat Andrei manca lapte NAN. Am trecut pe Aptamil( la sfatul medicului) si i-a mers foarte bine.
In privinta diversificarii eu am respectat regulile noi.Unele explicatii care se dadeau erau foarte logice.Si intr-adevar sucurile de legume si fructe nu mai sunt considerate ca fiind primele alimente care se introduc in alimentatia copiilor. Eu am inceput cu supa de legume si legume fierte paserate.
Din pacate la noi doctorii pediatri se contrazic unii pe altii.Citesti ceva intr-o carte si altceva in alta carte. Eu am ascultat alte mame am citit pe net si in carti si am adaptat dupa puiul meu.
Succes.
ali
Mama fericita de Andrei