Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (18)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui tierry

Fetelor, dar care e treaba cu incompatibilitatea grupelor de sange? Eu am 01 si cred ca sotul A..B.. nu stie sigur, oricum in nici un caz tot 01. Doctorita nu mi-a zis nimic de asa ceva, nu m-a trimis la nici un fel de analize... Trebuie sa ma agit singurica?

nici nu stiu ce sa zic... unii medici recomanda analizele astea, altii nu. Mai bine intrebi dr direct daca tb sau nu sa faci. Decat sa te iei dupa ce citesti pe net si apoi sa te stresezi singura (ca mine). Dr-ita mea e plecat din tara, se intoarce in cateva zile si atunci ma lamuresc si eu cu ea. Dar pana atunci...ma stresez pe aici singurica

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian - 29.12.2008 si acum 6+

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Nu te mai stresa. Eu ce sa zic k in cazul meu ar fi ambele compatibilitati. eu am rh negativ grup O1 si prietenul meu B3 si presupun rh pozitiv(nu a fost sa-l faca inca).
Eu una nu m-am stresat pt k e prima sarcina si in cazul asta riscuril sunt f mici ca sangele mamei sa intre in contact cu al copilului.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

aoleooo..m-ati ametit
exista si inc. grupelor sangvine ? si asta e prob ?? eu nu auzisem de asta
eu am A2 si sotu 01
stati mai fetele linistite..va zice dr cand e o prob sau nu, va faceti singure sange rau

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Asa spun unii medici. In cazul in care mama are O1 zi tatal oricare alt grup ar fi incompatibilitate. Pe mine medicul nu m-a intrebat de grupul sangvin al prietenului meu ci doar de rh. Asa k nu ma stresez.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Uff.. pai si eu am mai citit acum pe net si chiar am ametit complet

Din ce-am vazut, intr-adevar ar fi probleme la mama cu RH negativ.. al meu e pozitiv, al sotului habar n-am. A, si grupa de sange cica are A2. Ma gandesc ca daca nu mi-a zis medicul nimic de astfel de analize...poate n-or fi asa importante, nici macar nu mi-a zis sa isi faca sotul RH-ul si grupa de sange. Poate ne stresam noi de aiurea... oricum problema cea mai uzuala care ar putea sa apara ar fi cica un icter mai pronuntat la bebe...

Mada, poate ne luminezi si pe noi, daca ajungi mai repede la medic, eu ma duc de abia peste 1 luna si n-as suna-o pentru o prostie citita pe net, daca nu mi-a zis nimic..

Shines, la tine cum a fost? Ca vad ca sunt diferite grupele de sange? Ai avut ceva probleme la primul copil?

Mergi la inceput

nu tierry..absolut nici una..ne-am facut rh-ul atunci , amandoi pozitiv..da de grupa de sange nici nu a intrebat nimeni
iceterul apare la multi bebelusi..nu stiu daca si asta are vreo legatura
Icterul fiziologic este adesea intr-o forma usoara si nedaunatoare si nu cere nici un fel de tratament..asta am citit eu si asta stiam

13+

Mergi la inceput

Icterul este destul de obisnuit la copii. Circa 25-50% dintre nou-nascutii normali dau semne de icter, in timp ce un procent mai mare de copii nascuti subponderali si prematur prezinta aceste simptome. De asemenea, sansele ca nou-nascutul sa aiba icter sunt usor sporite daca mama a facut o anestezie epidurala sau a luat Pitocin pentru declansarea sau accelerarea travaliului.

Trasatura caracteristica a icterului, ingalbenirea pielii si a albului ochilor, este cauzata de excesul de bilirubina din sange. Bilirubina este un produs secundar firesc al distrugerii globulelor rosii "uzate" sau moarte; nou-nascutii tind sa produca o mare cantitate de bilirubina, deoarece au, in primele saptamani de viata, un numar prea mare de globule rosii (un copil are nevoie de mult mai multe globule rosii in perioada intrauterina decat dupa nastere). In mod normal, aceasta bilirubina este metabolizata de ficat si, mai departe, cu ajutorul enzimelor bacteriene, in intestin, unde este distrusa ca sa poata fi eliminata prin fecale. Dar adesea ficatul copilului este prea imatur, iar enzimele lui intestinale sunt inca inactive pentru a putea procesa bilirubina suficient de repede, asa ca, intre a doua si a cincea zi de viata a copilului, bilirubina ramane in sange, producand ceea ce se numeste icterul "fiziologic".

Icterul fiziologic este adesea intr-o forma usoara si nedaunatoare si nu cere nici un fel de tratament. Aglomerarea de bilirubina atinge cantitatea maxima de obicei in aproximativ a treia zi de viata, apoi incepe sa dispara de la sine. Daca nu dispare ci ia o forma grava, aglomerarea de bilirubina poate duce la afectiuni ale creierului si ale tesutului nervos. In plus, icterul fiziologic este greu de deosebit de icterul "patologic", o boala destul de rara care poate fi generata de o infectie, o boala, o disfunctie interna sau de incompatibilitatea dintre sangele mamei si cel al copilului. Daca este lasat netratat, icterul patologic poate duce si el la afectiuni ale creierului.

aici zice de inc sangelui mamei cu al copilului..de tata nu pomeneste nimeni

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns de_ea spune:

buna.vreau sa ma alatur si eu cu o burtica de 7s .UM 9.05.2010 , DPN 13.02.2011.

[gravi7+]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Sa va povestesc cum a fost la mine cu incompatibilitatea asta. La mine la serv cand am anuntat ca sunt gravida a trebuit sa merg, obligatoriu, la un anumit medic ginecolog ca sa ma ia in evidenta (unitate militara...reguli stupide!). Medic despre care nu stiam nimic bun, ba chiar am avut acum cativa ani o experienta neplacuta, dar deh, vorba aia: daca trebuie, cu placere. Tanti asta si-a bagat nasul in analizele mele, a aberat ceva neinteligibil despre bitest, dupa care mi-a spus sa fac analize de sange anti-B, pt k eu si sotul am avea incompatibilitate de grupe sanguine (eu am A2, el are B3). Apoi imi da o reteta (gratuita, macar atata lucru...) pt utrogestan pe care imi scrie "iminenta de avort" (in conditiile in care, slava Domnului, nici nu s-a pus pb la mine de asa ceva!!!). Imi venea sa ii bag pe gat hartia aia, m-am abtinut cu greu ca din pacate tot la asta tre sa ajung pt concediu medical sau prenatal, eventuala reducere a programului de munca etc.

Ma rog, plec un pic buimaca, astept urmatoarea programare la dr mea aia buna si sanatoasa la cap, pe care o intreb cu jena (evitand sa-i spun ca am fost, fortata de imprejurari la alt medic), cum e cu incompatibilitatea asta.. Pe dr o apuca rasul si imi spune ca spera, sincer, ca nu am scos de la un medic treaba asta, pt k inseamna k ala nu prea a mai citit lucrari de specialitate in ultimul timp (eu, evident, nu recunosc nimic si dau vina pe voi: nu doamna dr, am citit ceva pe internet...). Mi-a explicat ca pb apar in cazul mamei cu OI si tatal A2, B3 sau AB4, pt k este posibil ca bebe sa mosteneasca grupa de sange a tatalui. In acest caz, se face dozarea anti-A sau anti-B (depinde de grupa tatalui) pt k este posibil ca mama sa dezvolte niste anticorpi care pot afecta fatul in nush ce fel...nu mai stiu aici detalii, ca nefiind situatia mea nu m-a interesat in mod deosebit...sorry.
Nu stiu daca am fost foarte coerenta. Am vrut sa explic ca daca nu aveti OI nu e cazul sa va bateti capul. daca aveti OI si sotul alta grupa, tre sa va bateti capul un pic, dar nu prea tare ca nu este ceva foarte grav si nerezolvabil.
pupicei

_
BB e deja pe drum
12+
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Bine ai venit, de_ea, sa ai o sarcina usoara si frumoasa si un bebe sanatos, nascut la termen!
2 ponturi: la semnatura inchide paranteza dupa gravi, astfel incat 7+ sa fie scris in afara parantezei, ca altfel nu apare gravidoasa. Si scrie niste prostioare repede in 10 mesaje, ca sa nu mai fie moderate si sa apara repejor!
Pupici

_
BB e deja pe drum
12+
bebe creste

Mergi la inceput