desprecopii:sa ne amintim...
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
petra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
poi cineva striga "verde stop!" si trebuia sa arati ceva verde ![]() fetele, inel din semnul de carte al copertelor de plastic pentru manuale va faceati? ![]() Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Oh daaaa. Nici o carte nu mai avea semn! Daca va amintiti si copertile de caiet aveau o banda de aia numai ca prinsa in ambele capete.Si alea dispareau!
De stilourile, creioanele, trusele de geometrie si penarele chinezesti va amintiti ?? LA noi in oras veneau la un magazin general la raionul de bijuterii si cum magazinul era in drumul meu spre casa intram in fieca zi si o intrebam pe vanzatoare : Tanti, cand primiti penare chinezesti??? Aia era satula de mine si mi-a tinut 1 penar mare, 1 stilou si 2 creioane chinezesti. Imi venea sa lesin cand le-am vazut.Mi-a zis sa ma duc acasa sa aduc bani. Am alergat ca ne nebuna pana acasa, utitand ca am trecut ca fulgerul pe langa locul unde lucra tatal meu si puteam merge la el sa-mi dea bani. Cu aceeasi viteza am fugit inapoi, am intrat in posesia comorilor, m-am dus in parc , m-am asezat pe o banca si mi-am admirat penarul cu un paun pe el, am filmat toti ursuletii de pe cele 2 creioane. Mama nu mai stia unde sunt.
![](icon_smile.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
apropos de ursuleti - erau la un moment dat si niste stilouri chinezesti cu ursulet. compartiv cu clasicele stilouri chinezesti, astea scriau cam jalnic, da'... aveau ursulet. mi l-am dorit muuuult, mult de tot, a reusit mama cu chiu cu vai sa-mi ia unul, si ... mi s-a furat in aceeasi zi. ufff, cat am suferit dupa el...
petra spune:
Imi aduc aminte perfect ca in clasa a 7a am luat 5 la teza la matematica din cauza trusei de geometrie nou noute pe care tocmai mi-a dat-o tata dimineata inainte de a pleca la scoala, si cum teza a fost la prima ora nu am avut timp sa o studiez, asa ca m-i s-a parut ca ora de teza era tocmai potrivita pentru studiu. Profesoara a chemat-o pe mama la scoala sa o intrebe ce s-a intamplat cu mine ,un copil de 9 si 10 am reusit performanta de un 5 tras de par la teza. Nimeni nu a stiut "secretul" meu . Am iubit acea cutiuta metalica care avea echer, compas , liniuta, radiera si creion toate foarte finute si de calitate. Cred ca am folosit-o si in liceu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
Eram prin clasa a VIII-a si profesorul de biologie mi-a luat/confiscat creionul chinezesc cu radiera(nu mai stiu pe ce motiv)Era un creion nou nout pe care maica-mea il obtinuse cu greu de la un sef de-al ei pe linie de Partid.....................Pe bune ca multi ani de atunci cand il vedeam pe acel profesor aveam o senzatie de "sterpezit dintii"!
Habar n-am nici acum de ceea ce tine de biologie,daca-mi zici ma doare inima si arati partea dreapta sau apendicele si arati in partea opusa de cred cu o inocenta demna de o cauza mai buna!!!!totul din cauza unui creion!
violetan spune:
Ador subiectul asta, MyLady!
Dar de creioanele chimice va amintiti? Sau de creioanele alea grafiti sau cum le zicea (groase, vopsite cu rosu, cu miros patrunzator); le foloseam la desen tehnic...
Petra, iti mai amintesti sceneta cu "danga, langa", cu Mitica Popescu?
"Langa, danga,
Danga, langa,
Suna-n asfintit talanga
Si de la pasune-iaca-
Tacticoasa vine vaca.
Nu mai vrea sa umble creanga:
Vine-acasa: danga, langa!"
Atat de mult adoram Revelioanele...
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui violetan Ador subiectul asta, MyLady! ![]() Dar de creioanele chimice va amintiti? Sau de creioanele alea grafiti sau cum le zicea (groase, vopsite cu rosu, cu miros patrunzator); le foloseam la desen tehnic... ![]() Petra, iti mai amintesti sceneta cu "danga, langa", cu Mitica Popescu? "Langa, danga, Danga, langa, Suna-n asfintit talanga Si de la pasune-iaca- Tacticoasa vine vaca. Nu mai vrea sa umble creanga: Vine-acasa: danga, langa!" Atat de mult adoram Revelioanele... ![]() Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007 |
eu astfel de creioane am gasit la unchiul meu..aveau marginea lata parca..ca un fel de dreptundhi..
iar cantecul cu vaca mi-l canta bunica-mea
![](icon_smile.gif)
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
citat din mesajul lui violetan Petra, iti mai amintesti sceneta cu "danga, langa", cu Mitica Popescu? "Langa, danga, Danga, langa, Suna-n asfintit talanga Si de la pasune-iaca- Tacticoasa vine vaca. Nu mai vrea sa umble creanga: Vine-acasa: danga, langa!" Atat de mult adoram Revelioanele... ![]() |
acum doi ani am facut sarbatorile la mine, doar eu cu mama. si mi-a venit intr-o seara o idee: am inceput sa caut pe youtube scenete din anii 70-80. i-au placut tare mult mamei, am petrecut cateva seri tare frumoase si amuzante in felul asta
![](icon_smile.gif)
in copilarie nu doar ca savuram revelioanele pana mi se inchideau ochisorii, da' lasam instructiuni clare sa fiu trezita din somn a doua zi, la "daca doriti sa revedeti"...
![](olala.gif)
petra spune:
Cum sa nu-mi aduc aminte de "Langa-Danga" ! Nu am sa uit niciodata pentru ca eu eram sursa de show prin interpretarea poeziei mai ceva decat Florin ZAmfirescu
http://www.youtube.com/watch?v=YTv7Pq4WITc
Cu indicatii sau fara nu pierdeam nici o secventa de la "DAca doriti sa revedeti". Multe scenete si melodii le retin si acum. Mult imi placea sceneta cu Florin Piersic cu Castravetele contine 98% apa !Bestiala !
petra spune:
Creioanele alea rosii-protocalii dreptunghiulare erau creioane de tamplarie. Alea pentru grafity aveau doua o mina groasa de carbon si erau vopsite cu rosu, doar sa nu te murdaresti pe maini.
Pe acele vremuri nu se prea gaseau ascutitori si tata ne ascutea creioanele cu un briceag foarte ascutit, si apoi ca sa mai scutim doar varful ne-a improvizat o ascutitoare : pe o bucatica de lemn lata de 2 degete asa, ne-a lipit o bucatica de smirghel (glasspapir) pe care ascuteam doar varful tocit.
![](punk.gif)
![](icon_smile_cool.gif)
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
ai dreptate.....
va mai amintiti de sandalele de guma..ati purtat asa ceva?
dar de tuburile alea de la rusi..pe care daca te uitai in ele si le invarteai..vedeai tot felul de forme, culori....nu mai tin minte cum se cheama..mai stie cineva?
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |