desprecopii:sa ne amintim...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

nu mai intra nimeni?ati uitat cu era sa fii copil,nu?
pacat...........

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Se pare ca lumea de pe aici este mai absorbita de problemele de zi cu zi si nu mai au timp de amintirile copilariei.
Am observat si eu ca doar noi doua ne mai aducem aminte de una alta aici in ultima vreme !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

..si eu am probleme, crede-ma...si nu putine..dar asta nu inseamna ca trebuie sa "ne robotizam de tot"

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Sau probabil este prea plictisitor! Mai "hot" sunt subiectele cu incaierare si care se lasa pana la urma cu cartonase si inchiderea subiectului in mod fortat !

Uite eu chiar azi mi-am adus aminte de guma tigarete! Cateodata era foarte buna, cate odata se sfarama toata - cred ca de veche ce era. Acum , cel putin aici in State< sa se vanda guma de mestecat copiilor sub forma de tigarete cred ca ar lua cu totii foc. Atunci parintii noastri nici nu bagau in seama sau sa fie ingroziti ca in viitor copii se vor apuca de fumat. Oricum care vrea sa fumeze fumeaza si gata.
MAi erau ciocolatele Pitic, si unele tot patrate cu o umplutura de rom cu stafide si mai ceva cu gust pe peanut butter. Erau preferatele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

Imi amintesc cutiutele de CIP rotunde,fara de care nu intram in gradinita.Le tineam in buzunarul uniformei de soim.
Mai erau niste jucarii mici de plastic moale(ca niste soldatei) care intruchipau personaje din desene animate.
Ne bateam pe creioane chinezesti la librarie(alea cu guma roz) si ne cumparau parintii carti pe sub mana.
Stateam pe bancile din fata blocului pana seara tarziu,si nu erau atatea pericole.
Citeam revista Soimii patriei si Almanahul copiilor ca pe Biblie.
La revolutie aveam 10 ani si pe 23 decembrie eram in Gara de Nord cu mama(veneam cu porcu' de la tara).Habar n-aveam noi ce e in Bucuresti ca mamaie avea un radio amarat unde asculta Antena satelor.
Am gasit un nene cu suflet care mergea la noi in cartier si ne-a luat si pe noi.

edit ca mi-am adus aminte ceva:buzduganul cu baton de biscuiti(sau ce-or fi fost)in maner.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Inceputul anilor '70. Cand se gasea Pepsi pe toate drumurile ...
Mannix sambata seara. Daktari (adica maimuta Judy & Co) duminica dimineata. Epoca de piatra la ora 2. Ce vraji a mai facut nevasta mea (Samantha adica) putin inainte. Pierduti in spatiu duminica dupa-masa. Western cu John Wayne in fiecare vineri. Reflector de vreo doua ori pe saptamana. Cursurile de engleza/franceza/rusa/spaniola/germana/italiana urmate de o lectie de biologie, chimie sau fizica la Telescoala, in fiecare dimineata la 10 cu reluare dupa masa pe la 4. Inegalabilul Andrei Bacalu si hitul celor de la Genesis, genericul emisiunii sale, Mai aveti o intrebare parca. Mihaela de la 19.20 la 19.30. Teleenciclopedia sambata inainte de film si Telecinemateca miercuri nu erau nicicand ratate.
Mai, dar vad ca stateam cu ochii-n televizor, nu gluma! Mai mult decat le dau voie acum copiilor mei.

Mergi la inceput

O parte din toate emisiunile enumerate de CApcaun m-i le-am adus aminte. Duminica dimineata era filmul "Toate panzele sus" apoi mai tarziu "Cascadorii rasului" ne distrau 15 minute si ii asteptam cu mare drag la fel ca emisiunea de divertisment de sambata seara.
Emisiunile de REvelion erau astptate cu sufletul la gura. Imi aduc aminte ca incepeau la ora 9 seara si tineau pana dimineata la ora 6. Era ceva deosebit. Nu ma culcam nici in ruptul capului , vroiam sa vad tot (ma mai plictiseam pe la uratori si cuvantul tovarasului) dar ma prapadeam de ras cand apareau scenetele si glumele.
Mi-am adus aminte ca pe atunci copil fiind imi placea sa ma uit si la Cantarea Romaniei iar tata in alta camera asculta Europa Libera si Vocea Americii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

aseara in mod intamplator,am trecut pe una din strazile copilariei mele si mi-am adus aminte cu drag(eram prin clasa a7 a cred),cum ieseam seara cu baiatul de care imi placea la un tec....

frumos subiect!din pacate eu nu am avut bunici la tara!

MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Toti baietii din cartier aveau tubermane , tot balconul meu era plin cu "cornete" (parca asa le ziceau) din hartie , iar cand mergeai pe strada iti treceau pe langa ureche.....
Tot timpul ma certa mama ca imi gasea in buzunarele de la uniforma , frunze si iarba uscata , era jocul ala "verde stop"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui absoluta

Toti baietii din cartier aveau tubermane , tot balconul meu era plin cu "cornete" (parca asa le ziceau) din hartie , iar cand mergeai pe strada iti treceau pe langa ureche.....
Tot timpul ma certa mama ca imi gasea in buzunarele de la uniforma , frunze si iarba uscata , era jocul ala "verde stop"....

Cum era "verde stop"????imi pare atat de cunoscut si totusi parca vine din timpuri imemoriale!!!Sunt pe putin 25 ani de cand nu mi-am amintit asta.Oau,ce batrana sunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Cum era "verde stop"????imi pare atat de cunoscut si totusi parca vine din timpuri imemoriale!!!Sunt pe putin 25 ani de cand nu mi-am amintit asta.Oau,ce batrana sunt!

poi cineva striga "verde stop!" si trebuia sa arati ceva verde ce nu reusesc sa-mi amintesc e daca cel care avea primea vreun "premiu" sau cel care nu avea,vreo pedeapsa (sau ambele).

fetele, inel din semnul de carte al copertelor de plastic pentru manuale va faceati?

Mergi la inceput