desprecopii:sa ne amintim...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

let's remember....
de Craciun..mergeati cu colindul...ce primeati..tot bani ca acum?cum erati primiti...
eu mai primeam si nuci si mere..si colaci...si un paharel de....
si seara ajungeam acasa cu nasul rosu si mainile si picioarele bocna

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Cu o zi inainte de Ajun se mergea cu"neatalusul"..stiu ca suna aiurea,insa asa se chema la noi in zona.Doamne,cati biscuiti mai mancau cainii de pe ulite.Tin minte cate-o babutza ne dadea cate-o nuca si un biscuite din aceia"populari".Copii nerecunoscatori ce eram!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

noi primeam covrigi si mere.
tin minte ca dupa colind umblam cu sirul de covrigi agatat de gat

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Cu o zi inainte de Ajun se mergea cu"neatalusul"..stiu ca suna aiurea,insa asa se chema la noi in zona.Doamne,cati biscuiti mai mancau cainii de pe ulite.Tin minte cate-o babutza ne dadea cate-o nuca si un biscuite din aceia"populari".Copii nerecunoscatori ce eram!

daaaa, nuci si biscuiti, mai cate un mar. Cea mai tare faza era cand mergeam la niste babe(matusi de a mamei mele) care cica ne asteptau sa mergem cu colinda, noi educate de mama, invatam colinde lungi si cantam cete 2-3 toate cate le stiam noi si iesea baba aia si ne intreba daca nu avem sa-i dam rest de la 3 lei. Intr-un an era si tata cu noi si el s-a pregatit si a zis ca are el sa-i dea rest !, anul urmator a venit baba aia la usa cu o bancnota mai mare de la care nu am avut sa-i dam rest. Tata nu mai era cu noi asa ca am cantat degeaba !
Urmatorii ani le-am sarit ca ne saturasem de colindat asa pe gratis !
Cel mai frumos era cand mergeam la un preot care era si ruda cu noi, ne iubea si ne dadea bani, turta dulce facuta de casa pusa in pungute legate la gura cu ata si cateodata ne mai dadea bomboane. Chiar si peste an cand mergeam pe acolo stiam ca nu plecam cu mana goala. Noi eram fetite, eram cuminti si il ajutam sa dea mancare le iepuri.

Mergi la inceput

dar de prima zi de scoala, va mai amintiti?
eu imi amintesc ca aveam un ghiozdan in forma de pinguin, cu labe, cioc..si alte cele..aveam parul foarte lung si prins in doua codite..cu elastic si fundite..si ma tot trageau copii de cap..si de atunci si pana in clasa a 5-a..am avut parul tuns "castron"..
clasa mi se parea imensa..aveam un invatator inalt..care se apleca de fiecare data cand intra in clasa..(nu incapea drepti pe usa)...
in rest imi mai amintesc cam vag de clasa 1!!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

La colindat cand ma duceam primeam covrigei,nuci,bomboane,napolitane si cand veneam acasa cu sacosa nici macar nu mancam din ele dar era lupta crunta cu fratele meu sa vedem care strange mai mult.
Iar de prima zi de scoala imi aduc aminte ca eram obosita pentru ca am avut emotii nu am putut sa dorm toata noaptea, si cand am ajuns acolo si am vazut-o pe doamna invatatoare mi-a fost asa de drag de dansa ca atunci cand stateam la rand sa plecam acasa ma bateam cu copii care sa stea primul sa mearga cu doamna invatatoare de mana si bineinteles ca eu ieseam invingatoare mereu.

alexia_07

Mergi la inceput

pe vremea voastra ce haine erau la moda?
cu ce parfumuri va dadeati?
ce pantofi/sandale...purtati?
eu nu prea am prins vremea comunista..eram prea mica..iar cand mam marit...nu prea ma imbracau parintii la moda..purtam deobicei blugi, pantofi sport, tricouri de la piatza cumparate sau de la "rusi"..
mai mereu aveam tenis in picioare..si am prins "moda Andre"...cu papuci cu talpa inalta...
tin minte deasemenea ca purtam tricouri cu fransuri..si cu desene animate inscriptionate..
mancam serbet(acum nu se mai gaseste)...bomboane topi-top...si jeleuri de ciocolata cu scufitza rosie cu gust de banane cat si nuga(halvita la noi)..si sa nu uit de "ciubucurile"..faimoase..

Citat:

Mergi la inceput

dar de balciurile de Sf.Petru..va mai amimntiti..unde ne dadeam in roata, umbrelute, in lanturi, avioane..masinute..mancam ciubuc, vata pe bat..cumparam "nuga'..sau halvitza(Moldova)...
la circ mergeati?
la femeia cu barba...
la sedinte de magie...

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

dar de prima zi de scoala, va mai amintiti?
eu imi amintesc ca aveam un ghiozdan in forma de pinguin, cu labe, cioc..si alte cele..aveam parul foarte lung si prins in doua codite..cu elastic si fundite..si ma tot trageau copii de cap..si de atunci si pana in clasa a 5-a..am avut parul tuns "castron"..
clasa mi se parea imensa..aveam un invatator inalt..care se apleca de fiecare data cand intra in clasa..(nu incapea drepti pe usa)...
in rest imi mai amintesc cam vag de clasa 1!!

Citat:

Chiar am vrut sa-ti spun ca daca iti amintesti ghiozdanul in forma de pinguin sigur ai mers la scoala dupa 1989, si dupa aceea am citit si postarea urmatoare in care zici ca erai mica pe atunci.
Oricum eu imi aduc perfect aminte de prima zi de scoala. Cu ce am fost imbracata, ce ghiozadan am avut tot, tot. Am avut penar de lemn cu numaratoare mica in interior, stilou de 32 de lei, si eram tare suparata ca scriam cu creionul in primele zile de scoala. Am avut Abecedar de ala vechi, cu primul cuvant invatat era: ma-ma. Ce frumos. Chiar si acum, aici, am un Abecedar de ala vechi . Am sa-l arat lui fica-mea cartea dupa care am invatat eu primele litere.
Apoi au trecut anii, si prin liceu(tot inainte de 1989) se purtau pantalonii pana, mai bufanti asa sus si stramti in jos. bluzele cu volane peste tot unde era posibil si de incaltaminte nici nu mai stiu, pentru ca oricum erau oribili prin magazine.PArfumul cei mai tare era Farmec 16. Cine mai prindea de pe la bisnitarii poloni cate un spray Rexona era norocos. Sapunurile Lux, Fa, erau moneda forte, valuta ce mai! la acele vremuri.

Mergi la inceput

si...de prima iubire??
eu prin clasa a cincea m-am amorezat....prin a doua am primit primul pupic...

Citat:

Mergi la inceput