Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (91)
Raspunsuri - Pagina 12
ayanna_xem spune:
MIREMIA, MARIUCASARA, MICKI_MIKA, ALEXUTZZA, RUXITA, ...
Fetele care deja aveti si ne puteti ajuta si cu niste exemple concrete, firme, nume...
Eu am tot cautat pe net si-mi ramasese inima la un chicco polly, dar sincer mi s-a parut prea scump pentru bugetul meu...e totusi un scaun de masa, n-as vrea sa ne puna in dificultati financiare...mai ales ca vreau sa cumpar mai multe in pregatire pentru diversificare...si blender si vase si ce-o mai fi nevoie. Imi doresc ce e mai bun pentru copilul meu bineinteles, dar nu imi permit chiar sa-mi fac toate mofturile...of, la noi strictul necesar si minimul decentei incepe sa devina lux...Totusi sa nu-l manii pe Dumnezeu, se poate si mai rau...muuuult mai rau...inca mai suntem printre cazurile fericite.
Am editat ca sa las pupici si pentru celelalte fete care au raspuns.
mariucasara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Uitasem.... Credeti ca este vreo pb daca delfita mea este prea mobila, in sensul ca isi poate pune calcaiele pe ochi? In plus isi foloseste picioarele ca un pui de maimuta: apuca jucarii, le apasa butoanele cu degetele de la picioare..... _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 8 kg |
E normal sa fie asa. Sunt la varsta la care isi pot folosi la fel toate cele 4 membre. De fapt cred ca se descurca mai bine cu piciorusele pentru ca nu au descoperit inca toate avantajele degetului mare opozabil.
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
miremia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariucasara
E normal sa fie asa. Sunt la varsta la care isi pot folosi la fel toate cele 4 membre. De fapt cred ca se descurca mai bine cu piciorusele pentru ca nu au descoperit inca toate avantajele degetului mare opozabil. Mamica de caprita si shtrumf AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate...... |
Am vazut intr-un episod baby human ca isi folosesc mai bine picioarele decat manutele in perioada asta.
In legatura cu mobilitatea....ea se cracaneaza si isi trage picioarele mult mai mult decat alti bebici de varsta ei, iar cineva care a vazut-o cum face, mi-a spus ca a mai vazut o fetita ca ea dar ca atunci cand inceput sa mearga nu putea sa calce bine (de aici pasaricile mele cum ca ar putea fi ceva in neregula).
Stiu....par dusa cu pluta. Sau sunt?
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 8 kg
mariucasara spune:
Argumente stiintifice nu am, dar fii-mea se musca de calcaie si isi baga degetele de la picioare in ochi. Acum nu stie sa mearga...fugeeeeee, e o combinatie intre strutul ala din desene animate, din care nu vezi decat norul de praf lasat in urma, si o capra care se catara si sare...
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
Ruxita spune:
miremia, de ce nu e monti cereale integrale cu lapte degresat? (fara fructe uscate prin ele)... am decis sa nu fiu mai catolica decat papa si sa - mananc din cand in cand o ciocolata amara (cu mai mult de 70% cacao), un compot de fructe cu zahar brun (sau normal in lipsa celui brun) - sa fim seriosi cat de mult poate sa te ingrase un compot? baut intre mese, o branza normala nu neaparat degresata cu smantana (ma dau in vant dupa fagaras), aici nu pun zahar asa cum mi-ar fi placut, pe unde pot mananc fara paine, pe unde nu pot imi iau o feliutza de paine neagra cu tarate si secara... nu-mi plac chestiile care creaza frustrari, sunt anti-frustrari in general si pe de alta parte mi-e frica de reactia organismului, sa nu se prinda ca il tin la regim si sa-mi submineze toate eforturile si sa inceapa sa faca ca prostu rezerve strategice... gresesc mult, dupa d-l Monti? cum ramane cu fiecare organism este individual si cu dietele care ar trebui sa fie personalizate?
AMR 8, aproape o dama bine!
cris_mario spune:
buna ziua la amiaza
noi cu multa treaba si 3 copii care mai de care mai pretentios si care ofc necesita mai multa atentie....facem cu randul eu si sotul sa dormim fiecare cu fiecare pe rand.....azi e randul baietilor sa doarma impreuna....
am spalat... curatenie....am de calcat o tona,dar suporta amanre si ma voi apuca de acte
sunt tare trista si am inceput saptamana prost ptr k a murit vecina de vis a vis (39 ani-2 copii,din care o fata cu handicap) nu-mi pot reveni din soc,ptr k era perfect sanatoasa...s-a dus la pranz sa se odihneasca si sotul crezand k doarme ...n-a deranjat-o...apoi dupa 2 ore s-a dus sa vada ce se intampla si era in coma...au chemat salvarea si in drum spre spital a murit
scuzati-ma k am aparut asa....
Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000
www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze
o printesa grabita...
aici puteti vota o printesa
varsta Alexandrei
miremia spune:
citat din mesajul lui Ruxita miremia, de ce nu e monti cereale integrale cu lapte degresat? (fara fructe uscate prin ele)... am deci sa nu fiu mai catolica decat papa si sa - mananc din cand in cand o ciocolata amara (cu mai mult de 70% cacao), un compot de fructe cu zahar brun (sau normal in lipa celui brun) - sa fim seriosi cat de mult poate sa te ingrase un compot? baut intre mese, o branza normala nu neaparat degresata cu smantana (ma dau in vant dupa fagaras), iaci nu pun zahar asa cum mi-ar fi placut, pe unde pot mananc fara paine, pe unde nu pot imi iau o feliutza de paine neagra cu tarate si secara... nu-mi plac chestiile care creaza frustrari, sunt anti-frustrari in general si pe de alta parte mi-e frica de reactia organismului, sa nu se prinda ca il tin la regim si sa-mi submineze toate eforturile si sa inceapa sa faca ca prostu rezerve strategice... gresesc mult, dupa d-l Monti? cum ramane cu fiecare organism este individual si diete care ar trebui sa fie personalizate? AMR 8, aproape o dama bine! |
Ai zis cereale fitness si am crezut ca te referi la cele din comert cu numele asta. In primul rand, (parca scria si monti) eu nu cred ca unele chestii cumparate din comert pe care scrie diet, fitness sunt asa cum scrie pe eticheta, deci prefer sa mi le prepar singura. In al doilea rand, mi-a spus o prietena (care avea ceva relatii la sursa)acum cativa ani ca batoanele fitness sunt apa de ploaie si ca nu fac deloc ceea ce zic ca fac. Eu iti dadeam doar un sfat din experienta mea cu monti, nu sunt dieticiana deci nu pot sa-ti raspund la ultima intrebare.
Ciocolata amruie mananc si eu, fructe uscate - unele sunt acceptate,
nu ma mai apuc acum sa recitesc monti dar din ce imi amintesc nici zaharul brun nu era o optiune.
Poate ne ajuta cristies ca ea are mai multa experienta cu nea' asta.
PS: Me nu imi creaza nicio frustare dieta asta. Si eu calc in strachini destul de des, de unde probabil AMR-ul meu nu se schimbase in ultimele 10 zile. Mi-am propus sa nu ma mai abat de la principii, sa vad daca imi si iese.
_
AMR 8 kg
miremia spune:
citat din mesajul lui mariucasara Argumente stiintifice nu am, dar fii-mea se musca de calcaie si isi baga degetele de la picioare in ochi. Acum nu stie sa mearga...fugeeeeee, e o combinatie intre strutul ala din desene animate, din care nu vezi decat norul de praf lasat in urma, si o capra care se catara si sare... Mamica de caprita si shtrumf AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate...... |
Multi Sarei. M-ai facut sa rad cand ai povestit despre felul in care fuge.
_
AMR 8 kg
micki_mica spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alexutzzza
Nu cred ca e neaparat vorba de niste caracteristici generale, depinde de mama si de copil si de viata lor f mult. Poti sa-i iei un OZN de scaun de masa daca lui bb nu o sa-i placa, nu-i place si pusi. Cred ca cel mai important e sa fie solid/stabil/safe ptr bebe, mie una mi se pare destul de important (nu neaparat ptr acum dar ptr mai incolo) sa fie masa destul de mare sa poti pune un castronel, un bibe/canutza cu apa, eventual jucarii, servetele si sa fie loc de desfasurare. Spatarul iarasi mi se pare important sa poata fi reglat, nu neaparat SF-uri (bune in cazul celor care vor si isi permit) ca : lasat pe spate sa doarma bebe in el, transformat in balansoar etc... dar MACAR sa il poti da mai in fatza/mai in spate (aproape/departe) fatza de masa astfel incat acum cat e mic sa fie mai aproape de masa, mai incolo cand creste sa poti da mai in spate sa incapa confortabil bebe nu sa-l sugrume masa in burta. Acum depinde si de spatiu: unii vor pliabil , altii prefera fix ptr ca au spatiu si nu ii intereseaza aspectul asta. Mie, sincer, cu toate safe-urile asigurate scaunelor mi se pare totusi ca un scaun cu cat e mai basic cu atat prezinta mai putine riscuri sa te trezesti ca se slabeste o piulitza/se rupe ceva si zbang! ala reglabil pe inaltime te trezesti cu el de podea cu bb in el!!! (nu-s paranoia exagerata, am citit reviewuri din astea pe la unele scaune pe amazon) sau alea care se dau pe spate, la fel sa te trezesti din senin ca-ti cade copilu pe spate! tragic mai ales daca nu l-ai asigurat in centuri!!! Plus din reviewurile citite:rotitele s epot rupe, franele se pot strica, multe mecanisme complicate de ajustat scaunele prezinta minusuri de genu: copii fara astampar isi baga/prind mainile pe ici pe colo, plus mancarea ajunge in locuri mai dificil de curatzat. Visez la un chicco polly, am auzit ca e f bun si l-am si vazut, mi s-a parut ok, dar varianta cea mai basic, safe, solid, masa mare, spatar reglabil aproape/departe fatza de masa, pliabil, masa detasabila, totul impermeabil usor de detasat si spalat l-am vazut la PRENATAL, in jur de 300 de lei (parca 320 max din cate imi amintesc). Sotzul l-a reperat si i s-a pus pata pe el, e e cel mai realist cu chestii safe-utile la noi in casa, eu sunt mai prin norisori de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
frumos spus!
Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului
AMR 10 pan'la nunta
micki_mica spune:
citat din mesajul lui cris_mario buna ziua la amiaza noi cu multa treaba si 3 copii care mai de care mai pretentios si care ofc necesita mai multa atentie....facem cu randul eu si sotul sa dormim fiecare cu fiecare pe rand.....azi e randul baietilor sa doarma impreuna.... am spalat... curatenie....am de calcat o tona,dar suporta amanre si ma voi apuca de acte sunt tare trista si am inceput saptamana prost ptr k a murit vecina de vis a vis (39 ani-2 copii,din care o fata cu handicap) nu-mi pot reveni din soc,ptr k era perfect sanatoasa...s-a dus la pranz sa se odihneasca si sotul crezand k doarme ...n-a deranjat-o...apoi dupa 2 ore s-a dus sa vada ce se intampla si era in coma...au chemat salvarea si in drum spre spital a murit scuzati-ma k am aparut asa.... Andreea Alexandra Elena 02.02.2010+Mario Andrei 16.08.2005+Andrei Daniel 09.09.2000 www.flickr.com/photos/43981940@N03/" target="_blank">poze o printesa grabita... aici puteti vota o printesa varsta Alexandrei |
Dumnezeu sa o ierte!
Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului
AMR 10 pan'la nunta