Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (91)
Raspunsuri - Pagina 11
ayanna_xem spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lucia2000 Sunt convinsa ca ati mai discutat pe aici dar nu pot recupera Imi spuneti si mie va rog ce conditii trebuie sa indeplineasca un scaun de masa bun? Multumesc Blogul lui bebe Teodor Blogul lui mami |
Si eu sunt interesata de subiect, asa ca mai scot o data intrebarea in evidenta, poate le sare fetelor in ochi si nu ne ocolesc cu raspunsul.
miremia spune:
Alexutza, ayanna pt raspunsuri.
Sunt sigura ca de plans a plans pt ca o durea ceva, mai mult ca sigur burtica. Probabil aveti dreptate si nu marul a fost vinovat.
M-am gandit ca ar fi cazul sa ma mobilizez psihic si sa plec de langa butoi. Mai ales ca ea este f vesela si imi zambeste mereu cu gingiile chele. In plus, o sa mai am parte si de episoade mai putin placute in noua mea viata de mama, asa ca trebuie sa invat din experienta de ieri, nu sa pic in butoi.
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 9 kg
micki_mica spune:
citat din mesajul lui miremia Buna dimineata! Cristies wb, asteptam pozici! Decenuela spor la aranjat dulapurile! Sunt si pe lista mea de vreo sapt, azi cred ca le dovedesc. Haircut Maia matinala. MP ne-ai lipsit in weekend. Miki magazinul respectiv nu este stokke. Se numeste baby louis sau ceva de genul, dar are si produse stokke (asta ca sa inteleaga alexutza despre ce vb). Intre timp am hranit si culcat delfinita. Alexutza ma bucur ca si-a revenit Yannis. Sa-l pupi pe ursulet din partea noastra si sa-l feliciti pt statul in fundulet pe canapea. Ruxita cerealele alea erau doar virtuale? Pt ca nu cred ca-s monti, asta in caz ca mai tii. Si acum sa va povestesc peripetiile noastre. Am plecat ieri in Herastrau cu verisorii. Cand am ajuns acolo Mara se tot scartaia, de papat nu vroia sa pape.....asa ca i-am dat sa linga zeama de pe marul pe care il mancam. Precizez ca nu facuse kk de 2 zile, iar ea face zilnic. La vreo 20 de min dupa ce am ajuns s-a pus pe un plans....dar plans, nu gluma, cu suspine, urlete de mi se rupea sufletul. Nu vroia nimic, titi, apa, masaj la burtica, indoita, hatanata, iubita, stransa in brate....NIMIC!! Si a tinut-o asa vreo 40 de minute de i se umflasera ochisorii. Nu mai zic ca-s cu un picior aproape in butoi de cate ori imi amintesc. Ma intreb daca a fost de la faptul ca nu facuse kk sau de la zeama de mar? Ea a mai lins de vreo 2 ori in viata ei zeama de mar dar n-a patit asa. Si daca a fost marul (mama nebuna i-am stricat ziua copilului) eu cu ce o sa o diversific? S-a linistit partial dupa ce a facut cateva parturi si total dupa ce i-am pus supozitor sa faca kk. Biata mea pisicuta. Nu mai zic despre faptul ca se uitau toti la mine ca la urs de parca eu imi faceam copilul sa planga in mod deliberat. Mai auzeam si comentarii de genul...i-o fi foame sau somn. Plus o mama dusa cu pluta care atunci cand simteam ca ma lasa nervii vine cu o fetita de un an la noi si incepe...uite mami plange bebe, spune-i tu sa nu mai planga. Sper sa nu mai avem parte de asa suparari in veci. Sunt atat de mici, chiar nu merita sa sufere atat de tare. Scuze de starea mea dar sunt inca . Vreti sa votati o delfinitza in concurs? _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 9 kg |
Saru-mana ptr corectura!
SI Delfita ca sa ii treaca repede asa suparari!
Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului
AMR 10 pan'la nunta
miremia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ayanna_xem
Si eu sunt interesata de subiect, asa ca mai scot o data intrebarea in evidenta, poate le sare fetelor in ochi si nu ne ocolesc cu raspunsul. |
Eu imi amintesc ca am mai raspuns cel putin o data la intrebarea asta, dar reiau cu placere.
Din cate am inteles:
- sa aiba roti, daca se poate chiar 4
- sa aiba mai multe pozitii spatarul scaunului
- sa aiba husa care se poate curata usor si tavita detasabila
Eu vreau in plus de la scaunul meu ca spatarul sa poata fi pus la 180 de grade si sa aiba 2 pozitii pe inaltime.
_
AMR 9 kg
mariucasara spune:
Pentru mine un scaun de masa bune trebuie:
- sa NU poata fi rasturnat accidental
- sa fie integral din materiale lavabile care sa pot usca prin stergere
- sa fie reglabil pe inaltime cat si inclinatia spatarului
- sa fie usor de manevrat (de preferinta cu roti ce se pot bloca)
- sa aiba tavita detasabila
- sa aiba centura de siguranta in 5 puncte, reglabila
- sa reziste la cat mai multe kg
- sa aiba suport pentru picioruse reglabil pe inaltime
Daca imi mai amintesc mai scriu. Deocamdata eu nu m-am orientat. Am eu o idee dar inca mai studiez.
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
micki_mica spune:
Si eu sunt interesata de subiect, asa ca mai scot o data intrebarea in evidenta, poate le sare fetelor in ochi si nu ne ocolesc cu raspunsul. |
Fetelor, eu am luat in ideea de
- a-l tine bine, sa nu cada,
- sa nu se dezmembreze
- sa stea comod
- sa aiba masuta detasabila
- sa se plieze sa il pot muta
- sa aibe roti su frane (usor de deplasat)
- sa se lase mai sus sau mai jos
- mi-ar fi placut sa se lase mai mult pe spate, cand adoarme la masa sa nu il mai mut
- sa fie frumos
- sa huse detasabile usor de spalat, eventual din plastic
si ce ar mai trebui nu stiu, ca nu am consultat f mult in domeniu. Ideea e ca sa aibe si o pozitie corecta la masa.
Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului
AMR 10 pan'la nunta
miremia spune:
Uitasem....
Credeti ca este vreo pb daca delfita mea este prea mobila, in sensul ca isi poate pune calcaiele pe ochi? In plus isi foloseste picioarele ca un pui de maimuta: apuca jucarii, le apasa butoanele cu degetele de la picioare.....
_
AMR 8 kg
Ruxita spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui micki_mica
Fetelor, eu am luat in ideea de - a-l tine bine, sa nu cada, - sa nu se dezmembreze - sa stea comod - sa aiba masuta detasabila - sa se plieze sa il pot muta - sa aibe roti su frane (usor de deplasat) - sa se lase mai sus sau mai jos - mi-ar fi placut sa se lase mai mult pe spate, cand adoarme la masa sa nu il mai mut - sa fie frumos - sa huse detasabile usor de spalat, eventual din plastic si ce ar mai trebui nu stiu, ca nu am consultat f mult in domeniu. Ideea e ca sa aibe si o pozitie corecta la masa. Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) poveste: nasterea piticului AMR 10 pan'la nunta |
exact ce i-am zis ieri sotzului despre o casa - foarte functionala si foarte safe si abia in al treilea rand aspectuoasa...
de regula masutele astea nu indeplinesc toate conditiile enumerate de noi, trebuie sa fim atente si sa cautam in mod expres aceste functionalitati???
AMR 8, aproape o dama bine!
Ruxita spune:
citat din mesajul lui miremia Uitasem.... Credeti ca este vreo pb daca delfita mea este prea mobila, in sensul ca isi poate pune calcaiele pe ochi? In plus isi foloseste picioarele ca un pui de maimuta: apuca jucarii, le apasa butoanele cu degetele de la picioare..... _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 8 kg |
... chestia asta care te ingrijoreaza pe tine se numeste dexteritate? (!)
AMR 8, aproape o dama bine!
alexutzzza spune:
Nu cred ca e neaparat vorba de niste caracteristici generale, depinde de mama si de copil si de viata lor f mult. Poti sa-i iei un OZN de scaun de masa daca lui bb nu o sa-i placa, nu-i place si pusi. Cred ca cel mai important e sa fie solid/stabil/safe ptr bebe, mie una mi se pare destul de important (nu neaparat ptr acum dar ptr mai incolo) sa fie masa destul de mare sa poti pune un castronel, un bibe/canutza cu apa, eventual jucarii, servetele si sa fie loc de desfasurare.
Spatarul iarasi mi se pare important sa poata fi reglat, nu neaparat SF-uri (bune in cazul celor care vor si isi permit) ca : lasat pe spate sa doarma bebe in el, transformat in balansoar etc... dar MACAR sa il poti da mai in fatza/mai in spate (aproape/departe) fatza de masa astfel incat acum cat e mic sa fie mai aproape de masa, mai incolo cand creste sa poti da mai in spate sa incapa confortabil bebe nu sa-l sugrume masa in burta.
Acum depinde si de spatiu: unii vor pliabil , altii prefera fix ptr ca au spatiu si nu ii intereseaza aspectul asta.
Mie, sincer, cu toate safe-urile asigurate scaunelor mi se pare totusi ca un scaun cu cat e mai basic cu atat prezinta mai putine riscuri sa te trezesti ca se slabeste o piulitza/se rupe ceva si zbang! ala reglabil pe inaltime te trezesti cu el de podea cu bb in el!!! (nu-s paranoia exagerata, am citit reviewuri din astea pe la unele scaune pe amazon) sau alea care se dau pe spate, la fel sa te trezesti din senin ca-ti cade copilu pe spate! tragic mai ales daca nu l-ai asigurat in centuri!!!
Plus din reviewurile citite:rotitele s epot rupe, franele se pot strica, multe mecanisme complicate de ajustat scaunele prezinta minusuri de genu: copii fara astampar isi baga/prind mainile pe ici pe colo, plus mancarea ajunge in locuri mai dificil de curatzat.
Visez la un chicco polly, am auzit ca e f bun si l-am si vazut, mi s-a parut ok, dar varianta cea mai basic, safe, solid, masa mare, spatar reglabil aproape/departe fatza de masa, pliabil, masa detasabila, totul impermeabil usor de detasat si spalat l-am vazut la PRENATAL, in jur de 300 de lei (parca 320 max din cate imi amintesc). Sotzul l-a reperat si i s-a pus pata pe el, e e cel mai realist cu chestii safe-utile la noi in casa, eu sunt mai prin norisori
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)