Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (165)
Raspunsuri - Pagina 14
Lorich spune:
"Seara fetele!
Rapid sa scriu si eu ceva, ca la muca n-am avut net azi.
Doloress multumim de vestile minunate despre Victoria E o luptatoare ce ne invata o adevarata lectie de viata, se comporat mai =bine decat un om mare, e minunata!!!! O asteptam si pe mami cu vesti!
Andreap welcome back! Uff.cu varicela asta, hai ca poate n-o iau fetele! Vezi pe contul comun este o reteta de o crema de facut in farmacie care e ff buna pt iritatii, eu nu mai stiu pe und eo am, dra sigur e in mailul comun, intr-un mail mai vechi 
Stefany e superb, absolut suberb I8ustin, ai o minune de baiat!
Laura am vazut poze cu Mirci mic, scuze, cu Ilinca
Seamana de zici ca-s frati
Sa va traiasca copiii frumosi!
Aelita eu una declar greturi, si vreau sa le declar pierdute, da? E tare tare bleaaaahhh.... Acum sunt amarata ca asistenta nu mia- luat si analiza pt rh-anticorpi, si e importanta, imi trebie la dr. deci iar intepatura, plus ca nu stiu und egasesc deschis, ca mi-am mutat programul de la 8.
Nu mai stiuc e si cui voiam sa zic, sanatate tuturor puiutilor!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 11+
gabitzam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Doloress Fetelor mai povestiti de piticii vostri, ce mai fac, ce mai zic, ca mi-e dor de ei! Cred ca e o etapa superba asta, cand incep sa vorbeasca, ma topesc dupa al meu. |
Dolores, si lui Raducu meu ii turuie gura toata ziua, de cand se trezeste. Ba chiar si noaptea mai vorbeste si prin somn. Este extrem de curios. Daca suna telefonul intreaba "Cine a nunat a mimou?" (mimou=telefon). Daca intru intr-un magazin sau ma intalnesc cu cineva se aude si gurita lui imediat "Ce zice?" si trebuie sa-i povestesti care-i treaba. Imita multe din reclamele de la TV. Vorbeste la telefon cu bunicile si le da pe spate pe amadoua cand zice "te pup, ceau-ceau, bai-bai". Nu inteleg tot timpul ce zice, dar este asa de amuzant, ma topeste si pe mine.
Singura mea problema cu el e ca nu mananca. la mare zici ca s-a hranit cu aer. Si lapte. De fapt de aici i se trage.
Azi dimineata s-a trezit cu febra si l-a cam tinut toata ziua, asa ca a ajuns Costi cu el la pediatra. Rosu in gat. Si i-a povestit si de faza cu nemancarea. A zis ca bea prea mult lapte si de aia nu mananca. Drept e ca el baga vreo 3 biberoane mari peste zi, cateodata si unul noaptea. Trebuie sa-i dam mai putin, sa ajunga sa-i fie si foame. Si fara alte prostioare intre mese. Are 15.6kg, ca l-a si cantarit.
Doloress spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitzam
Dolores, si lui Raducu meu ii turuie gura toata ziua, de cand se trezeste. Ba chiar si noaptea mai vorbeste si prin somn. Este extrem de curios. Daca suna telefonul intreaba "Cine a nunat a mimou?" (mimou=telefon). Daca intru intr-un magazin sau ma intalnesc cu cineva se aude si gurita lui imediat "Ce zice?" si trebuie sa-i povestesti care-i treaba. Imita multe din reclamele de la TV. Vorbeste la telefon cu bunicile si le da pe spate pe amadoua cand zice "te pup, ceau-ceau, bai-bai". Nu inteleg tot timpul ce zice, dar este asa de amuzant, ma topeste si pe mine. Singura mea problema cu el e ca nu mananca. la mare zici ca s-a hranit cu aer. Si lapte. De fapt de aici i se trage. Azi dimineata s-a trezit cu febra si l-a cam tinut toata ziua, asa ca a ajuns Costi cu el la pediatra. Rosu in gat. Si i-a povestit si de faza cu nemancarea. A zis ca bea prea mult lapte si de aia nu mananca. Drept e ca el baga vreo 3 biberoane mari peste zi, cateodata si unul noaptea. Trebuie sa-i dam mai putin, sa ajunga sa-i fie si foame. Si fara alte prostioare intre mese. Are 15.6kg, ca l-a si cantarit. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla Mami de puf mare, Andrei-Stefan (25.05.05) si puf mic Raducu(06.06.2008) |
Ce scump trebuie sa fie!!!
Deci si voi sunteti in clubul Greva foamei! Si al meu bea prea mult lapte, insa peste zi deloc, numai seara si noaptea 3 biberoane mari. 2 la culcare si unul peste noapte. Nu stiu cum sa-l dezvat de ele.
-DPN 15.02.2011www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
YLARI spune:
Hai sa va mai povestesc si eu. Cu papa, montean ok zic eu, desi mai are zile si zile. La gradi nu stiu sigur cum papa, educatoarea si ingriitoarea zic ca papa grozav, acasa eu nu-i mai dau prea multe, o gustarica, paine cu branza, castraverte si rosie si o budinca mica. Acum sa nu va imaginati ca papa cine stie cat, ciuguleste si ea o feliuta de rosie, branza ii place la nebunie, un picutz de castravete, vreo 3-4 muscaturi si cam atat. Bibe avem unul de 180 seara si inca 90 la pranz inainte de culcare.
Mda, de vorbit inca nu, adica tot cuvintele ei cu care ne-a inebunit mama-tata-mama-tata, bram-brrram (masina) oua, pa-pa (la revedere) alo (dar rar) Mai zice un "Ggggggaaaa" pe care inca nu l-am descifrat (arata spre fereastra). Eu m-am resemnat, desi plange sufletul in mine cand vad si aud pe alti copilashi ce le turuie guritzele si a mea inca nimicutza
Insa intelege absolut tot si colaboreaza din toate punctele de vedere, este foarte activa, coloreaza, picteaza, danseaza (am invatzat-o ieri sa faca piruete de balerina, cumpana - se cam dezechilibreaza, dar ii place foarte mult), mai nou am inceput sa citim povesti si se uita foarte foarte atent la gura mea, o amuza foarte tare cand ma uit la ea si-i zambesc, vine alergand cu manutzele intinse catre mine si ma imbratiseaza, zice un maaaaaaamiiii (mai nou imi zice mami, nu mama ca pana acum vreo 3 zile), imita foarte multe chestii (azi imi scotea Iuby pansamentul din masea si repede si-a bagat si ea un creion in dintzi
) De pishu la olitza nici nu se pune problema, ii place pe reductor dar nu face nimic, sau face foarte rar sau putzin cantitativ, oricum, apoi incepe sa masacreze hartia igienica, pana n-o termina nu se lasa, asa ca trebuie sa am gria sa fie foarte putina acolo. In timpul saptamanii e irascibila dupa-amiaza si daca nu tratam cu gria maxima problema, situatia degenereaza si seara e ruinata, clar! Nici azi n-a fost prea grozav, dar a inceput vecinul sa dea gauri cu bormasina (ce dor imi era de treaba asta!) si s-a speriat, asa ca s-a cumintit...
Dau send sa nu pierd mesajul si revin.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Edit: vroiam sa spun ca am votat printzesa Victoria! Doloress, nota 10 ptr linkul de la semnatura 
Gabitzam, imi pare rau ca Raducu a facut rosu in gat, probabil de aia nici n-a prea papat in ultima vreme... of, of, pupic sa treaca repede.
Andreeap si Micaela, pupici si voua, ce bucurie sa va citesc si pe voi! Of Micaela imi pare rau ca soacrata e cum spui ... te inteleg perfect! Voi sa fiti sanatosi!
Doloress haide mai ca m-ai oripilat cu bunica cea rea! Cum spray de gandaci, biata copila 
Duminica plecam la mare, abia astept, sper sa avem vreme frumoasa! Si sper sa fie Eva sanatoasa iar noi sa avem energie sa ii facem fatza. Zgubilitica noastra scumpa!
In fine, cand o sa am timp o sa va mai povestesc noutati despre noi, poate maine de la servici, mii de pupici tuturor si noapte buna, mor de somn, fug sa mai vb cu Iuby
Simonix spune:
Buna seara si de la noi :)
Nu prea am reusit sa mai scriu, din motiv de munca multa la servis si dor de copil serile :) La noi a fost ff cald, cam ca la Romania brrr Mai si ce fugisem eu de canicula aia, pana si in Be m-a gasit hmmm In fine, de prin weekend s-a mai racorit si ne e mai bine, insa se anunta din noi canicule, ceva ce n-am vazut de multishor prin tarile pe unde am tot cutreierat.
IN weekend am fost la draga de Lolai de Esme 
Vad ca ati primit raportul
Eu mai vin cu pozele si cu precizarea ca data aviatoare venim cu noaptea in cap la Esme&Co - nu cred ca ne-ar ajunge 24 de ore de joaca in continuu ![]()
Lorelei este din ce in ce mai frumushica, se vede ca ii prieste tare vara si soarele si joaca pe afara, l-a invitat pe Robertel in piscina
, ce sa mai, greu l-am desprins pe pitic de acolo :) Voila pozici :
http://picasaweb.google.com/poze.robert/GratarLaLorelei#
Despre noi, ce sa zic, suntem tare bne, Robertel creste si creste si ne inscriem si noi in clubul morilor stricate ![]()
Ne zapaceste, repeta tot ce zicem, se baga peste noi, vine cu comentarii, precizari, uneori ne corecteaza, ce sa mai, dulce de dulce :) Dolores si al meu stie culorile, inclusiv nuantele sau alea mai ciudate - insa ca si la voi, a venit totul de la el, am inceput cu stopurile prin oras, roshu si verde, apoi cand am vazut ca prinde, am zis ca hai sa ne jucam cu plastelina, si tare uimita am fost sa vad ca retinea asa de usor culorile. Cu numerele insa - nu-i chip
Drept si prin urmare il las in pace, oricum eu nu il invatz chestii gen poezii
sau cantece, astea mi se par asa ... nu stiu la ce folosesc de fapt. Noi ne jucam tare frumos si ceea ce incerc eu sa ii transmit e iubirea de povesti si scenarii
Care cred ca imi iese, caci am un copil ... nu stiu cum sa il cataloghez: cu imaginatie sau hmmm
Pai chiar voiam sa va intreb, avand in vedere ca e singurul pitic pe care il stiu asa de bine: ai vostri inventeaza?? Deci al meu inventeaza personaje: el este "bebe sarpe" sau "bebe leu" sau "Obet odil" (robert crocodil) etc. Buuun si de exemplu "bebe sarpe" vine pe mami, se taraste pe ea
si ii mananca obrazul, sau nasul sau diverse chestii. In acest timp sasaie de zor
Buuun, mami trebuie sa zica: vai, bebe sarpe mi-a mancat nasul !! Mami nu mai are nas. Bebe sarpe zice: Nasul lu mami e in burta la sarpe. Si mami trebuie sa se tanguiasca sa il ceara pe nas inapoi. Buuun... dupa rugaminti etc mami se enerveaza si papa la bebe sarpe burta !!! Care sarpe se tanguie si el si isi cere burta "poooi" (inapoi). Si apoi singur si-o ia inapoi
Si o pune la loc. Si gata. Punem si nasul lu mami la loc si toata lumea e happy. Si avem multe personaje din astea care fac diverse.
Ce mai face - pai se preface mult. De exemplu, se preface ca gaseste ceva pe jos (care nu exista ...), pune chestia respectriva pe bicicleta de exemplu, apoi plimba chestia aia inexistenta cu bicla si ii vorbeste si la final o ia de pe sha si o pune pe jos si doar apoi se pune el pe bicla
Uneori se joaca cu manutzele ca si cum nu ar fi ale lui. Se uita suspicios la o mana care sta cuminte. Cu cealalta mana o ia pe prima si o pune in alt loc. Ca si cand ar fi un obiect. Apoi mana a doua incepe sa mearga (cu degetele). o gadila pe prima mana. Care mana pleaca mai departe. Si uite asa. Are multe jocuri imaginare , inventeaza mereu. deci super tare la joc simbolic. Nu mai zic deja ca face de mancare si hraneste toate animalele, masinile, pe noi etc etc - astea sunt deja de mult fumate
Ma intrebam daca mai sunt pitici asa de hmmm cu imaginatie.
In rest, toate bune, profitam de vremea buna, biciclim, piticul sta mai toata ziua afara, in parcuri, pe balcon sau la prieteni - seara cade lat, a renceput sa doarma la pranz, caci il alearga bunica de zor. Cu olitza constat un mic regres, ceea ce e normal dupa saptamana de diaree. Totusi, cu mine face mereu kk la oala, cu mamaia - nu prea. Pipi - cred ca inca nu il simte venind, nu reuseste deloc sa il tina, imi zice mereu ca face dupa ce face, sau in timp... Nici eu nu ma super stresez, inca e vreme. Si il vad cooperant si dornic sa faca, dar cred ca efectiv nu poate inca. Mai lucram.
Cu mancarea noi bagam in noi de numa. De toate. Gabitza - 15,6 kile ??? wooooow -deci al meu are 11.7 kile !!! Pai si la 15 kile iti faci griji ca nu papa ?? hihi A propos de lapte - noua ni s-a zis: nu mai mult de 500 de grame pe zi - doua biberoane, dimi si seara. Atat. In rest mancare. Eu una nu i-am dat niciodata lapte intre mese - de ce i-as da ? De hidratat are apa la discretie, laptele a fost pentru noi doar solutie in caz de boala, cand nu manca de boli. Nici eu nu am mancat lapte dupa ce am fost "intarcata" Si nici acum nu beau (doar in cofiii).
Andreea - sanatate multa, sa treaca repede varicela :) Al meu sotz nu a facut cand era copil, zice el, nu a luat de la Robert, dar eu cred ca a facut-o si nu mai stie nimeni. Este foarte contagioasa (nu degeaba se cheama varsat de vant in mai multe limbi), noroc ca in afara de neplacerile buboase este o boala lejera.
Magnetism - felicitari pentru sarcina, sa ai parte de o burtica frumoasa si de un bebe sanatos :)
Lori - iti tin pumnii sa treaca gretzurile repejor. uf pe mine ideea asta de gretzi ma da peste cap rau de tot, nu stiu cum o sa fac fatza ... Acum nu mai mi-e frica de nastere, ci de gretzuri hihi :)
Am vazut si eu copii frumosi, in poze, tin minte ca m-a frapat cat seamana Ilinca cu Mirci :) Si cand l-am vazut pe Mircea, asa de matur pare, zau ca nu zici ca are doi ani. Am vazut-o si pe Daria - dragutza foc foc
Si poze de vacanta de Andreea - suuuper :) Si ce fetitze frumoase !!! Mai ... voi ma faceti sa vreau fetitza
ca bb2 hehe desi eu sunt setata pe baietzei
Eh, fug si eu pe la nani, maine am zi grea, doua video conferintze ... Va pupic si noapte bunaaaaa
Ah, si un cuvant de incurajare pentru Victoria 
Sa iasa analizele bune 
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
ca_eric spune:
ma bucur ca victoria e bine, ma gandeam cum se simte, bine ca e cineva sa ne informeze. nadia iti doresc multa putere si rabdare. ai o fetita tare cuminte si va iesi biruitoare din aceasta lupta. sunt convinsa.
laura, micaela, simonix v-am admirat pozele..sunt mortale...abia astept sa vad cum va fi bb 2, daca seamana cu eric.
gabi e huggge la 15 kg!!! nu te mai ingrijora cu mancraea. noua dr ne-a zis sa nu ii dam mai mult de 2 bibe de lapte pe zi.
doloress am vazut poze cu patrickutul...ce baiat mare ai, s-a inaltat mult.
la noi acum au plecat parintii....pana intru putin in vechiul rimt ..ce boierie a fost..eric stie si el culorile, literele, numerele si e asa haios cum vb el ..zice numai 2-3 litere dintr-un cuvant...tre sa intelegi ce vrea sa zica. stie multe cuvinte dar putine le zice intregi, toate sunt la jumate ..e criza ce mai!!!
va pup
Mami
de
Eric si
18 + 
iubirea si viata noastra
YLARI spune:
Simonix, Esme, pozele sunt minunateeee 

Robertix e minunat, m-a amuzat teribil poza in care ai cenzurat putza
Lorelei e o frumoasa si se vede de la 3 poste ca e o cuminte!!!!
Mii de pupici, fug sa imbrac fata sa o tulim la serivici, avem o zi plina si grea (va povestesc eu)
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Lorich spune:
Neata
+ [lamaie]
Am reusit sa vad poze frumoase tare cu petrecere de Dariutza, nu stiu ce are fetita asta, dar mi-e draga de mor (poate pt ca ma uit la ea si ma vad pe mine mica? -tot asa de brunetica si de neastamparata) ![]()
I-am vazut pe tunsulicii Robertel si Lolai, la nudu' gol... mi s-a facut asa un dor sa dau drumul al copil in piscina, dar la noi sunt asa niste vremi racoroaseeee...(s-a mutat Belgia in Ro, Simonix?)
O zi buna sa avem!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 11+
jozsaerika spune:
buna fetelor,
DD ajuta sa avem vesti bune azi de la Nadia
.Ma bucur mult ca reactioneaza bine la tratament.Am votat si eu poza Victoriei ...ar fi frumos sa castige ea
.
Lorich felicitari pt sarcina 
(nu stiu cum te-am omis data trecuta)
am sa incerc sa scriu cateva cuvinte si eu despre Beatrice (mai ales ca la ea nu am avut timp de jurnal
).Trebuie sa va zic ca ma minunez si indragostesc de ea in fiecare zi
.Nu ma pricep sa spun in cuvinte sentimentul asta de iubire de mama dar e extraordinar ![]()
.Beatrice vorbeste de mult timp si stie o gramada de cantecele si poezii (stie vreo 10 si din cele scurte de 2 versuri si mai lungi).Nu am invatat-o expres ci eu le cant de obicei pt linistire pe hinta sau la imbracare sau in masina
.Si poezia lui Norbert de "ramas bun gradinita" a invatat-o impreuna cu el
.Spune chestii interesante in diferite situatii ...pacat ca nu am timp sa le notez
.Maica-mea spune "tu ai fost batrana o data ca stii asa multe"
.La tzara luand micul dejun cu bunica si bunicul (eu mai leneaveam) zice mama "eu am sa mananc un ardei "....Beatrice "dar l-ai spalat??".Spune "te iubesc" in multe situatii (si unor copii in parc mai ales cand plang "te iubesc nu mai plange"
), la fel si "nu e amuzant" sau "sunt suparata"
.
II place sa danseze /cante si joaca si ea jocuri imaginare.Cel mai des ne imita pe noi sau pe Norbert."Merge" la cumparaturi (cumpara obiecte imaginare)/vorbeste la telefon, gateste /spala, se joaca cu masinutele lui Norbert sau isi ingrijeste papusile : le da sa pape tzitzi
, le culca , le spala etc.Operatiunea olita am inceput-o de vreo luna si pana acum a mers relativ bine inafara de kk
.Nu poate saracuta sa o faca din pozitia sezut
asa ca din pacate face in chilot...cred ca asta va fi cel mai greu de invatat
.Inca papa tzitzi
si nu sunt inca hotarata sa o intarc
.Mai vedem. Deci , nu prea se impaca bine cu mancarea...dar insistam
.Vitamina C ne ajuta pe noi sa mai avem din cand in cand pofta de mancare .II place si ei grozav in pielea goala
.Deocamdata nu recunoaste decat negru si rosu
si stie numara pana la 10 dar cunoaste sa numere efectiv pe obiecte pana la trei. Adika stie daca sunt doar 2 sau trei sau doar unul.(nu stiu sa explic
).Este darnica ...mai ales cu fratele ei care din nefericire este egoist
...vrea sa fie tot timpul primul in orice si sa primeasc mai mult din orice
.Atunci cand le pun de mancare in farfurii trebuie sa am grija lui sa ii pun primul si sa ii pun mai mult
.Pe Beatrice din fericire nu o intereseaza acest aspect...ci daca il vede pe Norbert ca se isterizeaza de ceva mai bine ii cedeaza lui ![]()
.Incerc sa petrec cat mai mult timp si cu Norbert...dar culmea e ca si Beatrice e geloasa...daca il dragalesc pe el imediat vine si ea la dragalit
.Cam asta ar fi in mare la noi
.
acum s-a trezit si Beatrice ...deci trebuie sa plec
Va pup
Erika
cleo78 spune:
jozserika, felicitari pt minunata evolutie la Beatrice. Cred ca prezenta fratelui mai mare se simte.
Ne rugam pt Victoria sa aiba o evolutie minunata!
SImonixule, si Mara mai nou incepe sa inventeze si sa se joace singura -e minunat! Ne uitam si admiram cum vorbeste cu Bebica, cu Vaca, cu bebe, cu Balena, cu hamHam Coty la coltz (stie Daria cine e Coty
)